• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Βιβλιο για Chord Theory

• Thread starter Thread starter tasouil
  • Start date Start date
  • Απαντήσεις Απαντήσεις 14
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις 4K

tasouil

Νέο μέλος
16/10/07
69
0
0
Καλημερα θα ηθελα να μου προτεινεται καποιο βιβλιο για chord theory γιατι νιωθω πως εχω αρχισει να εγκλωβίζομαι στα ακκορντα που εχω μαθει μονος μου (σκορπια απο δω κ απο εκει) και δεν βλεπω προοδο...

Ρίξε μια ματιά στο "Blues You Can Use Book of Guitar Chords" του John Ganapes, είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο για ακκόρντα.

σαφως  ο  καλυτερος τροπος να βελτιωσεις το παιξιμο σου και φυσικα τα songwriting skills σου αν γραφεις τραγουδια.

καθε νεο "αγνωστο" ακκορντο μπορει να οδηγησει σε ωρες αναζητησης ;)

εγω χρησιμοποιω εδω και χρονια αυτο (δεν το εχω..."τελειωσει" ακομα.... :P ;D)

http://www.amazon.com/Guitar-Case-Chord-Color-Books/dp/0825619408/ref=pd_bbs_3?ie=UTF8&s=books&qid=1220605866&sr=8-3

ενω φυσικα εχω και το υπερ-κλασσικο

http://www.amazon.com/Mel-Bay-Guitar-Chords/dp/0786629134/ref=pd_bbs_9?ie=UTF8&s=books&qid=1220606000&sr=8-9

παρε και τα 2.

Καλα ρε Νικο, εσυ ΔΕΝ ειχες παει ΩΔΕΙΟ?

ναι ρε αλλα στο ΠΙΑΝΟ, ;D στην κιθαρα δεν πηγα (για αυτο και παιζω καλυτερα.. ;D ;D)

αν ειναι ομως να παιζω σαν και εσενα δεχομαι να με κανεις μαθηματα και να σε κανω εγω πιανο (και ...παραγωγη αν θες.... ;D ;D)

Χρειάζεσαι ένα βιβλίο-κατάλογο με συγχορδίες καθώς και κάποιο βιβλίο με chord progressions για να δεις πώς χρησιμοποιούνται. Πες μας λεπτομέρειες για το τι θέλεις να μάθεις και θα σου πούμε κι εμείς.

Superfunk είπε:
σαφως  ο  καλυτερος τροπος να βελτιωσεις το παιξιμο σου...
Δεν ξέρω αν είναι ο καλύτερος, αλλά σίγουρα είναι ο πιο ευχάριστος.  :)

Βασικα παιζω rock αλλα εκανα το λαθος να κοιταξω λιγο τα real books και ειδα οτι σε ακκορντα εχω πολλααά κενα

Και το πηρα αποφαση σιγα σιγα να διευρύνω το ακκορντολογιο μου  ;D

Οι τιμες ειναι αρκετα προσιτες απο amazon οποτε εχω την ευχερια να αγορασω περισσοτερα απο 1 βιβλια για αυτο το σκοπο

Για chord progressions τι εχεις να μου προτινεις??

Του παππουαφανκ δεν τα ξερω αλλα το "Blues You Can Use Book of Guitar Chords" του John Ganapes τα σπαει.Ειναι οτι καλυτερο εχω βρει ως τωρα στο να σου λεει απλα τα ακκορντα με τις αναστροφες του κ ασκησεις πανω σ'αυτα με χρηση πολλων ειδων μουσικης.Σου δινει τις αναστροφες ολες σε συστημα drop 2 και μετα δειχνει drop 3,4 μπερδεμενα όπως κ open voicings.Πολυ καλο.

Μετα ειναι κι αλλα αν παιζεις κ τζαζ που μπορει να δεις πραγματα αλλα σε κανενα δεν εχω βρει απλα γραμμενα.

Αυτα που εχω δει εγω ειναι : Mel Bay's Complete Book Of Harmony Theory & Voicing (με ενα σμπάρο δυο τριγωνια)

Allan Holdsworth Melody Chord sFor Guitar (Λιγο παρανοϊκιλα κ διαφορετικη προσεγγιση αυτος)

Tom Kolb - Chord Progressions(Musician Institute) Αυτο εχει βασικα ακκορντα πανω σε παραδειγματα απο ειδη μουσικης

The Picture Chord Encyclopedia(Hal Leonard) (ΜΕ φωτογραφιες γυρω στα 2500 ακορντα λεει)

Modern Chord Progressions - Jazz And Classical Voicings For Guitar - Ted Greene (Jazz Harmony Series) (Γινεται της @!#$@# το καγκελο)

http://www.jazzguitar.be/subscribe.html Ο τυπος εκανε ενα pdf με πολυ βασικα ακκορντα

ΚΑλα ειναι τα ακορντα να τα μαθεις και λιγο χωρις να κοιτας απλα σχηματα ωστε να ξερεις τι μπορει να κουνησεις κ να αλλαξει χοντρα χοντρα.

Εντιτ:Για chord Progressions δες Blues You Can Use Book of Guitar Chords,Jazz Guitar Chord Bible,και ενα απλο για αρχη ειναι το Tom Kolb - Chord Progressions.Μετα ενα δυσκολο ειναι το Jazz And Classical Voicings For Guitar - Ted Greene

Last edited by a moderator:
Σε αυτο εχεις απολυτο δικιο,το "σωστοτερο" ειναι βεβαια να κοιτας την ταστιερα και να βλεπεις με τη μια ολες τις νοτες (σαν πιανο δηλ) δυστυχως ειμαι πολυ τεμπελης για να τις μαθω... :-\

Και γω μη νομιζεις ετοιμα κοιταω να τα φαω απλα βλεπω λιιιιιγο τι αλλαζει κ πως συνδεονται με τις προηγουμενες γνωσεις μου.Αλλα ολο το σκεπτικο ειναι λαθος παλι γιατι μετα αντε να δεις πενταγραμμο κ να βγαλεις απο κει το θεμα.Καληνυχτα χαραλαμπε

tasouil είπε:
Βασικα παιζω rock αλλα εκανα το λαθος να κοιταξω λιγο τα real books και ειδα οτι σε ακκορντα εχω πολλααά κενα

Και το πηρα αποφαση σιγα σιγα να διευρύνω το ακκορντολογιο μου  ;D

Οι τιμες ειναι αρκετα προσιτες απο amazon οποτε εχω την ευχερια να αγορασω περισσοτερα απο 1 βιβλια για αυτο το σκοπο

Για chord progressions τι εχεις να μου προτινεις??
Για να μπορείς να παίξεις συνοδεία σε κομμάτια από to real book χωρίς να αντικαθιστάς όλα τα ακόρντα με ματζόρε, μινόρε και έβδομες ;D, χρειάζεται να μάθεις πολλές ποιότητες συγχορδιών, αρκετά voicings για κάθε ποιότητα, τους κανόνες αντικατάστασης συγχορδιών, και το πώς να συνδέεις διαδοχικές συγχορδίες έτσι ώστε να μην υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ανάμεσα στις νότες των συγχορδιών (το λεγόμενο voice leading).

Πέρα από αυτά που πρότεινε ο trigga, υπάρχουν και τα εξής:

Rick Peckham - Berklee Jazz Guitar Chord Dictionary

John Thomas - Voice Leading for Guitar: Moving Through the Changes (προσοχή, δεν έχει TAB)

Επίσης, οι ασκήσεις "Chord Forms" των βιβλίων

W.G. Leavitt: A Modern Method for Guitar vols. 1-2

είναι εκπληκτικές.

Φίλε tasouil

αν δεν ξέρεις να βρείς τα ακόρντα μόνος σου στο πιάνο,εννοώ να ξέρεις (καταλάβεις) πως βγαίνουν και να είσαι σε θέση να βρείς οποιδήποτε συγχορδία χωρίς βοήθεια,δεν νομίζω οτι θα ξεφύγεις ποτέ απο την "παπαγαλία".

Νομίζω οτι πρέπει να τα "δείς" πρώτα στο πιάνο και μετά στην κιθάρα το τοπίο θα είναι πολύ πιό ξεκάθαρο

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας

Θα κανω μερικες αγορες στο αμεσο μελλον κ θα ξαναεπανελθω!!!

@blues power :Πως θα το κανω αυτο απο την στιγμη που ουτε ξερω αλλα ουτε κ εχω πληκτρα?  :-\

Ακούγεται ίσως δύσκολο στην πράξη όμως ειναι απλούστατο

Ζήτα απο κάποιο φίλο να σου εξηγησει (στην πράξη) τι είναι το ματζόρε,το μινόρε,το sus,aug,dim,κλπ και πως τα βρίσκεις στο πιάνο.Μέχρι τότε ριξε μια ματιά εδώ

http://www.looknohands.com/chordhouse/piano/

με έμφαση στα intervals πού σού εχει κάτω από τα ακόρτντα

Επίσης μπορείς να βοηθηθείς πολύ από ένα "πρακτικό" αλλά πολύ χρήσιμο σχετικό άρθρο που θα βρείς στο kithara.gr

spy είπε:
Rick Peckham - Berklee Jazz Guitar Chord Dictionary
Αυτο δεν ειναι ενα free που παιζει στο νετ?Το χω δει και ειναι πολυ απ τα βασικα κι αυτο.Δεν υπαρχει επεισης μια σειρα για το πως θα τα μαθεις.

Καλυτερα οπου καταλήξεις να παρεις να εχει μια σειρα μια συνοχη κ ενα νοημα και οχι φωτογραφιες με ενα ακορντο.Τα drop συστηματα ειναι τα πιο στανταρ και θα σε βοηθησει να δεις κι αλλα πραγματα ετσι.Μεσω των drops βλεπεις οτι εχεις να κανεις με ηδη υπαρχοντα ακορντα σε αναστροφη πχ. Την πρωτη αναστροφη της Gm7 την βλέπεις και σαν Βb6 και παει λεγοντας.Ετσι νομιζω θα τα συνδεσεις πιο καλα στο κεφαλι σου.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα