VISTA με το ζόρι

kilon

Μέλος
Πόντοι
36
Από ότι φαίνεται η Microsoft εγκαταλείπει τα Windows XP και εξαναγκάζει έτσι τους χρήστες pc να επιλέξουν VISTA. Mια απελπιστική κίνηση ή μια λογική κατάληξη για ένα ηλικιωμένο λειτουργικό?

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=915285&lngDtrID=252

λολ από κει που έβριζαν τα XP όταν βγήκαν τώρα δεν θέλουν να αποσυρθούν  :D

Πέρα απ'την πλάκα μια εναλλακτική είναι αγοράζοντας OEM Vista να πάρει κανείς μαζί και το Software Assurance της Microsoft που του δίνει δικαίωμα downgrade και μπορεί να παραγγείλει το δισκάκι των XP με το κόστος της αποστολής ;)

Το Software Assurance αν θυμάμαι καλά κοστίζει γύρω στο 75% της τιμής του OEM Vista και έχει και διάφορα άλλα πλεονεκτήματα.

http://www.microsoft.com/licensing/sa/default.mspx

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Την επομενη φορα που θα κατακρινει καποιος τις πειρατικες εκδοσεις των λειτουργικων, ας σκεφτει πως η ιδια η εταιρια φροντισε γι'αυτο. ;) Εγω το δηλωνω πως αποκλειεται να αποσυρθω απο το πιο σταθερο συστημα που εβγαλε ποτε η Microsoft τα τελευταια 7 χρονια, επειδη καποιοι θελουν να βλεπουν ομορφη επιφανεια εργασιας ( που τρωει 2GB μονο στο καθισιο της ).

Ε  ???

Άμα το έχεις ήδη δεν στο παίρνει κανείς  ;)

Η διάθεση στα καταστήματα σταμάτησε. Εδώ που τα λέμε τα Vista μπορείς να τα ρυθμίσεις πόσα resources θα τρώνε (ειδικά αν απενεργοποιήσεις το aero) αλλά σίγουρα χρειάζεται χρόνος για εξοικίωση και θα περάσει την κλασική φάση ενηλικίωσης που περνάνε όλα τα λειτουργικά.

Για μένα ήταν καθαρά κίνηση στρατηγικής. Αν δεν σταματούσε η διάθεση των XP, θα αργούσε πάρα πολύ η εξάπλωση των Vista και σίγουρα δεν το είχαν υπολογίσει αυτό αρχικά.

Μην ξεχασουμε τα παμπολλα μπαλονακια που πεταει, την ελλειψη απο drivers, το τεραστιο SP1 που ετοιμασε για τα Vista ( η μονη εταιρια που τα update και τα patches της ειναι πιο μεγαλα και απο το ιδιο το προγραμμα της :D )...ε τοτε ναι..ειναι μονο προβλημα εξοικιωσης..Μονο που παει αντιστροφα..Αντι απο το δημοτικο να πηγαινουμε στο Γυμνασιο, ξαναγυριζουμε στο Νηπιαγωγειο :P

Jasemeister είπε:
λολ από κει που έβριζαν τα XP όταν βγήκαν τώρα δεν θέλουν να αποσυρθούν  :D
+1000000.............καθε φορα που βγαζει η microsoft ενα καινουργιο λειτουργικο ολοι το βριζουν (για να το χρησιμοποιοησουν ολοι λιγο αργοτερα).......το εργο ειχε ξαναπαιχτει οταν ειχαν βγει το ΧΡ και ολοι ελεγαν οτι ειναι φολα και θα μενουν στα 98........

Τα μπαλονάκια είναι θέμα ρυθμίσεων.

Και τα XP τα έβριζε ο κόσμος για την έλλειψη drivers μέχρι και το SP2! Θυμάμαι είχε γίνει της μόδας να θάβει κανείς τα XP και ας μην είχε ούτε καν....έναν υπολογιστή στο σπίτι  :D

Τώρα για θέμα νηπιαγωγείου, γυμνασίου, λυκείου τι να πω δεν τα έχω δουλέψει και τόσο πολύ για να βγάλω εμπεριστατωμένη άποψη. Πάντως μέχρι τώρα στο ένα απ'τα laptopάκια μου τρέχει μια χαρά.

fenderiarhs είπε:
+1000000.............καθε φορα που βγαζει η microsoft ενα καινουργιο λειτουργικο ολοι το βριζουν (για να το χρησιμοποιοησουν ολοι λιγο αργοτερα).......το εργο ειχε ξαναπαιχτει οταν ειχαν βγει το ΧΡ και ολοι ελεγαν οτι ειναι φολα και θα μενουν στα 98........
λολ μην ξεχνάμε το επικό τραγουδάκι/παρωδία για τα Windows 95 σε μοτίβο Rolling Stones: "It's Windows 95, it's sucking up my drive, my 386 ain't got the speed, I have to buy a brand new machine!"

;D

fenderiarhs είπε:
E καλά ναι, μέχρι να βγουν οι σωστοί drivers για διάφορες συσκευές και να είναι συμβατά τα των xp και σε vista, θα υπάρχει αυτή η γκρίνια. Λογικό είναι.

Jasemeister είπε:
λολ μην ξεχνάμε το επικό τραγουδάκι/παρωδία για τα Windows 95 σε μοτίβο Rolling Stones: "It's Windows 95, it's sucking up my drive, my 386 ain't got the speed, I have to buy a brand new machine!"
Αυτό δεν είναι Al Yankovic, "It's all about the Pentiums" ρε Jase; Τι κομματάρα... ;D

Σοβαρά τώρα, οι χρήστες λένε τα ίδια για κάθε νέα έκδοση των Windows.

Πάντως στην προκειμένη έχουν κάποιους καλούς λόγους να ζοχαδιάζουν. Δεν θέλω να μπω σε αναλύσεις των σπαστικών σημείων που έχουν τα Vista, έχει γίνει στο παρελθόν και από πολλούς.

Από την άλλη, δεν είναι η λύση να μείνουμε αιωνίως με τα XP. Καλά και άγια, δε λέω, αλλά παραμένουν ένα λειτουργικό που σε λίγο θα κλείσει δεκαετία. Να μην ξεχνάμε επίσης ότι και τα XP έγιναν σοβαρό λειτουργικό μετά το SP1 και έφτασαν στο peak τους μετά το SP2. Δηλαδή μερικά χρόνια μετά την κυκλοφορία τους.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, το καλύτερο είναι να πάρει απόφαση η Microsoft να βγάλει ένα λειτουργικό που από την πρώτη μέρα θα είναι τουλάχιστον αξιοπρεπές και σύμφωνο με το πνεύμα της εποχής. Ούτε να περιμένει τα service pack για να διορθώσουν τα στραβά, ούτε να κοιτάνε το hardware του μέλλοντος και μόνο αυτό...

Υ.Γ. Για το θέμα, πιστεύω ότι η Microsoft έκανε πολλές κινήσεις για τη στήριξη των XP κατόπιν πιέσεων από την αγορά. Κάποια στιγμή είναι λογικό να προωθήσουν το νεότερο προϊόν και όχι το παλιότερο...

animae είπε:
E καλά ναι, μέχρι να βγουν οι σωστοί drivers για διάφορες συσκευές και να είναι συμβατά τα των xp και σε vista, θα υπάρχει αυτή η γκρίνια. Λογικό είναι.

Και όταν πια θα έχουν βγεί όλοι οι drivers, τότε θα ξανάρθει η microsoft και θα βγάλει καινούργια windows και φτου και από την αρχή!!!

Τελικά η Microsoft είναι και πολύ Micro- και πολύ -Soft ;D

πάντως ευτυχώς που υπάρχουν και άλλα λειτουργικά που σου δίνουν και άλλες επιλογες απο το να έχεις απαρχαιωμένο λειτουργικό ή να έχεις λειτουργικό γεμάτο προβλήματα που πρέπει να ακριβοπληρώσεις για να το παρεις και να περιμενεις ποτε θα γίνει σταθερό.

Holystone είπε:
Τελικά η Microsoft είναι και πολύ Micro- και πολύ -Soft ;D
Εμ, τα έλεγα εγώ.. Η ελληνική μετάφραση είναι μικρομαλακή ή μικροαπαλή.

γιατί συνιστά πρόβλημα η κατάργηση της υποστήριξης για τα ΧΡ;

υποστήριξη έχουν όσοι τα 'χουν πληρώσει

τι ποσοστό χρηστών στην ελλάδα τα έχει πληρώσει;

Εγώ πάντως και στον παλιό τα home και στον καινούριο τα pro τα έχω πληρωμένα.

Βέβαια στον παλιό (p4 3ghz, 1gb ram) του πέρασα πλέον μόνιμα ubuntu (που μου φαίνονται πολύ πιο εύκολα από τα win) για τα διάφορα διαδυκτιακά και πολυμεσικά και στον καινούριο του έχω τα pro και όντας σεταρισμένος μόνο για τα προγράμματα της σχολής μου (κάτι επιστημονικά) και για τα στουντιοτέτοια μου, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα.

Τώρα αν το σκαλίζω διαρκώς, θα κοπανάω το κεφάλι μου.

gdevelek είπε:
τι ποσοστό χρηστών στην ελλάδα τα έχει πληρώσει;
Α δεν ξέρω .... είναι ερώτηση παγίδα ?

Μήπως όσοι έχουν αγοράσει καινούργιο υπολογιστή με τα Windows XP προεγκατστημένα ?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το θέμα όμως πέρα απο όλα αυτά π αναφέρθηκαν είναι οτι η φάμπρικα είναι τόσο καλοστημένη που σε αναγκάζει να θέλεις vista για να δείς 4gb ram, ή ας πούμε για 4πυρινο επεξεργαστή και τις υπόλοιπες ηλίθιες επινοήσεις τους. Κ τώρα θα σκέφτεται κανείς ''κ μενα τί με νοιάζει αφού το pc  μου δουλεύει ως έχει?"... Ναι αλλά καποια στιγμή θα βγεί πρόγραμμα το οποίο κάποιος χρειάζεται για τον α η β λόγο κ θα σου λέει ''θέλω 4 ram..'' Τελικώς λοιπόν μαζι με τη μνήμη θα θές κ λειτουργικό και τέλος νέο pc. Πετάς λοιπόν τα ωραία σου λεφτάκια... Σκεφτείτε μόνο τί όργανα θα χαμε πάρει με ολα αυτά π έχουμε χαλάσει για τετοιες μπούρδες....

Αυτή είναι μια αντιμετώπιση που έχει πολλά χρόνια ζωής, και που λέει ότι οι developers θα μπορούσαν να φτιάχνουν λειτουργικά και νέα software με πολύ μικρότερες απαιτήσεις σε minimum hardware, αν ο κώδικας φτιαχνόταν με πιο αποτελεσματικό προγραμματισμό. Μάλιστα, η θεωρία συνομωσίας λέει ότι υπάρχει μια άμεση σχέση αυτού του "φουσκώματος" των minimum requirements με την αγορά hardware, με απώτερο σκοπό να την προωθεί συνεχώς.

Τολμώ να πω ότι η ανωτέρω θεωρία αληθεύει κατά ένα μεγάλο ποσοστό.

Συμφωνώ απόλυτα. Effective προγραμματισμό μπορούν να κάνουν αλλά δν το κάνουν για ευνόητους λόγους. Τα Linux αντίθετα είναι απείρως πιο καλοστημένα σα σύστημα. Έκανε ενας φίλος πείραμά με τη διαρκεια μπαταρίας ενός απλου λάπτοπ με windows και linux. Με win ήταν κλασσικά 1μισι με 2 ώρες ενώ με linux έφτασε τις 4....

Επειδή σκοπεύω τις επόμενες μέρες να βγω στη γύρα για ένα laptop, κι επειδή θέλω να το δουλέψω με XP...

Υπάρχει περίπτωση κάποια μοντέλα ή κάποιες μάρκες να μην έχουν drivers για XP;

Να προσέξω κάτι σχετικά με αυτό το θέμα;

mediumswing είπε:
Επειδή σκοπεύω τις επόμενες μέρες να βγω στη γύρα για ένα laptop, κι επειδή θέλω να το δουλέψω με XP...

Υπάρχει περίπτωση κάποια μοντέλα ή κάποιες μάρκες να μην έχουν drivers για XP;

Να προσέξω κάτι σχετικά με αυτό το θέμα;
Θα πρέπει να ρωτήσεις στο κατάστημα από το οποίο θα αγοράσεις, ώστε να σου εγγυηθούν ότι υπάρχουν διαθέσιμοι drivers για XP. Μην αρκεστείς σε μισόλογα, συνήθως σημαίνουν το χειρότερο.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back