Vintage Vs Modern instruments

Προτιμάτε τα vintage όργανα ή τα πιο μοντέρνα (έστω και με vintage specs);

• Vintage όργανα

Ψήφοι: 4 26.7%
  • Μοντέρνα Όργανα

Ψήφοι: 11 73.3%

• Σύνολο ψηφοφόρων
    15
δεν πουλήθηκε και ξαναβγαίνει στο σφυρί στην επόμενη του Σεπτεμβρίου, έχει και ένα SB-900 παρέα.
Λοιπόν το SB 1000 θα το ήθελα μόνο ως κομμάτι συλλογής - απωθημένο (κοινώς για την ντουλάπα), καθώς και επί της ουσίας, η φιλοσοφία του είναι P και εγώ ως γνωστό δεν τρελαίνομαι.

Το SB 900 όμως είναι άλλη περίπτωση... Θα μπορούσα εύκολα να το χρησιμοποιήσω καθώς έχει και bridge μαγνήτη - αλλά δυστυχώς τώρα λεφτά για κούτσουρα δεν υπάρχουν - θα "επενδύσω" σε παιδικές δραστηριότητες, μουσικές, μπαλέτα, τένις, αγγλικά και όλα τα σχετικά 😄

Eγώ ρε παιδιά αυτό το συνυφασμό playability και εργονομίας με PRS (που μου αρέσουν γενικά μιλώντας) δεν τον καταλαβαίνω. Να πω οτι μιλούσαμε για καμια Parker Fly οκ ναι, υποκλίνομαι. Αλλά PRS?

Με αυτό το heel? Παίζει να είναι απο τα χειρότερα neck access που εχω πίασει στο χέρι μου, το έχουν μικρύνει λίγο το heel πλέον αλλα και πάλι, τι το τρομερό προσφέρει αυτή η κιθάρα σε high fret access σε σχέση με μια SG πχ?

To scale είναι ένα πολυ ωραίο compromise σε αίσθηση και ήχο, αλλά αν κάποιος θέλει ευκολία παιξίματος πάνω απο όλα γιατί να φύγει απο 24.75'', τι πιο ευκολοπαικτο προσφέρει το 25΄΄?
1755609707186.png

Ξαναλέω μου αρέσουν προσωπικά, αλλά κάθε φορά που πιάνω μια εργονομικά και παικτικά νιώθω λες και παίζω με μια Gibson με μικροβελτιώσεις not really worth writing home about, ειλικρινα με εκπλήσει η ομοφωνία περι εργονομίας κλπ.

Όχι την έδωσα γιατί ήταν εξαιρετικό όργανο (παίξιμο, μανίκι κλπ) αλλά μακριά από τον ήχο μου. Άμα είσαι κολλημένος με μονούς και Filtertrons δεν τους πας τους humbuckers μία
Fair enough, ειδικά η συγκεκριμένη παίζει να είναι το άκρο αντίθετο απο τα γούστα σου!

ειλικρινα με εκπλήσει η ομοφωνία περι εργονομίας κλπ.
Όταν παππουδιάσω και θέλω εργονομία και πρακτικότητα, θα πάρω μια Strandberg και μια σακούλα. Μέχρι τότε υπάρχουν και πιο εργονομικές κιθάρες από τις PRS. Και μου αρέσουν οι PRS

αυτό το συνυφασμό playability και εργονομίας με PRS (που μου αρέσουν γενικά μιλώντας) δεν τον καταλαβαίνω

Εγώ τον αντιλαμβάνομαι. Η κλασική prs δεν είναι μια βελτιωμένη Gibson. Είναι ένα υβρίδιο μεταξύ Gibson και fender. Εχει την ατάκα που έχει μια στρατ, είναι πολύ bright όργανο. Επίσης, μπορεί να πλησιάσει τους ήχους από Gibson.
Εργονομικά, έχει σχήμα σώματος που θυμίζει στρατ. Τα χειριστήρια (στη δικιά μου se cu24) είναι σχεδόν όπως στη στρατ, δηλαδή τέλεια πρόσβαση και χρηστικότητα. Η γέφυρα είναι εξαιρετική. Το ζύγισμα είναι κορυφαίο, σε αντίθεση με sg (πολύ ελαφρύ σώμα) και lp (πολύ βαρύ σώμα).
Το μανίκι και η ταστιερα, που τα άφησα και τελευταία, είναι όλα τα λεφτά. Το heel δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά η προσβασιμότητα στα τελευταία ταστα είναι αρκετά άνετη.
Συγκεντρωτικά, μια μέση prs τικαρει τα πιο πολλά boxes, και με υψηλή βαθμολογία. Boxes που είναι ανύπαρκτα σε fender και Gibson.
Σίγουρα είναι πιο εργονομική και άνετη στο παίξιμο από τις περισσότερες κιθάρες που έχω πιάσει. Δεν έχει τον χαρακτήρα που έχουν οι ναυαρχίδες, αλλά κάνει τα πάντα με χαρακτηριστική ευκολία.

Εργονομικά, έχει σχήμα σώματος που θυμίζει στρατ
Που... απλά θυμίζει Γεώργιε; Λησμόνησες αυτό το... αριστούργημα; 😄

PRS.jpg

Το ζύγισμα είναι κορυφαίο, σε αντίθεση με sg (πολύ ελαφρύ σώμα)…

Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως «υπερβολικά ελαφρύ σώμα» όπως δεν υπάρχει και «Υπερβολικά καλό high fret access” για αυτό και η SG από άποψη playability, τις πατάει όλες κάτω και σφουγγαρίζει και το πάτωμα. Να είχε και jumbo frets από το εργοστάσιο, θα ήταν τέλεια, αλλά εντάξει, αυτό διορθώνεται.

Άποψη μου, πάντα.

Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως «υπερβολικά ελαφρύ σώμα» όπως δεν υπάρχει και «Υπερβολικά καλό high fret access” για αυτό και η SG από άποψη playability, τις πατάει όλες κάτω και σφουγγαρίζει και το πάτωμα. Να είχε και jumbo frets από το εργοστάσιο, θα ήταν τέλεια, αλλά εντάξει, αυτό διορθώνεται.

Άποψη μου, πάντα.

Πολύ καλή η sg, δε λέω. Παίζει μόνη της.
Εχει κάποια μειονεκτήματα, όμως, όπως είναι το neck diving (λόγω μικρού βάρους του σώματος) και φυσικά οι άβολες θεσεις των χειριστηρίων. Επίσης, καθιστός δεν είναι ιδανική κιθάρα για παίξιμο, για τα γούστα μου.

Η δυνατότητα για high fret access νομίζω ότι είναι μετρήσιμη και συγκρίσιμη. Κάποιο όργανο είναι χειρότερο (πχ τελε) και κάποιο όργανο είναι καλύτερο στον τομέα αυτόν, για πολύ συγκεκριμένους λόγους (πάχος μανικιού, heel, σχημα κιθάρας κλπ).

Το ίδιο ισχύει και για το βάρος του σώματος σε μια κιθάρα. Αλλού έχουμε neck heavy περιπτώσεις και αλλού body heavy. Δεν είναι απαραίτητα το ένα καλύτερο από το άλλο, αλλά τολμώ να πω ότι τα ισορροπημένα όργανα (πχ στρατ, και prs) τείνουν προς το ιδανικό. Σηκώνει μεγάλη κουβέντα, σαφώς. Γενικότερα, καλύτερα το body heavy καθώς δίδουν σταθερότητα κατά το παίξιμο. Λίγο πιο κουραστικά λόγω βάρους, αλλά νιώθεις μεγαλύτερη ασφάλεια.

Άποψη μου

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back