Εννοείται ότι δεν θα αγοράσω από τον thomann. Παρέθεσα τα λινκ από εκεί λόγο των δειγμάτων ήχου. Για την ακρίβεια, ανάλογα με το πού θα καταλήξω, θα αγοράσω είτε από το dv247 ή από το GAK (
http://www.gak.co.uk) που έχει χαμηλότερες τιμές στα απλά μοντέλα και χωρίς μεταφορικά για αγορές άνω των 200£.
To φινίρισμα της paradise το λατρεύω. Τώρα που το ξανασκέφτομαι αφού δεν θα βγει από το σπίτι ας είναι και signature που παραπέμπει στον συμπαθή κατσαρομάλλη.
Η απορία μου -και μια που βρήκα γνώστη την κάνω ποιο συγκεκριμένη- έχει να κάνει με τον αν είναι όσο hot ακούγεται ο zebra μαγνήτης στα clip του thomann. Ειδικά στο blues δείγμα η διαφορά είναι τεράστια και μου φαίνεται ότι παραείναι καθαρό για les paul σε αντίθεση με της απλής που μου φαίνεται πολύ μουντό (σε σύγκριση όλα με το αντίστοιχο κλιπ της
gibson). Η paradise μου δίνει την εντύπωση (λόγο καθαρών) ότι είναι πιο all around. Ποια πιστεύεις εσύ ανταποκρίνεται σε μεγαλύτερο εύρος μουσικών ειδών? Δεν αναφέρω συγκεκριμένο είδος που θα παίζω γιατί ξαναπιάνω κιθάρα μετά από 7 χρόνια απραξίας και θέλω να ξεκινήσω (πάλι) κυριολεκτικά από το μηδέν (από το berklee 1 για την ακρίβεια) και όπου με βγάλει... Thrash και death ήχοι δεν με ενδιαφέρουν, το πολύ πολύ μέχρι heavy.
Επίσης λατρευτό το lemon drop της icon και παρ' όλο που ξεφεύγει λίγο το budget μπορώ να την κρατήσω στο παιχνίδι. Ποιες είναι οι διαφορές που εντοπίζεις στην ποιότητα και το playability?
Ευχαριστώ για το χρόνο σου!
PS Έχω και ένα τεχνικό ερώτημα για όποιον γνωρίζει. Αν χαμηλώσει το ύψος των μαγνητών στην paradise, θα γίνει πιο μουντός-Λεσπολάτος ο ήχος της? Η απορία μου έχει να κάνει με το ότι τη διαφορά μέχρι ένα βαθμό -απ' όσα έχω διαβάσει στο δίκτυο- μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν έχει καπάκια στους μαγνήτες, η αφαίρεση των οποίων απ' ότι λένε προσδίδει ποιο καθαρό ήχο αφού(?) μπορούν να έρχονται πιο κοντά στις χορδές ή επειδή δεν παρεμβάλλεται τίποτα μεταξύ μαγνητών-χορδών.
Ένα άρθρο σχετικό με τις διαφορές ταπωμένων-ξετάπωτων:
http://www.sweetwater.com/expert-center/techtips/d--02/01/2006