Victim Of Passion

Vasmar

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Χαιρετώ σας ! Τελείωσα σήμερα ένα κομμάτι που είχα στο μυαλό μου κάμποσο καιρό.Προσπαθώ να σας μεταφέρω μια λυπηρή ιστορία/σκηνή μέσα από τη μελωδία του αλλά και τα samples που χρησιμοποίησα..

Ελπίζω να μη βαρεθείτε  ;)

http://soundcloud.com/vasmar/victim-of-passion

Στα συν : Ω ναι,στο 5.40,χρησιμοποιώ επιτέλους τη φωνή μου  ;D

Στα μείον: Για κάποιο λόγο το διάστημα που το έγραψα,ήμουν κυριολεκτικά out of gear !Είχα δανείσει μικρόφωνα κλπ δεξιά κι αριστερά. Οπότε οι κιθάρες....guitar rig  :-\

Το κομμάτι σου αγαπητέ Βασίλη είναι πολύ ωραίο. Κατάφερες και συνδύασες μια σαουντρακική ατμόσφαιρα με όμορφη αρμονία και μελωδία που λένε μια ιστορία. Αυτό το τελευταίο είναι και το πιο σημαντικό για εμένα.

Ακούγοντας λοιπόν το κομμάτι, η αίσθησή μου είναι ότι τα πάντα είναι εκεί για κάποιο λόγο και τίποτα δεν περισσεύει ή βρίσκεται εκεί απλώς για να καλύψει κάποιο κενό.

Μπράβο και για το programming στα τύμπανα. (τα crash μόνο ήθελαν αρκετά πιο χαμηλά στη μίξη)

Το μόνο που δε μου άρεσε είναι ο ήχος της σόλο κιθάρας που παραπέμπει σε 80's metal ballad αλλά αν εσένα σου κάνει, λόγος δε μου πέφτει.

Vasmar είπε:
Στα μείον: Για κάποιο λόγο το διάστημα που το έγραψα,ήμουν κυριολεκτικά out of gear !Είχα δανείσει μικρόφωνα κλπ δεξιά κι αριστερά. Οπότε οι κιθάρες....guitar rig  :-\
Μια χαρά που είναι οι κιθάρες  ;)

Και το κομμάτι μου άρεσε πολύ σαν ατμόσφαιρα, κιθαριστική ερμηνεία/φρασεολογία.

Αυτό που δεν μου έκατσε καλά ήταν το πολύ «ντάπα της» ταμπούρο που χρησιμοποίησες. Θα μου άρεσε ένας πιο «ταφ» ήχος- πιο «στενός», πικολέ χωρίς τόσο βάθος.

Μου άρεσε δε, και μάλιστα ιδιαίτερα, το σόλο του τέλους.  8)

Αυτά και μπράβο από έμενα.

ΥΓ: Δεν κάνεις καμιά βόλτα από τον... Marathon; Γράφει και αυτός σουντρακέ... Μπας και στήνατε καμιά μπίζνα παρέα  ;D    

Terry RoscoeBeck5 είπε:
ΥΓ: Δεν κάνεις καμιά βόλτα από τον... Marathon; Γράφει και αυτός σουντρακέ... Μπας και στήνατε καμιά μπίζνα παρέα  ;D   
...δεν φτάνουν τα λεφτά για όλους....

Τι θα γίνει ρε παιδιά εδώ μέσα!!! >:( Μιά ο freerock ,μιά ο jazzjoker (κι άλλοι,αλλά αυτοί μου έρχονται στο μυαλο τώρα ::)) με τα παιξήματά και τις μουσικές τους, τώρα εσύ μ'αυτό το πανέμορφο κομάτι,μου φαίνεται από κιθάρα θα το γυρίσω στο ukulele :P            Υ.Γ. Ωραία φωνή ;)

Αγαπητέ Vasmar συγχαρητήρια για την προσπάθειά σου!

Το κομμάτι μου άρεσε πάρα πολύ και νομίζω ότι πέτυχε το σκοπό του (για μένα τουλάχιστο), καθώς ακούγοντάς το δημιουργούσα κινηματογραφικές σκηνές στο μυαλό μου!  ;)

Επίσης μου άρεσε πάρα πολύ το αρχικό riff και το σόλο στο τέλος.  :)

Όμορφη ιδέα, ο τίτλος ταιριάζει με το τραγούδι. Η παρατήρησή μου είναι, με το πρώτο άκουσμα, ότι η μελωδία (της κιθάρας) μου θύμισε το Cause we ended as lovers του Jeff Beck με αρκετά στοιχεία Gary Moore. Όχι ότι είναι κακό αυτό, αλλά θα ήθελα να μάθω αν το συγκεκριμένο τραγούδι σε ενέπνευσε. :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Γκαρυμουρικο εντελως ως μελωδια και ως παιξιμο-υπαρχει καλυτερο?

Μ αρεσε η αλα Loner και Messiah-τις διασκευες του Moore εννοω-αισθητικη στον ηχο,εξαιρετικο και το σολο.Μεστο και μελωδικο,τα γρηγορα περασματα δε τα σπανε.

Οι πολυ μικρες ατελειες που ισως εχει ειναι δευτερευουσες γιατι το αποτελεσμα ειναι τοσο ωραιο.

Το μονο που με τρομαξε λιγο ειναι οι κραυγες ;D-ξερω εξυπηρετουν το κινηματογραφικον του πραγματος.

Μπραβο!

Πάρα πολύ όμορφο είναι Vasmar.

Όντως το θέμα είναι Gary Moore to the bone και γουστάρω κάργα.

Πολύ ωραίο phrasing, μα πάρα πολύ ωραίο.

Βρε συ, στο πρώτο μέρος έχεις ξεσκίσει την "απατηλή πτώση". Τρία λεπτά περίμενα να δω που στο καλό θα πέσεις αρμονικά. ;D ;D ;D ;D

Η μουσικότητά σου είναι σε μένα εμφανέστατη.

Μέχρι και prog rock πέταξες μέσα (και ο Moore είχε ανάλογες επηρροές, από Colloseum II και τα ρέστα).

Μπράβο σου και πάλι μπράβο.

Απ'ότι διαβάζω,η..ιστορία μου "κάτι σας είπε"  :) Χαίρομαι αν σας άρεσε κι ευχαριστώ για την ακρόαση !!

Όπως είπατε αρκετοί,είναι Gary Moorish to the bone.Είναι το πρώτο κομμάτι στο οποίο είχα πρώτα στο μυαλό μου ολη τη μελωδία και ύστερα βρήκα τα ακκόρντα.Ναι,τον λατρεύω τον Gary και χαίρομαι αν σας τον θύμησε το κομμάτι αυτό!

Και πάλι ευχαριστώ !

@gvour:έννοια σου, κι εγώ τρόμαξα με τις κραυγές ;D

@fusion:Περίμενε και σε ένα fusion που γράφω τώρα,θα χεις και το αρμονικό σου σασπενς!χαχα

@JJ: Πόσο πιο εύστοχος ?  :)

Vasmar είπε:
@fusion:Περίμενε και σε ένα fusion που γράφω τώρα,θα χεις και το αρμονικό σου σασπενς!χαχα
Κι άλλο βρε σασπένς βρε διάολε? :D

nice  ;) ;)

Η αρχή είχε μια Gary Moore αύρα όπως ειπώθηκε... Από την μέσα και μετά, μου έφερε στο μυαλό Opeth.. Όχι ότι έψαξα να βρω με τι μοιάζει απλά just happened...

Ο ήχος της κιθάρας, για το στυλ του κομματιού, μου άρεσε προσωπικά.. Άν ήταν λίγο μικρότερο σε διάρκεια θα έλεγε περισσότερο πιστεύω.. Τα 7 λεπτά είναι πολυτέλεια στις μέρες μας... ;D

@dvat: Thanks ! Σε βρίσκω πολύ εύστοχο.Περί opeth μου το λένε συνέχεια!  ;)

@eangle: Να σαι καλά παικταρά μου !!

Άλλαξε (δεν ξέρω με τι και πως) αυτά τα κ@λοτύμπανα που έχεις γράψει και θα σου γράψω αυτό που αξίζει το κομμάτι σου. Μέχρι τότε ... >:(

Nestoras είπε:
Άλλαξε (δεν ξέρω με τι και πως) αυτά τα κ@λοτύμπανα που έχεις γράψει και θα σου γράψω αυτό που αξίζει το κομμάτι σου. Μέχρι τότε ... >:(
:)

Προς το παρόν,με λούπες και drum programming ,μέχρι εδώ μπορώ να φτάσω.Δυστυχώς ,θεωρώ τον τομέα αυτό τεράστια αγγαρεία που μου τρώει χρόνο από πιο σημαντικά και δημιουργικά πράγματα πάνω στην μουσική,με αποτέλεσμα να μην έχω όμορφα αποτελέσματα στο κομμάτι των drums.Συνειδητή επιλογή.Προτιμώ να αφιερώσω χρόνο στο να γίνω καλύτερος μουσικός,παρά στο να μάθω να προγραμματίζω τύμπανα. Next step:να γράφω τα τύμπανα για τα κομμάτια μου με drummer,σε στούντιο,τσοντάροντας φυσικά από το χαρτζιλίκι μου ..

Μέχρι τότε.. :-*

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back