Βελτιωση δεξιου χεριου (πενας)

panoslydios

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Χαιρετε.

Θα ηθελα να ρωτησω αν καποιος απο εσας εφαρμοζει καποια

ρουτινα για να βελτιωσει την πενα.

Απο οτι εχω παρατηρησει βοηθουν

α)αν εχεις το χερι ''χαλαρο''-αρα απιτειται συνδεση μυαλου και σωματος

β) να μελετας κλιμακες και να τις παιζεις γρηγορα

γ)να μελετας σχετικα βιβλια

Εκεινο ομως που με προβληματιζει ειναι οτι αν επικεντρωθω στην πενα μετα απο μια εβδομαδα την κανω super.Ομως μετα στον αυτοσχεδιασμο δεν χρησιμοποιω runs

γιατι πολυ απλα δεν αισθανομαι ουτε σκεφτομαι μεσα τετοια ανεβοκατεβασματα,αρα με την παροδο του χρονου ξαναεξασθενει η πενα.

Θα ηθελα να ακουσω σχετικες γνωμες

Λυδιος

Πολλά λάθη στην πένα γίνονται εξαιτίας του αριστερού χερού που δεν προλαβαίνει το δεξί και σου δείνει την εντύπωση ότι φαλτσάρισε η πένα σου.

Αν κάνεις ασκήσεις για το αριστερό θα δεις ότι κατά την βελτίωση του θα ακολουθάει και το δεξί.

Αυτά είναι όσο αφορά την συμπεριφορά της πένας με παράγοντα το αριστερό χέρι.

Αν θέλεις πιό εντατικά μαθήματα μόνο για πένα υπάρχουν πολλά στο youtube που βοηθάνε  ;)

Χαλαρό χερι,Οικονομία κίνησης,οχι σφιχτό κράτημα της πενας,οχι πολυ μαλακιά πενα,ελαφρα γωνία στην πενα για να γλυστρα και οχι να κολλαει στις χορδές,προτιμωμενη κινηση απο τον καρπο(βοηθαει στο χαλαρο χερι) 8).

Dreamdancer είπε:
Χαλαρό χερι,Οικονομία κίνησης,οχι σφιχτό κράτημα της πενας,οχι πολυ μαλακιά πενα,ελαφρα γωνία στην πενα για να γλυστρα και οχι να κολλαει στις χορδές,προτιμωμενη κινηση απο τον καρπο(βοηθαει στο χαλαρο χερι) 8).
H κινηση με τον καρπο δεν ειναι για ολα.

Και ισως οδηγησει σε μηχανιστικο παιξιμο σε βαθος χρονου.

panoslydios είπε:
H κινηση με τον καρπο δεν ειναι για ολα.

Και ισως οδηγησει σε μηχανιστικο παιξιμο σε βαθος χρονου.
Το οτι μπορεις να εχεις καλα αποτελεσματα και χωρις τον καρπο αυτο ισχυει..απλα ειναι ποιο δυσκολο να κρατας το χερι χαλαρο οταν παιζεις απο τον αγκωνα...η να το κρατας σταθερο οταν παιζεις μονο με αντιχειρα και δεικτη....η κινηση απο τον καρπο ειναι ο καλυτερος συνδιασμος γιαυτο και προτιμαται απο τους περισσοτερους...οσο για το δευτερο που λες δεν εχει καμια μα καμια βαση.

kbasilis είπε:
Πολλά λάθη στην πένα γίνονται εξαιτίας του αριστερού χερού που δεν προλαβαίνει το δεξί και σου δείνει την εντύπωση ότι φαλτσάρισε η πένα σου.

Αν κάνεις ασκήσεις για το αριστερό θα δεις ότι κατά την βελτίωση του θα ακολουθάει και το δεξί.
+1

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, στην θέση σου θα ξεκίναγα με ασκήσεις (χρωματικές κτλ) αργά και με μετρονόμο και σιγά σιγά να αυξάνεις ταχύτητα, προσέχοντας να κρατάς σωστή την τεχνική και στα 2 χέρια όσο προχωράς. Θα δεις οτι μετά από κάποιον καιρό το δεξί χέρι θα πηγαίνει αυτόματα στην σωστή θέση και θα βελτιωθεί και ο συγχρονισμός αριστερού με δεξί

Η ταχύτητα θα έρθει μόνη της με τον καιρό

ThisIsSparta είπε:
+1

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, στην θέση σου θα ξεκίναγα με ασκήσεις (χρωματικές κτλ) αργά και με μετρονόμο και σιγά σιγά να αυξάνεις ταχύτητα, προσέχοντας να κρατάς σωστή την τεχνική και στα 2 χέρια όσο προχωράς. Θα δεις οτι μετά από κάποιον καιρό το δεξί χέρι θα πηγαίνει αυτόματα στην σωστή θέση και θα βελτιωθεί και ο συγχρονισμός αριστερού με δεξί

Η ταχύτητα θα έρθει μόνη της με τον καιρό
+1

Παίζοντας γρήγορα τις κλίμακες δε πρόκειται να βελτιωθεί το δεξί (μπορεί και το αντίθετο μάλιστα).Το οτι σε μια εβδομάδα το πας καλύτερα δεν είναι βελτίωση αλλά ουσιαστικά καλό ζέσταμα.Ξεκινάς αργά με καθαρό και σωστό παίξιμο και σιγά σιγά θα βελτιωθούν όλα (και ο αυτοσχεδιασμός).

Παιδια δεν με καταλαβατε.Εχω προβλημα με τα runs(πχ 3notes per strings).

Δεν εχω θεμα με την πενα γενικα.

Αν κατσω να μελετησω σχετικα πατερνακια,βλεπω full βελτιωση η οποια φευγει ομως μετα,γιατι δεν σκεφτομαι μεσα μου στον αυτοσχεδιασμο να παιζω τοσο αυστηρα τεχνικες φρασεις.Σαν να μην με παει η πενα οταν παιζω shreddaρισμα.Σαν να μην μπορω να ακουσω εκ των προτερων αυτο που θελω να παιξω οταν προκει για shredding.

Οκ δεν το είχα καταλάβει, αλλά και πάλι η απάντηση μου παραμένει η ίδια. Θέλει συνεχή εξάσκηση ώστε να σου γίνει τόσο συνήθεια ώστε να πηγαίνει μόνο του το χέρι ακόμα και όταν σκέφτεσαι άλλα πράγματα.

Μια ιδέα θα ήταν να δοκιμάσεις να κάνεις τέτοιες ασκήσεις (3 notes per string κτλ) πριν ξεκινήσεις με τον αυτοσχεδιασμό/σολο, θα σε βοηθήσει στο να ζεσταθείς κιολλας πριν το shredding (κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό αλλά ελάχιστοι το κάνουν).

panoslydios είπε:
Παιδια δεν με καταλαβατε.Εχω προβλημα με τα runs(πχ 3notes per strings).

Δεν εχω θεμα με την πενα γενικα.

Αν κατσω να μελετησω σχετικα πατερνακια,βλεπω full βελτιωση η οποια φευγει ομως μετα,γιατι δεν σκεφτομαι μεσα μου στον αυτοσχεδιασμο να παιζω τοσο αυστηρα τεχνικες φρασεις.Σαν να μην με παει η πενα οταν παιζω shreddaρισμα.Σαν να μην μπορω να ακουσω εκ των προτερων αυτο που θελω να παιξω οταν προκει για shredding.
Εγω παντως φιλαρακι sorry κιολας αλλα δεν σε βλεπω να το εχεις παρει σοβαρα το θεμα ειδικα με οσα λες...για παραδειγμα ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ την μια βδομαδα να εισαι...super οπως λες και στο πρωτο post και την αλλη να εχεις προβλημα.Αν πραγματικα εισαι σουπερ και εχεις την τεχνική αυτη δεν σε εγκαταλειπει και χρονια να τα παρατησεις...απλα σκουριαζεις λιγο και με λιγη εξασκηση επανερχεσαι...ειναι αυτο που λεμε muscle memory αν το ειχες δεν το χανεις ;).

Τι σημαινει αυτό? οτι δεν το εχεις...και πρεπει να κατσεις μεθοδικά να δουλεψεις επι ωρες και ωρες...κλιμακες,sequences,ξεκινημα με upstroke,ξεκινημα με downstroke,με καθαρο ηχο,με distortion,να ηχογραφεις τον εαυτο σου και να εισαι αντικειμενικός με τις δυνατοτητες σου κτλ κτλ κτλ.Οταν και αν φτασεις σε καποιο επιπεδο αυτο δεν χανεται.Προτεινω λοιπον ειτε να παρεις καποιο βιβλιο τυλφοσουρτη στυλ speed mechanics for lead guitar του Troy Stetina για να μην κανεις οτι γουσταρεις αλλα να ακολουθεις τυφλα οδηγιες...ειτε να πας σε δασκαλο αλλιως δυσκολα τα βλεπω τα πραγματα.

Dreamdancer είπε:
Εγω παντως φιλαρακι sorry κιολας αλλα δεν σε βλεπω να το εχεις παρει σοβαρα το θεμα ειδικα με οσα λες...για παραδειγμα ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ την μια βδομαδα να εισαι...super οπως λες και στο πρωτο post και την αλλη να εχεις προβλημα.Αν πραγματικα εισαι σουπερ και εχεις την τεχνική αυτη δεν σε εγκαταλειπει και χρονια να τα παρατησεις...απλα σκουριαζεις λιγο και με λιγη εξασκηση επανερχεσαι...ειναι αυτο που λεμε muscle memory αν το ειχες δεν το χανεις ;).

Τι σημαινει αυτό? οτι δεν το εχεις...και πρεπει να κατσεις μεθοδικά να δουλεψεις επι ωρες και ωρες...κλιμακες,sequences,ξεκινημα με upstroke,ξεκινημα με downstroke,με καθαρο ηχο,με distortion,να ηχογραφεις τον εαυτο σου και να εισαι αντικειμενικός με τις δυνατοτητες σου κτλ κτλ κτλ.Οταν και αν φτασεις σε καποιο επιπεδο αυτο δεν χανεται.Προτεινω λοιπον ειτε να παρεις καποιο βιβλιο τυλφοσουρτη στυλ speed mechanics for lead guitar του Troy Stetina για να μην κανεις οτι γουσταρεις αλλα να ακολουθεις τυφλα οδηγιες...ειτε να πας σε δασκαλο αλλιως δυσκολα τα βλεπω τα πραγματα.
xaxa.

Το βιβλιο το εχω παιξει.

Μαθηματα τα σταματησα εθελοντικα ,γιατι ο δασκαλος με πηγαινε σε επουσιωδη

και ειχα καλυτερο ηχο απο αυτον(πολυ γνωστος δασκαλος).

Απλα οταν ερχονται αυτα τα 3 notes per string pattern σαν να κολλαει η πενα και το μυαλο μου.Δεν μου αρεσει να σκεφτομαι για upstroke kai downstroke μιας και

αυτο το εκανα πριν 3 χρονια .Θελω να σκεφτομαι ηχο και μουσικη.Γιατι ξερω που καταληγει η υπερβολικη τεχνικη.

Επι πλεον το βιβλιο του stetina εχει ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ηχο.

panoslydios είπε:
Πάρε τότε το DVD του Jeff Beck "Jeff Beck live at Ronnie Scott's" που έχει και πολύ ωραίο ήχο, είναι και πολύ μεγάλο μάθημα για το δεξί χέρι...και θα γλυτώσεις και από την πένα ;)

marathon είπε:
Πάρε τότε το DVD του Jeff Beck "Jeff Beck live at Ronnie Scott's" που έχει και πολύ ωραίο ήχο, είναι και πολύ μεγάλο μάθημα για το δεξί χέρι...και θα γλυτώσεις και από την πένα ;)
σε ευχαριστω .να σαι καλα.

panoslydios είπε:
xaxa.

Το βιβλιο το εχω παιξει.

Μαθηματα τα σταματησα εθελοντικα ,γιατι ο δασκαλος με πηγαινε σε επουσιωδη

και ειχα καλυτερο ηχο απο αυτον(πολυ γνωστος δασκαλος).

Απλα οταν ερχονται αυτα τα 3 notes per string pattern σαν να κολλαει η πενα και το μυαλο μου.Δεν μου αρεσει να σκεφτομαι για upstroke kai downstroke μιας και

αυτο το εκανα πριν 3 χρονια .Θελω να σκεφτομαι ηχο και μουσικη.Γιατι ξερω που καταληγει η υπερβολικη τεχνικη.

To βιβλίο το χεις παιξει(μαλλον το ξεφυλισσες εκτος και αν θες να μας πεις οτι μελετησες για ωρες τις ασκησεις επαιξες και το flight of the bumblebee και ακομα εχεις προβλημα με την πενα ::))

Ο Stetina ειχε ασχημο ηχο οπως και ο  δάσκαλός σου-ο διάσημος- αλλα εσυ εχεις καλυτερο( ε καλα μπροστα στον λύδιο)....

Εγω θα σου ελεγα να πας στο δελφιναριο να ζητησεις δουλεια απο τον Σεφερλή....το εχεις ;D...

Aν σου αρεσει ο ηχος του στετινα τι να πω.

Το flight o the bumblee ποτε δεν μου κεντρσε το ενδιαφερον και ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ

να παιξω κατι που δεν με εκφραζει.

Αν ποτε με ενδιαφερει θα το κανω.

Προς το παρον δυο καλες συμβουλες εχω παρει ,καποιες στην αρχη και εκεινη για το jeff beck.

Τις ασκησεις του στετινα τις μελετουσα επιμελως τα προηγουμενα καλοκαιρια.Δεν μου αρεσαν ρε φιλε.Πολυ μεταλο τεχνικες

panoslydios είπε:
Aν σου αρεσει ο ηχος του στετινα τι να πω.

Το flight o the bumblee ποτε δεν μου κεντρσε το ενδιαφερον και ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ

να παιξω κατι που δεν με εκφραζει.

Αν ποτε με ενδιαφερει θα το κανω.

Προς το παρον δυο καλες συμβουλες εχω παρει ,καποιες στην αρχη και εκεινη για το jeff beck.

Τις ασκησεις του στετινα τις μελετουσα επιμελως τα προηγουμενα καλοκαιρια.Δεν μου αρεσαν ρε φιλε.Πολυ μεταλο τεχνικες
Tις ασκησεις δεν τις κανεις γιατι σου αρεσουν αλλα γιατι πρεπει και γιατι εξυπηρετουν συγκεκριμενους σκοπους.Ειναι σαν να λεει ο ποδοσφαιριστης εγω δεν θα κανω ποτε drills τεχνικής αλλα θα μαθω παιζοντας ποδοσφαιρο.....ξεχνα το....οσο για τον jeff beck....ανοιξες ενα θεμα για το πως θα βελτιωσεις την πενα και κατεληξες οτι θα μελετησεις τον jeff beck που ΔΕΝ χρησιμοποιει πενα.....πολυ λογικο το κοβω ::).

Αφησε τους αυτούς pane. Άκου προσεκτικά αυτό που θα σου πω εγώ.

" Δώσε προσοχή όχι μόνο στην καλλιέργεια  της γνώσης αλλά και στην καλλιέργεια των αρετών της καρδιάς, έτσι ώστε στο τέλος της εκπαίδευσής σου να είσαι όχι μόνο επαρκής (κιθαρίστας)αλλά κι ένα ζεστό και συμπονετικό άτομο και καλύτερος κιθαρίστας."

The Dalai Lama.

Επίσης να επαναλαμβάνεις τρεις φορές τη μέρα το παρακάτω.

Οποτε συνδέομαι με κάποιον

Είθε να θεωρώ τον εαυτό μου τον χαμηλότερο όλων

Και να κρατώ τον Αλλο ανώτερο όλων

Στα κατάβαθα της καρδιάς μου.

Ετσι θα σπάσει ο καρπός.

Μηπως οταν ασχολεισαι με το δεξι,εχεις φαει κρεας? ??? ??? ???

Φίλε μου το πρόβλημα της πένας το έχω και εγώ όταν δεν είμαι γενικότερα σε θέση να παίξω σωστά.

Έκανα ασκήσεις για το αριστερό και ήρθε στα ίσια του και το δεξί(όταν λέω ασκήσεις εννοώ τα πάντα ακόμα και απαλές μπαλάντες).

Το μόνο εξτρά που έκανα για το δεξί είναι κάτι παρόμοιο με αυτό (εισαγωγή 0,09)

Το όλο θέμα είναι να παίζεις σωστά και καθαρά,αυτό θα το πετύχεις με αργή ταχύτητα με μετρονόμο και σιγά σιγά η ταχύτητα θα ανεβαίνει.

Το αποτέλεσμα θα έρθει μετά από λίγο και θα δεις ότι σε νορμάλ ταχύτητα θα παίζεις άνετα,σωστά καθαρά και θα είναι το παίξιμό σου πιό "σταθερό".

Αν πας με την μία για γρήγορα το μόνο που θα πετύχεις θα είναι να χάνεσαι στο παίξιμο,να  ζορίζεσαι,να ζορίζεις τα χέρια σου(και από την κούραση τα χέρια γίνονται δυσκίνητα,κάτι που δεν το θέλεις).

Ενώ με το αργό στην αρχή εσύ θα ελέγχεις το παίξιμό σου όπως εσύ το θέλεις.

Ακόμα και ο Vai αυτό συστήνει

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back