• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Βατελίνη, Πετροβάμβακας και Ακουστικά Panels

Ακόμα και λίγα panel θα κάνουν τεράστια διαφορά. Πιο αποτελεσματικά θα είναι αν τοποθετησεις περισσότερα στο μπροτά μισό του δωματίου. Ξέχνα το από πάνω μέχρι κάτω ή στο ύψος του αυτιού κτλ. Δεν λέω να τοποθετήσεις panel παντού εκτός από το ύψος του αυτιού αλλά με δίνεις και πολύ σημασία. Να βάλεις περισσότερα στο μπροστά μέρος για να αποφύγεις τις πρώιμες ανακλάσεις που έχουν την ιδιότητα να μπερδέβονται εγκεφαλικά με το απ'ευθείας σήμα και να δημιουργούν φαινόμενα χτένας αλλά να μην ξεχάσεις και το πίσω μέρος αν δεν θέλεις να δημιουργήσεις ένα μη ομαλό αποτέλεσμα.

Για το σχήμα των panel το R&D του BBC έχει δημοσιεύσει research papers που φαίνεται ότι οι διαφραγματικοί αποροφητές ευνοούναι από τα τετράγωνα σχήματα.

... ειδικά για τα μπάσα στα οποία σκέφτηκα πίσω απο το izitherm να βάλλω πετροβάμβακα που έχει πιο καλούς συντελεστές στις χαμηλές έχει όμως νόημα;η το izitherm τις χαμηλές που δεν αποσβένει τις ανακλά οπότε ο πετροβάμβακας είναι άχρηστος...;
Όπως ο Π/Β έτσι και το ΙΖΙΤΗΕΡΜ, απορροφά και δεν ανακλά...

Το υποπτευόμουν, αλλά ήθελα επιβεβαίωση.

Ας σημειωθεί ότι δεν είμαι σχετικός με τύπους και ειδικά με ξένη ορολογία.

¶ρα, ο παρανομαστής είναι η τετραγωνικά ρίζα του M επί το D.

Σωστά?

Αν και αρχικά θα σας φανεί άσχετο με τα θέματα που συζητάμε εδώ, στην ουσία δεν είναι.

Τι θέλω.

Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει για το πώς μπορώ να προσθέτω φωτογραφίες στα κείμενά μου?

Στην πάρα κάτω φωτό βλέπεις ένα φύλο πετροβάμβακα 0' date='60 χ 1,20

ντυμένο με βατελίνη (λευκό χρώμα).

Δίπλα του (με γαλάζιο χρώμα) βλέπεις πάνελ από πετροβάμβακα

ντυμένα από μέσα με βατελίνη και από πάνω με ύφασμα.

:wink:[/quote']

Φίλε IxNiLaTiS,

Στη φωτογραφία σου εκείνη, εμφανίζεται και ένας διαχυτής, στο ταβάνι.

Εάν είναι έτσι, σε παρακαλώ βοήθησέ με, αναφέροντας πώς τον έχεις κρεμάσει? Αφού τον έφτιαξες, τον τοποθέτησες σε κάποιο πλαίσιο ή βάση? Ή απλώς τον κρέμασες, έτσι, χωρίς κάποια άλλη έξτρα κατασκευή?

Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει για το πώς μπορώ να προσθέτω φωτογραφίες στα κείμενά μου?
εκει που γράφεις κάτω από τον τίτλο έχει κάτι κουμπιά....δεν είναι η επιλογή που γράφει img;δεν έχω βάλλει και ποτέ αλλά μάλλον....άμα είναι θα βάλλω καμιά φότο απο το πως τα έστησα αρχικά......

εκει που γράφεις κάτω από τον τίτλο έχει κάτι κουμπιά....δεν είναι η επιλογή που γράφει img;δεν έχω βάλλει και ποτέ αλλά μάλλον....άμα είναι θα βάλλω καμιά φότο απο το πως τα έστησα αρχικά......

http://www.noiz.gr/modules.php?name=Forums&file=faq

Φίλε IxNiLaTiS' date='

Στη φωτογραφία σου εκείνη, εμφανίζεται και ένας διαχυτής, στο ταβάνι.

Εάν είναι έτσι, σε παρακαλώ βοήθησέ με, αναφέροντας πώς τον έχεις κρεμάσει? Αφού τον έφτιαξες, τον τοποθέτησες σε κάποιο πλαίσιο ή βάση? Ή απλώς τον κρέμασες, έτσι, χωρίς κάποια άλλη έξτρα κατασκευή?[/quote']

Οι διαχύτες που βλέπεις είναι κατασκευασμένοι από φελιζόλ.

Είναι δηλαδή κομμάτια από φελιζόλ κολλημένα με ατλακόλ (ξυλόκολα νερού)

επάνω σε ένα φύλο σκληρό φελιζόλ (πλάτη ή βάση)

Επειδή το ταβάνι στο συγκεκριμένο δωμάτιο

είναι από χαρτοτέξ (κεραμοσκεπής ένεκεν),

έχω βιδώσει την βάση (πλάτη) της κατασκευής απευθείας στο ταβάνι

με μεγάλες βίδες και ροδέλες.

Απλά έχω «ρίξει» μερικές βίδες μέσα στην κατασκευή.

Επειδή η κατασκευή από φελιζόλ είναι πολύ ελαφριά,

6 βίδες είναι αρκετές.

Αν η κατασκευή σου όμως έχει πλάτη από μαλακό φελιζόλ,

αυτό είναι πρόβλημα γιατί είναι εύθραυστο.

Δηλαδή, το μαλακό φελιζόλ δεν μπορεί να κρατήσει το βάρος του στις βίδες,

με αποτέλεσμα να σκισθεί και να πέσει κάτω,

αφήνοντας τις βίδες στο ταβάνι. :lol: :lol: :lol:

Θα πρέπει με atlacol να του κολλήσεις στην βάση «πτερύγια»

από λεπτά φύλα (λωρίδες) κοντραπλακέ, που να προεξέχουν λίγο

τα οποία μετά να τα βιδώσεις στο ταβάνι.

είναι η τετραγωνική ριζα του (M*D)

Ο λόγος που οι δυαχυτές αυτοί φτιάχτηκαν από φελιζολ είναι γιατί έπρεπε να είναι ελαφριοί. Στην αρχική κατασκευή που έχω περιγράψει στο άρθρο αναφέρω (νομίζω) πως χρησιμοποίησα κολλα suprafix μετην οποία είχα τα καλύτερα αποτελέσματα αλλά όχι άριστα. Η ατλακολ ήταν πολύ κακή. Παρ' όλα αυτά έλυσα το πρόβλημα της στήριξης με δυο κοιλοδοκούς στους οποίους κάθεται η κατασκευή.

http://www.matrixstudio.gr/default.asp?cat=gallery&pic=p11

http://www.noiz.gr/modules.php?name=Forums&file=faq

Μπορώ να αναρτήσω Εικόνες;

Βεβαίως και μπορείτε να συμπεριλάβετε Εικόνες στο μήνυμα σας. Παρ' όλα αυτά δεν υπάρχει προς το παρόν η δυνατότητα μεταφόρτωσης της εικόνας στο διακομιστή μας. Ο μοναδικός τρόπος είναι να συνδέσετε με παραπομπή μία εικόνα η οποία βρίσκετε ευρέως προσβάσιμο διακομιστή π.χ. http://www.some-unknown-place.net/my-picture.gif. Δεν μπορείτε να συνδέσετε εικόνες οι οποίες βρίσκονται στο υπολογιστή σας τοπικά' date=' εκτός και εάν είναι και αυτός ευρέως προσβάσιμος διακομιστής, ούτε εικόνες οι οποίες είναι αποθηκευμένες πίσω από μηχανισμούς πιστοποίησης γνησιότητας π.χ. hotmail ή yahoo, διακομιστές που προστατεύονται με κωδικούς κλπ. Για να εκθέσετε την εικόνα χρησιμοποιήστε την εντολή της BBCode [img'] ή την κατάλληλη εντολή της HTML (εάν είναι ενεργή

Παρ’ όλο που διάβασα τις παραπάνω οδηγίες αρκετές φορές, λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα τι πρέπει να κάνω...

Ή είμαι τόσο άσχετος, ή κάτι άλλο φταίει...

Μια καλοπροαίρετη παρατήρηση, προς τους υπεύθυνους του χώρου.

Γιατί τόσα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη, σε κείμενα του site, που υποτίθεται, έχουν ελεγχθεί και γλωσσικά;

Το να μας ξεφύγει εμάς, των χρηστών, κάποιο ορθογραφικό ή ακόμα και συντακτικό λάθος, το καταλαβαίνω... (βιασύνη, ...), όμως σε κείμενα της ιστοσελίδας, μάλλον δεν επιτρέπεται.

Η αρχική μου ερώτηση, για την εισαγωγή φωτογραφιών παραμένει.

Χρήστος

Βρίσκεις την εικόνα που θες σε κάποια σελίδα του ιντερνετ. Κάνεις δεξί κλικ απάνω της, πάς στιε ιδιότητες και αντιγράφεις τη διεύθυνσή της. Στο Mozilla με δεξί κλικ, σου βγάζει κατ΄ευθείαν επιλογή "Αντιγραφή τοποθεσίας εικόνας".

Έρχεσαι στο κείμενο σου, γράφεις
, και τσουπ, η φωτό σου φρέσκια και λαχταριστή. ¶ντε να δούμε τι θα μας δείξεις... :lol:

Βρίσκεις την εικόνα που θες σε κάποια σελίδα του ιντερνετ. Κάνεις δεξί κλικ απάνω της' date=' πάς στιε ιδιότητες και αντιγράφεις τη διεύθυνσή της. Στο Mozilla με δεξί κλικ, σου βγάζει κατ΄ευθείαν επιλογή "Αντιγραφή τοποθεσίας εικόνας".
Έρχεσαι στο κείμενο σου, γράφεις [img']Επικόλληση αυτό που αντέγραψες[/img], και τσουπ, η φωτό σου φρέσκια και λαχταριστή. ¶ντε να δούμε τι θα μας δείξεις... :lol:
Σ’ ευχαριστώ.

Λίγη (μάλλον αρκετή, λόγω εορτών) υπομονή...

Θα τοποθετήσω κάποιες φωτό από κατασκευή μπασοπαγίδων και διαμόρφωση studio με ηχοαπορροφητικά υλικά.

Χρήστος

είναι η τετραγωνική ριζα του (M*D)
Ο λόγος που οι δυαχυτές αυτοί φτιάχτηκαν από φελιζολ είναι γιατί έπρεπε να είναι ελαφριοί. Στην αρχική κατασκευή που έχω περιγράψει στο άρθρο αναφέρω (νομίζω) πως χρησιμοποίησα κολλα suprafix μετην οποία είχα τα καλύτερα αποτελέσματα αλλά όχι άριστα. Η ατλακολ ήταν πολύ κακή. Παρ' όλα αυτά έλυσα το πρόβλημα της στήριξης με δυο κοιλοδοκούς στους οποίους κάθεται η κατασκευή.

http://www.matrixstudio.gr/default.asp?cat=gallery&pic=p11

Η suprafix είναι κόλλα πλακιδίων;

Τι προβλήματα είχες με την ατλακόλ;

PJ, σ'ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.

Σήμερα έβαλα πετροβάμβακα πίσω από ηχεία (στον μπροστινό μου τοίχο δηλ), θ'ακολουθήσουν panels στους τοίχους πίσω και πλάι μου. Μέχρι στιγμής, αυτό που έχω παρατηρήσει είναι η ΤΡΕΛΗ διαφορά σχετικά με τη στερεοφωνική εικόνα.

8O :D

Λες κι άκουγα πριν μονοφωνικά... :wink: 8O :D

Βρήκα μία ειδική κόλλα, αποκλειστικά για πολυστερίνη (φελιζόλ), όμως είναι ακριβή. Είναι σε φυσίγγιο, όπως η σιλικόνη και στοιχίζει περίπου 6,5-7 ¤ το τεμάχιο.

Επικοινώνησα και με την εταιρεία FIBRAΝ, που κατασκευάζει εξηλασμένη πολυστερίνη (το γνωστό "μπλε" σκληρό φελιζόλ) και μου είπαν να χρησιμοποιήσω οποιαδήποτε κόλλα δεν περιέχει διαλύτες...

Μάλιστα, μου πρότειναν και την ατλακόλ!

Επίσης, μου πρότειναν κόλλες πλακιδίων.

Όμως αυτές, επειδή έχουν σαν βάση το τσιμέντο, είναι πολύ βαριές. ¶ρα, θα βαρύνει όλη η κατασκευή (διαχυτής).

Το βασικό τους πλεονέκτημα: είναι πολύ ΦΘΗΝΕΣ.

Τι κάνουμε??????

PJ' date=' σ'ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.Σήμερα έβαλα πετροβάμβακα πίσω από ηχεία (στον μπροστινό μου τοίχο δηλ), θ'ακολουθήσουν panels στους τοίχους πίσω και πλάι μου. Μέχρι στιγμής, αυτό που έχω παρατηρήσει είναι η ΤΡΕΛΗ διαφορά σχετικά με τη στερεοφωνική εικόνα.

8O :D

Λες κι άκουγα πριν μονοφωνικά... :wink: 8O :D[/quote']

Πώς τον έβαλες τον Π/Β?

Χύμα ή μέσα σε ...

Trending...

Νέα θέματα