Δεν ξέρω τι είναι η βατελίνη. Αν αλλάξεις το "τ" με το "ζ" τότε ναι.. κάτι έχω ακουστα..

:lol:
Δεν είναι ανάγκη να έχεις κάποιο χοντρό ύφασμα, ακόμα και ένα λεπτό σεντόνι κάνει δουλειά. Ο πετροβάμβακος είναι ενοχλητικός μόνος όταν ασχολείσαι μαζί του, δλδ κατά την διάρκεια που τον περνάς στον τοίχο, ειδικά αν τον κόβεις σε μικρότερα κομμάτια γεμίζει η ατμόσφαιρα με κομμάτια απο αυτό, σαν σκόνη αλλά ιδιαίτερα ενοχλητικά. Γι αυτό είπα στο προηγούμενο post να έχετε μαζί σας χειρουργική μάσκα κ να φοράτε ρούχα που να μην αφήνουν γυμνά σημεία στο σώμα σας.
Κάποιος είπε ότι τελικά δεν είναι ανθυγιεινός, αν και εγώ έχω ακούσει το αντίθετο, όπως και να έχει όμως τα μάτια σου και η μύτη σου θα ενοχληθούν αρκετά, επίσης και γυμνά σημεία στο σώμα σου όπως λαιμός, χέρια κτλ.
Αν περάσεις τον πετροβάμβακα μετά δεν θα έχεις πρόβλημα, αν δεν τον κουνάς δεν θα βγάζει τίποτα στην ατμόσφαιρα και το κάλυμμα που θα βάλεις θα τα κρατάει όλα.
Ηθικό δίδαγμα :"Δεν περνάμε ποτέ πετροβάμβακα φορώντας μόνο ένα string"!
pastelius δεν γνωρίζω αυτό το "...σε συγκεκριμένη απόσταση από μέσα μεριά". Δεν κατάλαβα καν τι εννοείς.
agis δεν μπορώ να ξέρω σε ποια σημεία θα χρειαστεί να βάλεις πετροβάμβακα ή όχι. Εσύ που θα το κάνεις αυτό? Σε πολυκατοικία ή σε μονοκατοικία? Θα έχεις γείτονες που πιθανόν να ενοχληθούν από τον θόρυβο? Λογικά, για να φτάσεις σε σημείο να θες να κάνεις τέτοια ηχομόνωση θα έχεις και τύμπανα μέσα,ε?
Τότε...
καλό θα είναι να πάρεις μερικές μπαλέτες στις οποίες θα στείσεις πάνω τους τα τύμπανα. Τις μπαλέτες μπορείς να τις γεμίσεις από κάτω με πετροβάμβακα ώστε να συγκρατούν τις δονήσεις που θα προέρχονται από τα τύμπανα. Αν είσαι σε πολυκατοικία και θέλεις να έχεις καλύτερη ηχομόνωση, μπορείς να ρίξεις άμμο στο πάτωμα (περίπου 3-4 δάχτυλα) και να φτιάξεις κάποιο ψευδοπάτωμα για να πατάτε. Ακόμα μπορείς να βάλεις μια στρώση φελιζόλ κάτω ή πάνω από την άμμο. Μετά το ψεύτικο πάτωμα, τις μπαλέτες με τον πετροβάμβακα (αν κάνεις τα προηγούμενα αυτό ίσως να μην χρειαστεί) και στην συνέχεια ρίξε μερικά χαλιά.
Αν έχεις πρόβλημα με τους γείτονες καλό θα ήταν να καλύψεις όλο το δωμάτιο με πετροβάμβακα και μετά να διαλέξεις πόσες επιφάνειες αντανάκλασης του ήχου θέλεις. Το λέω αυτό γιατί αν το καλύψεις όλο θα έχεις πολύ ηχομόνωση από μέσα προς τα έξω. Μέσα στο χώρο σου ότι και να βάλεις να ξέρεις ότι είναι επιφάνεια αντανάκλασης, πχ. ένας ενισχυτής κιθάρας. Αν παίζετε και νομίζεις ότι δεν ακούς κάτι, μπορείς να βάλεις ένα κομμάτι νοβοπαν εκεί που "κοιτάει" ο ενισχυτής μπάσο (στην απέναντι πλευρά του τοίχου) ώστε εκεί που "σκάει" το ηχείο να στέλνει πίσω (ή με μια κλήση να στέλνει αριστερά/δεξιά) τον ήχο :wink:
Δεν είναι κουραστικό αυτό, την ακουστική του δωματίου σου μπορείς να την πειράξεις όσο θες μετά την κατασκευή. Απλά σκέψου ότι έχεις κάνει ένα χώρο με 0 αντανάκλαση ήχου και όσο προσθέτεις πράγματα τόσες περισσότερες αντανακλάσεις έχεις.
Να ξέρεις ότι πόρτες και παράθυρα ακάλυπτα είναι σαν να μην έκανες τίποτα. Δλδ αν καλύψεις έναν χώρο και αφήσεις το παράθυρο όπως έχει.. δώρο άδωρο! Φτιάξε ένα μικρό τελάρο με πετροβάμβακα για το παράθυρο που να μπορείς να το βγάζεις όταν θες να ανοίξεις το παράθυρο.
Αν τα καλύψεις όλα για όλα, φρόντισε να βάλεις κάποιον εξαερισμό ή κάτι σχετικό γιατί θα... σκάσετε σαν τα ποντίκια εκεί μέσα.. 8O
Πιστεύω να βοήθησα. 8)