Vartanis - Αχ και βαχ (Beethoven)

:o :o

στοιχουργικα ειναι φοβερο! πολυ πονος!

"κ εσυ γυριζεις κ μου κουνιεσε στα λαικα!"

χαχαχαχαχα

ρε αμα ειχε καλο ηχο θα ηταν τελειο!

Ευχαριστω ολα τα παιδια που ακουσαν ως τωρα το κομματι και δεν βαρεθηκαν να μου γραψουν δυο κουβεντες.

Οπως ειχε ειπωθει πριν καιρο, θα γραψω μια ροκ οπερα με τιτλο οι Βρυκολακες μια και οι Δαιμονες υπαρχουν ηδη.

Για την τραγουδιστρια, μετα απο συμβουλη του Χαριλαου, να εχει μεγαλα  ... αυτια, κατι θα κανω. ;)

Ξερω οτι ο ηχος της κιθαρας ειναι καπως, ....ντελικατος θα ελεγα ;D

αλλα σε κρυφες συναντησεις και διεργασιες κανονιζεται η ευρεση λυσις. ;D

Ελπιζω συντομα να με ..κραψετε για κατι αλλο και οχι για τον ηχο της κιθαρας. ;D

Ευχαριστω και παλι.

Υ.Γ  Trigga,πολυ μου τι βγαινεις για την φρυτεζα μου.

Βγαζει γ....πατατες.Ζηλευεις; ;D

Ευγε.............ρε συ αυτο ειναι τεχνη..........και αποψη.....Για το καΛο μας......

Ωραίο το κομμάτι φίλε Vartani.

Αλλα τι κιθαρόηχος είναι αυτός? Δηλαδή χαλάει το Concept...

Σοβαρά τώρα, έχω ένα Zoom G2 1.u το οποίο κάθεται διότι τα κουμπιά του χρήζουν επισκευής. Μέχρι στιγμής οι πατέντες μου δεν αποδίδουν. Ή θα πρέπει να πατήσεις πάνω του για να αλλάξει preset, ή θα αλλάζει μόνο του!

Ψήσου να στο χαρίσω διότι είναι κρίμας να έχεις τέτοιον κακόηχο (ειδες gentlemanικές εκφράσεις) στα κομμάτια σου.

Τροφοδοτικό δεν υπάρχει, αλλα έχει μέσα customάτες λαμπρέικες ρυθμίσεις στις θέσεις C0, C1, C2, C3 και D2 για να πετύχεις τον αυθεντικό μου ήχο και να φτάσεις την κορυφή!  ;D ;D ;D ;D ;D

Μου φαινεται Λαμπρο πας να την σκαπουλαρεις(για την διαθηκη λεω) δινοντας μου το μηχανημα. ;D

Η αληθεια ειναι οτι το εχω παραχε..... με τον ηχο της κιθαρας και μενα αρχισε τωρα να με ενοχλει και οπως εγραψα και πιο πανω κατι θα γινει.Πραγματικα αρχισα να το ψαχνω.  ;)

Για το κομματι τωρα βεβαια, εκανα παλι κατι ...μαγικα, αλλα ευτυχως τα εκανα καλα(χα χα χαχα) και δεν με πηρατε χαμπαρι.

Το κομματι ηταν πολυ χαμηλα για την φωνη μου και εκανα trasport πεντε τονους(μιλαμε για βαρος) πανω την κιθαρα με το melodyne και ακουγονται του κοσμου τα φαλτσα , αλλα μεσα στην γενικη βαβουρα και θολουρα δεν το πηρατε χαμπαρι (χι χι χι ) εκτος απο τον φιλο Ενοχο που του ...μυρισε πολυ ψηφιακιλα.Αυτη ειναι η αληθεια.

Το ιδιο εκανα και με την φωνη και εβαλα την δευτερη, παλι με το melodyne και ακουγεται σαν εφε, που το αναφερε ο triggas.Μπραβο παληκαρι μου.

Και τελος.

fenderiarhs είπε:
Ευγε.............ρε συ αυτο ειναι τεχνη..........και αποψη.....Για το καΛο μας......
Καλο η κακο ειναι ....αυτο που γραφεις; ;D

φιλε vartani θα σου πω ενα πραγμα:

μη τυχον και αλλαξεις τον ήχο της κιθάρας σου. Είχα παρα πολυ καιρό να ακούσω κιθάρα με άποψη...

η τουλαχιστον φτιαχνε 2 κομματια ενα με τον κλασσικο και αγαπημενο ηχο για τους σκληροπυρηνικούς και ενα με εναν πιο φλώρικο...

Δεν μπορω να καταλαβω,αν μιλας σοβαρα η κανεις πλακα, φιλε Sotoman,αν και πιστευω οτι κανεις πλακα και καλως κανεις.Μαζι σου.

Αλλα με αφορμη αυτο,θα ηθελα να πω δυο κουβεντες.

Δεν μπαινω στο τριπακι του τελειου ηχου,γιατι μονο σαν ουτοπια φανταζει.Δεν μπορω να δεχτω με ΤΙΠΟΤΑ οτι οι αλλοι εχουν καλυτερο ηχο.Ανεκτο ναι .Αλλα μεχρι εκει.

Τα κουτακια,γιατι περι κουτακια προκειται, δεν υπαρχει καμμια περιπτωση να βγαλουν ηχο της προκοπης, τουλαχιστον στα δικα μου αυτια.Για αυτους που δεν ξερουν αλλα και δεν τους ενδιαφερει, δεν εχει καμμια σημασια.Για μενα εχει.

Αν θες η δουλεια σου να βγει ΣΩΣΤΑ απο ολες τις αποψεις, θα πας στουντιο μαζι με αλλους μουσικους.

Εγγραφες της κρεβατοκαμαρας δεν μπορω να της παρω στα σοβαρα, οσο αφορα παντα τον ηχο. Αλλα και στα παιξιματα.

Θα μου πεις υπαρχουν εξαιρεσεις, αλλα αυτες επιβεβαιωνουν τον κανονα.

Η δικια μου προσπαθεια ειναι μονο ως προς την συνθεση και μονο μεχρι εκει.Πιστευω να παιρνει καποιος μια ιδεα του τι θελω να πω παντα σε γενικες γραμμες.Μια γενικη εικονα.

Για τα υπολοιπα , αν ποτε ειναι να γινει κατι σοβαρο, σιγουρα οπως ειπα, στουντιο μαζι με αλλους μουσικους,ο καθενας στο οργανο του.

Αυτα και μαλλον πολλα ειπα. ;D

Vartanis, ο ήχος της κιθάρας σου είναι κακός. Μπορεί να γίνει καλύτερος χωρίς να πας στούντιο. Πολύ καλύτερος. Όπως και τα υπόλοιπα μέρη της ενορχήστρωσής σου.

Γιατί;

Γιατί κατά τη γνώμη μου ο κακός ήχος δεν αφήνει κάποιον να δει τη σύνθεση.

Όπως συνήθως γίνεται με τις γυναίκες. Αν δεις μια κακάσχημη μπροστά σου, συνήθως δύσκολα θα διερευνήσεις τον ψυχικό της κόσμο για να μάθεις αν είναι καλός άνθρωπος. Απλώς θα γυρίσεις και θα φύγεις.

Γι'αυτό αν θες κάποιος να αξιολογήσει τη σύνθεσή σου, πρέπει να αφαιρέσεις, κατά το δυνατόν, τα ενδιάμεσα εμπόδια.

Αυτή είναι η - πολύ σοβαρή - θέση μου.

Edit: Για να στο πω αλλιώς, όσο και αν κάποιος να θέλει να ακούσει αυτά που έχεις γράψει, δεν μπορείς να τον αναγκάσεις να ανεχτεί τον κακό σου ήχο.

Φιλικά.

Συμφωνω φιλε μου μεχρι ενα σημειο.

Στην ομορφη γυναικα (λεω εγω) θα της δωσεις μια ευκαιρια παραπανω,μεχρι να δεις οτι δεν αξιζει, απλως θα εχεις χασιμο χρονου.Αλλα το αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο.Απορριψη.

Για το θεμα της συνθεσης, οχι μονο σε αυτο το κομματι αλλα και στα αλλα που εχω βαλει, ολοι αυτοι που μου γραψανε, ασχετου καλης η κακης κριτικης δεν ειχαν αυτια;Δεν καταλαβαν τι ηθελα να πω;

Σιγουρα καταλαβαν, τα απορριψαν η τα δεχτηκαν αλλα την αποψη τους την ειχαν βγαλει, προσπερνοντας τις οποιες ακουστικες ατελειες υπηρχαν.

Αυτη ειναι η δικια μου θεση.

Παιδιά, είτε το θέλουμε είτε όχι, ο ήχος της κιθάρας του Vartani έχει άποψη: δεν είναι ένας ακόμη κλώνος του ήχου SRV, Hendrix, Page, Clapton, May, Slash, Hetfield και δεν συμμαζεύεται. Απλά η άποψη αυτή, αν την ακούσεις σε περισσότερο από 2-3 κομμάτια ίσως γίνει κάπως κουραστική.

Το αν δεν μπορούσε να βγάλει καλύτερο ήχο από τα μηχανήματά του/μυαλό του ή αν μπορούσε αλλά δεν το έκανε εξεπίτηδες, με αφήνει πραγματικά αδιάφορο.

bloody_sunday είπε:
Παιδιά, είτε το θέλουμε είτε όχι, ο ήχος της κιθάρας του Vartani έχει άποψη
H θεωρία καταρρέει,οι χοντροί είν' οι ωραίοι.

Αποψη δεν ειναι να κανεις κατι "κακα" επειδη δεν μπορεις να το κανεις "καλα".Θα ηταν αποψη αν μπορουσε να το κανει καλα κ το εκανε επιτηδες κακα,αλλα αυτο θα φαινοταν απο το υπολοιπο στησιμο

Βlue, είτε "καλά" είτε "κακά", για μένα μετράει το αποτέλεσμα.

Οπωσδήποτε δεν έχω ερωτευθεί τον ήχο του Vartani (μάλλον το αντίθετο), αλλά δεν τον καίω και στην πυρά κιόλας... προσπαθώ να κρατήσω μερικές απαραίτητες ισορροπίες του σωστού ήχου την σωστή στιγμή. Τα παλιά ρεμπέτικα ας πούμε, ή οι Dead Moon, έχουν έναν ήχο που είναι τόσο lo fi που γίνεται πια τμήμα της μουσικής, και για αυτό ακριβώς τα λατρεύω. (Vartani μην κολακεύεσαι).

εδω δε μιλαμε για lo fi,αλλα για bad fi...

Σε μια αλλη συζητηση θα συμφωνουσαμε,αλλα να μου λες οτι ειναι αποψη αυτος ο ηχος ειναι σα να μου λες οτι ειναι αποψη μια συνθεση αποκλειστικα σε midi.Ειδικα οταν εχει προηγηθει αυτη η προταση :

Vartanis είπε:
Δεν μπορω να δεχτω με ΤΙΠΟΤΑ οτι οι αλλοι εχουν καλυτερο ηχο.Ανεκτο ναι .Αλλα μεχρι εκει.

Τα κουτακια,γιατι περι κουτακια προκειται, δεν υπαρχει καμμια περιπτωση να βγαλουν ηχο της προκοπης, τουλαχιστον στα δικα μου αυτια.Για αυτους που δεν ξερουν αλλα και δεν τους ενδιαφερει, δεν εχει καμμια σημασια.Για μενα εχει.
Τεσπα,τωρα δεν ειναι δυνατον να συζητησουμε για το αυτονοητο.Καθομαστε κ λεμε για τον ηχο,λες κ ειναι αυτο το ζητουμενο κ αν ηταν καλος ο ηχος θα ηταν καλο κ το κομματι.Θα συνεχιζα αλλα τεινω πλεον κ εγω προς την υποψια οτι ο Vartanis μας δουλευει ολους.

δεν ειρωνεύομαι καθόλου, μαρεσει παρα πολυ ο ήχος σου και πιστεύω οτι ταιριάζει γαντι με την μουσικής σου.

Ισως δεν θα πρεπε να ταν τοσο δυνατη η κιθάρα, αλλα ο ηχος τα σπαει.

φίλε vartanis είπα και γω να γράψω την άποψη μου για την μουσική σου αν δεν σε πειράζει... πρώτα από όλα γουστάρω πολύ τον τρόπο που δέχεσαι την κριτική των άλλων... έχω ξαναακούσει τραγούδια σου καθώς και πολλών άλλων που τα ανεβάζουν .  πριν λίγο άκουγα μια διασκευή ελληνικής νεοποπ επιτυχίας σε μέταλ κλπ... εκείνο το κλιπ πολύ το εκθιάζανε και πολλά παρόμοια , ενώ το δικό σου πολύ το κράζουν... προσωπικά νομίζω οτι τα κομμάτια σου είναι πολύ περισσότερο εμπνευσμένα από άλλα. δεν μου αρέσει το είδος μουσικής που παίζεις , οπότε δεν μου αρέσει και το τραγούδι σου αλλα΄το ακούω πιο ευχάριστα από άλλα. επίσης θεωρώ παλιομοδίτικο τις όποιες διασκευές για γέλιο παρά την μουσική σου... το οτι δεν αρέσει βέβαια η μουσική σου μενα δεν λέει και τίποτα αν καταφέρεις και διορθώσεις αυτά που πολλά παιδιά γράφουν σαν σχόλια για τον ήχο σου κλπ,νομίζω οτι η μουσική σου θα ακούγεται ευχάριστα. ήχο κιθάρας κλπ βάλε Guitar rig , amplitube είναι σαφώς καλύτερα.... Σαν συμβουλή μην βιάζεσαι να τελειώσεις το κομμάτι σου γιατί γράφεις μέσα και λάθη κλπ. κάνε λίγο υπομονή και ξαναπέξε ή ξαναηχογράφησε τα μέρη...

Αργησα λιγακι και βλεπω οτι εχουν γινει πραγματα περιεργα.

Πολεμικα θα ελεγα παλι.

Πρωτο και βασικο.Δεν ΔΟΥΛΕΥΩ κανενα.Το ιδιο πραγμα το ειχε πρωτοπει ο Χαριλαος αν θυμαμαι και τοτε ειχα εξηγησει παρα πολυ καλα τι θελω αλλα και γιατι το κανω.

Αν δεν σου κανει κοπο blue ψαξε στις αλλες κριτικες απο τα τραγουδια μου και θα δεις τι εννοω.

Το λεω σε σενα γιατι εσυ το αναφερεις.Και να προσεξεις και τι γραφει εκει σε καποιο σημειο και ο wasted γιατι ειναι μεσα στην φιλοσοφια μου 100 της 100.

Ακομη θα βρεις και με τι μηχανηματα γραφω, αν θελεις να εχεις μια πιο ολοκληρωμενη αποψη, οχι μονο εσυ αλλα και τα αλλα παιδια που τυχων μπορει να εχουν καποιες αποριες.

Σιγουρα εδω μεσα καποιοι κοροιδευουν τον κοσμο (αν θες θα σου πω και ποιος) αλλα ΟΧΙ εγω.

Το οτι ειμαι απο τους λιγους που βαζει τραγουδια δικα του και οχι πειραματισμους και αεροπαιξιματα (με την καλη εννοια της λεξεως)δεν σου λεει κατι;Δηλαδη πιστευεις οτι ειμαι σε θεση να γραφω τραγουδια ,να τρωω ωρες μονο και μονο να κανω χαβαλε σε σας;

Ποιος ειμαι ο ...Φοιβος;Που γραφει δεκα τραγουδια καθε δεκα λεπτα;

Δεν ξερω αν εχεις δοκιμασει να γραψεις δικο σου τραγουδι,το ποσο ευκολο ειναι;Οχι ,εχω και αλλα πραγματα να κανω στη ζωη μου.

Οσο για το θεμα των ηχων, παιξιματων κ.λ.π αναφερομαι ξεκαθαρα πιο πανω και αυτη ειναι η θεση και αποψη μου.

Και σιγουρα καποια στιγμη θα πρεπει να πληρωσω τα παιδια(Bloody S.. και Sotoman)  τη μιζα τους για τα ...καλα λογια που ειπαν. ;D

Vartanis είπε:
Σιγουρα εδω μεσα καποιοι κοροιδευουν τον κοσμο (αν θες θα σου πω και ποιος) αλλα ΟΧΙ εγω.

Το οτι ειμαι απο τους λιγους που βαζει τραγουδια δικα του και οχι πειραματισμους και αεροπαιξιματα (με την καλη εννοια της λεξεως)δεν σου λεει κατι;Δηλαδη πιστευεις οτι ειμαι σε θεση να γραφω τραγουδια ,να τρωω ωρες μονο και μονο να κανω χαβαλε σε σας;

Mίλα!Μίλα!

Μιλαω.......μιλαω. :o

Το θεμα ειναι, με ακουει κανεις;    ;D

Νταξει το θεμα εχει γίνει καθαρα σουρεαλιστικο με τασεις προσβολης των μετα αγωνων κεκτημενων standards.

Αφου φτασαμε στο σημειο να μας τη λενε κιολας που δε βαζουμε ότι [insert word of your choice] μας κατεβει μπορω να πω ότι βαρεσε η καρδια μου τρελο runtime erro....

Vartanis είπε:
Σιγουρα εδω μεσα καποιοι κοροιδευουν τον κοσμο (αν θες θα σου πω και ποιος)
Θελω,πες  :D

Ποιος ειμαι ο ...Φοιβος;Που γραφει δεκα τραγουδια καθε δεκα λεπτα;

Δεν ξερω αν εχεις δοκιμασει να γραψεις δικο σου τραγουδι,το ποσο ευκολο ειναι;
Εγω βαζω πειραματισμους κ αεροπαιξιματα (με την καλη ή την κακη εννοια).Το να μη σου αρεσουν ή να ειναι απαραδεκτα κατα κοινη ομολογια το βρισκω πιθανο κ το δεχομαι πληρως.Αλλα δεν γραφω 180 το μηνα,ουτε ποσταρω 3 τη βδομαδα με περηφανια για το ποσο γρηγορα τα τελειωσα.Πολυ περισσοτερο εχω την αξιοπρεπεια να πω "να το αεροπαιξιμο μου,μηπως τυχον αρεσει σε κανεναν αλλο?" κ οχι οτι με την παραγωγη του Nigel Godrich θα πεταγαν.

2)ξερω παρα πολυ καλα ποσο δυσκολο ειναι να γραψεις ενα τραγουδι.Για χαβαλεδες κ κομματια που γραφονται σε 20' επειδη δεν ειχα ιντερνετ εκεινη την ωρα κ δεν ειχε κ τπτ η τηλεοραση να δω, θα εντυπωσιαστεις με το ποσα εχω να ανεβασω,αλλα μαντεψε :δεν θα τα δεις ποτε εδω,γιατι ακριβως σεβομαι οτι καποιοι ανεβαζουν τις δουλειες τους (οριζω:κατι που εχει δημιουργηθει με κοπο) κ το κυριοτερο : σημαινουν κατι για τους ιδιους (κ οπως εχει δειχτει κ για περισσοτερους).(εξαιρουνται φυσικα χιουμοριστικα κομματια ,οπως οι κουτσουλιες που δεν κρινονται ως κομματια αλλα ως χιουμοριστικες ιδεες)

Αν μου πεις οτι καποιο απο αυτα που εχεις σηκωσει το δουλευες για εβδομαδες ή οτι εχει μια ιδιαιτερη σημασια για εσενα,οτι αν σε ρωτησουν τι εχεις κανει εσυ στη ζωη σου κ απαντησεις "να εχω γραψει αυτα κ αυτα προσδιοριζουν αυτο που ειμαι",σου ζητω ειλικρινα συγνωμη για την κακια μου.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα