Βαψιμο Strat

Πανος1540725019

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Γεια σας,

Τωρα που καλοκαιριαζει και ξεμπερδευω απ το σχολειο, ελεγα να αλλαξω χρομα στην κιθαρα μου. Μπορει καποιος να μου εξηγησει την διαδικασια, τι υλικα θα χρειαστω και που θα τα βρω;

PS. Δεν μπορω να παραγγειλω απο εξωτερικο, αλλα ζω στην Αθηνα αρα φανταζομαι αμα υπαρχει στην Ελλαδα ολο και καποιος θα το φερνει εδω.

Ευχαριστω!

Δώσε μας παραπάνω πληροφορίες, τι χρώμα ειναι και πως θες να την βάψεις.

Ή, καλύτερα βάλε φωτογραφιες.

Δυστηχος δεν μπορω να βαλω φωτογραφιες.

Η Κιθαρα ειναι μαυρη. Δεν θελω να κανω κατι ιδιαιτερο, ουτε εχω αποφασησει τι χρωμα θα την κανω. το μαυρο φανταζομαι πρεπει να φυγει ολο.

1) Η κιθάρα είναι ακριβή ή φτηνή?

να φανταστώ ότι δεν έχεις ξαναβάψει κιθάρα...

Eδώ κάποτε είχα κάνει ένα οδηγό

http://www.customshop.gr/?page_id=310

Σήμερα ούτε εγώ ο ίδιος δεν θα το έκανα ;)

marathon είπε:
όχι απαραίτητα
Σκεφτηκα οτι αμα περασω χρωμα πανω απ το μαυρο

1) θα βγει ασχημο (για αυτο δεν ειμαι σιγουρος)

2) 2 στροματα μπογια ειναι πολυ παχια και δεν ξερω τι μπορει να προκαλεσει αυτο

Πανος είπε:
2) 2 στροματα μπογια ειναι πολυ παχια και δεν ξερω τι μπορει να προκαλεσει αυτο
Μην ανησυχείς γι αυτό....κατά 99% θα τη χαλάσεις οπότε θα τη πας μετά σε ένα μάστορα να τη σιάξει ;)

Χαχαχαχα, γιατι το λες αυτο :Ρ

Δεν βλεπω τι μπορει να δημιουργησει προβλημα... Οτι ειναι να κανω το εχω ξανακανει, απλα οχι σε κιθαρα :Ρ

Πανος είπε:
Χαχαχαχα, γιατι το λες αυτο :Ρ
1) γιατί δεν το έχεις ξανακάνει....οπότε δεν μπορείς να φανταστείς τι μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα.

2) γαιτί δεν έχεις τα εργαλεία...είπαμε δεν είναι πυρηνική φυσική...αλλά κάποια εργαλεία τα θέλεις

εξαρτάται βέβαια και το τι αποτέλεσμα περιμένεις...

Λαθος μου, επρεπε να το εχω αναφερει.. Ο πατερας μου ειναι ξυλουργος. Μονο μπογιες δεν εχω, και θα του ζητησω να με βοηθησει  ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Έχει πιστόλι να σου δώσει; Είχα δει έναν τύπο που έβαφε μια bolt-on: είχε ξύσει το χρώμα σχεδόν τελείως, είχε κρεμάσει το σώμα ψηλά (είχε βιδώσει ένα ξύλο στο neck pocket) σε εξωτερικό χώρο, κι έβαφε με πιστόλι. Φαινοταν πολύ εύκολο έτσι. Νομίζω έιχε ξεβιδώσει, εκτός από μπράτσο, και τα hardware, ό,τι δεν έπρεπε να βαφτεί, μόνο το σώμα είχε αφήσει.

Αν δεν κάνω λάθος, με τα σπρέι μπορείς να επιλέξεις μόνο τα εργοστασιακά χρώματα, ενώ με το πιστόλι μπορείς να αναμείξεις και να πάρεις άλλες αποχρώσεις;

Εχω δει και εγω κατι αντιστοιχο. Πιστολι δεν νομιζω να εχει, πρεπει να τον ρωτησω. Αν τελικα χρησιμοποιησω σπρει, τι ειδους χρειαζομαι και που θα το βρω;

theStratWithin είπε:
Αν δεν κάνω λάθος, με τα σπρέι μπορείς να επιλέξεις μόνο τα εργοστασιακά χρώματα, ενώ με το πιστόλι μπορείς να αναμείξεις και να πάρεις άλλες αποχρώσεις;
Κανείς λάθος...καλό είναι να μην δίνουμε συμβουλές εάν δεν γνωρίζουμε το αντικείμενο...

Αφού ακριβή δεν είναι, γιατί δε τσιμπάς κάνα σώμα squier από τα μεταχειρισμένα να γλιτώσεις και χρόνο αλλά και φράγκα αν την κάνεις χάλια και πρέπει να τη συμμαζέψει μάστορας; Αν είχες (ή έχεις) 5-6 κιθάρες τότε go ahead, απλά μιας και υποπτεύομαι πως δεν έχεις τόσα όργανα γιατί δεν κάνεις το εύκολο και πειραματίζεσαι αργότερα;

megajim είπε:
Αφού ακριβή δεν είναι, γιατί δε τσιμπάς κάνα σώμα squier από τα μεταχειρισμένα να γλιτώσεις και χρόνο αλλά και φράγκα αν την κάνεις χάλια και πρέπει να τη συμμαζέψει μάστορας; Αν είχες (ή έχεις) 5-6 κιθάρες τότε go ahead, απλά μιας και υποπτεύομαι πως δεν έχεις τόσα όργανα γιατί δεν κάνεις το εύκολο και πειραματίζεσαι αργότερα;
Μα τι λέτε. Αν αλλάξει σώμα θα αλλάξουν όλες οι αρμονικές που προκαλούνται από την δόνηση των κΣύλων του σώματος ;D ;D ;D. Βάψε το καλύτερα φίλε γιατί αν πάρεις κανένα φτηνό squier σώμα, δε θα δονείται καλά.

otto## είπε:
Μα τι λέτε. Αν αλλάξει σώμα θα αλλάξουν όλες οι αρμονικές που προκαλούνται από την δόνηση των κΣύλων του σώματος ;D ;D ;D. Βάψε το καλύτερα φίλε γιατί αν πάρεις κανένα φτηνό squier σώμα, δε θα δονείται καλά.
Πολύ πιθανό να έχει ήδη squier ή κάτι ανάλογο, δε νομίζω πως αν είναι Φεντερ θα ψάχνεται να αλλάξει χρώμα ;) Εγώ το πρότεινα ώστε να μη γίνει καμιά στραβή και πάει στράφι και το σώμα που έχει τώρα από πλευράς εμφάνισης. Έτσι και πάει σε μάστορα να το τρίψει νομίζω θα ξοδέψει πολλά περισσότερα από όσα θέλει!

Καντην ετσι  ;)

17090_EVH_Stripe_Series_Black_Yellow_EVH01897_a.jpg

GibsonU2EVHOne.png

p2_u5t1v3dd0_ss.jpg

original.jpg

κλπ κλπ

Πανος είπε:
Λαθος μου, επρεπε να το εχω αναφερει.. Ο πατερας μου ειναι ξυλουργος.
...Πινόκιο, εσύ?  :P  ;D 

Φίλε Πάνο το ζόρι είναι αρχικά το πώς θα την ...ξεβάψεις.

Αν είναι φθηνή το πιθανότερο είναι να έχει πολυεστερικό χρώμα, οπότε θα χρειαστείς μερικές χειροβομβίδες, καναδύο πυραύλους εδάφους-αέρος και ίσως λίγο C4...

Βέβαια η εμπειρία και τα εργαλεία του Πατέρα σου θα σε βοηθήσουν, αλλά να είσαι προετοιμασμένος.

Καλή επιτυχία!

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back