Αν πάρω παράδειγμα με τις εγκαταστάσεις του Cubase που έχω κάνει μέχρι τώρα, έχουμε και λέμε.
Το update αφορά βελτίωση του ήδη εγκατεστημένου προγράμματος που σημαίνει ότι εγκαθίσταται πάνω στην προηγούμενη έκδοση. Ενώ το upgrade αφορά τελείως καινούργιο πρόγραμμα που μπορεί να συνυπάρξει με την παλαιότερη έκδοση στο pc.
Και στις δύο όμως περιπτώσεις, κατά την εγκατάσταση σε κάποια φάση σου ζητάνε τον σειριακό αριθμό της παλαιότερης έκδοσης που αναβαθμίζεις. Χωρίς αυτόν δεν γίνεται αναβάθμιση, πράγμα που το διασταυρώνει, για το αληθές, και μέσα από το κλειδί της Steinberg που έχεις σίγουρα σε κάποια USB θύρα σου, μια και χρησιμοποιείς προγράμματα της.
Έτσι και σε μένα από την έκδοση VST 32/5 για το SX1 το κουτί που μου στείλανε έλεγε επάνω UPDATE/UPGRADE. Με αποτέλεσμα να μπορούν να συνυπάρξουν τα δύο προγράμματα μέχρι ένα σημείο.Από ένα σημείο και μετά δεν υπήρχε πια λόγος να κρατάω την παλιά έκδοση.
Για το SX2 το κουτί που μου ήρθε λέει επάνω μόνο UPDATE.
Και πράγματι κάθισε επάνω στην παλιά έκδοση και την βελτίωσε.
Σε αυτή την περίπτωση όταν αναγκάστηκα να κάνω ένα formaτάκι στο pc, (λόγω βλακείας :roll: ), έπρεπε να ξαναεγκαταστήσω με την ίδια σειρά SX1 και μετά SX2.
Στο SX3 το κουτί λέει πάλι UPDATE/UPGRADE. Και όντως οι δύο εκδόσεις συνυπάρχουν στο pc σαν ανεξάρτητα προγράμματα.
Το Cubase 4 όπως με πληροφόρησε ο φίλος από την εδώ αντιπροσωπεία είναι βασισμένο σε εντελώς διαφορετικό πυρήνα οπότε για αυτούς που θα αναβαθμίσουν θα τους έρθει σε UPDATE/UPGRADE έκδοση.
Προσοχή εδώ παιδιά, μια και το θίξαμε το θέμα, υπάρχει κάτι που δεν κάνει σε σχέση με το SX3, η καινούργια έκδοση!
Για τους ρομαντικούς που από καιρό σε καιρό θέλουν να ανοίξουν κάποια από τις παλιές τους παραγωγές που ενδεχομένως είχαν κάνει με Cubase 24 η 32 δεν είναι εφικτό. Το Cubase 4 δεν ανοίγει αυτές τις παραγωγές, παρά μόνο ότι έχει να κάνει με SX.
Οπότε προτείνω όποιος πάρει το καινούργιο πρόγραμμα μην βιαστεί να απεγκαταστήσει την παλιά έκδοση. 8)