Tune-o-matic γεφυρα με ξεχωριστα saddles ρυθμιζομενα καθ΄υψος ???

ZIKO

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Ψαχνω για γεφυρα( οχι για τα δοντια  ;D) και να μπορεις να ρυθμισεις το υψος του saddle ξεχωριστα και να μην ειναι του κλασσικου τυπου hardtail strat

3550_1lg.jpg

Εχω βρει κατι prestige ibanez με παρομοιου τυπου γεφυρα

127.jpg
αλλα δεν ειδα να πωλουνται ξεχωριστα.

Αν υπαρχει και σε tune-o-matic εκδοση ακομη καλυτερα

1511-N_1lg.jpg

αυτη νομιζω ειναι για jaguar ή για Mustang ?

αντε ρε παιδια ολοι παιζετε με floyd rose ?

ZIKO είπε:
αντε ρε παιδια ολοι παιζετε με floyd rose ?
Που κολλαει αυτο?

Δεν εχω δει ποτε tune-o-matic με ξεχωριστη ρυθμιση για καθε saddle.

Λογικα αν το σκεφτεις, πως θα χωρεσουν τοσα εξαρτηματα πανω σε

μια γεφυρα μεγεθους tune-o-matic?

ZIKO είπε:
αυτη νομιζω ειναι για jaguar ή για Mustang ?
Για Jaguar/Jazzmaster....

H Mustang δεν εχει να ρυθμιζεις το καθε saddle ξεχωριστα.

mustangBridge_stock.jpg

Εννοειται υπαρχει και η καινουργια Mastery.... αν θες κατι πιο μονδερνο αντι για την "κλασικη" Jaguar/Jazzmaster.

bihlas87 είπε:
Που κολλαει αυτο?

Δεν εχω δει ποτε tune-o-matic με ξεχωριστη ρυθμιση για καθε saddle.

Λογικα αν το σκεφτεις, πως θα χωρεσουν τοσα εξαρτηματα πανω σε

μια γεφυρα μεγεθους tune-o-matic?
Γίνεται, είχε φτιάξει μια τέτοια tuneomatic ένας φίλος για την sheraton που έχει. Αλλά θέλει ΠΟΛΥ δουλειά.

kwstas79 είπε:
Γίνεται, είχε φτιάξει μια τέτοια tuneomatic ένας φίλος για την sheraton που έχει. Αλλά θέλει ΠΟΛΥ δουλειά.
Δουλεψε μονος του το μεταλλο και το εκανε γεφυρα και saddles?

Ειστε πολυ μπροστα ρε σεις, καμια φωτο εχεις?

Ναι, τα έφτιαξε από φωσφορούχο μπρούντζο ο τύπος. Μηχανολόγος βλέπεις, με πρόσβαση σε τόρνο cnc και λοιπά μηχανήματα του διαβόλου. Φωτό δεν υπάρχει και έχω να τον δω πολύ καιρό. Dayum που λένε και οι μαύροι.

H BCRich είχε κάτι τέτοιες γέφυρες οι οποίες πρέπει να υπήρχαν και σε tune-o-matic και σε wrap-around αν θυμαμαι καλα. Δεν έχω κάποια φωτογραφία πρόχειρη δυστυχώς... :-\

kwstas79 είπε:
Ναι, τα έφτιαξε από φωσφορούχο μπρούντζο ο τύπος. Μηχανολόγος βλέπεις, με πρόσβαση σε τόρνο cnc και λοιπά μηχανήματα του διαβόλου. Φωτό δεν υπάρχει και έχω να τον δω πολύ καιρό. Dayum που λένε και οι μαύροι.
:o

Vrass είπε:
H BCRich είχε κάτι τέτοιες γέφυρες οι οποίες πρέπει να υπήρχαν και σε tune-o-matic και σε wrap-around αν θυμαμαι καλα. Δεν έχω κάποια φωτογραφία πρόχειρη δυστυχώς... :-\
Φαντάζομαι το κοστουμάρισμα είναι αναγκαίο αξεσουαρ για την αγορά.

Vrass είπε:
Τα λεγομενα Vrass saddles? ;D

Οταν εχεις tun-o-matic γεφυρα μπορεις να ρυθμιζεις μονο το intonation μπρος πισω και οταν θες να ρυθμισεις το υψος πρεπει να ρυθμισεις ολη την γεφυρα μονοκομματα απο τις 2 βιδες απο δεξια και αριστερα της γεφυρας.

Δηλαδη πρεπει να δωσεις μια κλιση στην γεφυρα (η αριστερη πλευρα να ναι πιο πανω απο την δεξια) ουτως ωστε να μην buzzαρουν οι πιο χοντρες χορδες.

Εγω αυτο θελω να το αποφυγω διοτι το αποτελεσμα απλα ποτε δεν μπορει να ειναι τελειο . Αλλα οι παλιες καλες σταθερες γεφυρες μου φαινονται καπως ρε παιδακι πως να το πω ψευτικες στην οψη σε σχεση με μια string throu tun-o-matic  8)

ZIKO είπε:
Ψαχνω για γεφυρα( οχι για τα δοντια  ;D) και να μπορεις να ρυθμισεις το υψος του saddle ξεχωριστα και να μην ειναι του κλασσικου τυπου hardtail strat

για τι κιθάρα το θέλεις;

Απαντήσεις

Νέα θέματα

Back