Τρόποι διανομής χωρίς έξοδα

στην πραξη παντως παιδια αν μιλαμε για ανεξαρτητες παραγωγες, δυο αρκετα συνηθισμενες μεθοδοι χωρις προβληματα ειναι 1. internet site με πιστωτικη 2. πωληση των cds στα λαιβ (αν κανεις λαιβ..). στο τι ισχυει στα χαρτια και στο τι στην πραξη, παρατηρουνται συχνα .. αποκλισεις στην ελληνικη πραγματικοτητα..

Και αυτοι που πουλανε στα live cd, λογικα θα πρεπει να κοβουν αποδειξη.

Επειδη καποτε ηθελα να πουλησω κατι πραγματα ασχετα με μουσικη σε ενα μαγαζι ο εμπορας εκοψε ενα τιμολογιο αγορας που ειχε τα στοιχεια μου και το

ΦΠΑ το πληρωνε εκεινος.Η αρχικη μου ερωτηση την εκανα με το σκεπτικο να

αναλαβει καποιος αλλος τις υποχρεωσεις αυτες οπως θα μπορουσε μια εφημεριδα ισως η κατι παραπλησιο.

Αρθρο 2

Υπόχρεοι σε τήρηση βιβλίων και στοιχείων

1. Κάθε ημεδαπό ή αλλοδαπό φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή κοινωνία του Αστικού Κώδικα' date=' που ασκεί δραστηριότητα στην ελληνική επικράτεια και [b']αποβλέπει στην απόκτηση εισοδήματος από εμπορική ή βιομηχανική ή βιοτεχνική ή γεωργική επιχείρηση ή από ελευθέριο επάγγελμα ή από οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση[/b], καθώς και οι αστικές κερδοσκοπικές ή μη εταιρείες, αναφερόμενοι στο εξής με τον όρο "επιτηδευματίας", τηρεί, εκδίδει, παρέχει, ζητά, λαμβάνει, υποβάλλει, διαφυλάσσει τα βιβλία, τα στοιχεία, τις καταστάσεις και κάθε άλλο μέσο σχετικό με την τήρηση βιβλίων και την έκδοση στοιχείων που ορίζονται από τον Κώδικα αυτό, κατά περίπτωση.

Δηλαδή ρε παιδιά, πείτε πως κάποιος "ανεβάζει" μια σελίδα στο νετ και έχει κάνει σύστημα που κάποιος επισκέπτης μπορεί να πληρώσει με πιστωτική και να κατεβάσει ένα κομμάτι του καλλιτέχνη, πως θα βρούνε αυτόν το τύπο που έχει κάνει αυτό το σύστημά; 'Η πως θα βρούνε το site του;

Και κάτι άλλο ! Παίζει ρόλο σε μια τέτοια φάση, αν ο server που φιλοξενεί τη σελίδα σου είναι ελληνική ή ξένη εταιρία;;

(Έχετε ανοίξει ωραίο θέμα..)

Δυστυχώς ή ευτυχώς, η Ελλάδα έχει μια από τις πιο καλές μονάδες δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος παγκοσμίως (να και 1 πρωτιά), οπότε σε βρίσκουν άνετα. Αυτό που σε γλυτώνει είναι το γεγονός ότι τα τραγούδια είναι δικά σου και ότι το νομικό πλαίσο στην Ελλάδα σου δίνει αυτή την δυνατότητα.

Τώρα η διαφορά με το αν ο σερβερ είναι Ελλάδα ή σε χώρα του εξωτερικού, έχει να κάνει με το τι νομικό καθεστώς ισχύει σε κάθε χώρα. Έτσι διαφορετικά ισχύουν για τον σερβερ εξ' αμερικής και διαφορετικά για τον σερβερ εξ' ελλάδος. Ίσως να συμφέρει η περίπτωση της Ελλάδος καθώς η έννοια copyright μέσω διαδυκτίου είναι ακατανόητες εδώ. Ακόμη καλύτερη η Σουηδία και Ρωσία. Πάντως σε όποια χώρα και να είναι, αν βγει εντολή κατεβάσματος της σελίδας, θα κατέβει πάση θυσία (σιγά μην βάλει ο πάροχος του σερβερ το κεφάλι του στην μέγκενη για κάθε έναν που εξυπηρετεί)

αποβλέπει στην απόκτηση εισοδήματος από εμπορική

Ιχνηλάτης' date=' όταν πουλάς κάτι, και δη συστηματικά, αποβλέπεις στην απόκτηση εισοδήματος, αλλοιώς δε θα το πουλούσες, θα το χάριζες. Ας μην παίζουμε με τις λέξεις.

Δηλαδή ρε παιδιά, πείτε πως κάποιος "ανεβάζει" μια σελίδα στο νετ και έχει κάνει σύστημα που κάποιος επισκέπτης μπορεί να πληρώσει με πιστωτική και να κατεβάσει ένα κομμάτι του καλλιτέχνη, πως θα βρούνε αυτόν το τύπο που έχει κάνει αυτό το σύστημά; 'Η πως θα βρούνε το site του;

Το θέμα δεν είναι πως θα τον βρουν. Αν θες την προσωπική μου άποψη ποτέ δε θα τον βρουν, και ούτε και θα κάτσουν να ασχοληθούν ποτέ, ιδιαίτερα αν μιλάμε για τίποτα ψωροευρουλάκια.

¶λλο όμως το αν θα τον βρουν και άλλο ποιό είναι το νόμιμο.

...Ας μην παίζουμε με τις λέξεις.

...

¶λλο όμως το αν θα τον βρουν και άλλο ποιό είναι το νόμιμο.
+137

Δυστυχώς ή ευτυχώς' date=' η Ελλάδα έχει μια από τις πιο καλές μονάδες δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος παγκοσμίως (να και 1 πρωτιά), οπότε σε βρίσκουν άνετα. [/quote']
Τονιονιονιο... Βρε συ μπούκα, δεν έχεις ακούσει τίποτα για τις δεκάδες γκάφες τους που μας κάνουν ρεζίλι διεθνώς; Yπάρχουν λίγοι όντως καλοί αλλά τα κομματόσκυλα που είναι τοποθετημένα από πάνω τους δίνουν τέτοιες εντολές που είναι για γέλια (ή μάλλον για κλάματα). Λες να βγήκε τυχαία αυτό εδώ;

dirtyworks.jpg

Για ρώτα λίγο δεξιά - αριστερά και θα σου πουν... :wink:

Τώρα αν κάποιος ανησυχεί αν θα τον πιάσουν ή όχι για ένα τόσο ανιδιοτελές και μη κερδοσκοπικό επιχείρημα στην Ελλάδα είναι πολύ λυπηρό, αλλά το ιστορικό της Μεγάλης των Μπάτσων Σχολής (εεεε... της Μονάδας Ηλ. Εγκλήματος) δείχνει ότι θα σε πιάσουν και χωρίς να φταις... ακόμη και αν δίνεις λινκ με RSS για άλλους όπως πχ με την μπλογκόσφαιρα. Μια λύση αν επιμένεις είναι να βρεις κάποιον δωρεάν proxy που θα δρομολογείσαι από εκεί (και τα ίχνη σου θα χάνονται) ή να πληρώνεις servers σε τίποτα Αζερμπαϊτζάν κλπ. (όπως κάνουν πολλά crack sites) που το νομικό τους καθεστώς είναι πέρα - βρέχει.

Πέρα από αυτές τις ιστορίες για αγρίους, στο Harmony Central διαφημίζεται μια εταιρία που αναλαμβάνει να κυκλοφορήσει και να διαφημίσει το άλμπουμ ή τα τραγούδια σας σε πολλούς ιντερνετικούς πωλητές (itunes, rhapsody, music.com κλπ), αφήνοντάς σας τα δικαιώματα και τα royalties 100% δικά σας, με μια μικρή χρέωση μόνο ανά τραγούδι ή ανά άλμπουμ ή ανά έτος hosting ανά retailer. Μπος, το λινκ να το δώσω;

Τονιονιονιο... Βρε συ μπούκα' date=' δεν έχεις ακούσει τίποτα για τις δεκάδες γκάφες τους που μας κάνουν ρεζίλι διεθνώς; Yπάρχουν λίγοι όντως καλοί αλλά τα κομματόσκυλα που είναι τοποθετημένα από πάνω τους δίνουν τέτοιες εντολές που είναι για γέλια (ή μάλλον για κλάματα).[/quote']

Ε καλά έχω πληροφορίες πιο καλές από σένα (ας είναι καλά ο μπαμπάς μου) σε αυτό ακριβώς. Και να σου πω και κάτι κουλό; Ο αρχηγός τους δίνει σεμινάρια σε FBI και στους Γερμανούς... Τονιονιονιο; Η αλήθεια....

Και είναι εντελώς άλλο πράγμα η ικανότητα της συγκεκριμένης υπηρεσίας και εντελώς άλλο πράμα το πως θα αξιολογηθεί η οποιαδήποτε πληροφορία προέρχεται από αυτούς, από τους όποιους παίρνουν τις αποφάσεις :wink:

Και 1ον για να μην ξεκινήσει κουβέντα περί αστυνομίας και 2ον να μην μου πετάξει κανείς αυτό:
offtopic8ys.gif
ή
dftt.gif
δεν το συνεχίζω γιατί δεν θα βγει τπτ στην τελική... :D

Εγώ έχω υπόψη μου τρία περιστατικά που δείχνουν το αντίθετο για τα ηλεκτρονικά μας στρουμφάκια, βέβαια έχουν και επιτυχίες, και ικανά στελέχη αλλά οι από πάνω τους είναι κουφιοκεφαλάκηδες όπως σου είπα. Έτσι πιστεύω.

Γυρνάω στο τόπικ: μπος, να το δώσω το λινκ; Mην κατηγορηθώ για διαφήμιση; Eίναι πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση παράκαμψης των νταβατζοεταιριών και διαδικτυακής διανομής. Μπος; Υameth; Γιούουουχου...

και ικανά στελέχη αλλά οι από πάνω τους είναι κουφιοκεφαλάκηδες όπως σου είπα. Έτσι πιστεύω.
δεν ξέρω που διαφωνούμε. Το ίδιο λέμε :lol:

Δώσε λινκ δώσε λινκ

To λινκ που σας έλεγα είναι το www.tunecore.com . Κοιτάξτε πάλι τα ποστ μου πριν για να δείτε τι κάνει, αλλά και το site είναι αρκετά σαφές. Πολύ καλή λύση και με ευνοϊκά σχόλια από μεγάλους καλλιτέχνες και συντελεστές.

εμενα αυτα μου φαινονται υπερβολικα.τυπικα πρεπει να κανεις εναρξη κτλ.

ουσιαστικα δε τρεχει μια.και δινω 2 παραδειγματα:

1.πας το σιντι σου σε 1-2 δισκαδικα που κινουνται

στο στυλ της μουσικης σου (οχι αλυσιδες μετροπολις κτλ.) κανονιζεις

με τον ιδιοκτητη να το πουλαει και του πληρωνεις το φπα του

+ το κερδος που τυχον θα θελει να βγαζει

με αυτον τον τροπο δε σε δενει κανεις εκτος αν παρει ο εφοριακος το δικο σου δισκακι συγκεκριμενα και του ζητησει δελτιο αποστολης-τιμολογιο.

2.το διανεμεις μεσω του σαιτ σου χωρις να αναφερεις οτι πωλειται , οχι πως θα βρισκες και κανα μπελα αλλα ετσι για να σαι πιο σιγουρος, και αν σου στειλει μειλ ο σφακιανακης του το χαριζεις :D

ειναι τοσο μικρη η φαση αυτη ,που κανεις δε καθεται να ασχοληθει εκτος αν πεσεις σε εφοριακο λατρη της underground σκηνης :D

αναλλακτικα , αν εχεις σκοπο να βγαλεις πολλα κομματια η εχεις στο μυαλο σου να κυκλοφορεις συχνα πραγματακια μπορεις να ιδρυσεις μια αστικη μη κερδοσκοπικη εταιρια και δε θα πληρωνεις ουτε τεβε ουτε φπα ουτε τιποτα.

αυτο εχουμε κανει και εμεις : www.blindbastard.com

α , επισης μπορεις να ψαχτεις με distro που θα διανειμουν το δισκακι σου

σε λαιβ η μεσω mail order και πολλυ συχνα ουτε λεφτα θα θελουν ουτε φπα θα σου ζητησουν να τους πληρωσεις.

αληθεια τι στυλ μουσικης παιζεις?

...

αναλλακτικα ' date=' αν εχεις σκοπο να βγαλεις πολλα κομματια η εχεις στο μυαλο σου να κυκλοφορεις συχνα πραγματακια μπορεις να ιδρυσεις μια αστικη μη κερδοσκοπικη εταιρια και δε θα πληρωνεις ουτε τεβε ουτε φπα ουτε τιποτα.

αυτο εχουμε κανει και εμεις : www.blindbastard.com

...

[/quote']

Και γιατί τέτοια μανούβρα? Και γιατί να μην πληρωθούν οι φόροι? Γιατί να μην πληρώνετε ασφαλιστικές εισφορές?

Πρόκειται απλά περί φοροδιαφυγής. Εξυπνάδα είναι ... ή απλά παρανομία?

Τέτοιες κομπίνες υπάρχουν σε κάθε επάγγελμα και σε κάθε δραστριότητα. Ποιός θέλει να ξεκινήσει την σταδιοδρομία του έτσι?

-Duh.

γεια χαρα(για λιγο εκτος θεματος)!!

disd το site ειναι πολυ καλο!!! καλη δουλεια!!!

ρε παιδεια , τι εφορειες ,εναρξεις και ΤΕΒΕ?

Δοσε εκει περα τα CD σε 5-6 μαυρους και τα κονομησες!

Υ.Σ. για αποφυγη παρεξηγησεων δεν ειμαι ρατζιστης, απλος αναγνωριζω οτι οι τροποι διακινησης της μουσικης εχoυν αλλαξει. ;)

1.πας το σιντι σου σε 1-2 δισκαδικα που κινουνται

στο στυλ της μουσικης σου (οχι αλυσιδες μετροπολις κτλ.) κανονιζεις

με τον ιδιοκτητη να το πουλαει και του πληρωνεις το φπα του

+ το κερδος που τυχον θα θελει να βγαζει

με αυτον τον τροπο δε σε δενει κανεις εκτος αν παρει ο εφοριακος το δικο σου δισκακι συγκεκριμενα και του ζητησει δελτιο αποστολης-τιμολογιο.

αληθεια τι στυλ μουσικης παιζεις?
Aν λες για μένα, σχεδόν τα πάντα, από jazz και κλασσική (στο φλάουτο) και μπαλάντες ξένες, έντεχνο και λίγο έθνικ (κέλτικα και fados) μέχρι Obituary και παλιούς Sepultura στην κιθάρα. Mπαίνω μπαλαντέρ αν χρειαστεί σε μπάσο, ντραμς, φωνή (και σε φλογέρα, μια φορά... μεταμόρφωσε ένα ελαφρύ ελληνόφωνο ποπάκι σε flower power στυλ παλιών POLL!!!) Το τελευταίο συγκρότημα που ήμουν στην Ελλάδα είχε επιρροές από Nightwish και έπαιζα φλάουτο. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι περισσότερο με desert/stoner ροκ και 60s-70s ροκ.

Λες ο Metropolis και ο κάθε μαγαζάτορας να θέλει μπλεξίματα με το ΣΔΟΕ;

Πολύ ωραίο το site. Δεν σχολιάσατε καθόλου το site που σας πρότεινα σύμφωνα με τον τίτλο του θρεντ.

Ευχαριστουμε για το link που μας εδωσες ,ως γνωστον το δικο μου ειναι

http://www.cdbaby.com/cd/haris2

δεν ξερω τι ομοιοτητες εχει ακριβως με το δικο σου ,παντως και αυτο μοιραζει

στις ιδιες εταιριες itunes-napster-Rapsody-payplay...........

Ευχαριστουμε για το link που μας εδωσες ' date='ως γνωστον το δικο μου ειναιhttp://www.cdbaby.com/cd/haris2

δεν ξερω τι ομοιοτητες εχει ακριβως με το δικο σου ,παντως και αυτο μοιραζει

στις ιδιες εταιριες itunes-napster-Rapsody-payplay...........[/quote']

Cdbaby ε;

Έχεις πάρει κανένα φράγκο μέχρι τώρα;

Έστω και ένα;

Trending...

Νέα θέματα

Back