Τρίξιμο (crackle) σε ηχογράφηση.

Εάν διπλασιάσεις το buffer size, μειώνεται ο θόρυβος?
Πόσα κανάλια εχει το project σου?
Το έγραψα. Έχω δοκιμάσει πολλές ρυθμίσεις στο buffering. Αυτή είναι η καλύτερη όσον αφορά το θόρυβο. Ωστόσο υπάρχει.

Δύο κανάλια μονο

Εμενα μου ακουγεται σαν παραμορφωση λογω εντασης.

Ειναι διαβοητες οι συγκεκριμενες focusrite για τις πολυ ευαισθητες instrument εισοδους τους, που μπορουν να παραμορφωσουν ακομα και με το gain στο 0.

Αν ριξεις το volume της κιθαρας, ή της πεταλιερας αν εχεις συνδεθει με κατι τετοιο, εξακολουθει να το κανει;
Το gain είναι στο μηδέν. Πετάλι δεν υπάρχει.

Ε δεν έχω δοκιμάσει να ρίξω το volume pot της κιθάρας... Τόσο πολύ πια? Vintage specs μαγνήτες εχω

Σωστα.
1. Καλού-κακού, άλλαξε τη USB θύρα του υπολογιστή που χρησιμοποιείς. Αυτές που έχουν μπλε πλαστικό είναι USB-3, αυτές που έχουν μαύρο πλαστικό είναι USB-2, δοκίμασε και τα δύο είδη.

2. Αναβάθμισε το BIOS στο Motherboard του υπολογιστή, αν ξέρεις πως να το κάνεις.

3. Απενεργοποίησε το anti-virus προσωρινά, όσο και αν σου φαίνεται παράξενο ως οδηγία.

4. Σε συνδυασμό με το (1), δοκίμασε και κάποιο άλλο καλώδιο USB αν πιστεύεις πως το άλλο καλώδιο είναι καλό (δηλαδή καλύτερο από το αρχικό).

5. Απεγκατέστησε τους drivers, δες αν έχουν νεότερη έκδοση και βάλε τους εκ' νέου.

6. Δοκίμασε να γράψεις και σε κάποιο άλλο πρόγραμμα (π.χ το δωρεάν Audacity), έτσι για να λέμε ότι το δοκιμάσαμε και αυτό.

Όλα τα παραπάνω, τα διαθέτω χωρίς συγκεκριμένη σειρά, μπορείς να ξεκινήσεις από οποιοδήποτε.

Μπορεις να γραψεις κατι με το audacity, για να αποκλεισεις να ειναι προβλημα της εισοδου της καρτας (αν γραφει σωστα)

Αλλα αν δουλευε σωστα πριν, και κλαταρε με το που εβαλες windows 11, 99% ειναι θεμα software

Αν και δέν εχω εμπειρία με αυτά τα κοκκινα κουτιά προβλημάτων,καλό θα ηταν να σετάρεις πρώτα το λειτουργικό σου σύστημα για την βέλτιστη λειτουργία με εφαρμογές ήχου.Κάνε πρώτα αυτό,για να εχεις μία διαδοχική αναζήτηση του προβλήματος.Μετά βγάλε,βάλε drivers κάρτας,τους τελευταίους.

Ακουσα προσεκτικα με ακουστικα και τα 4. Στα 1 και 2 το προβλημα είναι εντονο στο 1ο, ελαχιστο στο 2ο. 3 και 4 δεν ξερω τι αλλάζει αλλα παλι ακουγεται. Το 4ο μου ακούγεται ψιθυρος σχεδον.
2 πιθανες αιτίες.
1. Καλωδιο κιθαρας ή και σε συνδυασμο με ψυχρη κολληση στην υποδοχή στην καρτα. Μπορεί στον ενισχυτή η θεση του καλωδιου να εξαφανιζει εκει το προβλημα. Δοκιμασε να το κουνησεις προς ολες τις διευθύνσεις.
2. Κατι αναλογο, ψυχρη κολληση ή κατι κλωτσημενο στο πρωτο σταδιο της καρτας, ιδιως αν δεν υπηρχε και εμφανιστηκε. Ενδεχομένως κλωτσημενο τροφοδοτικο και το ρευμα που βγαζει ειναι πεσμενο σε ενταση. Αν η καρτα τροφοδοτειται μονο με usb και παντα απο την ιδια θυρα....μαλλον πιο σοβαρο θεμα δυστυχώς.

Δεν ξερω ποσες αναρτησεις εκανα σημερα. Αν χρειαστεί ίσως τα πουμε με πμ

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back