Tremolo για Tele: μια μικρή έρευνα

να ρωτισω κ γω κατι με τη σειρα μου μιας κ βρηκα την τρεμολοσυζητηση...εχω μια τζαγκουαρ..τζαπαν..παλια μπορω να πω...δεν εχω παιξει με αλλες τζαγκουαρ η τζαζμαστερ,μπορω να το πω κ αυτο...μπορει κανεις να μου πει γιατι το τρεμολο δεν στερεωνεται,εννοω δεν ειναι βιδωτο οπως στις στρατ π.χ και πηγαινει σα διαολεμενο πανω κατω ακουμπωντας το καλωδιο οταν ειναι μεσα στο βισμα της κιθαρας??παει κατι λαθος??ετσι πρεπει να ειναι γιατι ητανε αποψη τοτε στα 60's να βγαλουνε μια κιθαρα που να χει ενα τρεμολο αρμ ετσι περα δωθε περα δωθε??η υποδοχη για το τρεμολο δεν εχει βιδες παντως...το τρεμολο αρμ ουτε κ αυτο εχει βιδες...

Στις USA σπανιζει αυτο το προβλημα... σφηνωνει μεσα και δεν παει πουθενα! Στις Japan οντως υπαρχει αυτο το προβλημα. Μια λυση ειναι να ανοιξεις το tremolo και να ακολουθησεις τις οδηγιες του AV Tremolo Arm Fix!

Μια αλλη λυση ειναι να βαλεις ταινια στην ακρη του τρεμολο ωστε να σφηνωσει μεσα και μια αλλη λυση, αλλα θελει μεγγενη, ειναι να στραβωσεις ελαχιστα το κομματι που μπαινει μεσα στην τρυπα ωστε να σφηνωνει... Η τελευταια ειναι δοκιμασμενη λυση και ευκολη...  8)

Οποια λυση και να ακολουθησεις μετα μην βγαζεις και βαζεις το τρεμολο συνεχεια... ασ'το σφηνωμενο... μην σπασει και κανενα "δοντακι"....

Ξέρει κανείς αν βγάζει καμια άλλη εταιρία αυτό και άν είναι στο μέγεθος mounting ring  διπλου;

tonering.jpg

nikolas32 είπε:
Βαλτε ρε παιδια και καμμια φωτογραφία με τις τελε σας όμως!!!

Για δώστε και μια γνώμη για αυτο το τρεμολο

http://www.guitarfetish.com/Xtrem-Top-Mounte-Vibrato-Roller-Bridge-Combo-Chrome-Finish-_p_4417.html
σουπερ φαινεται,πρεπει βεβαια να κανεις shim στο μπρατσο για να λειτουργησει σωστα,τιποτα το τρομερο βεβαια ,ενα κομματακι απο παλια πιστωτικη καρτα στο neck pocket και καθαρισες.....μαλλον θα το χτυπησω....

zappa είπε:
Ξεχνάτε το ωραιότερο tremolo...
Αυτή είναι δική σου ή την πήρες απο το νετ?

Από νετ, όσο και αν μου αρέσουν οι tele,

δεν νομίζω οτι θα έπαιρνα (μεγάλες κουβέντες)

Είναι πολύ ωραία (πάντα οι λύσεις για τρέμολο στην τέλε μου φαίνονταν άσχημες και χονδροκομμένες) αλλα υπάρχει γέφυρα με ενσωματωμένη τη γέφυρα της jazzmaster ή είναι ιδιοκατασκευή?

Superfunk είπε:
πρεπει βεβαια να κανεις shim στο μπρατσο για να λειτουργησει σωστα
Γιατί?

Δεν βλέπω κάτι που να δείχνει ότι το tune-o-matic ανεβαίνει τόσο ψηλά ώστε να χρειαστείς shim (ίσα ίσα που ρυθμίζετε και καθ'ύψος).

διαβασε την περιγραφη της γεφυρας  ;),ακομα και αν βγαλεις τα thumb screws λιγο shimming το θελει,δεν χαθηκε και ο κοσμος... ;)

Superfunk είπε:
διαβασε την περιγραφη της γεφυρας  ;),ακομα και αν βγαλεις τα thumb screws λιγο shimming το θελει,δεν χαθηκε και ο κοσμος... ;)
Α ΟΚ, το έγραφε στην περιγραφή της σκέτης γέφυρας.

http://www.guitarfetish.com/Xaviere-Tele-Roller-Bridge-for-Vibrato-System-BLACK_p_4421.html

Σωστός!

Τιλαικαρτα καλλι για μαιταλ? ;D ;D

To χτυπαω χαλαρα το τρεμολακι.

Ασχετο αλλα λεω να παρω και το pickguard thinline GFS ταιριαζουν οι τρυπες με της fender

Για να μην παρουμε κανεναν στο λαιμο μας δυστυχως η γεφυρα της GFS   εχει 12" radius οποτε δεν ταιριαζει σε καμμια tele εκτος κι αν ειναι custom made με 12αρι radius.

Το καλυτερο και πιο σταθερο τρεμολο που πιστευω πως  η fender θα επρεπε  να χρησημοιποιει

στις κιθαρες τις μιας και το εφτιαξε o fender ,το εχω σε μια usa g&l asat special του 85.αυτη τι στιγμη δε μπορω να ανεβασω φωτο απο το κινητο.Ρωτηστε και τον superfunk

Το συστημα αυτο κανει και για το Β50 vibrato ???

Καλα χωρις σελακια ερχεται  ???

Τελικα διαβαζοντας αυτο απο τον φιλο μου τον Ρομπ

http://www.tdpri.com/forum/tele-technical/352925-gfs-bigsby-tom-tele-bridge-retrofit.html

αποφασισα να το δοκιμασω το εργαλειο... ;D

ετσι κι αλλοιως  δεν ειναι και απόλυτη αναγκη να ταιριαζει 100% το Radius της ταστιερας με τη γεφυρα (εδω ο D.Erlewine υποστηριζει οτι πρεπει η γεφυρα να εχει μικροτερο radius απο την ταστιερα εγω θα διαφωνησω? ;D)

θα το δοκιμασω σε μια τελε με 9,5αρι radius αφου βεβαια κανω μπολικο shiming (χρειαζομαι τουλαχιστον 1,6mm εξτρα υψος στο neck heel & την extra γωνια που πρεπει να δημιουργησω οποτε μαλλον θα κανω αυτο που λει ο Ρομπ,πρωτα ενα flat shim που θα καλυψει ολο το neck pocket & μετα ενα μικροτερο στο βαθος του pocket για γωνια...

Για να δουμε τι θα δουμε.... 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα