nakis87 είπε:
Δεν υπαρχει καμια παρεξηγηση,απλα λεω οτι εχω διαβασει και ακουσει αυτους τους 3 μηνες ψαχνοντας στο net και μεταφεροντας αυτα που μου ειπαν τα ατομα στα μαγαζια που τις δοκιμασα.Ισα ισα που στην αρχη ψαχνoμουνα για καμια gt-8 μεταχειρησμενη αλλα τοτε σκασαν οι καινουριες και η gt-10 μου αρεσει πιο πολυ εμφανισιακα αλλα τα πολλα μπλιμπλικια δεν μου ακουγονται τοσο ευχαριστα...για αυτο ρωταω.Λογο της λαμπας λοιπον που κουβαλαει η vox λογικα και ο ηχος της θα ειναι πιο αναλογικος .
Είχα μία gt8 και επίσης διάφορες άλλες digitech, roland vg88, guitar synth κλπ κλπ και τα έχω χρησιμοποιήσει κατευθείαν σε κονσόλα live και σε ενισχυτή.
Αυτό που κατάλαβα μετά από πολλά χρόνια είναι ότι
- θέλουν να αφιερώσει κανείς μπόλικο χρόνο
- να έχει μια αρκετά ξεκάθαρη ιδέα του τι ήχο αναζητάει
- να μη ψάχνει τον 100% σουπερ ήχο
- να ξεχάσει τα έτοιμα preset και να προσπαθήσει να καταλάβει το μηχάνημα σε μηδενική βάση
- να μη κολλάει στα ονόματα των διάφορων "μοντέλων" και να δει αν του κάνει ο ήχος που ακούει με τα αυτιά του, πχ είχα βρεί ένα high gain ενισχυτή στην gt8 που είχε ένα όνομα "δεν θυμάμαι" και αν χαμήλωνες το gain και ανέβαζες το master ήταν όνειρο για καθαρά(για μένα πάντα)
- να τις χρησιμοποιήσει (τις πεταλιέρες) σαν να είχε τα αντίστοιχα μηχανήματα, δλδ βρίσκω ΕΝΑ ενισχυτή που μου αρέσει τον ρυθμίζω καλά και τον χρησιμοποιώ σε πολλά patch (τουλάχιστον στην αρχή), προσθέτω ένα ένα τα εφέ και με φειδώ, ρυθμίζω όπως θα έκανα με πεταλάκια κλπ
Πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά μηχανήματα και τα δύο, αλλά μη δίνεις και τόσο βάρος στην λάμπα (κατά την ταπεινή μου γνώμη). Επίσης η gt10 είναι πολύ πιο εύχρηστη απο την gt8 από ότι είδα στο manual.