Tonelab LE vs GT 10 και πολυεφφέ προβληματισμοί

Ευχαριστώ spimav.

playloud είπε:
Tοτε μην ασχοληθεις καθολου με πεταλιερες. Παρε ενα πολυεφφε, βαλ το στη λουπα του ενισχυτη και καθαρισες. Τα περισσοτερα απο τα καινουργια εχουν τη δυνατοτητα να αλλαζουν τα καναλια των ενισχυτων
Δεν σε καταλαβαίνω. Γιατί σώνει και καλά πρέπει κάποιος να ασχοληθεί με το Modelling για να πάρει πεταλιέρα? Αυτό που λες είναι σαν κάποιος να θέλει να αγοράσει ένα μηχάνημα και εσύ να του λες "όχι, μην ασχολείσαι μαζί του γιατί δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις μια από τις λειτουργίες του". Ναι, μπορεί να μην θέλω αυτή αλλά θέλω όλες τις άλλες! Και επίσης μπορεί να μη θέλω να κουβαλάω μαζί με τη φέτα και τη midi πεταλιέρα που αναπόφευκτα θα αγοράσω σε μια τέτοια περίπτωση. Νομίζω πως το θέμα της συζήτησης παρεκτράπηκε.

Δόξα σοι ο Θεός. (Βρέθηκε κάποιος να το (ξανα)πεί.  :) )
Harilatron αν παρακολούθησες τη συζήτηση από την αρχή θα κατάλαβες πως εγώ πρώτος είπα πως δεν περιμένω θαύματα (πόσο μάλλον Marshall και Soldano, που δεν ξέρω με ποια αφορμή τα ανέφερε ο playloud) από τις πεταλιέρες και ειδικά από το modeling. Νομίζω πως ήμουν ξεκάθαρος στις απορίες μου και πέρα από δύο - τρεις φίλους τα Post των υπολοίπων δεν είχαν σχέση με τις ερωτήσεις μου.

quintiplet είπε:
Harilatron αν παρακολούθησες τη συζήτηση από την αρχή θα κατάλαβες πως εγώ πρώτος είπα πως δεν περιμένω θαύματα (πόσο μάλλον Marshall και Soldano, που δεν ξέρω με ποια αφορμή τα ανέφερε ο playloud) από τις πεταλιέρες και ειδικά από το modeling. Νομίζω πως ήμουν ξεκάθαρος στις απορίες μου και πέρα από δύο - τρεις φίλους τα Post των υπολοίπων δεν είχαν σχέση με τις ερωτήσεις μου.
Ναι μωρέ, απλά ήταν εύστοχο off topic. :)

;D  ;D  ;D

Είπα και γω. Προς στιγμήν αγχώθηκα και άρχισα να διαβάζω τις προηγούμενες σελίδες μήπως όντως έγραφα πράγματα που δεν θυμόμουνα!  ;D

Ωχου μωρε κολλατε στις λεξεις.... Marshall, Soldano. Τελος παντων σου ειπα, βαλε οτι θες εσυ.

Τη λυση με το πολυεφφε στην προτεινα (μουντζα στα μουτρα μου) γιατι ΑΝ θες εφφε, παρε μοναδα ΜΟΝΟ με εφφε (αυτο δηλαδη που ειναι ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ για να κανει).

Να σου αντιστοιχισω το παραδειγμα σου λεγοντας οτι αμα παρεις πεταλιερα με modelling και θες μονο τα εφφε, ειναι σα να παιρνεις Ferrari και να θες μονο τους καθρεφτες για να φτιαχνεις το make up.

Κανε οτι θες...

Πάντως το GT10 συνδέεται μια χαρά μόνο για τα ψηφιακά εφέ του ... και στέλνει και midi out σε άλλες συσκευές.

playloud είπε:
Ωχου μωρε κολλατε στις λεξεις.... Marshall, Soldano. Τελος παντων σου ειπα, βαλε οτι θες εσυ.

Τη λυση με το πολυεφφε στην προτεινα (μουντζα στα μουτρα μου) γιατι ΑΝ θες εφφε, παρε μοναδα ΜΟΝΟ με εφφε (αυτο δηλαδη που ειναι ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ για να κανει).

Να σου αντιστοιχισω το παραδειγμα σου λεγοντας οτι αμα παρεις πεταλιερα με modelling και θες μονο τα εφφε, ειναι σα να παιρνεις Ferrari και να θες μονο τους καθρεφτες για να φτιαχνεις το make up.

Κανε οτι θες...
δηλαδη κατι τετοιο ειναι πολυ καλυτερο απο μια πεταλιερα?

http://www.tcelectronic.com/G-Sharp.asp

quintiplet είπε:
Δεν την έχω ψάξει, η αλήθεια είναι ότι ούτε καν την σκεφτηκα σαν επιλογή, αν και με μια γρήγορη ματιά στα χαρακτηριστικά της φαίνεται εξίσου ανταγωνιστική. Έχεις εμπειρία από το συγκεκριμένο μηχάνημα?

Μα δεν περιμένω θαύματα, ίσα ίσα εγώ ζήτησα τη γνώμη σας για τις πεταλιέρες τονίζοντας πως δεν έχω σκοπό να χρησιμοποιήσω το modelling. Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι αυτά που ρωτάω στο 7), καθώς και αν όντως μπορώ να αλλάζω τα κανάλια του ενισχυτή μου (ο οποίος έχει midi), με τα μαραφέτια αυτά.
ναι κανεις δεν την σκεφτεται γιατι ειναι Ζοοm Οπως και γω δεν σκεφτομαι ποτε πεταλιερα digitech ας πουμε, ναι ειναι πολυ καλη και οι ηχοι της ειναι πολυ οργανικοι αλλα δεν παυει να ειναι Modelling Παντως οι λαμπιτσες κανουν δουλεια και δινουν ζεστασια στον ηχο πιο πολυ απ'οτι περιμενα ειλικρινα,εχω φιλους με boss πεταλιερες αλλα καμια σαν και αυτη δεν με ικανοποιησε,εγω με πεταλια ασχολουμαι αυτην την αγορασα για πλακα και αντε κανα recording σπιτι μου αντε και κανα Live για να μην κουβαλαω τα πεταλια μου που ειναι βαρια,τις πεταλιερες τις σνομπαρω γενικα δεν ειναι το real thing και καπου ξενερωνω παντως το ανεφερα για να μπει και αυτη στο παιχνιδι λιγο γιατι ολο για boss και vox λενε.παντως μια φορα την ειχα βαλει σε εναν VHT λαμπατο και πραγματικα ακουγα απιθανα πραγματα για τα δεδομενα πεταλιερας στα αυτια μου...αυτα

επισης σημαντικο ειναι να πω οτι δεν εχει περιπλοκα εφφε και μπλιμπλικια βλεπε boss περα απο τα κλασσικα modulation reverbs και delay πιο πολυ σημασια εδωσαν στα γκαζια φτιαχνωντας την πιστευω.. ::)

vs είπε:
δηλαδη κατι τετοιο ειναι πολυ καλυτερο απο μια πεταλιερα?

http://www.tcelectronic.com/G-Sharp.asp
Ο καθενας με τις αναγκες του φιλε μου. Βλεπεις, διαβαζεις τι εχει πανω, συγκρινεις, διαλεγεις.....

Αυτα

playloud είπε:
Ο καθενας με τις αναγκες του φιλε μου. Βλεπεις, διαβαζεις τι εχει πανω, συγκρινεις, διαλεγεις.....

Αυτα
εννοουσα απο αποψη ποιοτητας ηχου...

Thanx anyway...got the point...

Αν δεν θες τιw παραμορφωσεις, αλλα εφέ φάση delay chorus reverb παρατάς την πεταλιέρα, που είναι άλλος ο λόγος της δημιουργείας της και θα πάς σε κάτι σαν το tc electronics g-major.

Ναι αλλά το g major θέλει και Midi πεταλιέρα και είναι ψιλομανούρα. Αν δηλαδή με 350 -400 ευρά μπορείς να πάρεις ένα καλό πακέτο (να σου πω την αλήθεια και εγώ ήμουν επιφυλακτικος για τους διθυράμβους όσο αναφορά την tonelab) γιατί να κουβαλάς? Αλλά πολύς κόσμος είπε καλά λόγια και γι αυτό άνοιξα το thread να ακουστεί και καμιά γνώμη για την Gt 10.

Καταρχην για το αν εχει...ποιοτικα εφε η GT10 νομιζω πως εχει.....απο τη στιγμη που ενας απο τους μεγαλυτερους κιθαριστες ολων των εποχων χρησιμοποιει....την.....μιση (GT5) ακομα (και βγαζει ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥΣ ηχους)

τοτε μια και η GT10 ειναι σιγουρα ανωτερη το θεμα της ποιοτητας ή οχι των ηχων της (modulation,filters & delay/reverb)  εχει κλεισει οριστικα (αν εισαι λογικος ανθρωπος βεβαια) ;)

7. Και τώρα το σημαντικότερο όλων: Οι έξυπνοι συνδυασμοί switching, τα πολλά χαρακτηριστικά, τα πολλά εφφέ κτλ. ΔΕΝ σώζουν κανένα πολυεφφέ αν ο ήχος του δεν είναι καλός ή παρουσιάζει φαινόμενα tone sucking. Η προηγούμενη πεταλιέρα μου (Digitech Rpx 400), είχε πολλά και καλούτσικα εφφέ (αν και η λεπτομέρεια των αλγορίθμων σε αρκετά από αυτά έπασχε), αλλά συνέβαινε το εξής: Με το που περνούσε το σήμα της κιθάρας μέσα από την πεταλιέρα, (με το modeling ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ απενεργοποιημένο, αλλιώς η κιθάρα ακουγόταν σαν...μύγα) τα μπάσα μειώνοταν και το tone χειροτέρευε   . Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι η πεταλιέρα ήταν συνδεδεμένη στην παράλληλη λούπα, για να μην περνάει όλο το σήμα από μέσα και έχω ακόμα χειρότερα αποτελέσματα!
μια και θες την πεταλιερα για ΕΦΕ σε ενημερωνω οτι στην TL το σημα σου "καταστρεφεται" τραγικα ΛΙΓΟΤΕΡΟ απο το να περνουσε μεσα απο 14 πεταλακια με 3 μετρα καλωδιο και μαλιστα η λυχνια της κανει ενα θαυμασιο buffering το οποιο κατα την ταπεινη μου γνωμη κανει την κιθαρα να ακουγεται καλυτερα ακομα και οταν το εχεις bypass. ;)

φυσικα ολα τα παραπανω περι εξαιρετικου ηχου ισχυουν μονο αν ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΟ ΛΑΜΠΑΤΟ ενισχυτη και ΟΡΕΞΗ να ψαξεις τις δυνατοτητες της πεταλιερας σου.

για τις δυνατοτητες ....modeling και των 2 πεταλιερων δεν εχω ιδεα γιατι απλα το modeling το...περιφρονω... ;D (αλλα απο οτι ειδα δεν σε ενδιαφερει και εσενα καθολου)

αν θες πολλες δυνατοτητες,channel switching & παρα πολλα εφε ταυτοχρονα θα παρεις την GT10,αν θες κατι πολυ απλο με εξαιρετικο ηχο και δεν εχεις αναγκη να τρεχεις 34 εφε ...ταυτοχρονα θα παρεις την TL.

Για τα "βρωμικα" της GT10 δεν μπορω να εκφερω γνωμη αλλα αυτα της TL ειναι εξαιρετικα (αν ξερεις φυσικα να την προγραμματισεις και γνωριζεις τι ΑΚΡΙΒΩΣ ζητας στην...σχεση του ενισχυτη σου και της πεταλιερας σου ;D) αλλα απο οτι βλεπω ουτε αυτα σε ενδιαφερουν ιδιαιτερα μια και απο οτι καταλαβα θα χρησιμοποιεις τα βρωμικα του ενισχυτη σου.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
... οπότε άντε παρε την GT10 να μας πεις εντυπώσεις.

Το ψήνω, μια τελευταία ερώτηση που ρώτησα πολλές φορές αλλά δεν διευκρινίστηκε ιδιαίτερα στο thread: Tελικά αλλαγή στα κανάλια των ενισχυτών γίνεται μέσω της Gt 10? Να αναφέρω ότι ο ενισχυτής μου έχει midi. Όμως από τα λίγα που έψαξα στο ιντερνετ δεν βρηκα ξεξαθαρη απαντηση. Κάτι έλεγε και για relays, και για εξωτερικό midi switching. Μπορεί κάποιος να απαντήσει στα σίγουρα?

Αν ακούει σε midi program change messages ο ενισχυτής σου, γίνεται. Κοιτα το manual.

Επίσης αν έχει standard footswitch είσοδο, γίνεται απο το GT10 απο την αντίστοιχη έξοδο.

Πάντως, αυτό θα πρέπει να είναι το τελευταίο που πρέπει να σε απασχολεί στην επιλογή του εφε ...

Όντως, αλλά σ' αυτή την περίπτωση που φαίνεται πως και τα δύο κάνουν δουλειά, η αλλαγή καναλιών από την πεταλιέρα σε κάνει να έχεις ένα πράγμα λιγότερο στο κεφάλι σου.

Δεν είναι σίγουρο ότι το channel switch θα δουλέψει με όλους τους ενισχυτές και δεν φταίει η boss για αυτό αλλά ο εκάστοτε ενισχυτής.

Έτσι πρακτικά δεν έχεις εναλλακτική, γιαυτό και λέω να μη σε νοιάζει. Αν δουλεύει έχεις ένα μπόνους παραπάνω.

Και η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι τελικά δεν θα το χρειαστείς γιατί θα φτιάξεις τον ήχο από το εφε και θα παίζεις στο καθαρό κανάλι του ενισχυτή.  ;D

Λες? Τότε θα αισθανθώ μεγάλο κορόιδο που έχω 4καναλο λαμπάτο ενισχυτή και θα πέσω σε κατάθλιψη  ;D

Trending...

Νέα θέματα