To τραγούδι του Cosmote

marathon

Κλικαδόρος
Πόντοι
398
Κάνω αυτό το θέμα, για να μαθαίνουν οι μικρότεροι και να συμβάλλουν οι παλιοσειρές.

Ξαφνικά τα ραδιόφωνα "ανακάλυψαν" τους Ten Years After. Πολύ ωραία, αλλά κανείς δεν αναφέρεται στον Alvin Lee. Γιατί στην εποχή τους (περίπου την εποχή μου), οι Ten Years After ήταν ο Alvin Lee. Και αναφερόταν σαν ο πιο γρήγορος κιθαρίστας του κόσμου (κάτι σαν τον yngwie). Τον γνωρίσαμε μέσα από το Woodstock μεγαλώσαμε από τους ήχους της 335 του με το σήμα της ειρήνης επάνω. Ποιός ξεχνάει το I'm Going Home, ή το Good Morning Little Schoolgirl...και πολλά άλλα (όπως το τραγούδι του Cosmote). Ρίξτε μια ματιά στο site του

www.alvinlee.com και διασκεδάστε

"Humbucker & Strat.  Sounds like a really cool law office.

I always liked the Strat sound but when I play a Strat I find my little finger on the right hand keeps turning the volume down unintentionally. I figured that by adding a Strat back PU to my 335 I would have the best of both worlds."

Κάλιο αργά παρά ποτέ

alvmick.jpg

Ναι, από τους πολύ αγαπημένους μου παίκτες της παλιάς σχολής....και φυσικά το "i'd love to change the world" που έγινε ξαφνικά χιτ κι ας έχει γραφτεί 35+ χρόνια πριν αν δεν κάνω λάθος....Το παίζαμε με μια μπάντα πριν καμμιά 20ρια χρόνια...τι κομματάρα ε;;; :)

Αλλά η εκτέλεση live του Ι'm Going Home με τον μπασίστα να χτυπιέται και το Lee να σπέρνει - για τα δεδομένα της εποχής και  όχι μόνο - είναι εκπληκτική.....

mij είπε:
Αλλά η εκτέλεση live του Ι'm Going Home με τον μπασίστα να χτυπιέται και το Lee να σπέρνει - για τα δεδομένα της εποχής και  όχι μόνο - είναι εκπληκτική.....
Ψάχνω τη λέξη μωρέ γιατί το εκπληκτική είναι λίγο. Monumental μου έρχεται εκ της βαρβαρικής.

Ορόσημο.......

Και να παραμορφώνει το μικρόφωνο, και άντε άλλο ένα................ λεβάδεια μαντάμ, λεβάδεια που έλεγε και ο Ζαμπέτας.

Ωραίες εποχές...τότε που το rock παιζόταν με Gibson!!!! ;D ;D ;D

Ρίξτε μια ματιά στο site του, στο guitars...Gibson, Marshall και ξερό ψωμί...Αθώες εποχές

Προφανώς και δεν χρειάζεται να ανοίξουμε καυγά πρωί-πρωί

audiokostas είπε:
Ψάχνω τη λέξη μωρέ γιατί το εκπληκτική είναι λίγο. Monumental μου έρχεται εκ της βαρβαρικής.

Ορόσημο.......
Nαι ρε γμτ...

Πρέπει να περάσω τις βιντεοκασσέτες μου σε dvd.....

κι έχω πολλές.....γμτ...

marathon είπε:
Ωραίες εποχές...τότε που το rock παιζόταν με Gibson!!!! ;D ;D ;D

Ρίξτε μια ματιά στο site του, στο guitars...Gibson, Marshall και ξερό ψωμί...Αθώες εποχές

Προφανώς και δεν χρειάζεται να ανοίξουμε καυγά πρωί-πρωί
ΠΡΟΦΑΝΩΣ!!!!!! :) :) :) :) :).....το προσπερνώ λόγω Alvin Lee..... :) :) :) :)

Πλάκα-πλάκα, ο τύπος από το '65, πιστός στην ίδια κιθάρα!!!!! 335 rules

το ειχα καιρο στο μυαλο μου για αυτη την περιπτωση. ξαφνικα ειδα στο facebook,myspace,hi5 pms που να λενε id love to change the world..!! και λεω τι εγινε νεο σουξε του χατζηjohnn??

ποια η αποψη σας για αυτην την χρηση του τραγουδιου.? ειναι καλο γιατι μαθαινουν κυριως πιτσιρικια τους ten years after??

marathon είπε:
Πλάκα-πλάκα, ο τύπος από το '65, πιστός στην ίδια κιθάρα!!!!!
Και είναι καλό αυτό δηλαδή τώρα ;

Φιλοσοφικό ερώτημα (που ταλανίζει τους παντρεμένους  ;) ).

thanasis b είπε:
ποια η αποψη σας για αυτην την χρηση του τραγουδιου.? ειναι καλο γιατι μαθαινουν κυριως πιτσιρικια τους ten years after??
Eίναι καλό για λίγο έρευνα στο παρελθόν και τις ρίζες (και όχι μόνο για να μάθουν τους ten years after). Ο μικρός μου γιός επέμενε ότι ο Slash είναι καλός κιθαρίστας...μέχρι που είδε live τον Knopfler...και του ετοιμάζω το καλοκαίρι τον Jeff Beck...

thanasis b είπε:
Εννοείται.....πολυ καλύτερο από το απόλυτο 0, δηλ το να μην ξέριυν απο που προέρχεται όλη αυτή η μουσική που ακούνε σήμερα.....γιατί πολλά από αυτά νομίζουν ότι το metal και το rock γεννήθηκαν από μόνο τους ένα ωραίο πρωί.....τουλάχιστον να ξεστραβωθούν λίγο.....

....και μιας και απ'όσο ξέρω δεν υπάρχουν σήμερα και πολλά μαγαζια που να παίζουν κλασικό ροκ, από που θα τα μάθουν όλα αυτά;

thanasis b είπε:
Eίναι καλό και για μας τους μεγάλους...που είχαμε πολύ καιρό να βάλουμε να ακούσουμε τον Alvin...και να θυμηθούμε τα νειάτα μας

το οτι του γουσταρω τρελα εναι το μονο σιγουρο!

ελπιζω μονο ο "κοσμος" να μαθει κ κανα αλλο τραγουδι κ οχι μονο το σουξε τους!

εγω θα προτινω να ακουσετε το

Ten Years After - Undead

Ten Years After - Sssssh

ΑΙΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!

mij είπε:
Εννοείται.....πολυ καλύτερο από το απόλυτο 0, δηλ το να μην ξέριυν απο που προέρχεται όλη αυτή η μουσική που ακούνε σήμερα.....γιατί πολλά από αυτά νομίζουν ότι το metal και το rock γεννήθηκαν από μόνο τους ένα ωραίο πρωί.....τουλάχιστον να ξεστραβωθούν λίγο.....

....και μιας και απ'όσο ξέρω δεν υπάρχουν σήμερα και πολλά μαγαζια που να παίζουν κλασικό ροκ, από που θα τα μάθουν όλα αυτά;
σιγουρα ειναι καλο που ακουγεται και αυτη μουσικη...

και απο οτι φαινεται φτανει και σε πολυ κοσμο....

(ασχετο αρα καλα εκαναν οι Raining Pleasure που επαιξαν στο Fame Story και σε διαφημισεις ?!?!)

τεσπα...εμενα παντως μου την σπαει που ΟΛΟΙ λενε τι ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ ειναι αυτη...

οχι γιατι δεν ειναι...ουτε γιατι ειμαι φωνιο...

απλα γιατι ειναι οι ιδιοι που μου λενε τι βλακειες ακους, βαλε λαμψη να ακουσουμε...

και τωρα ρωτανε αν εχω το κομματι....

(δεν ξερω αν με καταλαβαινετε....μου κανει κατι σε προβατακι ολο αυτο...)

All they've ever known ⁄ Their TV taught them

Mercy for the wise ⁄ All they've ever known ⁄

Call me dirt floor cracker ⁄

But them words just feel me with pride

Μια κομματάρα των Mofro (Dirtfloorcracka) που ακούω τώρα. (οκ δεν είναι και T.S. Eliot στίχοι)

Αρα δεν σε πειράζει ο σκοπός αλλά τα μέσα.

Η μήπως απώλεια της (ομαδοποιημένης) αποκλειστικότητας της γνώσης;

Τι σε πειράζει από που θα το μάθουνε;

Ούτως ή άλλως η συντριπτική πλειοψηφία πάλι Λάμψη θα ακούσει.

Αν όμως ένας ή δύο σηκώσουν το φρύδι και την ψάξουν λίγο παραπέρα, κέρδος δεν είναι;

Relax..... Enjoy....  ;D

audiokostas είπε:
All they've ever known ⁄ Their TV taught them

Mercy for the wise ⁄ All they've ever known ⁄

Call me dirt floor cracker ⁄

But them words just feel me with pride

Μια κομματάρα των Mofro (Dirtfloorcracka) που ακούω τώρα. (οκ δεν είναι και T.S. Eliot στίχοι)

Αρα δεν σε πειράζει ο σκοπός αλλά τα μέσα.

Η μήπως απώλεια της (ομαδοποιημένης) αποκλειστικότητας της γνώσης;

Τι σε πειράζει από που θα το μάθουνε;

Ούτως ή άλλως η συντριπτική πλειοψηφία πάλι Λάμψη θα ακούσει.

Αν όμως ένας ή δύο σηκώσουν το φρύδι και την ψάξουν λίγο παραπέρα, κέρδος δεν είναι;

Relax..... Enjoy....  ;D
δεν με πειραζει τιποτα απο ολα αυτα...

απλα με ενοχλει οτι επειδη το ακουν απο το σποτακι τοσo συχνα τελικα τους αρεσει...ή νομιζουν οτι τους αρεσει...αλλα αν το ακουγαν στο ραδιο ΠΡΙΝ βγει το σποτακι θα αλλαζαν σταθμο...

τεσπα...δικο μου κολλημα...δεν εχει να κανει ουτε με τα μεσα ουτε με κομματια...

εχει να κανει με την νοοτροπια οτι αν ειναι στην ΤιΒι και γινεται mainstream ειναι καλο...

αυτο...

i am going home,now ;D

marathon είπε:
Eίναι καλό για λίγο έρευνα στο παρελθόν και τις ρίζες (και όχι μόνο για να μάθουν τους ten years after). Ο μικρός μου γιός επέμενε ότι ο Slash είναι καλός κιθαρίστας...μέχρι που είδε live τον Knopfler...και του ετοιμάζω το καλοκαίρι τον Jeff Beck...
Πολύ σωστός αδερφέ, αλλά βάλε στο παιδί να δει τον Gilmour και μετά μετά μετάααα τους υπόλοιπους...

:)

marathon είπε:
Ξαφνικά τα ραδιόφωνα "ανακάλυψαν" τους Ten Years After.
Μωρέ ας μην ήταν το τεμάχιο στο soundtrack γνωστής αμερικάνικης χαζοκομωδίας και θα σούλεγα αν το τσίμπαγε ο διαφημιστάκος της cosmote.

Φυσικά το κέρδος.

Τα πιτσιρίκια που θα γουστάρουν τους Ten Years After, θα τους μάθουν και χωρίς τις διαφημίσεις....(ευτυχώς)

Δεν το έχω ακούσει προσεκτικά, αλλά δεν πρέπει να είναι η αυθεντική εκτέλεση.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back