To tonelab or not? That's the question!

Δεν έχω διαβάσει όλες τις σελίδες του thread, αλλά αναρωτιέμαι αν έχει βρεθεί κάποιος άλλος με δύο (2) Tonelab SE όπως εγώ πριν κάποιο διάστημα. Τόσο κόλλημα! :P

indie-anos laternative είπε:
Δεν έχω διαβάσει όλες τις σελίδες του thread, αλλά αναρωτιέμαι αν έχει βρεθεί κάποιος άλλος με δύο (2) Tonelab SE όπως εγώ πριν κάποιο διάστημα. Τόσο κόλλημα! :P
Και το όνομα αυτού Superfunk.

indie-anos laternative είπε:
TΡΕΙΣ! (Μια στο στουντιο,μια στο σπιτι & μια back up) ;D

Superfunk είπε:
TΡΕΙΣ! (Μια στο στουντιο,μια στο σπιτι & μια back up) ;D
Μαζι σου, 100%, αλλα μπορεις να μου πεις τι κανεις με τα κουμπακια που λογω καιρου και χρησης δεν ακουνε ουτε με την πρωτη, ουτε με τη δευτερη, ουτε με την τριτη, αλλα σου βγαινει το χερι; Δεν πιστευω να εχει συμβει μονο σε εμενα, δεν ειμαι τοσο ουνος..

Την πας σε ηλεκτρολογο ή την ανοιγεις μονος σου; Αν την ανοιγεις μονος σου παρακαλω και μια μικρη επεξηγηση..

thanks!

Μαζι σου, 100%, αλλα μπορεις να μου πεις τι κανεις με τα κουμπακια που λογω καιρου και χρησης δεν ακουνε ουτε με την πρωτη, ουτε με τη δευτερη, ουτε με την τριτη, αλλα σου βγαινει το χερι; Δεν πιστευω να εχει συμβει μονο σε εμενα, δεν ειμαι τοσο ουνος..Την πας σε ηλεκτρολογο ή την ανοιγεις μονος σου; Αν την ανοιγεις μονος σου παρακαλω και μια μικρη επεξηγηση..

thanks!
Καμμια απο τις 3 που εχω εδω και 5 χρονια (καλα η 3η ειναι ακομα στο σφραγισμενο κουτι της) δεν εχει το παραμικρο προβλημα,ειμαι τυχερος φαινεται.

Το ιδιο εχει συμβει και σε αλλους 2 φιλους μου που τις εχουν 4-5 χρονια,δηλ.ΚΑΝΕΝΑ απολυτως προβλημα και ας εχουν ξεσκιστει στις συναυλιες,στα αεροπλανα και στα βαπορια.... ;D βεβαια ολοι μας κανουμε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ,τις μεταφερουμε μονο σε flight case & φυσικα της ξεσκονιζουμε επιφανειακα ευλαβικα καθε εβδομαδα,αντιθετα καποιοι αλλοι γνωστοι μου που τις εχουν μεσα στη...μπιχλα και τις μεταφερουν σε...σακουλες εχουν αυτα τα προβληματακια.... ;D  

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
το πιασα!!!! καλα να παθω, αφου την πηρα μεταχειρισμενη!!!!!

αλλα πανε πια οι στοκ..

Κι εγώ μεταχειρισμένες τις πήρα και τις δύο, αλλά δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα. Ειδικά η 2η που την πήρα μεταχειρισμένη αλλά ήταν πρακτικά καινούρια (είχε ελάχιστες ώρες παιξίματος) και έχει και από μένα ελάχιστες ώρες παιξίματος, είναι σαν να βγήκε μόλις από το κουτί της.

roussos είπε:
Μαζι σου, 100%, αλλα μπορεις να μου πεις τι κανεις με τα κουμπακια που λογω καιρου και χρησης δεν ακουνε ουτε με την πρωτη, ουτε με τη δευτερη, ουτε με την τριτη, αλλα σου βγαινει το χερι; Δεν πιστευω να εχει συμβει μονο σε εμενα, δεν ειμαι τοσο ουνος..

Την πας σε ηλεκτρολογο ή την ανοιγεις μονος σου; Αν την ανοιγεις μονος σου παρακαλω και μια μικρη επεξηγηση..

thanks!
αυτό που λες συμβαίνει και σε ένα φίλο μου, τα λαστιχένια κουμπάκια σιγά σιγά απο εκεί που καμια φορά δεν πιάνανε, μετά θέλανε λίγο δύναμη, και τώρα ένα απο αυτά απλά δε δουλεύει.

προσωπικά θεωρώ απαράδεκτο απλώς επειδή δεν την ξεσκονίζεις ευλαβικά κάθε εβδομάδα (και δεν είχε και 1 τόνο σκόνη πάνω, σε σπίτι είναι όχι στη Σαχάρα) να χαλάνε τα κουμπάκια, μερικών απο τα οποία η λειτουργία δεν επιδέχεται "workaround"

όπως και να'χει, τώρα που υπάρχει το πρόβλημα, σε ποιον μπορεί να απευθυνθεί?

εγω παντως τα ειχα αλλαξει 3 φορες.......και μαλιστα την τριτη φορα που την επισκευασε γνωστος ηλεκτρονικος...κλπ..κλπ μου ειπε οτι η κατασκευη της ειναι απαραδεκτη και οτι δεν εχει ουτε μια παγιδα για την σκονη.......ειναι εντελως απροστατευτη σε αυτον τον τομεα.........

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
συγνωμη αλλα η TONELAB ειναι για παιδακια μεχρι πρωτης δευτερας Λυκειου ,ο καθενας επηρεαζει τον αλλο εδω μεσα και λενε παρε την TONELAB και καθαρισες και κατι τετοια , ειναι απλα μια ψηφιακη παπαρια λιγο καλυτερη απο την LINE 6 και δεχεται εναν τεραστιο ηχο τον οποιο τον συμπικνωνει κομπρεσαρει και στο τελικο σταδιο τον προσωμειωνει σε ηχο "κλανιας" .... Τωρα αν παιζει καποιος καφριλες και θελει απλα μια βρωμα τοτε οκ.  Με τα λεφτα που κανει καποιος που δεν τον ενδειαφερει να εχει 100 διαφορετικες παραλαγες κλανιας παιρνει ενα καλο κομπρεσορακι των 100 ευρω κανενα παλιο BOSS CS2 h 3 , ή Dynacomp, παιρνει ενα πεταλι με λαμπα η ενα καλο Distortion,Overdrive και ενα DELAY και ειναι ΟΚ.  Κριμα για καποιον να εχει εναν καλο ενισχυτη η λαμπατο ενισχυτη καλο και να τον οδηγει με αυτο το σκουπιδι. !!!

ωραια μας ειπες την αποψη σου.... εχεισ κατι αλλο να προσθεσεις? η ολοκληρωσες το κραξιμο?

Ε, τι να γίνει.... κάποιοι είμαστε παιδάκια και ακομα δεν ξέρουμε, αλλά που θα πάει, θα μεγαλώσουμε και θα έχουμε κι εμείς τέτοιες ολοκληρωμένες απόψεις για τον ήχο (και θα μάθουμε να τις εκφράζουμε με τόσο εμπεριστατωμένο τρόπο).

Μέχρι τότε προσπάθησε να μας ανέχεσαι....  :)

Οι TL έχουν τέτοια κουμπιά πάνω στην πλακέτα

PCB_button_s.gif

Τα οποία πατιούνται απο το ελλατήριο που έχει απο κάτω ο ποδοδιακόπτης.

Το πρόβλημα συνήθως εντοπίζεται εκεί, δηλαδή στο οτι χαλαρώνουν τα ελλατήρια.

Με ένα ελαφρύ τράβηγμα-τέντωμα επανέρχεται.

Το να χαλάσουν αυτά τα μπουτονάκια ή να πάρουν σκόνη μέσα, μου ακούγεται δύσκολο. Αν έχει μπεί σκόνη εκεί, η υπόλοιπη πλακέτα θα έχει πάνω κροκόδειλους & αρκούδες ;D

ignantios είπε:
εγω παντως τα ειχα αλλαξει 3 φορες.......και μαλιστα την τριτη φορα που την επισκευασε γνωστος ηλεκτρονικος...κλπ..κλπ μου ειπε οτι η κατασκευη της ειναι απαραδεκτη και οτι δεν εχει ουτε μια παγιδα για την σκονη.......ειναι εντελως απροστατευτη σε αυτον τον τομεα.........
μαλιστα... οποτε παω για ηλεκτρονικο. thanks!

frunobulax είπε:
Ε, τι να γίνει.... κάποιοι είμαστε παιδάκια και ακομα δεν ξέρουμε, αλλά που θα πάει, θα μεγαλώσουμε και θα έχουμε κι εμείς τέτοιες ολοκληρωμένες απόψεις για τον ήχο (και θα μάθουμε να τις εκφράζουμε με τόσο εμπεριστατωμένο τρόπο).

Μέχρι τότε προσπάθησε να μας ανέχεσαι....  :)
οταν γινεις ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ μουσικος ρε καραγκιοζη frunobulax μιλας για ηχο,απο οτι γνωριζω εχεις χρησιμοποιησει την TL μονο σε 32 συναυλιες στο Λυκαβητο και σε 40 δισκους,οταν αρχισεις να παιζεις 1 ωρα την ημερα στην κρεββατοκαμαρα σου ....ξαναμιλας..

αντε γιατι γιναμε ισα κι ομοια ολοι εδω μεσα.... ;D ;D

WilliamSats είπε:
Οι TL έχουν τέτοια κουμπιά πάνω στην πλακέτα

PCB_button_s.gif

Τα οποία πατιούνται απο το ελλατήριο που έχει απο κάτω ο ποδοδιακόπτης.

Το πρόβλημα συνήθως εντοπίζεται εκεί, δηλαδή στο οτι χαλαρώνουν τα ελλατήρια.

Με ένα ελαφρύ τράβηγμα-τέντωμα επανέρχεται.

Το να χαλάσουν αυτά τα μπουτονάκια ή να πάρουν σκόνη μέσα, μου ακούγεται δύσκολο. Αν έχει μπεί σκόνη εκεί, η υπόλοιπη πλακέτα θα έχει πάνω κροκόδειλους & αρκούδες ;D
απο ό,τι κατάλαβα μιλάς για τα διακοπτάκια των ποδοδιακοπτών.

εγώ μιλούσα για τα λαστιχενια οβάλ κουμπάκια. Όπως τα βλέπω, μου θυμίζουν κουμπάκια απο κομπιουτεράκι. Δεν ξέρω πως είναι απο μέσα βέβαια.

Ιγνάτιε, εσύ στον ηλεκτονικό για τα λαστιχένια κουμπάκια την είχες πάει?

γία ρίξε και κανένα πμ, αν θέλεις, με καμιά λεπτομέρεια ;)

@FLOYDIAN

ουδεν σχόλιον...

roussos είπε:
μαλιστα... οποτε παω για ηλεκτρονικο. thanks!
Ένα σέρβις πάντα χρειάζεται, απλά πες του να τσεκάρει πρώτα τα ελλατήρια πριν προχωρήσει σε αντικατάσταση.

εγώ μιλούσα για τα λαστιχενια οβάλ κουμπάκια. Όπως τα βλέπω, μου θυμίζουν κουμπάκια απο κομπιουτεράκι. Δεν ξέρω πως είναι απο μέσα βέβαια.
Τα ίδια είναι απο μέσα.

οκ!! παντως το κυριως προβλημα ειναι στα οβαλ κουμπακια και σ' εμενα, ειδικα σ' αυτο του global.. απο τους ποδοδιακοπτες ενας κουναγε και τον εσφιξα, κι ενας αλλος μια δυο φορες στο μισο χρονο δεν εχει ακουσει.

και παλι ευχαριστω για τις συμβουλες.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back