To tonelab or not? That's the question!

rainbowe είπε:
αμα θελω να βαλω ενα εξωτερικο dist ΜΕΤΑ το wah της tl πως το κανω???
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ.
πλακα ΜΕ κανεις????  εεεεε τωρα μας τα χαλασε η tl!!!
Δυστυχώς δεν κάνω πλάκα... :-\

Κατ' εμέ αυτή είναι η "Αχίλλειος πτέρνα" της TL.

εεεε τις τα συγχωρουμε ολα γιατι απο modulation,delay kai reverb εχει πολυ και καλο πραγμα!!!

αμα θελω να βαλω ενα εξωτερικο dist ΜΕΤΑ το wah της tl πως το κανω??? εδω σε θελω  Grin Grin Wink
και ΓΙΑΤΙ να βαλεις εξωτερικο distortion?χρησιμοποιησε εναν βρωμικο "ενισχυτη" της και θα εισαι βασιλιας (και θα εχεις και καλυτερο ηχο απο οποιοδηποτε distortion της αγορας ;D ;D)

ολα στο ψαξιμο της παιζονται και πιστεψε με ειναι ανεξαντλητη η ατιμη 4 χρονια την...παιζω  ;Dκαθε μερα και ακομα με εκπλησει... ;D

μια μαλλον χαζη ερωτηση αλλα θα την κανω...

με την tonelab (και καθε αλλη παρομοιου ειδους πεταλιερα), την κιθαρα σου και ενα ζευγαρι ακουστικα, μπορεις να παιξεις; με λιγα λογια με απουσια ενισχυτη; οπως το φασολι της line 6 εννοω...

γιατι αυτοματα λυνονται και αλλα προβληματα (φασαριας το βραδυ, ευκολιας αν θες να δεις κατι για 15-20 λεπτα και δεν θες να αναβεις/χαλας λαμπες και τα ρεστα, μεταφορα,κτλ)

Φυσικα και μπορεις (θα εχεις βεβαια και τον αντιστοιχο ηχο που εχουν τα ακουστικα συνδεδεμενα με τετοιου τυπου μηχανηματα μη περιμενεις να...κατεβει και ο θεος... ;D)

καλα εννοειται οτι μιλαμε για χειροτερη ποιοτητα ηχου. αλλα καποιες φορες, ειδικα στο σπιτακι, ειναι τρομερο βολεμα οπως και αν το κανεις. σουπερ.  ;D

Ρε παιδιά, δεν ξέρω αν έχει συζητηθεί και απαντηθεί αυτό το θέμα, αλλά γιατί σταμάτησε η παραγωγή της tonelab SE? εφόσον είναι τόσο καλή και πουλάει γιατί σταμάτησε?

...και αν σταμάτησε για να βγει νέο βελτιωμένο μοντέλο, που είναι τόσο καιρό??

Αξίζει να την πάρει κάποιος σήμερα (αν την βρει) ή να περιμένει για κάτι καινούριο??

jazzmaster είπε:
...και αν σταμάτησε για να βγει νέο βελτιωμένο μοντέλο, που είναι τόσο καιρό??
Η έκδοση LE είναι υποτίθεται το βελτιωμένο μοντέλο.

και ειναι πιο φθηνή.....? και χωρίς το ένα πετάλι... σοβαρά μιλάμε?

οντως, εσεις που εχετε εμπειρια ΚΑΙ απο τις δυο τι γνωμη εχετε;

για ποιοτητα ηχου και εφε μιλαω, σαφως και η SE εχει πιο πολλες δυνατοτητες με το 2ο πεταλι.

Το ιδιο μου ακουγονται εμενα (η LE εχει...τεσσερα bit περισσοτερα υποτιθεται και ακομα καλυτερες προσομοιωσεις... ;D τωρα εγω  αυτα τα 4 καλυτερα bit αναθεμα κι αν τα ακουσα :) :) :))

sol83 είπε:
σαφως και η SE εχει πιο πολλες δυνατοτητες με το 2ο πεταλι.
Πάντως το 2ο expression είναι παραπάνω απο χρήσιμο...;)

sol83 είπε:
με την tonelab (και καθε αλλη παρομοιου ειδους πεταλιερα), την κιθαρα σου και ενα ζευγαρι ακουστικα, μπορεις να παιξεις; με λιγα λογια με απουσια ενισχυτη;
Εχει διαφορά στον ήχο αν είναι ακουστικά HiFi ή Monitor, με τα δευτερα να παίζουν καλλίτερα.

π.χ. τα Sennheiser HD 280 Pro παίζουν καλλιτερα απο της ιδιας εταιρείας τα Sennheiser HD580 Stereo HiFi Professional. Δεν ξερω όμως να σου εξηγήσω το γιατί  ???

φανταζομαι οτι πολυς κοσμος θα προτιμουσε ενα πεταλι λιγοτερο και την ευκολια του μικρου μεγεθους. εγω ας πουμε δε θα παιρνα ποτε SE, αλλα η LE μου κανει δουλεια. μαλλον αυτο την εφαγε την SE..

.. ακομα και απο το PodXT Live εχει αρκετη διαφορα στο βαρος (ειναι ελαφρυτερη)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σιγα τη μεγαλη πεταλιερα.. ::) ;D μια σταλια ειναι σε σχεση με αυτο το τερας που κουβαλαγα δεξια και αριστερα τοσα χρονια.. ;D

5660863974637f0922ee7062aa26ba5b1bdfc90fd94873ee4dde154a.jpg

& εχει και 10 φορες περισσοτερους (και καλυτερους) ηχους... ;)

το αστειο ειναι οτι εγω παντα γελαγα βλεποντας ολες αυτες τις πεταλιερες με τα 10+ πεταλια, ..... αλλα τελευταια εχει αρχισει να μοιαζει ετσι και η δικια μου ...  ;D .. αν και αυτα που χρησιμοποιω ψιλοχωρανε σε ενα pedaltrain jr .. προς το παρον ..  ;D

Ρε παιδιά εγώ ειλικρινά ντρέπομαι να κουβαλήσω όλο το πεταλομάνι μου σε συναυλία... τι να κάνω που τα χρειάζομαι όλα... αυτό θα ήταν το μόνο που θα με παρότρυνε να πάρω την Ακατανόμαστη. Ευτυχώς τώρα βέβαια δεν παίζω κιθάρα στη μπάντα αλλά φλάουτο και πλήκτρα...

SF αυτή τη φωτό την έχω ξαναδεί πολλές φορές στο παρελθόν (και σε μεγαλύτερο μέγεθος) αλλά δεν θυμάμαι να είχα δει switchers, όπως πχ. Lehle ή το LS2 της Boss. Yπήρχαν; Aν ναι, ποια και πού;

sol83 είπε:
μια μαλλον χαζη ερωτηση αλλα θα την κανω...

με την tonelab (και καθε αλλη παρομοιου ειδους πεταλιερα), την κιθαρα σου και ενα ζευγαρι ακουστικα, μπορεις να παιξεις; με λιγα λογια με απουσια ενισχυτη; οπως το φασολι της line 6 εννοω...

γιατι αυτοματα λυνονται και αλλα προβληματα (φασαριας το βραδυ, ευκολιας αν θες να δεις κατι για 15-20 λεπτα και δεν θες να αναβεις/χαλας λαμπες και τα ρεστα, μεταφορα,κτλ)
εγω παντως σε ωρες κοινης ησυχιας παιζω με αυτο

011770280600X.jpg

αυτο

roland-micro-cube-red.gif

και αυτο

AKG271S.jpg

και ειμαι αρχοντας. ;D

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back