- Πόντοι
- 2,368
Τα χουμε ξανα παει αυτά.
Στα 80'ς ήταν ακριβή η τεχνολογία.
Το 2022 είναι ακριβές .....οι τυρόπιτες.
οι τυροπιτες παχαινουν και ανεβαζουν τσι χολιστεριΝΑΙ
χιλιες φορες το 2022
?
Τα χουμε ξανα παει αυτά.
Δεν είναι έτσι ακριβώς.Ο ένας θέλει πικάπ στο αμάξι... Ο άλλος εκστασιάστηκε που βρήκε το "χαμένο" του VHS (καλορίζικο κ. συνήγορε)...
Τελικά όλα καταλήγουν σε ένα σημείο: Στα νιάτα μας θέλουμε να κατέχουμε (όσο το δυνατόν) το edge of tech, είτε είναι car stereo, υπολογιστής, κιθάρα κλπ...
Στα γεράματα μας πάλι, θέλουμε να κατέχουμε ότι πιο vintage...
Σημάδια των καιρών (μας) ή αλλιώς... γεράματα ?
Σε γενικές γραμμές, αναμφίβολα ναι.και ειδικά στην επαρχία
Τα χουμε ξανα παει αυτά.
Πάντως οι κουραμπΓιέδες ήταν πΓιο ακριβΗ το 60
Το courambieu είναι Γαλλιακό γλιυκό ασούμε.
Ξενόφερτο.
Μου το είπε γνωστός δικηγόρος που ξέρει καλά Γαλλιακά..
Τουρκικό ίνε μπρε.
Η γιαγιά μου,βέρα Πολιτισα,έλεγε κουραμπιέ οτιδήποτε μπισκοτοειδΕσ
Και εμεις έγχρωμη πηραμε κατά το 83.Late 70σ αρχες 80s θυμαμαι σπιτι να παιζει μια μαυροασπρη τηλεοραση, να χαλαει και να ερχεται ο τεχνικος και να αλλαζει κατι λυχνιες για να δουλεψει. Οποτε το δεος μου μολις ο γειτονας και ο γιος του (παιδικος μου φιλος)στο απο κατω διαμερισμα της πολυκατοικιας αγορασε εγχρωμη μαζι με αυτο ακριβως (νομιζω) το vhs ηταν αντιστοιχο ιθαγενη του Αμαζονιου μολις αντικρυσε το CERN. Απο το σοκ γραφαμε κασσετες με τα "Εικαστικα" της ΥΕΝΕΔ.
Βεβαια λιγο αργοτερα το δεος εγινε ακομα μεγαλυτερο οταν ανακαλυψαμε με τον παιδικο μου φιλο οτι ο πατερας του εκρυβε πισω απο το VHS κατι κασσετες με το Swedish Erotica.............................. ???
Για εμένα δεν τίθεται θέμα χειρότερου - καλλίτερου, ανάμεσα σε formats , αλλά διαφορετικού.Χαζή ερώτηση: Υπερτερεί σε κάτι το vhs έναντι των ψηφιακών φορματ (όπως πχ κάποιοι θεωρούν το βινύλιο πιο "ζεστό" από τα cd) ή είναι καθαρά θέμα νοσταλγίας;
Προφανώς όχι...όλοι το κάναμε.Ωραίες εποχές που είχες έτοιμη την κενή κασέτα στο βιντεο μήπως και πετύχεις βιντεο κλιπ του αγαπημένου σου συγκροτήματος στην τηλεόραση (μόνο εγώ το έκανα..
μετα τους κάτω ιμάντες, άλλαξα ιμάντα στο idler....σφίξιμο στα φρένα και διαλυτικό στο pinch roller για να μην πατινάρει....και έγινε καινούργιο.