Το πρωτο μου "κιθαριστικο rack" - (g.a.s/fotos/mp3*)

spimav_z είπε:
εχοντας εναν power amp yamaha P3200 και εναν brunetti rockit , θα ηθελα να μου προτεινετε ενα ζευγαρι καμπινες για το rack μου.

σκεφτομουν για marshall 1912 (closed back) η για mesa compact (open back)

προτεινετε , με βαση το οτι παιζω ΚΑΘΑΡΑ κατα 75%...

(το υπολοιπο 25% ειναι ΑΡΧΙ-ΚΑΡΑ-ΚΑΦΡΙΛΕΣ οταν θελω να ξεσπασω και εχω νευρα.....και εχω πολυ συχνα τελευταια!) ;D :o

επισης λαβετε υπ οψιν οτι εχω σκεφτει και τη λυση 2χ12 αλλα ειναι δυσκινητη και δεν θα εχω και στεροφωνια...

υ.γ. νεες προσθηκες :ενα eq Mc lelland 2x15 bands M-I-UK και ενας προενισχυτης peavey rockmaster. 8)
Σπυρε, για καθαρα κανονικα θα πρεπει open back. Εγω ομως θα σου προτεινα την closed back, για να εχεις αυτο το "kick" (εστω και μικρο αφου θα ειναι 2χ12)

Rockmaster= Respect το ειχα και ηταν ΠΟΛΥ καλο και ευελικτο, ηχαρα

οι καμπινες της mesa και συγκεκριμενα οι road king, ειναι μισες κλειστες- μισες ανοιχτες(π.χ. στην 4χ12 τα δυο δεξια μεγαφωνα ειναι κλειστα και τα αριστερα ειναι ανοιχτα)

ΥΓ. βεβαια ισως να χρειαστει να πουλησεις το αυτοκινητο σου για να την παρεις ;D

τωρα με πορωσατε....

αυτο που θελω επισης να ρωτησω ειναι κατα ποσον ειναι καλυτερα κατασκευασμενη η καμπινα της marshall σε σχεση με την mesa η το αντιστροφο.

Σπύρο ανέβα Μπόχαλη βάλτα όλα στο 10+ και ρίξε ένα Ε power chord....έτσι.....to the bone......... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

αυτο εχω σκοπο να κανω αγαπητε δημητρη!

το θεμα ειναι .....στον κοσμο που θα κουφανω......να τον "mesaμπουγγίσω"  :o :o η να τον marshallίσω?? ::) ::)

Ιδου το διλλημα μου... ;D ;D ;D

Σπυρο νομιζω οτι οι Boogie ειναι λιγο πιο μαλακες στο ακουσμα και "στρογγυλευουν" ενω οι Marshall ειναι πιο αλητικες και "ξυνουν" (με την καλη εννοια ομως).

Αμα "ξυνεσαι" ορμα

Φιλε Σπυρο την εχω την marshall 1912 (εις διπλουν μαλιστα!). Γενικα ειναι καλη. Ειναι 150 W, ειναι πολυ δυνατη, αρκετα καλη στα βρωμικα αλλα στα καθαρα οχι και τοσο για το δικο μου γουστο παντα. Δεν ξερω πως να το περιγραψω αλλα μου δινει την εντυπωση πως δεν μπορει να "αποδοσει" ολες τις λεπτομερειες, σαν να ειναι το αποτελεσμα καπως ξερο. Σιγουρα προτιμω την 1Χ12 bogner με vintage 30, η οποια βεβαια ξερω οτι εχει αλλο μεγαφωνο, αλλα επειδη δεν γνωριζω απο τεχνικες λεπτομερειες κρινω μονο με τα αφτια μου. Αν σε ενδιαφερει κατι πιο οικονομικο η μαρσαλ ειναι τιμια λυση, αλλιως πιστευω υπαρχουν καλυτερες καμπινες.

playloud->

αυτο υποψιαζομουν κι εγω για τις marshall. δεν ψαχνομαι να "ξυστω". μηπως ομως οι marshall με ενα eminence legend η tonker γινουν μια χαρα? και παλι ομως θα πλησιαζουν την τιμη των mesa , αρα.....

konu57->

με τι τελικο τις δουλευεις και τι κιθαρα και προενισχυση εχεις?

μηπως σε ενοχλουν τα μεσαια τους??

Συνηθως κιθαρα G&L strat με 3 μονους σε κεφαλι laney gh50l συν μερικα πεταλια. Καλη καμπινα ειναι, αλλα λογικα εμενα δεν μου κανει το μεγαφωνο, δεν ξερω αν ειναι τα μεσαια αλλα οπως αντιλαμβανομαι εγω τον ηχο του σε συγκριση με αλλα πχ της bogner που ειπα ή μια koch με το δικο της, ο ηχος του greenback μου ακουγεται καπως πιο θαμπος ή μουντος. Το ιδιο μου ακουγεται και με laney tt50h και με προενισχυση jmp1-τελικο boogie 2:20.

konu57 είπε:
Καλη καμπινα ειναι, αλλα λογικα εμενα δεν μου κανει το μεγαφωνο, δεν ξερω αν ειναι τα μεσαια αλλα οπως αντιλαμβανομαι εγω τον ηχο του σε συγκριση με αλλα πχ της bogner που ειπα ή μια koch με το δικο της, ο ηχος του greenback μου ακουγεται καπως πιο θαμπος ή μουντος. Το ιδιο μου ακουγεται και με laney tt50h και με προενισχυση jmp1-τελικο boogie 2:20.
αυτο λεω κι εγω φιλτατε.

αν δλδ αλλαχτει το μεγαφωνο με καποιο που να fender-ιζει , ισως αξιζει τα λεφτα της σε σχεση με το πακετο τιμης των 2 open back cabs της MESA...βεβαια και οι mesa , celestion "φορανε"....

διλλημα κυριοι...και ειναι αρκετα λεφτα. δεν θελω να το μετανιωσω.

αντε και ακουω την 1912 κανοντας ταξιδι στην αθηνα. ο στολλας δεν εχει την υποψηφια για μενα mesa να την ακουσω.

οντως ειναι διλημμα. Παντως απ'οτι βλεπω οι boogie compact εχουν αλλο μεγαφωνο απο τη 1912, ισως να αξιζουν την διαφορα χρηματων, ομως δεν εχω ιδεα.  Θα πρεπει να απαντησει καποιος που εχει πειρα απο διαφορετικα μεγαφωνα.

ωραιο το rack και εξυπνα φτιαγμενο. για τα μεγαφωνα δεν πολυ ξερω για να σου δωσω γνωμη, αλλα στο θεμα midi controller θα σου ελεγα να παρεις κατι με καλη ποιοτητα / σε καλη κατασταση, γιατι απο οτι βλεπω τα χρησιμοποιεις σε δουλεια τα μηχανηματα και ειναι μεγαλη πικρα να σου κολλησει διακοπτακι ενω παιζεις (μου χει τυχει να αλλαξει σε distortion κανα δυο φορες μονο του  :'( :'( )

για controller πηρα (2ο χερι σε πολυ καλη τιμη και σχεδον απατητο) το boss gfc-50. προς το παρον μια χαρουλα ειναι . αλλα αν αρχισουν τα "κολπα" θα παω για tech 21 midi moose μαλλον...

τωρα περι cab , για να μην λεει κανεις για mesa , ισως να μην κυκλοφορει πολυ στην Ελλαδα...

τι να πω...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ο στολλας στην πατρα εχει

πες μου οτι θες να τον ρωτησω

αφορμη ψαχνω για να μπω μεσα ;D

Αν και το εχεις γραψει και πιο πριν, να θυμισω οτι η μαρσαλ ειναι closed back.

konu57 είπε:
Αν και το εχεις γραψει και πιο πριν, να θυμισω οτι η μαρσαλ ειναι closed back.
ναι... εν γνωση μου το εγραψα διοτι η closed back της MESA μου φαινεται οτι θα εχει πολυ κατευθυντικο ηχο...

μετα απο σκεψη λοιπον , λεω να παρω την παρακατω ''καμπινουλα"

http://www.thomann.de/gr/mesa_boogie_1x12_gitarrenbox.htm

ετσι κι αλλιως , εχω βγαλει τον mark iii απο το ''κουφαρι του" και τον εχω τοποθετησει σε μια ξυλινη κατασκευη τυπου head.

οποτε εχει μεινει η μαμησια καμπινα -open back- με το "κενο" που κουμπωνε πανω της ο ενισχυτης. επισης φοραει και το original electrovoice EVM12L.

αρα η καμπινα που προαναφερω μου φαινεται σαν η πιο λογικη αγορα, και ετσι:

1. θα μπορω να δουλεψω τις 2 καμπινες με τον τελικο του rack μου

η

2. να εχω την κεφαλη mark iii , με μια η δυο καμπινες mesa.

τι λετε λοιπον κυριοι??

υ.γ.-->> το κενο που εχει μεινει ανοιχτο απο την αφαιρεση του ενισχυτη στην μαμησια καμπινα , μπορει ανετα να κλεισει με μια περιποιημενη φετουλα κοντραπλακε θαλασσης. οχι μονιμα ομως διοτι αν αλλαξουν τα μυαλα μου  ;D ;D ;D να μπορω να τον "ξαναμεταμορφωσω" σε combo 

ξανα-ματα-ξεθαβοντας ΠΑΛΙ το topic μου , θελω να πω οτι πηρα τελικα την καμπινα της mesa η οποια αξιζει τα λεφτα της μεχρι τελευταιο cent.και απο κατασκευη και απο ηχο , ειμαι ΠΟΛΥ ευχαριστημενος!

και προχωρω στο επομενο "παραρτημα"!! ;D ;D

μετα απο διαφορες ανταλλαγες "αγαθων" , τα μηχανηματα που διαθετω πλεον (σε μορφη rack) ειναι τα εξης.

preamps

rockman XPRa preamp

peavey rockmaster

multieffects

alesis midiverb 4

boss gx-700

rockman stereo chorus (half rack)

audio processors

ada - microcab

dbx 266 xl compressor/gate

mc lelland 2x15 stereo eq

power amp

brunetti "rockit" 2x60 (tube/mosfet)

cabs

2 x mesa boogie - compact 1x12"

-------------------------------------------------------------------------------------------

και ερωτω:

-με ποια σειρα τα συνδεω , ωστε να μπορω να παιρνω καποιον απο τους 2 προενισχυτες μαζι για εξωτερικες "εργασιες"

-ιδεες απο εχοντες rack setups ?

-ο peavey rockmaster ειναι tube

μπορω να οδηγησω την εξοδο του απ ευθειας στο alesis π.χ.??? ?? ??

-ποιο μηχανημα μπορει να ειναι τελευταιο πριν τα inputs του power amp? ισως το eq??

- λογικα ο compressor θα "μπει" πριν τα multieffects και μετα τα preamps??

- μια πιθανη σειρα που εχω σκεφτει ειναι

preamp->dbx->eq->microcab->alesis-> power amp->cabs

ετσι περισσευει το gx-700 το οποιο ισως το δουλευω μονο του απ ευθειας στον τελικο σε αλλες περιπτωσεις.

your lights plz.... 8)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
9
Εμφανίσεις
1K

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back