Το πρώτο μας πλήκτρο

GhostProducerT

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Δεν ξέρω αν έχει δημοσιευθεί παρόμοιο άρθρο αλλά μέρες που'ναι σήμερα νοστάλγησα και έψαξα να βρω στο internet το πρώτο πλήκτρο που είχα ποτέ. Αγορασμένο με τα λεφτά του μπαμπά  ;D ;D στην τρυφερή ηλικία των 8 το μόνο που θυμόμουν ήταν ότι ήταν TECHNICS και τελικά μετά από όχι πολύ ώρα αναζητησης το βρήκα. Και το όνομα αυτού Technics SX-K450

Technics%20SX-K450%20full.jpg

Δε θα ξεχάσω ποτέ εκείνο τον string ήχο που είχα "ερωτευθεί" και καθόμουν με τις ώρες πιτσιρικάς να έχω τις μινόρε μου σε hold 6η δημοτικού έχοντας το volume στο μηδέν ανεβάζοντάς το σιγά σιγά προσπαθώντας να παίξω το "shine on you crazy diamond" και μετά με το δεξί να προσπαθώ να βγάλω τη μελωδία (στο περίπου) με κάτι σαν φλάουτο.....

Σε λίγο θα βάλω τα κλάματα  ;D ;D

YAMAHA PSS-280. Υπάρχει ακόμα στο γνήσιο χαρτοκουτο του στο πατρικό μου, και φυσικά σαν αυθεντικό YAMAHA δουλεύει 100%. Μου το έφερε ένα απόγευμα ο πατέρας από τον Νάκα (φαντάζομαι θα τον γδάρανε τον άνθρωπο) μαζί με κάτι βιβλιά ελληνων συνθετών (Χατζηνάσιο κλπ) λέγοντας μου κάτι σε στυλ ''να μάθεις να παίζεις''. Ε, έμαθα. Αλλά όχι Χατζηνάσιο.
1182413_100315221221_P1040188.JPG

Tα πρώτα μου πλήκτρα ήταν πλήκτρα πιάνου.

Τα πρώτα μου ψηφιακά πλήκτρα ήταν αυτά.

casio-pt-20-676900.jpg

Εχει τεράστια αξία  για εμένα γιατι απο την αριστερή του πλευρά  το αρμονικό του σύστημα μου έδωσε  ακούσματα αρμονίας απο πολυ τρυφερή ηλικία.

Δεν θα το ξεχάσω ΠΟΤΕ!!!!

Το πρωτο μου πληκτρο ηταν αυτο οταν ημανε 7 ετων,το πηρε ο μπαμπας μου το 1973 για "να μαθουνε τα παιδια πιανο" (ο μπαμπας μου εχει τρελλα με τη κλασσικη μουσικη)

Yamaha-4996935-3_0.jpg

Το πιανο υπαρχει φυσικα ακομα και το εχει παρει η αδερφη μου,ειναι πολυ ωραιο διακοσμητικο για το βαζο που εχει βαλει απο πανω του και καθε Χριστουγεννα που μαζευομαστε σπιτι της παιζουμε το "Τριγωνα Καλαντα" ολοι μαζι και καμνομεν κεφι....αν πιω και λιγο παραπανω τους παιζω και ολιγον "ροκ ν'ρολλ" και χορευουνε οι ανω τον 75   ;D ;D ;D

το πρωτο μου ηλεΧτρονικο πληκτρο ηταν αυτο οταν ημανε 12 ετων και μου το πηρε παλι ο μπαμπας μου οταν αποφασισα να "ζησω το ροκ ελευθερα" το 1978  ;D

armon-p100-444948.jpg

Ηθελα να παρω Elka για να εχω το ιδιο με τον Ray Manzarek των Doors αλλα τοτε δεν ειχαμανεν THOMANN & ετσι πηρα οτι υπηρχε.  ;D

και τα δυο φυσικα απο τον ΝΑΚΑ

Πρωτο και πολυ καλο Korg Trident.

Το αγορασα το 1981 και το  ειχα μεχρι το 1987.

Ζεστος,αναλογικος ηχος.

korg-trident-770043.jpg

Melodica_red.jpg

1967 ...

3-4 χρόνια αργότερα ένα 60άρι gabbanelli σαν αυτό περίπου

images

και τα δυό πλήκτρα ζούν και βασιλεύουν, απλά εγώ μετακινήθηκα στα έγχορδα....

..εγώ ως πασχαλιάτικο δώρο της γιαγιάς μου ξεκίνησα με

440px-Casio_vl_tone.jpg

..με αυτό γράφτηκα και πιτσιρικάκι στο Εθνικό ωδείο Αθηνών όπου μετά από 2 χρόνια ήρθαν στην κατοχή μου αυτά όπου και παρεμείναν πάνω από 10 χρόνια.Ειδικά το ΜΚ1 επωλήθη το 2004.

viscount-kb-300-847986.jpg

fender-rhodes.jpg

...έπειτα ξεκίνησε το μαρτύριο.

Superfunk είπε:
το πρωτο μου ηλεΧτρονικο πληκτρο ηταν αυτο οταν ημανε 12 ετων και μου το πηρε παλι ο μπαμπας μου οταν αποφασισα να "ζησω το ροκ ελευθερα" το 1978  ;D

armon-p100-444948.jpg
Wtf is this? :P Πρωτη φορα ακουω αυτη τη μαρκα. Armon P-100? ??? Τωρα το ακουω σε ενα βιντεο στο youtube. Ασχολιαστος ηχος... ;D

Ηθελα να παρω Elka για να εχω το ιδιο με τον Ray Manzarek των Doors...
Ο Manzarek δεν επαιζε με Elka. Στα δυο πρωτα αλμπουμ επαιζε με ενα Vox Continental combo organ και μετα το αντικατεστησε με ενα Gibson G-101 combo organ, γιατι τα πληκτρα του Vox εσπαγαν ευκολα. Και τα δυο οργανα ηταν ετσι κι αλλιως φτηνα transistor organs, ας ειναι καλα οι Animals, Doors, Iron Butterfly και 2-3 αλλοι που εκαναν τον φτωχο τους ηχο διασημο.

Wtf is this? Tongue Πρωτη φορα ακουω αυτη τη μαρκα. Armon P-100? Huh? Τωρα το ακουω σε ενα βιντεο στο youtube. Ασχολιαστος ηχος... Grin
ΜΑΜΑ τα....ΤΡΑΓΙΚΟ πληκτρο.Ασε που ηθελες φορτηγο για να το μετακινησεις.....το εδωσα τελικα σε εναν παλιατζη  γυρω στο 1982  γιατι κανεις δε το ηθελε.... ;D

Ο Manzarek δεν επαιζε με Elka. Στα δυο πρωτα αλμπουμ επαιζε με ενα Vox Continental combo organ και μετα το αντικατεστησε με ενα Gibson G-101 combo organ, γιατι τα πληκτρα του Vox εσπαγαν ευκολα.
εχεις δικιο,μπερδευτηκα....εγω παντως αυτον τον ηχο ηθελα και φυσικα ΔΕΝ τον βρηκα....στο Armon  ;D

ευτυχως μετα στην Αμερικη πηρα την εκδικηση μου γιατι στα σκυλαδικα που ειχα μπλεξει ειχαν κανονικες μαμιστερες Farfisa..... ;D

https://www.youtube.com/watch?v=hNrOnXAJ30I

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ενα belarus ρωσικο πιανο το οποιο υπεφερε αρκετα εωσοτου πηραν τη θεση του διαδοχικα καποια yamaha των οποιων πηρε τη θεση ενα ηλεκτρικο roland... :P (το οποιο και λατρευω και χρησιμοποιω μονιμως)

Επειδή ο μπαμπάς φοβότανε μήπως ήταν απλώς ένα καπρίτσιο αρχικά δανείστηκε ένα αρμόνιο που δούλευε με αέρα. Κάτι σα γιγαντιαία  μελόντικα. Μέχρι που άκουγες τον ανεμιστήρα που φυσούσε . Όταν ήθελες να χαμηλώσεις την ένταση άνοιγες μία οβάλ τρύπα λίγο ή πολύ ώστε να φύγει ο αέρας και να πέσει η ένταση. Η τεχνολογία στα καλύτερα της... μάρκα δε θυμάμαι...

Όταν έμαθα να παίζω "την Παναγιωτίτσα τη λυγερή" τα έχωσε η γιαγιά από το κομπόδεμα και πήρα την πιανόλα μου YAMAHA M5J από Νάκα.

Το πρώτο σύνθ που έπεσε στα χέρια μου ήταν ένα CRUMAR MULTIMAN S. Δανεικό από ένα συμφοιτητή μου που μου το εμπιστεύτηκε για λίγους μήνες κάπου στο 1987. Ακόμα ψάχνω να αγοράσω ένα τέτοιο...

Το πρώτο δικό μου συνθ ήταν ένα Μ1. Το είχα πάρει από τον Ριχάρδο 450.000 δρχ κάπου στο 1989. Είχα ξεράνει το  @#1$  για να μαζέψω τόσα λεφτά.

Τη πρώτη φορά μπορεί να τη ξεχάσω τα πρώτα μου όργανα ποτέ...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back