Άψογος! Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω από αυτά που είπαν οι προλαλήσαντες σχετικά με το πόσο προσγειωμένος και ευχάριστος είναι κ.τ.λ. Η αλήθεια είναι ότι πήγα να δω το βίντεο καθαρά και μόνο γα να τσεκάρω το live rig του, αλλά οι απαντήσες του, το κέφι του και η ως ενα σημείο αυτοκριτική του με έκαναν να μην με ενδιαφέρει και τόσο όταν η συνέντευξη έφτασε στο σημείο που παρουσιάζει τον εξοπλισμό του!
Πάντως, σε ό,τι αφορά τη συζήτηση περί του πως οι νέοι κιθαρίστες δίνουν τόση έμφαση στην τεχνική και στην ταχύτητα και χάνουν την ουσία που είναι η μουσική, θα συμφωνήσω, αλλά θα ήθελα να προσθέσω κάτι.
Νoμίζω πως η εντατική εξάσκηση και όλος αυτός ο..παραμελισμός της πραγματικής ουσίας που είναι η μουσική είναι ένα
αναγκαίο κακό. Η πολύ καλή τεχνική, δίνει στον παίκτη τη δυνατότητα του πολύ καλού ελέγχου του οργάνου. Καλό και καθαρό alternative picking, καλά bends, vibrato κ.τ.λ. Όποιος όμως εφησυχασθεί σε αυτό, και αρχίζει τα γρήγορα ανεβοκατεβάσματα της ταστιέρας και θεωρήσει ότι αυτός ήταν ο τελικός στόχος, αυτός είναι που θα βγει χαμένος στο τέλος. Πιστεύω ότι οι πραγματικά ώριμοι κιθαρίστες όμως, είναι αυτοί που ξεπερνούν αυτό το στάδιο (
όμως πρώτα έχουν φτάσει σε αυτό το στάδιο, για να μη ξεχνιόμαστε!) και στη συνέχεια κάνουν αυτά που μας περιγράφει και ο κύριος Gilbert.
Πάρτε για παράδειγμα τον Govan. Ο άνθρωπος είναι τέρας τεχνικής, αλλά παρόλαυτά μπορεί να κάνει την κιθάρα να ''μιλάει'' στον ακροατή. Και ο Petrucci ''τα χώνει'', αλλά κατά τη γνώμη μου έχει κάποια ανεπανάληπτα εκφραστικά μέρη και leads.
Άρα πιστεύω ότι κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζεται όσον αφορά την τεχνική του. Ο Β.Β. King είναι ΘΕΟΣ, αλλά δεν νομίζω ότι στη σημερινή μουσική σκηνή αυτό είναι αρκετό. Νομίζω οι σπουδαιότεροι κιθαρίστες συνδυάζουν και την εκφραστικότητα του BB King στην πεντατονική, αλλά ΚΑΙ άλλων μεταγενέστερων κιθαριστών για τους οποίους απαιτείται κατιτίς παραπάνω σε θέματα τεχνικής. Επομένως δέν είναι επιχείρημα το ''να, ο BB King είναι θεός, και ξέρω πάνω κάτω ό,τι χρειάζεται για να παίζω σαν αυτόν, εξάλλου η μουσική είναι συναίσθημα και όχι μπουρμπουλήθρες, να ορίστε το λέει και σε αυτό το βίντεο ο Gilbert, άρα είμαι ΟΚ, συνεχίστε να εξασκείστε ματαιόδοξοι.''
Φυσικά δεν τα αναφέρω όλα αυτά επειδή κάποιος συμφορουμίτης είπε κάτι το αντίθετο! Απλά είναι διάσπαρτες σκέψεις που μου δημιουργήθηκαν βλέποντας αυτό το βίντεο...