Ένα πολύ απλό τεστ θα σε πείσει. Παίξε ένα fragment μιας κλίμακας' date=' απόλυτα σωστά, στη μέγιστη ταχύτητα μετρονόμου που μπορείς. Ας πούμε ότι είναι 150 χτύποι. Θα πρέπει να μπορείς να παίζεις το σχήμα για αρκετές φορές, πάντα απόλυτα σωστά και χωρίς προσπάθεια.
Μετά δοκίμασε να ανεβάσεις την ταχύτητα στους 160 και προσπάθησε να παίξεις το ίδιο για 3-4 λεπτά, κάνοντας παραχωρήσεις στην ακρίβεια... σίγουρα θα χάνεις μια νότα κάπου κάπου. Με το πρώτο σημάδι δυσανεξίας εννοείται ότι σταματάς!
Αφού ξεκουράσεις το χέρι σου για μερικά λεπτά (χωρίς να παίζεις τίποτα, αλλά ΜΗΝ κάνεις διατάσεις ενδιάμεσα, έχει σημασία αυτό!), προσπάθησε να παίξεις πάλι, στους 152 (π.χ.) χτύπους. Θα δεις ότι μπορείς να παίξεις άνετα σε μια ταχύτητα που είναι κατά τι υψηλότερη απ'αυτή που θεωρούσες max! Και όλα αυτά σε 10 λεπτά!
Θα είναι πολύ μεγαλύτερο το εφφέ, αν είναι η πρώτη φορά που το κάνεις και έχεις 'κολλήσει' σ'αυτή την ταχύτητα για καιρό. :wink:[/quote']
Η απορία που μου δημιουργήθηκε είναι αν την επόμενη μέρα θα μπορείς πάλι να παίξεις στα 152. Θα μπορέσεις να έχεις "αρχική ταχύτητα" τα 152 ή θα είναι πάλι 150 (ή 150,5 πχ).
Έχω την εντύπωση πως το νευρικό σύστημα θέλει πού παραπάνω καιρό για να μάθει κάποιο καινούριο pattern. Έχω την εντύπωση πως είναι μερικές εβδομάδες, (6) αλλά δεν παίρνω και όρκο...