το autotune που προδωσε τον bono

Κουφη Λεοπαρδαλη είπε:
Bono vox my ass.
Ασφαλώς....

Πως μπορείς να κάνεις λάθος εξάλλου...

κι εμενα δεν μου ακουγεται κατι παραξενο.

Εγώ νομίζω ότι ήταν δολιοφθορά. Στο επόμενο λάιβ κάποιος θα αποσυγχρονίσει τα ντιλέι του Edge.

matawan είπε:
Εγώ νομίζω ότι ήταν δολιοφθορά. Στο επόμενο λάιβ κάποιος θα αποσυγχρονίσει τα ντιλέι του Edge.
Aυτου του ανθρωπου πρεπει να του αποσυγχρονισεις το μυαλο/χερια για να τον σαμποταρεις. Τρομακτικος ρυθμικος κιθαριστας.

Silot είπε:
Ρε guys τί λέτε ?? που το ακούτε το autotune ? αυτό που κάνει ο Νταλάρ... συγνώμη, ο Bono στο συγκεκριμένο σημείο είναι απλό, παραδοσιακό "κοκοράκι".

Χρόνια λιώνω τα αυτιά μου σε editing, πιστέψτε με αυτό δεν είναι "γλίστρημα" του autotune (που ούτως η άλλως δεν υπήρχε περίπτωση να χρησιμοποιούσε ποτέ ο λεγάμενος - δεν είναι η Χρυσπα, μην μπερδεύεστε...)

Please, για να μην παραπληροφορούμε και τους νεότερους, μην γράφουμε ανακρίβειες...
+12012123813

blue είπε:
Το autotune ειναι ενα εργαλειο που διορθωνει παραφωνιες. Χαρη στη βοηθεια του, εχει ανοιξει τις πορτες της δισκογραφιας διάπλατα σε κάθε Καλομοίρα.  Aπό τη στιγμή της δημιουργίας του, τα τσακάλια των δισκογραφικών σταματησαν να ψαχνουν για καλες φωνες ή καλα τραγουδια και ξεκίνησε αυτή η κατηφόρα των reality shows που αναζητούν το "πακετο".
Εντάξει μην τα παραλέμε όμως εάν είσαι ατάλαντος (και δεν μιλάω για τον Bono) ούτε autotune σε σώζει ούτε τίποτα.

Πάντως πολύ τραγουδιστές σήμερα το χρησιμοποιούν σαν μέσο βελτίωσης

sofison είπε:
Εντάξει μην τα παραλέμε όμως εάν είσαι ατάλαντος (και δεν μιλάω για τον Bono) ούτε autotune σε σώζει ούτε τίποτα.

Πάντως πολύ τραγουδιστές σήμερα το χρησιμοποιούν σαν μέσο βελτίωσης

δηλαδη να ρωτηξω κατι..!

Αμα εισαι φαλτσος βαζεις αυτο το πραμα του διαβολου και τραγουδας αφαλτσα?! ;D

Φυσικα και ΟΧΙ.

Τοση παραπληροφορηση εχω καιρο να διαβασω....

Το autotune (το οποιο βεβαια χρησιμοποιειται κυριως στο στουντιο,live σπανιοτατα και σιγουρα οχι απο φωναρες οπως ο ΒΟΝΟ) "σιδερωνει" τονικα τις ερμηνειες των τραγουδιστων,το χρησιμοποιουν πλεον ΟΛΟΙ οι τραγουδιστες (φωναρες και μη φωναρες) σε ΟΛΕΣ τις παραγωγες τα τελευταια χρονια.

Με καμμια κυβερνηση δεν μπορει να κανει εναν  παραφωνο τραγουδιστη "φωναρα" & ουτε βεβαια μπορει να σωσει τραγικες περιπτωσεις (οπως αλλωστε μονοι σας διαπιστωνετε στο παραπανω βιντεο...)

επισης πολλες φορες χρησιμοποιειται και δημιουργικα για διαφορα εφε φωνης (π.χ.για το γνωστο t pane effect στο hip hop κτλ)

Κυκυρίκου, που πάτε και τα βρίσκεται όλα αυτά;

Καρα-offtopic:

Stevie, το + που εγραψες στο προηγουμενο ποστ σου τυχαινει να ειναι

Αμερικανικος τηλεφωνικος αριθμος. Ξερεις κατι που δεν ξερουμε,

μηπως ειναι καποιο εξοχικο του Bono?

Με γαργαλαει το χερι μου να τηλεφωνησω...

bono;.jpg

Superfunk είπε:
Το autotune (το οποιο βεβαια χρησιμοποιειται κυριως στο στουντιο,live σπανιοτατα και σιγουρα οχι απο φωναρες οπως ο ΒΟΝΟ)
έλα μου ντε.Και εγώ ακριβώς αυτό σκεφτόμουν.'Αντε και στο studio το καταλαβαίνω,στο live πόσο έυκολο είναι να κάνεις auto-tuning σε πραγματικό χρόνο;

Υποτιθεται πως μπορεις (ειδικα τα τελευταια Version του Antares) αλλα και παλι στο automatic θα πρεπει να το βαλεις και φυσικα ειναι αδυνατον το automatic (ακομα και βαζοντας του την κλιμακα) να διορθωσει βαρια λαθη.

Άντε ρε, συμφωνώ 100% με τον superfunk έτσι για αλλαγή... Όντως όλοι πλέον το χρησιμοποιούν στο στούντιο απλά νομίζω ότι κυρίως οι σκύλοι το παρακάνουν λίγο και η φωνή ακούγεται σαν να έχει υπερβολικό chorus... Live η χρήση του δεν έχει κανένα φοβερό αποτέλεσμα, νομίζω πως η καλύτερη χρήση είναι για εξάσκηση στο σπίτι όπου ακούγοντας τα φάλτσα σου σιγά σιγά διορθώνεσαι (εκτός αν είσαι ανεπίδεκτος). Υπήρχε και στα 80's ένα hardware μηχάνημα παρόμοιο με το autotune αλλά ήταν προσιτό μόνο στα πολύ μεγάλα στούντιο...

Η ουσία είναι πως το autotune χρησιμεύει για να διορθώνει μικρολαθάκια και όχι τα αδιόρθωτα...

ότι κυρίως οι σκύλοι το παρακάνουν λίγο και η φωνή ακούγεται σαν να έχει υπερβολικό chorus
οι...σκυλες θες να πεις (οι περισσοτεροι ανδρες λαϊκοι τραγουδιστες,ειδικα οσοι δεν εχουν τα αντιστοιχα...προσοντα ;D των μοντερνων female Greek pop stars ,σε διαβεβαιωνω οτι ΔΕΝ χρειαζονται auto tune ;))

Tο video τα σπαει!!!! Tο καλυτερο videoclip που εχω δει ποτε!!!

(...ειδικα αν πατησεις το mute...)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back