fusiongtr είπε:
Επίσης το να εμφανίζονται ζημιές στον ισολογισμό, είναι μια πολύ συνηθισμένη τακτική εταιρειών για την αποφυγή φορολογικών επιβαρύνσεων.
Και με υπέρογκα έξοδα, είναι εύκολο να εμφανίσεις ζημιές.
Αυτό πλέον «εύκολα» αντιμετωπίζεται.
Συνήθως ένας τέτοιος ισολογισμός/ φορολογική δήλωση, κρίνεται «ανειλικρινής» (παίρνει η μπάλα δικαίους και αδίκους...δυστυχώς), ακολουθεί εξω λογιστικός- πλασματικός- υπολογισμός (αντικειμενικά κριτήρια) και αρχίζουν τα’ άργανα (για να είμαστε και On topic). ;D ;D ;D ;D
Edit:
To πόσο αμείβονται τα στελέχγη μιας ΑΕ, ποσώς θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει (στο μέτρο που αποδίδουν τον φόρο που τους αναλογεί).
Το αν μια ΑΕ παρουσιάζει κέρδη ή ζημίες , είναι επίσης θέμα φορολογικό, ας επιληφθούν τα σχετικά όργανα.
Το αν μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ εταιρία δεν αποδίδει , όσα έπρεπε να αποδώσει , σε αυτούς που έπρεπε να αποδώσει , είναι ενδεχομένως ποινικό αδίκημα (υπεξαίρεση) και γεννά και αστικές αξιώσεις (των μελών-δικαιούχων) κατά αυτής.
Τι δουλειά έχει να φτάσει στη Βουλή αυτό το θέμα ΔΕΝ κατάλαβα;;;;;
Το ότι το Υπουργείο Πολιτισμού , έχει όντως εποπτικό έλεγχο στους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης , ΔΕΝ μου αρκεί.
Και το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει εποπτικό έλεγχο επάνω μου (και μάλιστα ΔΕΝ είμαι ιδιωτική εταιρία- αλλά ΑΜΙΣΘΟΣ δημόσιος Υπάλληλος), αλλά αν π.χ. διαπράξω κάποια υπεξαίρεση κατά εντολέα μου, ΔΕΝ θα πάει το θέμα μου (με ερώτηση) στη Βουλή.
ΔΕΝ κατάλαβα, γιατί , οι ΕΣΤΩ (για την οικονομία τις συζήτησης) (τυχόν) ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ μουσικοί (συνθέτες-στιχουργοί για την ακρίβεια) – μέλη, θα πρέπει να τύχουν ΕΞΤΡΑ προστασίας, από τους υπόλοιπους .
Δουλειά της βουλής είναι να αλλάξει τον νόμο, αν πιστεύει (εγω το πιστεύω) ότι έχει θέματα.
Όχι να κάνει τον εισαγγελέα.