Τιμές 2nd Hand Οργάνων στην Ελλάδα

CENTRAL

Νέο μέλος
Πόντοι
3
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Τελευταία είμαι σε αναζήτηση κιθάρας και μιας και η οικονομική συγκυρία δεν είναι καθόλου μα καθόλου καλή, επέλεξα να κινηθώ στα μεταχειρισμένα αν και υπό φυσιολογικές συνθήκες προτιμώ τα καινούρια μουσικά όργανα (σε ηλεκτρονικά – εφέ & ενισχυτές δεν θα είχα ιδιαίτερο πρόβλημα…)

Παρατηρώ όμως πως οι τιμές που ζητούνται στις αγγελίες είναι απίστευτα ψηλές στην πλειονότητα των περιπτώσεων!!!

Γιατί κάποιος να προτιμήσει να αγοράσει ένα όργανο δεύτερο χέρι για μια διαφορά 100-150 ευρώ???

Πιστεύω – και αυτό κάνω όποτε πουλάω κάτι - πως για να μπει κάποιος στη σκέψη θα πρέπει να μιλάμε για μια διαφορά της τάξης του 30% με την προϋπόθεση το όργανο να είναι σχετικά καινούριο και σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση…

Και πάντα λαμβάνοντας τις τιμές των e-shop σοβαρά υπ’ όψη!

Στις ελληνικές αγγελίες οι τιμές των μεταχειρισμένων σε πολλές περιπτώσεις είναι υψηλότερες από αυτές των καινούριων προϊόντων στα γερμανικά ιντερνετομάγαζα!!!

Αν λοιπόν πήρες την κιθάρα 1000 στην Ελλάδα και ο Θωμάκος την έχει 800 έ δεν την παίρνω 750, ευχαριστώ πολύ!

Δηλώνω απογοητευμένος…(πάλι θα ενισχύσω τη Γερμανική οικονομία, το βλέπω!!!)

Το ιδο συμβαινει και στα ΣΠΙΤΙΑ,στα ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ & σε ΟΛΑ τα μεταχειρισμενα ειδη ;)

Αλλαξε ΧΩΡΑ ;)

Συμφωνω και εγω οτι οι τιμες στα μεταχειρισμενα ειναι ακριβες εδω. Για παραδειγμα οι LP standard/classic πωλουνται μτχ γυρω στα 1500€ ενω απο eshop με 1500€ παιρνεις την faded και με 1600-1700€ την κανονικη standard (και υπαρχει και η δυνατοτητα επιλογης χρωματος). Βεβαια υπαρχουν και εξαιρεσεις οπως πχ μια LP classic απο αρχες του 90' (που ειναι ουσιαστικα μια historic με αλλους μαγνητες) για την οποια θα τη προτιμουσα απο μια καινουργια classic/standard ακομα και στα ιδια λευτα.

Οποιοσδηποτε σοβαρος ανθρωπος πουλαει μη vintage μεταχειρισμενη κιθαρα ή ενισχυτη δεν θα πρεπει να ζηταει παραπανω απο το 60% της τιμης τους ως καινουργια (ακομα και 3 ημερων να ειναι) οτι δηλ.γινεται και στο εξωτερικο οπου η αγορα μεταχειρισμενων οργανων ειναι πιο αναπτυγμενη.

Superfunk είπε:
Οποιοσδηποτε σοβαρος ανθρωπος πουλαει μη vintage μεταχειρισμενη κιθαρα ή ενισχυτη δεν θα πρεπει να ζηταει παραπανω απο το 60% της τιμης τους ως καινουργια (ακομα και 3 ημερων να ειναι) οτι δηλ.γινεται και στο εξωτερικο οπου η αγορα μεταχειρισμενων οργανων ειναι πιο αναπτυγμενη.
Νταξ με το 60% πιστεύω πως υπερβάλεις. Μια καλή αρχή είναι ένα 30% κάτω αν είναι σε άριστη κατάσταση και από εκεί και πέρα ανάλογα με άλλα κουσούρια πάει και πιο κάτω.

Απορώ πάντως ειλικρινά πόσα από τα όργανα αυτά πουλιούνται τελικά (και ειδικότερα πόσα πουλιούνται στη αρχική τιμή που ζητάει ο ιδιοκτήτης)!

Φαντάζομαι πως ο στόχος του καθένα μας όταν αποφασίζουμε να αλλάξουμε όργανο είναι να δώσουμε σύντομα το παλιό και όχι να ανοίξουμε ένα κύκλο συνομιλιών και διαπραγματεύσεων που κοστίζει σε χρόνο και τελικά αναπόφευκτα και σε χρήμα…

Λέω τώρα…ίσως κάνω και λάθος

fleamail είπε:
Νταξ με το 60% πιστεύω πως υπερβάλεις. Μια καλή αρχή είναι ένα 30% κάτω αν είναι σε άριστη κατάσταση και από εκεί και πέρα ανάλογα με άλλα κουσούρια πάει και πιο κάτω.
δεν  υπερβαλω καθολου,εχω βεβαια κακομαθει απο φορουμ οπως το www.telecaster.com

:)

Superfunk είπε:
δεν  υπερβαλω καθολου,εχω βεβαια κακομαθει απο φορουμ οπως το www.telecaster.com

:)
Κοίταξε μη μπερδεύουμε όμως κάποια πράγματα. Αν σε μια αγορά υπάρχουν 50 μεταχειρισμένες τέλε εννοείτε πως οι τιμές θα είναι χαμηλά λόγο μεγάλης προσφοράς, αν υπάρχουν με το ζόρι 2-3 τότε τα πράγματα δεν μπορούν να είναι έτσι. Σίγουρα οι τιμές των μεταχειρισμένων σε όλους τους τομείς είναι ψηλά στην Ελλάδα κυρίως λόγο του ότι ο Έλληνας θέλει να αγοράσει φθηνά και να πουλάει ακριβά αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται άμεση σύγκριση με άλλες 10 πλάσιες αγορές του εξωτερικού.  ;)

Μπα ειναι το κλασσικο του Ελληνα (που δημιουργει και τις διαφορες φουσκες απο την παλαια των μετοχων μεχρι την τωρινη των ακινητων,btw οπου να'ναι σκαει ετοιμαστειτε για φθηνες αγορες :)) "ειναι η ΔΙΚΗ μου κιθαρα (σπιτι,αμαξι κτλ) αρα αφου την αγγιξαν τα θεϊκα μου χερια θα την πληρωσεις ακριβα!! ;D 

Πουλάω Χάγκστρου 800 ευρώ.Εχω στρωσει το πάνω καπάκι με λίγδα ιδρωτοκαλόκαιρου κ ενισχύει λίγο την 5η αρμονική σε λαμπάτο ψηφιακό ενισχυτή.Δεκτές οπι δοκιμές εξ αποστάσεων κ με τα μάτια μόνο.

Superfunk είπε:
Μπα ειναι το κλασσικο του Ελληνα (που δημιουργει και τις διαφορες φουσκες απο την παλαια των μετοχων μεχρι την τωρινη των ακινητων,btw οπου να'ναι σκαει ετοιμαστειτε για φθηνες αγορες :)) "ειναι η ΔΙΚΗ μου κιθαρα (σπιτι,αμαξι κτλ) αρα αφου την αγγιξαν τα θεϊκα μου χερια θα την πληρωσεις ακριβα!! ;D 
+10000000. Σε αντίθεση με τους ξένους που κακομεταχειρίζονται όλα τα πράγματά τους, εμείς οι Έλληνες τα κρατάμε σαν καινούρια ακόμα και αν περάσει 20ετία. Άσε που ότι παλιώνει γίνεται vintage, ενώ φυσικά they don't make them like they used to.  ;D ;D

Δυστυχώς, η "αγγελία" του trigga δεν απέχει πολύ από κάποιες κανονικές αγγελίες που βλέπω. >:( >:(

fleamail είπε:
+1 fleamail

Νίκο αν μου βρεις από Ευρώπη, Eric Johnson Strat στο 60% της κανονικής της τιμής, την αγοράζω...ΧΘΕΣ!!! ;D

Είναι η κλασσική κουτοπονηριά του Έλληνα που νομίζιε ότι όλο κι κάποιο κορόιδο θα βρεθεί δε βαριέσαι.... ;D ;D ;D

Ευτυχώς τα πράγματα φαίνεται κάπως ν'αλλάζουν  και οι <<μάγκες>> δεν εμφανίζονται με την ίδια συχνότητα όπως στο παρελθόν. ;) :D

Ξεχναμε μια πολυ σημαντικη παραμετρο της αγορας μεταχειρισμενου..........το ποσο επιθυμητο ειναι το αντικειμενο..........Μια EJ και μια ΜΙΜ στρατ στην ιδια κατασταση, με τις ιδιες ημερες στην πλατη τους ειναι φυσικο οτι θα απωλεσουν διαφορετικο ποσοστο επι της αξιας τους.....Οντως οποιος μου βρει EJ ακομα και στην αμερικη στο 60%...........

τη δικη μου παντως την πηρα ΜΕ τα μεταφορικα 706 ευρω ;)

Superfunk είπε:
τη δικη μου παντως την πηρα ΜΕ τα μεταφορικα 706 ευρω ;)
Εσύ δεν μετράς...Εδω αγόρασες vintage Fender με 300€, στην EJ θα κολλούσες; ...;D

Νομίζω, είναι επενδυτικό το ζήτημα.

Όταν στην Ελλάδα μια καινούρια Fender Strat αξίζει όσο ένας βασικός μισθός, ενώ στις υπόλοιπες ευρωπαικές όσο μισός (::)) ο Έλληνας βασίζεται σε αυτό που ακριβώς είπε ο flea: ότι υπάρχουν λίγες ετοιμοπαράδοτες καινούριες κ στο ότι είναι πανάκριβες.

Ειδικά όταν περνάμε σε vintage όργανα, εκεί γίνεται χαμός!

Θα συμφωνησω στο -30/-40%  μονο αν συμφωνησετε και εσεις  οτι  στο 2 χερι

το οργανο θα πρεπει να πουληθει  στο  -60/-70%  ;)¨

Δεν καταλαβαινω  με  ποια λογικη  ο πρωτος που αγορασε ενα καινουργιο οργανο  θα πρεπει να χασει  τετοιο ποσοστο  , ενω  ο δευτερος  τιποτα η΄ακομη  και να βγαλει απο πανω !!

Η δικη μου λογικη λεει οτι θα επρεπε  , πρωτο χερι -20/-25% απο την φθηνοτερη τιμη ΕΥΡΩΠΗΣ  , δευτερο χερι  -25/-35% (φυσικα και αναλογα της καταστασης του οργανου)

Νομιζω οτι το ¨σκοτωμα¨ το μονο που καταφερνει ειναι να δημιουργει φαινομενα του τυπου  ¨αεριτζη¨ ,¨κορακι¨ ,¨εξυπνουλη¨ και αλλων συναφων που βλεπουμε συχνα  γυρω μας  ....και εδω .

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα