Τι γίνεται με τις τιμές μεταχειρισμένων;

Το εκπαιδευτικό σύστημα επηρεάζει ελάχιστα την κοινωνία, τα παιδιά διαμορφώνονται από τα σπίτια τους
Λανθασμένο blanket statement. Το σχολείο παίζει τεράστιο ρόλο στην κοινωνική ανάπτυξη και πολλές φορές δρα αντισταθμιστικά για τα παιδιά που έχουν λιγότερες ευκαιρίες ανάπτυξης στο οικιακό τους περιβάλλον.

Το εκπαιδευτικό σύστημα επηρεάζει ελάχιστα την κοινωνία, τα παιδιά διαμορφώνονται από τα σπίτια τους και εντάσσονται στο σύνολο, γι' αυτό παίρνει γενεές για να προοδεύσει μια κοινωνία ή να παρακμάσει περαιτέρω
Βλέπω παιδιά μεταναστών οπού έχουν ενσωματωθεί πλήρως στην δική μας κοινωνία και νοοτροπία,ακόμη και αν στο σπίτι οι γονείς τους αρνούνται πεισματικά.Το ίδιο συμβαίνει και με έμας σε άλλες χώρες και αυτό το έχω δεί από κοντά.
Πιστεύω και άλλοι άνθρωποι εκτός εμένα.
Θέλεις να μου πείς που πιστεύεις οτί οφείλεται αυτό?

Θα διαφωνίσω και στην συνέχεια,αφού η πρόοδος είναι εκ φύσεως πιό κοπιαστική και μακροσκελές από την παρακμή,η οποία μπορεί να έρθει σε μια κοινωνία χωρίς δυνατές βάσεις σε συντομότερο χρονικό διάστημα.

Βλέπω παιδιά μεταναστών οπού έχουν ενσωματωθεί πλήρως στην δική μας κοινωνία
Εγώ γνώρισα πολλά παιδιά Ελλήνων στα Ελληνικά Goethe που μέσα σε ένα μήνα είχαν μετατραπεί σε άψογους παραδοσιακούς Γερμανούς.

Είχαν βέβαια και ένα πολύ μικρό ποσοστό απόρριψης μαθητών τις πρώτες εβδομάδες, για παραδειγματισμό.

Δεν είμαι απολυτός, δεν το θέλω, αλλά έχω και εγώ πολλά παραδείγματα από συνομήλικους μου που πήγαμε μαζί σχολείο αλλά δεν προόδευσαν σαν νοοτροπίες από τις οικογένειες τους... Το να ενσωματωθεί στην κοινωνία ένας άνθρωπος δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι προόδευσε και από τριτοκοσμικός έγινε δευτεροκοσμικος, μπορεί όμως και να έγινε, απλά έχω την πεποίθηση ότι δεν φτάνει μια και δυό γενιές. Και σταματάω εδώ γιατί βρίσκομαι σε λάθος φόρουμ και δεν θέλω ούτε να χαλάσω τη συζήτηση ούτε αν κλειδωθεί

Εγώ γνώρισα πολλά παιδιά Ελλήνων στα Ελληνικά Goethe που μέσα σε ένα μήνα είχαν μετατραπεί σε άψογους παραδοσιακούς Γερμανούς.
Φαντάσου απελπισία που την είχαν.
Δέν χρειάζεται επιστήμονα,έναν σερβιτόρο πάρε και βάλτον να δουλέψει και στις 2 χώρες,απλά να μην δουλεύει στο καφέ που συχνάζεις,γιατί θα πρέπει μετά να πηγαίνεις να παίρνεις τον καφέ μόνος σου.

Δεν είμαι απολυτός, δεν το θέλω, αλλά έχω και εγώ πολλά παραδείγματα από συνομήλικους μου που πήγαμε μαζί σχολείο αλλά δεν προόδευσαν σαν νοοτροπίες από τις οικογένειες τους...
Καταλαβαίνω ακριβώς τι λές και έχεις δίκιο,απλά είναι μικρότερο σαν ποσοστό.
Αρκετές οικογένειες είναι τόσο τοξικές,που αν το παιδί δέν τους χαιρετήσει νωρίς,καταστρέφεται η ζωή του.
Εγώ ξέρεις πως διόρθωσα αρκετά πράγματα που θεωρούσα λάθος στην οικογένεια μου σαν νοοτροπίες?
Οταν νοικίασα το πρώτο μου σπίτι σε ηλικία 16 ετών και τους παρατήρησα από απόσταση,χωρίς να έχω κάποιο πρόβλημα μαζί τους.

το ιδανικό θα ήταν να ελέγχονταν οι αγγελίες πριν απο τη δημοσίευσή τους και οι "περίεργες" (πχ καραμπινάτες του στυλ πολειτε πεταλ Μποςς SD-1 στα 120 ευρό
Θα ήταν επίσης ιδανικό αν το ίδιο πετάλι το έβλεπες στα 20-30 ευρώ και ο αντμιν θα την έκοβε γιατί είναι πολύ χαμηλή η τιμή?

Δεν ειναι θεμα παιδειας.

Ειναι ενας συνδυασμος ιστοριας και θεωριας παιγνιων.

Ιστορικα, απο την κατακτηση των Ρωμαιων (μιλαμε για προ Χριστου τωρα) το κρατος για τον Ελληνα ειναι κατι ξενο για τον ιδιο. Το οτι 2000 χρονια μετα αλλαξε η ταμπελα, και απο Οθωμανικη αυτοκρατορια εγινε Βασιλειο της Ελλαδος δεν ηταν αρκετο για να κανει τον Ελληνα να ξεφυγει απο τις αδρανειακες δυναμεις 2000 ετων: Εξακολουθει να ειναι ενα κρατος ξενο για αυτον, χρησιμο μονο για λαφυραγωγια.

Αυτο για τα γενικοτερα, οσο αφορα τις αγγελιες τωρα :ROFLMAO: εδω ειναι ενα μικρο ζητημα απο ολα αυτα που μας ταλαιπωρουν, και δε χρειαζεται ουτε παιδεια για να εξηγηθει ουτε τιποτα: Ειναι ενα κλασσικο προβλημα θεωριας παιγνιων. Αν ας πουμε εβαζαν ολοι τιμες λογικες, θα πουλαγες μεν λογικα ΑΛΛΑ θα αγοραζες και λογικα, οποτε θα ηταν κερδισμενοι ολοι. Τωρα ομως περιμενεις να κανεις την αρπαχτη για να κερδισεις, το ιδιο ομως κανει και ο αλλος οποτε μενουν ολοι με το παγωτο.

Το ιδιο ακριβως γινεται σε απειρα πραγματα στην Ελλαδα, στην ουρα για το λεωφορειο ξερω γω :ROFLMAO: αν πηγαινες ηρεμα θα ηταν ολοι ηρεμοι, αλλα τωρα πας να προλαβεις, πανε και οι αλλοι να προλαβουν και γινεται χαος, πατεις με πατω σε :ROFLMAO: ο εγωισμος που καταληγει βαρος για τον ιδιο τον εγωιστη ειναι πολυ διαδεδομενος στα μερη μας.

Φυσικα μια αυστηρη επιβολη απο το κρατος, θα μπορουσε να αλλαξει τα πραγματα σε πολλους τετοιους τομεις πολυ σοβαροτερους, οπως την οδηγικη συμπεριφορα που εξαιτιας αυτης ακριβως της νοοτροπιας δεν μπορεις π.χ. να οδηγησεις σαν ανθρωπος γιατι αν ακολουθησεις τα ορια θα σε περασουν απο πανω :ROFLMAO: Το κρατος λοιπον θα μπορουσε να επιβαλλει τη σωστη συμπεριφορα να να μας βγαλει απο το φαυλο κυκλο του διληματος του φυλακισμενου :ROFLMAO:

ΑΛΛΑ εκει παμε στο πρωτο προβλημα, οτι το κρατος ειναι κατι ξενο για μας. Δε θελουμε να ανακατευεται στις υποθεσεις μας, και κατα συνεπεια δεν ειναι δυνατο να ανακατευτει, διοτι αν δεν υπαρχει κοινωνικη συναινεση δεν μπορει να επιβληθει ευκολα κατι.

Ειναι ενα προβλημα μαλλον αλυτο, και για αυτο ας μην εχουμε αυταπατες: Προσαρμοζομαστε στην πραγματικοτητα, λαμβανουμε τα μετρα μας, και γλυτωνουμε χρονο περνωντας αυτοματα τις χαζες αγγελιες :ROFLMAO: ψαχνοντας για κατι αλλο.

Θα ήταν επίσης ιδανικό αν το ίδιο πετάλι το έβλεπες στα 20-30 ευρώ και ο αντμιν θα την έκοβε γιατί είναι πολύ χαμηλή η τιμή?
Αν είχε και απλώς φωτογραφία απο ίντερνετ , και οπως κατα κανόνα βλέπω , εγω θα υποπτευόμουν πως κάτι δεν πάει καλά είτε με το πετάλι είτε με τον πωλητή

Ρε παιδια τι λεμε; Ειναι καποιος απαιδευτος/αμορφωτος επειδη πουλαει ακριβα; Χιλιοι δυο λογοι υπαρχουν για να (μην) πουλαει ακριβα ο καθενας. Αν σου αρεσει και σε ικανοποιει η τιμη του κανεις προταση αν δεν σου αρεσει πας παρακατω. Και εδω ελεγχος χρειαζεται;

Και οι αγγελιες ΔΕΝ ειναι ακριβως δωρεαν, υπαρχουν γιατι εχουν εσοδα απο το τραφικ. Μπαινει κοσμος κ βλεπει εστω κ για να του ανεβει το αιμα στο κεφαλι με τις τιμες οποτε ισως και να ειναι χρησιμες και οι μεξικαν στρατ στα 1200.

Αν θες να πουλησεις πουλας, αν δεν θες πατας ανανεωση αλλα δεν εχει κ νοημα να γινεται δικη προθεσεων. Μεταξυ ενηλικων μπορει να υπαρξει συνεννοηση χωρις να ειναι απαραιτητος μεσαζοντας...

Ιστορικα, απο την κατακτηση των Ρωμαιων (μιλαμε για προ Χριστου τωρα) το κρατος για τον Ελληνα ειναι κατι ξενο για τον ιδιο. Το οτι 2000 χρονια μετα αλλαξε η ταμπελα, και απο Οθωμανικη αυτοκρατορια εγινε Βασιλειο της Ελλαδος δεν ηταν αρκετο για να κανει τον Ελληνα να ξεφυγει απο τις αδρανειακες δυναμεις 2000 ετων: Εξακολουθει να ειναι ενα κρατος ξενο για αυτον, χρησιμο μονο για λαφυραγωγια.
Γιατι πριν τι ητανε; Το πολυ δυο ηγεμονιες υπηρχαν την εκαστοτε περιοδο που τελικα εγινε μια κ τελικα εγινε μια αλλη και το πολεμησαμε απο μεσα το συστημα.

Πήγαν παιδιά που ζουν στην Ελλάδα ένα μήνα στο Goethe και μετατράπηκαν σε άψογος παραδοσιακούς Γερμανούς; 😅

Καμία σχέση με την πραγματικότητα όλα αυτά,όταν υπάρχουν κοινότητες μεταναστών με παρουσία δεκαετιών στην Ευρώπη,με πολύ ισχυρή ερεθίσματα από την οικογένεια,κουλτούρα ή και θρησκεία, που παρά την μαθητεία τους σε ευρωπαϊκά σχολεία,είναι σαν να μην τα επισκέφτηκαν καθόλου.
Μια αντικειμενική ματιά στο κλίμα που επικρατεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες αναφορικά με αυτό το θέμα αρκεί.

Καμιά απελπισία. Τα παιδιά είναι εξαιρετικά στο να ακολουθούν σταθερούς, λογικούς κανόνες.

Όταν υπάρχουν.
Απελπισμένοι από τα δικά μας δεδομένα.Ετσι ίσως είναι καλύτερα για το τί εννοούσα πρίν.

ΑΛΛΑ εκει παμε στο πρωτο προβλημα, οτι το κρατος ειναι κατι ξενο για μας. Δε θελουμε να ανακατευεται στις υποθεσεις μας, και κατα συνεπεια δεν ειναι δυνατο να ανακατευτει, διοτι αν δεν υπαρχει κοινωνικη συναινεση δεν μπορει να επιβληθει ευκολα κατι.
Δηλαδή όλα αυτά που συμβαίνουν στην χώρα,είναι από κοινωνική συναίνεση?
Και όταν είναι να επιβάλουν κάτι,μας ρωτάνε κιόλας?
Αν συνεχίσουμε με τέτοιους ρυθμούς ανάπτυξης,να μου το θυμηθείτε,σε μερικά χρόνια θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα με τα ποδήλατα στα κέντρα των μεγάλων πόλεων.

Και όταν είναι να επιβάλουν κάτι,μας ρωτάνε κιόλας?

Στα λογια μου ερχεσαι :ROFLMAO: Η πολιτικη του ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ κρατους, γινεται κατι που "σου επιβαλλουν".

Και για αυτο ακριβως δεν μπορουν να σου επιβαλλουν τιποτα που να σε δυσαρεστησει, παρα μονο λαμογιες τυπου "μαζι τα φαγαμε".

Κατα συνεπεια ειμαστε καταδικασμενοι να ζουμε ξανα και ξανα το "δυστυχως επτωχευσαμεν", και να μας "επιβαλλουν" οτι ειναι να επιβληθει τελικα ( εις πολλαπλασιον) οι τραγικες συνθηκες που ΕΧΟΥΜΕ αφησει να δημιουργηθουν.

Να κοβονται ας πουμε οι συνταξεις στο μισο και οριζοντια, συνταξεις ομως που δινονταν σε 40αριδες και με πενταπλασιες αποδοχες του κανονικου, και που οταν ο ελαιοφορος vertically challenged εκσυγχρονιστης πρωθυπουργος ηθελε να "επιβαλλει" μια μειωση 7% υστερα απο αναλογιστικη μελετη που εδειχνε το που οδευει η χωρα, τοτε ο λαος ΕΠΕΒΑΛΕ το να ΜΗΝ γινει ουτε αυτο το ελαχιστο, με τη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που εχω δει ποτε, κυριολεκτικα δε δουλευε ουτε περιπτερο, ειχε παραλυσει το συμπαν, και φυσικα υπο αυτες τις συνθηκες δεν μπορει να περασει κανενα μετρο.

Η ιδια η κριση του 09 ειναι η μεγαλυτερη αποδειξη οτι δεν μπορει να επιβληθει τιποτα: Την ωρα που κρατη σαν τη Ιρλανδια "δαγκωναν τη σφαιρα" και πηγαιναν μπροστα, εδω ο λαος ψηφιζε οποιον του υποσχονταν μαγικες λυσεις, εκανε καθε τρεις και λιγο σοου αγανακτησης με μουτζες, θεατρα δρομου σε στυλ οι γερμανοι ξαναρχονται κλπ, πιστευε και διεδιδε θεωριες συνομοσιας του τυπου "θελουν να μας φανε τα πετρελαια" και "τραπεζα την ανατολης", και εφτασε στο σημειο να καιει ανθρωπους. Και αν καποιοι πολιτικοι δεν ειχαν ενα στοιχειωδες ενστικτο αυτοσυντηρησης, για να "επιβαλλουν" , μετα απο καθυστεριση μηνων και ανουσιων θεατραλε διαπραγματευσεων, απλα την κοινη λογικη, ο λαος θα συνεχιζε στο ιδιο βιολι ακριβως: 63% θυμιζω, καρφι για την αυτοκαταστροφη, τα παντα προκειμενου να μην επιβληθει τιποτα που να παει κοντρα στα "καλα και συμφεροντα" της μασας και της χαψας.

Φυσικα, αφου για καποια χρονια "επιβληθησαν" αυτα τα μετρα, με το που πηγαμε να σηκωσουμε κεφαλι, πεσαμε παλι με τα μουτρα στις χαψες, με κατι καλλιεργειες μπανανας στον Ολυμπο και τετοια, οποτε η καταστροφη ειναι μαθηματικως βεβαιο οτι θα επελθει. Δε θα μας την εχει επιβαλλει ΚΑΝΕΙΣ ομως, σε μια κατασταση "ο κλεψας του κλεψαντος" δεν χρειαζεται να την επιβαλλει κανεις, ειναι απλως η λογικη καταληξη των πραγματων.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back