κομματακι δυσκολο μια και ειμαστε οι καλυτεροι φιλοι απο το 1972 ? (εκτος βεβαια αν τον γνωρισες το 1971 ?)
εξω απο την πλακα με τον Γιαννη μεγαλωσαμε μαζι και πορευομαστε και μαζι εδω και 52 χρονια... ? (εκτος απο απιστευτος ντραμμερ ειναι δε και απιστευτος ανθρωπος, proud to call him a friend)
Δεν ξέρω τι λέτε, εγώ πάντως με το που βρήκα σπίτι στο γερμανιστάν, με παίρνει τηλέφωνο φίλος και μου λέει να πάω να βοηθήσω, γιατί πέθανε ένας γνωστός του και αδειάζουν το σπίτι. Να μην σας τα πολυλογώ αγαπημένες μου φίλες, κονόμησα πλυντήριο (Bosch), ΤΗΛΕΟΡΑΣΑΡΑ (Loewe), και πλήρες σετ ραπτικής. Τέλε δεν βρήκα, ο συγχωρεμένος ήτο φιλόμουσος.
Το θέμα για μένα είναι επίκαιρο καθώς χρειάστηκε να μετακομίσω σε μικρό σπίτι, όπου δεν χωρούσαν απο τη μια όλα μου τα υπάρχοντα αλλα και γιατί μεγάλωνε και το ποσό που θα χρεωνόμουν για τη μεταφορά.
Και ετέθησαν κάποια θέματα.
Τι θα κάνω τα βινύλια... τα CD και τα βιβλία που είναι τα βαρύτερα και ίσως λιγότερο χρησιμοποιούμενα αντικείμενα μου. Αμ... το παλιό μου σύστημα hi-fi που ήταν μια μελετημένη συλλογή κομματιών;
Όσο υλικά και αν φαίνονται σε κάποιους, αυτά είναι ένα μεγάλο μέρος της ζωής και της παιδείας μου.
Οπότε αν ήθελα να θυμάμαι κάτι όσο ζω, σίγουρα μου είναι χρήσιμα, γιατί είμαι εγώ. Αν μπω στη διαδικασία να τα αναζητήσω. Ίσως τώρα που νομίζω πως εχω περισσότερο χρόνο. Για το μετά, δεν με αφορά.
Οι κιθάρες, ενισχυτές και το home studio είναι κάποιας σεβαστής αξίας. Ο γιός μου δεν ακολούθησε και δεν γνωρίζει την αξία τους. Μπορεί όμως να τα γκουγκλάρει. Ελπίζω.
Το φιλοσοφικό θέμα που προκύπτει όσο μαζεύονται τα χρόνια στη πλάτη, δεν είναι τι θα γίνει με τα υλικά.
Τι θα γίνει με τη συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία που παίρνουμε μαζί. Επαγγελματική και μη.
Πόσα χρόνια παλεύαμε να παίξουμε σωστά το Smoke on the water...?
Τι ποσοστό μένει πίσω στα παιδιά μας. Για να προχωρήσουν παραπέρα πατώντας πάνω τους.
Άσχετα τι είναι σωστό ή λάθος απο αυτά, είναι μια καλή αρχή.
Αλλά όσο περνάει ο καιρός μου φαίνεται πως είναι ένα μικρό ποσοστό που μεταδίδεται.
Ισως για καλό ή κακό, δεν ξέρω.
Νομίζω πως η ζωή είναι ένα mandala απο άμμο που με μεγάλη υπομονή και τέχνη δημιουργούν οι βουδιστές μοναχοί, για εβδομάδες και μετά... το σβήνουν.
Τα προσωπικά αντικείμενα του καθενός που αποκτήθηκαν μετά κόπων και βασάνων ποτέ δεν θα έχουν την ίδια αξία σε αυτούς που τα ''κληρονόμησαν''. Αλλιώς ''πονάς'' για ένα αντικείμενο που αγωνίστηκες οικονομικά για να το αποκτήσεις και αλλιώς για κάτι που απλά κληρονόμησες και το βρήκες έτοιμο.
Τα προσωπικά αντικείμενα του καθενός που αποκτήθηκαν μετά κόπων και βασάνων ποτέ δεν θα έχουν την ίδια αξία σε αυτούς που τα ''κληρονόμησαν''. Αλλιώς ''πονάς'' για ένα αντικείμενο που αγωνίστηκες οικονομικά για να το αποκτήσεις και αλλιώς για κάτι που απλά κληρονόμησες και το βρήκες έτοιμο.
Όντως δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις αλλά και αυτό σε συγκεκριμένα λίγα πράγματα που αν τυγχάνει να τα εκτιμάει ο κληρονόμος. Όπως πχ το αμάξι που αναφέρει ο @LK που αν δεν του άρεσαν τα vintage style αυτοκίνητα δεν ξέρω κατά πόσο θα ασχολιόταν να το φτιάξει.
Εξάλλου για να το πάει από σκραπ σε εργοστασιακό θα έδωσε χρήματα που είναι σαν να το ξανα-αγόρασε ο ίδιος.
Όμως στις συνήθεις περιπτώσεις, πχ την δισκοθήκη ή την βιβλιοθήκη των γονιών μου αν και με ευλάβεια θα την πρόσεχα και θα την εκτιμούσα (ζουν ακόμα οι άνθρωποι, λέμε τώρα) αλλά αντικειμενικά δεν γίνεται να έχει το ίδιο impact στην δική μου ιδιοσυγκρασία και στα δικά μου βιώματα τα οποία εκφράζονται μέσα από την δική μου δισκοθήκη ή βιβλιοθήκη
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας βοηθήσει να εξατομικεύσετε το περιεχόμενο, να προσαρμόσετε την εμπειρία σας και να σας κρατήσει συνδεδεμένους εάν εγγραφείτε.
Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, συναινείτε στη χρήση των cookies από εμάς.