Τι Πένες χρησιμοποιείτε;

Εγω ειμαι σε vintage φαση τωρα τελευταια... ;D...και εκτος απο τις αγαπημενες μου Dunlop Ultex (1mm)  χρησιμοποιω πολυ και τις κλασσικες  Herco Nylon (75 mm) ,τις ξαναβγαζει η Dunlop αλλα & η Planet Waves (NylFlex Pick),και οι 2 ειναι πολυ κοντα στις original (η PW ισως ειναι πιο κοντα)

Ωραιες πενες και φυσικα εχει πλακα να χρησιμοποιεις την πενα που ΟΛΟΙ οι παλιοι κιθαριστες (απο τον Hendrix & τον Rory Galaher μεχρι τον Page & τον Blackmore ) χρησιμοποιουσαν ... :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
εδω και πολλά χρόνια έχω κολλήσει στις Dunlop Tortex 0.73!

(και να σκεφτείς ότι τις δοκίμασα τυχαία από ένα μαγαζί στην αθήνα που ειχα παρει χορδες, λόγω χρώματος γιατί είχα κουραστεί να μην τις βρίσκω οταν έπεφταν κατω!!  ;D και μετά μου άρεσε πολύ το feel, η μεσαία σκληρότητα και κόλλησα...)

Αν και τωρα τελευταία αρχίζω να αναζητω άλλες μάρκες, υλικό, πάχος...

Ειναι αυτες οι αναζητήσεις που σε πιάνουν στα γεράματα!!
2Q==

Τώρα τελευταία δοκίμασα τις harley benton μια εναμισάρα και είναι γαμώ.Γενικά από τις πράσινες dunlop tortex που χρησιμοποιούσα πάω όλο σε πιο βαριές και χοντρές πένες.Δεν ξέρω αλλά μου κάτσαν πολύ καλά.Τώρα παίζω με κάτι εναμισάρες tortex αλλά η μπέντον έχει άλλο υλικό πιο μαλακό κατα μια έννοια κι ας είναι πιο χοντρή,Γενικά ωραίες πένες οι Μπεντον και φθηνές.

Johnny.T είπε:
Τώρα τελευταία δοκίμασα τις harley benton μια εναμισάρα και είναι γαμώ.Γενικά από τις πράσινες dunlop tortex που χρησιμοποιούσα πάω όλο σε πιο βαριές και χοντρές πένες.Δεν ξέρω αλλά μου κάτσαν πολύ καλά.Τώρα παίζω με κάτι εναμισάρες tortex αλλά η μπέντον έχει άλλο υλικό πιο μαλακό κατα μια έννοια κι ας είναι πιο χοντρή,Γενικά ωραίες πένες οι Μπεντον και φθηνές.
Δεν ξέρω αν λέμε τις  ίδιες πάντως και εμένα μου άρεσαν κάτι ψιλοχοντρές σκληρές από  Θωμά ,μοβ στο χρώμα με σαγρέ επιφάνεια τις οποίες τις έχασα κάπου ... Ακουστική που συνήθως παίζω με τα δάχτυλα αν ήταν να παίξω με πένα θα προτιμούσα μια πολύ μαλακή ότι και να'ναι από μάρκα...

παλιά ήμουν λάτρης των κίτρινων πλάνετ βέιβς αλλά τις ξεπέρασα με τις μοβ του θωμά που αντέχουν και πολύ περισσότερο.

εδώ και χρόνια έχω κολλήσει με αυτές: http://www.thomann.de/gr/dunlop_big_stubby.htm

για ανθρώπους σαν εμένα που ιδρώνουν σε αστείο βαθμό τα δάχτυλα είναι οι μόνες που μου μένουν στο χέρι...

Insectius είπε:
Δεν ξέρω αν λέμε τις  ίδιες πάντως και εμένα μου άρεσαν κάτι ψιλοχοντρές σκληρές από  Θωμά ,μοβ στο χρώμα με σαγρέ επιφάνεια τις οποίες τις έχασα κάπου ... Ακουστική που συνήθως παίζω με τα δάχτυλα αν ήταν να παίξω με πένα θα προτιμούσα μια πολύ μαλακή ότι και να'ναι από μάρκα...

παλιά ήμουν λάτρης των κίτρινων πλάνετ βέιβς αλλά τις ξεπέρασα με τις μοβ του θωμά που αντέχουν και πολύ περισσότερο.
Oντως Μωβ είναι με ένα παράξενο υλικό πιο άγριο στην επιφάνεια ας πούμε από τις λείες dunlop.Συνφωνώ όσο αναφορά τις ακουστικές ,για ακορντα κτλ δεν έχει καλύτερο από μια μαλακή πένα ,άσε που έχεις και αυτό το ακουστικό "ξήσιμο".Πάντως στην επόμενη παραγγελεία από θωμά θα βάλω κάμποσες από αυτές και μάλιστα όσο πιο χοντρές έχει.Τελείως άλλο φιλ από μια ψιλή πενά.

Έχω μία wegen (ούτε που ξέρω ποιό μοντέλο) και δεν την αλλάζω με τίποτα.

GP250.jpg

Ειδικά για τα live το grip της είναι σωτήριο.

Η πλάκα είναι ότι έχω καταφέρει εδώ και 4-5 χρόνια να μην τη χάσω!!

Απίστευτο μου φαίνεται...  ;D ;D

Πρώτη εναλλακτική αυτή...

pmtonline-dunlop-st98477-21.jpg

...η οποία βγάζει πολύ ωραίο ήχο αλλά....γλυστράει.  :)

Μήπως αυτή η Wegen είναι που κάνει μονούς μαγνήτες να ακούγονται διπλοί; ;D ;D ;D

οι wegen ειναι οι πενες που χρησιμοποιουν οι περισσοτεροι κιθαριστες gypsy jazz. οταν ειδα τον jimmy rosenberg σ ενα φεστιβαλ στο ηρακλειο πριν μερικα χρονια, ειχε μια με την οποια επαιζε δεκαετιες (?). ειχε μεινει η μιση πια....  ;D

βγαινουν και με αναποδο grip για αριστεροχειρες

Alter είπε:
οταν ειδα τον jimmy rosenberg σ ενα φεστιβαλ στο ηρακλειο πριν μερικα χρονια, ειχε μια με την οποια επαιζε δεκαετιες (?). ειχε μεινει η μιση πια....  ;D
Έχω πολλά ψωμιά να φάω ακόμα με την δικιά μου δηλαδή! (αν δεν τη χάσω... ;D)

Alter είπε:
οι wegen ειναι οι πενες που χρησιμοποιουν οι περισσοτεροι κιθαριστες gypsy jazz. οταν ειδα τον jimmy rosenberg σ ενα φεστιβαλ στο ηρακλειο πριν μερικα χρονια, ειχε μια με την οποια επαιζε δεκαετιες (?). ειχε μεινει η μιση πια....  ;D
Ο συγκεκριμένος παίζει ..... και χωρίς πένα και χωρίς ........ δάχτυλα άμα λάχει.

Μόνο με την ανάσα.

Και ανασταίνει και πεθαμένους.

longshadow είπε:
Έχω μία wegen (ούτε που ξέρω ποιό μοντέλο) και δεν την αλλάζω με τίποτα.

GP250.jpg

Ειδικά για τα live το grip της είναι σωτήριο.

Η πλάκα είναι ότι έχω καταφέρει εδώ και 4-5 χρόνια να μην τη χάσω!!

Απίστευτο μου φαίνεται...  ;D ;D

Πρώτη εναλλακτική αυτή...

pmtonline-dunlop-st98477-21.jpg

...η οποία βγάζει πολύ ωραίο ήχο αλλά....γλυστράει.  :)
Δοκίμασε και την παρακάτω Dunlop

xl__449r1.5.jpg

Eδώ και καιρό παίζω αποκλειστικά με αυτή!

Οτιδηποτε εχει εντονη μυτη(καλυτερη ατακα) και οχι στρογγυλοποιημενη-beveled ειναι τουλ 1mm και δεν λυγιζει και οχι πολυ μεγαλη...αν μαλιστα τωρα ολα αυτα τα συνδιασεις με το γεγονος οτι μπορεις να παιζεις με το ποσο σφιχτα η μη την κρατας, σου δινει την δυνατοτητα να κανεις τα παντα με μια πενα ;).Κατι σαν το παρακατω δηλαδη...Dunlop small stubbies....

nvfv.jpg

Dreamdancer είπε:
Οτιδηποτε εχει εντονη μυτη(καλυτερη ατακα) και οχι στρογγυλοποιημενη-beveled ειναι τουλ 1mm και δεν λυγιζει και οχι πολυ μεγαλη...αν μαλιστα τωρα ολα αυτα τα συνδιασεις με το γεγονος οτι μπορεις να παιζεις με το ποσο σφιχτα η μη την κρατας, σου δινει την δυνατοτητα να κανεις τα παντα με μια πενα ;).Κατι σαν το παρακατω δηλαδη...Dunlop small stubbies....

nvfv.jpg
και εγω τελευταια παιζω με μια τετοια 3mm και μπορει να ειναι εξαιρετικα βαρια πενα αλλα εχει απιστευτο αποτελεσμα στον ηχο μου ακομα και στο στραμαρισμα , εξαιρετικες πενες , οχι βεβαια οτι δεν παιζω και με αλλες αλλα μου εκατσε απιστευτα καλα αυτη η πενα

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
78
Εμφανίσεις
11K

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back