Το πρώτο μου OST σε αυτή τη σειρά πρωϊνών ανοιξιάτικων ξυπνημάτων, ιδιαίτερα κατάλληλο για την Σαρακοστή: Νηστεία με μόνο πλήκτρα, χωρίς decorum, (ανα)πλαισιώσεις, φανφάρες και μεταξωτές κορδέλλες. Εγγυημένο ότι Θα εμπνεύσει όλους τους συνθέτες, ενορχηστρωτές και πληκτράδες.
Προυστική σχολή ζωγραφικής και αφήγησης εν τω σωτηρίω έτει 2007: "La Naissance des Pieuvres" (aka "Water Lilies")
https://www.imdb.com/title/tt0869977/?ref_=nm_flmg_com_7
Συν-θέτης, άνθρωπος-ορχήστρα, ξεν-αγός, χειρ-ούργος και animateur που σας κρατά από το τρυφερό χεράκι σας κοιτώντας σας με καθησυχαστικό χαμόγελο, ένας ταπεινός DJ που θα τον φτύνατε στο και στο ραδιόφωνο και στο club, ονόματι Para One (κατά κόσμον Jean-Baptiste de Laubier).
Έχει διαβάσει το μάθημά του, και δεν μας κρύβει τις επιρροές του. Γιατί να τις κρύψωμεν άλλωστε; Η Γαλλική παράδοση στα soundtrack έχει δώσει αθόρυβα αριστουργήματα που ανέβηκαν στο ζενίθ της εκτίμησης των ευρωπαίων κινηματογραφόφιλων. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την Diva του Vladimir Cosma, την Bilitis Του Francis Lai;
Ναι, το Water Lilies είναι μια αποκλειστικά ευρωπαϊκή υπόθεση. Αν είχε βγεί στις τρέχουσες μέρες του #metoo θα απαγορευτεί πάραυτα στην αμερική αμερική που είσαι χώρα μαγική.
Ευαισθησία, ειλικρίνεια, ταπεινότητα, σεμνότητα, υπο-γράμμιση, understatement. Μαζί με τον JS Bach βγάζουμε το καπέλλο μας στον Para One. Τρεις κλάσεις πάνω από τους ζούπερσταρ τύπου Jean Michel.
Ο πρώτος που θα αναφωνήσει "Soft Machine!" στο 38:30 κερδίζει φρεσκοαλεσμένο εσπρέσο στο στούντιο (send PM). Θα πεθάνω ησυχος αν μπορέσω ποτέ στην καριέρα μου να κάνω τέτοιας κλάσης reference.
Τα κρίνα στο νερό πρέπει να μην είναι διάφανα, γιατί πρέπει να τα βλέπει κάποιος (δική μου παράφραση του νομπελίστα στιχουργού Κώστα Τριπολίτη. Εκλιπαρώ της συγνώμης του).