Τι μαγνητες για strat?

petersp

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Δημοφιλεστατο ερωτημα θα μου πειτε, αλλα ας ρωτησω κι εγω. Ειμαι ετοιμος να παραγγειλω loaded pickguard για την strat μου (δωρο γενεθλιων της καλης μου!) και στα λεφτα που θελω να χαλασω ειμαι μεταξυ τριων επιλογων: Fender Tex Mex, Tonerider Classic Blues, Tonerider Pure Vintage. Προσωπικα ειμαι μεταξυ των 2 πρωτων επιλογων αλλα χωρις ιδιαιτερο ψαξιμο (αν δεν ακουσεις δεν μπορεις να καταλαβεις!). Καποιος πιο εμπειρος να βοηθησει...?

Ε ναι βρε peter δε μας είπες τι ήχο ψάχνεις ή τι προσπαθείς να βελτιώσεις  ;)

*Απορία: αν κάποιος είναι ειδικός στις strat μπορεί να λέει ότι είναι στη...στρατολογία;  :)

Jasemeister είπε:
Ε ναι βρε peter δε μας είπες τι ήχο ψάχνεις ή τι προσπαθείς να βελτιώσεις  ;)
+1, καθώς και ΠΟΣΑ διαθέτεις...;)

Jasemeister είπε:
*Απορία: αν κάποιος είναι ειδικός στις strat μπορεί να λέει ότι είναι στη...στρατολογία;  :)
...στρατολογος μηχανικος  ;D

Εεε μαλλον δικιο εχετε!

Λοιπον το  pickguard σκεφτομαι να το παραγγειλω απο το www.pickerspart.com αφου θελω να το κανω κατα παραγγελια με aged plastic parts, mint green, 7-way switching κλπ. Βαριεμαι να τα μαζευω ολα και να τα κολαω μονος μου - ασε που δεν προλαβαινω! Τωρα απο φραγκα οι επιλογες που σας ειπα ειναι γυρω στα 140 ντολαρς (χωρις μεταφορικα), αντε και λιγο παραπανω να παει. Απο ηχο θελω κυριως vintage παλιομοδιτικο blues ηχο (Cream, παλιους Floyd κλπ) αλλα να εχει και λιγα γκαζια παραπανω για κανενα drive. Η κιθαρα που αναβαθμιζεται ειναι η μεξικανα standard.

Σαν πολλα δεν θελω?

petersp είπε:
Σαν πολλα δεν θελω?
Το 'πες μόνος σου... ;D

Πλάκα πλάκα, θα σου πρότεινα να ανεβάσεις λίγο το budget, αν μπορείς, αλλιώς τι αναβάθμιση θες να κάνεις; :-\

Α, το λινκ βγάζει error... ::)

No link. Μήπως δεν πάει το aged look με την ασπρίλα του μπράτσου...;

Οκ, ειδήμων δεν είμαι και λάθος μπορεί να κάνω, αλλά ανεξάρτητα τον ήχο που ψάχνεις, αν θέλεις στρατ πρέπει να έχεις αυτό που "αρχέγονα" θεωρείται strat. Διπλοί, ημίδιπλοι, τριπλοί μαγνήτες, καθ' όλα θεμιτοί στην αναζήτηση του Holy Sound δεν κάνουν μια strat. Άφού έρθεις στο αρχέτυπο ναναι καλά ο καλός ενισχυτής και τα επιθυμητά πεταλάκια. Αλλιώς, δεν ψάχνειs strat.

Επί του προκειμένου. Ημουν ευνοϊκά διακείμενος λόγω τίτλου στους Blues, μου άρεσαν πολύ περισσότερο τελικά οι Vintage.

Οι Texas δεν μου κάνουν ιδιαίτερη αίσθηση. But that's just me.

Αγόρασα πρόσφατα. καθαρά λόγω budget, τους GFS '64 Stagger Greybottom. Δεν το μετάνοιωσα καθόλου.

Το σιχαίνομαι όταν ρωτάω για τρείς εναλλακτικές και μου απαντούν για δεκατρεις

Πέτρο επειδή με το group παίζετε Pink Floyd, θα σου πρότεινα να πάρεις ένα low output σετ και όχι ένα blues (πού είναι λιγάκι πιο hot).

Τους Tonerider pure vintage τους είχα, αλλά μου φάνηκαν κάπως μεσαίοι για τα γούστα μου...

Ένα σετ που λατρεύουν πολλοί (μεταξύ τους βέβαια δεν ανήκω εγώ, αν και το είχα 2 φορές!!!) είναι οι Fender Custom Shop 69.Αν ψάξεις στο noiz θα βρεις πολλές αναφορές, μεταξύ των οποίων και δικές μου...

Αυτούς προτείνει και ο τύπος που έχει το Gilmourish.com για ήχο David ;D

Μια καλή all-around επιλογή σε Fender μαγνήτες είναι οι Custom Shop 54.

Άκουσέ τους εδώ σε μια Squier:

ΥΓ: αν θυμάμαι καλά από όταν είχατε παίξει στα Γιάννενα, παίζεις με Behringer πετάλια.

Θα σου πρότεινα σιγά-σιγά να αρχίσεις να σκέφτεσαι να κάνεις κι εκεί μια αναβάθμιση... :-\

+1 στον Elavd, εγώ που είμαι άσχετος από Fender λατρεύω τους Custom Shop 54. Τέλεια επιλογή

Ωραιοι οι custom Shop αλλα πολυ ακριβοι! Αν ημουν κιθαριστας ισως να τους επαιρνα! BTW εγω ειμαι ο μπασιστας που επαιξε στα Γιαννενα!

petersp είπε:
BTW εγω ειμαι ο μπασιστας που επαιξε στα Γιαννενα!
Sorry...σε μπέρδεμα με τον κιθαρίστα που έπαιζε με τη μαύρη strat...;D

petersp είπε:
Ωραιοι οι custom Shop αλλα πολυ ακριβοι! Αν ημουν κιθαριστας ισως να τους επαιρνα! BTW εγω ειμαι ο μπασιστας που επαιξε στα Γιαννενα!
Ebay λεβέντη μου

http://cgi.ebay.com/Fender-Custom-Shop-54-Strat-Pickup-Set_W0QQitemZ180292412823QQcmdZViewItem?hash=item180292412823&_trkparms=72%3A1156%7C39%3A1%7C66%3A2%7C65%3A12%7C240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14

Το δολάριο είναι ακόμα 1,45

Ρίξε ένα άκουσμα κι εδώ, για να ακούσεις ότι διαφορές μπορείς να καταλάβεις ανάμεσα στους 54άρηδες και τους 69άρηδες, γιατί μάλλον εκεί ανάμεσα είσαι...

Είναι και τα δύο σετ καταπληκτικά, πάντως... ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back