Τι Les Paul να πάρει κανείς;

Τι Les Paul να πάρει κανείς;

• Σύνολο ψηφοφόρων
    25
Tο θεμα ειναι les paul με p90 απ οτι βλεπω σε σπαρτιατικη εκδοχη. Εφ' οσον η καταγωγη πρεπει να εμπεριεχει τη λιτοτητα και το σκληροτραχηλο της συμπαθους πολης της Πελοποννησου ε τοτε παρε την πιο minimal δυνατη εκδοχη. Ομως στο θεμα p90,  για να πω και εφω το μακρυ μου και το κοντο μου, τιποτα δεν ξεπερναει το  elegance μιας goldtop με p90. 

Προβολή συνημμένου 48102
Έχω μια studio με p90.

Η yellow θα αγοραστεί καθαρά ως iconic color. 

Sorry αλλα τις studio δεν τις θεωρω les paul. Απο classic και πανω ειναι les paul.

Sorry αλλα τις studio δεν τις θεωρω les paul. Απο classic και πανω ειναι les paul.
Ε les paul τις λενε και αυτές,  από melody maker και junior,  μέχρι και custum , δεν τις βάπτισα εγώ ?

Oι studio ειναι μια stripped down εκδοχη κανονικων les paul που ομως αποτυγχανει και εμφανισιακα και ηχητικα για εμενα στο εργο. Οι MM & Jr ειναι κιθαρες με τον δικο τους αυτοφωτο χαρακτηρα. Δεν ειναι πως βαφτιζει καθε εταιρεια την καθε κιθαρα (που εχει καθε λογο να χρησιμοποιησει το διασημο ονομα lp για εμπορικους σκοπους), ειναι λογοι ουσιας: πως παιζει καθε κιθαρα πως "καθεται στο χερι " κ.λ.π

Oι studio ειναι μια stripped down εκδοχη κανονικων les paul που ομως αποτυγχανει και εμφανισιακα και ηχητικα για εμενα στο εργο. Οι MM & Jr ειναι κιθαρες με τον δικο τους αυτοφωτο χαρακτηρα. Δεν ειναι πως βαφτιζει καθε εταιρεια την καθε κιθαρα (που εχει καθε λογο να χρησιμοποιησει το διασημο ονομα lp για εμπορικους σκοπους), ειναι λογοι ουσιας: πως παιζει καθε κιθαρα πως "καθεται στο χερι " κ.λ.π
Ναι κατάλαβα που το πας, αλλά εγώ δεν είδα καμιά τρελή διαφορά στον ήχο μιας studio με p90s και μιας special με p90s.

Οπότε λέω θα προτιμούσα για αρχή μια melody maker με single coil....μάλλον.?

Η συγκεκριμένη θα έπρεπε να εξαιρεθεί μόνο και μόνο λόγω headstock.
Αν σου πω ότι αυτό μου αρέσει σε αυτή την κιθάρα...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Με τη studio δεν νιώθω και πολύ les paul στα χέρια μου. Με junior και special νιώθω (και μυρίζω) 100% les paul.

Melody maker δεν έχω πιάσει.

Η yellow Black Beauty θα αγοραστεί καθαρά ως iconic
Corrected

Δεν μπορεί να αναφέρεται η λέξη "iconic" μαζί και το LP και να μην έχει πέσει και μια τέτοια στο τραπέζι ?

Bigsby beauty.png

Την πρώτη, με το παλιακό "στενό" headstock (ΕΡΩΤΑΣ). Μετά θα πέταγα τον ψευτομαγνήτη της και θα έμπαινε ένας P90. Αφτά και αποχωρώ επειδή δεν μιλάω με ανώμαλους.

Την πρώτη, με το παλιακό "στενό" headstock (ΕΡΩΤΑΣ). Μετά θα πέταγα τον ψευτομαγνήτη της και θα έμπαινε ένας P90. Αφτά και αποχωρώ επειδή δεν μιλάω με ανώμαλους.
Και εγώ από αυτή θα ήθελα να ξεκινήσω. 

Είναι πολύ αρχετυπική. 

Και αφού μου δίνει αυτή την αίσθηση η φθηνή απομίμηση της...φαντάζομαι το θα γίνει με το real thing. 

Με αυτή την σειρά θα αγόραζα

3

2

1

Με την Melody Maker δεν θα ασχολιόμουν εκτός και έβρισκα vintage σε τιμή χώμα, καθαρά για να πειραματιστώ με άλλους μαγνήτες. Υπάρχουν πολλές LP που θα προτιμούσα πριν από αυτή.

Όσο αφορά την 2η, έχω την εκδοχή της PRS SE και γ***ει! Την πήρα λόγω χαμηλής τιμής στα τυφλά, μέχρι τότε ήμουν αρνητικός σε κιθάρες με έναν μαγνήτη αλλά από την στιγμή που έχεις και άλλες δεν υπάρχει θέμα. Έχει έναν ήχο, με αυτή τη κιθάρα παίζεις R'N'R.

…μέχρι τότε ήμουν αρνητικός σε κιθάρες με έναν μαγνήτη …
Λιγότερη φαιά ουσία στο παίξιμο της κιθάρας

Λιγότερη φαιά ουσία στο παίξιμο της κιθάρας
Και με ένα μαγνήτη , μπορείς να κάνεις θαύματα. 

Είναι και η πρόκληση. 

Εμένα μου αρέσουν πολύ τα ξύλα και στη melody maker και στη junior....πάντα σε burst.

Και  βασικό επίσης. 

Είναι τέλειες κιθάρες "καναπέ ".

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back