Τι χορδές χρησιμοποιείτε (ηλεκτρική κιθάρα)?

Τι gauge?

• Σύνολο ψηφοφόρων
    74

Superfunk

Guitar Tech
Πόντοι
2,368
Τι μάρκα χορδές χρησιμοποιείτε?

Tι gauge? 

Για πείτε ....

Προσωπικα προτιμώ τις GHS.

Μου αρέσει το feel των roundcore χορδων (GHS Boomers) και οι περισσότερες κιθάρες μου φοράνε 010-038 set  (το κλασσικο 70s standard set που αντικαταστάθηκε στα late 80s απο το 010-046) ενώ μια tele μου φοράει 011-050 (αν και η 50αρα μου την σπαει γιατι θολωνει πολύ  και συνηθως πεθαινει σε 2 ωρες οποτε βαζω μια 46αρα στη θεση της) . Μια αρχαια Cruscianelly που εχω  φοράει 08-038 ή 09-042 γιατι εχει ταλαιπωρημένο μπρατσο αλλα ακουγεται και καλυτερα με αυτες.

Επειδή τελευταία έχω αγαπήσει και τον flatwound ηχο μια strat & μια tele  μου φοράνε  011-046 GHS Precison Flatwound .     

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
πολύπλοκο θέμα...

Μετά από αρκετό ψάξιμο έχω καταλήξει εδώ

Στην strato daddario flat υβριδικό μεταξύ 009-010

Στην deluxe daddario 009

Στην epiphone thomastik flat 010

στην tele thomastik flat 010 ή fender 009-046

στην brent mason 010, ο,τι είχε δεν άλλαξα ακόμα

Όσο μπορούσα κι έβρισκα μου άρεσε πάρα πολύ το σετ 11-50 pure nickel John Pearse. Γενικά τα pure nickel τα αγαπάω...Rotosound, Fender κλπ. Ένα σετ που επίσης το βρήκα πολύ ενδιαφέρον είναι το steel της Duesenberg, όσες φορές το χρησιμοποίησα μου άρεσε ιδιαίτερα. Για τα μέτρα μου ιδανικό gauge σετ είναι: 11-15-18-30-40-50

Συνήθως όμως βάζω τα φθηνά και εύκολα προσβάσιμα Ernie Ball.

Από μάρκες, μόνο Elixir φυσικά. Gauges, 11 - 49 στις στρατ και 10 - 46 στην τέλε.

Εδωσα (εκ των υστερων ?) την δυνατοτητα πολλαπλης επιλογης

Βαζω
Thanks.

Το πρόβλημα είναι ότι ψήφισα και τώρα δε μπορώ να κάνω update.

Τέλος πάντων.

09-42 στην tele.

10-46 στην LTD EC1000 (προς το παρον, επίκειται αλλαγή σε 9.5-44 που τις χρησιμοποιούσα στην PRS)

Βαέλ και thomastik και αν γίνεται πολλαπλές επιλογές

Καλα ειμαι εντελως καμένος....νομιζα οτι ειχα βαλει...διορθώνω αμεσα

Άκυρο το ερώτημα.

Δεν υπάρχουν άλλες, πλην 10-38.

Τι?

Δοκίμασες αυτες που σου έδωσα και εγινες ΚΑΙ εσυ ΠΙΣΤΟΣ ?

'Η περιμενεις να τελειωσεις πρωτα το στρατιωτικο σου?

Τι?

Δοκίμασες αυτες που σου έδωσα και εγινες ΚΑΙ εσυ ΠΙΣΤΟΣ ?

'Η περιμενεις να τελειωσεις πρωτα το στρατιωτικο σου?
Δεν έχω τέτοια προβλήματα. 

Έπαιξα με την ίδια άνεση τις δικές σου, του Ντουνούση (που μάλλον ήταν 12άρι σετ), αυτή που μου έδωσαν στο Malmo festival που ήταν 11άρι, τις δικές μου, του συμπαίκτη μου που είναι 9, 5άρι, οπότε ...

Δεν έχω τέτοια προβλήματα. 

Έπαιξα με την ίδια άνεση τις δικές σου, του Ντουνούση (που μάλλον ήταν 12άρι σετ), αυτή που μου έδωσαν στο Malmo festival που ήταν 11άρι, τις δικές μου, του συμπαίκτη μου που είναι 9, 5άρι, οπότε ...

Ε δεν μπορει καποιο set & gauge θα προτιμας....εκτος και εαν εχεις γινει και εσυ παλαιοχορδίτης σαν τον @fusiongtr  

Ειμαι στι ψαξιμο εδω  κ πολυ καιρο. Το μονιμο διλλημα μου ειναι οτι τα χερια μου θελουν 11αρες και τα αυτια μου δεκαρες. Συνηθως pure nickel αλλα αυτο τον καιρο το γυρισα σε nickel plate. Ενα σετ duesenberg 10 αρες που εβαλα στην τελε πριν μια βδομαδα ειναι παρα πολυ ωραιο, προς το παρον μ εχει εντυπωσιασει. Και πρεπει να ναι και round core. Επισης κλασσικες d addario 10αρες εχουν τελειο intonation για καποιον λογο. Απο pure συνηθως pyramid.  Περιεργα sets πχ 10 50 κλπ δεν τα προτιμω . Μαλλον το αντιθετο θελω.  Jhs δοκιμασα, μου φαινονταν θολες.Τελος οι flats εχουν μακραν την πιο ωραια αισθηση στα χερια και δεν ξεκουρδιζονται. Αλλα δυστηχως δεν κανουν για ολα. Αν εχεις 5 6 κιθαρες επιβαλλεται τουκαχιστον μια ν χει flat.Τα hilights ειπα γτ το χω κανει μαραθωνιο αυτο το ζητημα.

Α ξεχασα. Flat οι φοβερες ηταν thomastiκ(οχι thonastick sf) 10 44 και οι dogal 11 46.  Δεν εχω δοκιμασει ακομα αυτες που εχουν ηχο round wound και αισθηση flat

Ενα σετ duesenberg 10 αρες που εβαλα στην τελε πριν μια βδομαδα ειναι παρα πολυ ωραιο, προς το παρον μ εχει εντυπωσιασει. Και πρεπει να ναι και round core.

Λενε οτι τις φτιαχνει η GHS (που μαζι με την D'Addario φτιάχνουν τις...μισες μαρκες στον πλανητη) οποτε καθολου απιθανο.

Αν θυμάμαι καλά γιατί περάσαν χρόνια, 10-46 μάρκα Οτινάναι μοντέλο Πιοφθηνές.

Γράψε απάντηση...

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
171
Εμφανίσεις
44K

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back