Τι χορδές μπάσου?

iassael

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Γεια σας χ8ες αγορασα το B-50 και μου φαινονται σχετικα σκληρες οι χορδές. Αξίζει να δοκιμάσω τιποτα αλλο τι προτείνετε?

Ευχαριστω

Στα φτηνά όργανα οι κατασκευαστές βάζουν ο,τι να'ναι χορδές. ¶λλαξέ τες και λογικά θα δεις διαφορά. Και'γω έτσι ειχα κάνει σε μια πολύ φτηνή κλασσική κιθάρα και έφτιαξε αρκετά. Στο σετάραν το μπάσο πριν το πάρεις; Αν όχι ίσως να χρειάζεται και κάτι τέτοιο. ;)

δεν ξερω :) αυτες που εχει από την "μαμα" του... μαλλον...
ούτε μέγεθος ξέρεις;(40άρες, 45άρες ή 50άρες)

κοίτα αν θες πιο μαλακές μάλλον πας για νικελ....

υπάρχουν πολλές μάρκες τώρα...

πρέπει όμως και να το σετάρεις ανάλογα αν δεν είναι από το εργοστάσιο...

α και επίσης ο ήχος κόβεται σχετικά απότομα οταν σταματάω... ενω το έχω σωστά κουρδισμένο

Aν δεν είσαι σίγουρος μπορείς να πας και στο κατάστημα που το πήρες και να ζητήσεις να σου δώσει χορδές στην διάσταση που φοράει από τη μανα του και με την ευκαιρία ρωτάς και για το σετάρισμα (αν εχει γίνει) και γιατί σου φαίνεται "σκληρό" (το μπασο,ε; ). :wink: :oops:

δηλαδή τι μάρκα μου προτείνεις?

Οχι δεν ξερω το μέγεθος...

Δηλαδή παιζει ρόλο θελω να πω μπορεί να μην κάνουν για το δικό μου?

Αρα πώς θα αγοράσω αν είναι?

ευχαριστω

ουπς σορυ με προλαβες στο ποστ :)

Ευχαριστω...

Δηλαδη το σετάρισμα τι είναι?

Φίλε iassael δεν μας είπες το σπουδαιότερο, δηλαδή τι μουσική παίζεις και τι ήχο θέλεις να βγάλεις!

Πάντως αν είσαι νέοπας, ένα σετάκι νικελ 40-100 μια χαρά θα σου κάτσει.

ευχαριστω είδα αυτές

D'Addario EXL160

και αυτές

Fender 9120 Nylon Tapewound

Θα κάνουν για το esp B-50 που δεν είναι fretless?

Ποιές προτείνεται?

Ευχαριστω πολυ κ πάλι....

http://www.daddario.com/DADProdDetail.aspx?CodaID=641&ID=3&Class=ACBA

Αυτές πιστεύω οτι θα σε βολέψουν μια χαρά. Και οι άλλες D'Addario που είδες είναι οκ. Λιγο πιο χοντρές μονο.

Τις Fender 9120 Nylon Tapewound ασ΄τες. Είναι με νάυλον περιέλιξη. Αλλη ιστορία... :wink:

Αν θες μαύρες πάρε DR ή βρέξτες και άστες να σκουριάσουν.

Είχα παίξει με ένα μπάσο που είχε τέτοιες (Nylon Tapewound) και δεν με βόλεψαν, ήταν σα να πιάνω λάστιχο. Ασε που έχουν έναν δικό τους ιδιαίτερο ήχο. Δεν πιστεύω ότι απευθύνονται σε εμάς τους πιο αρχάριους στο μπάσο. Οσο για το ότι είναι μαύρες...

Οι ναϊλον χρησιμοποιούνται για να προσεγγίσεις ήχο κοντραμπάσου, θα σου βγάλουν πολλά μπάσα και λίγα πρίμα. Αν δεν ψάχνεις συγκεκριμένους ήχους, άστες καλύτερα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back