Τι καφέ πίνετε?

  • Thread starter Thread starter Ritchie77
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 79
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 8K
  Φραπεδούμπα σκέτη πίνω και εγώ...

  Η μόνη περίπτωση να πιώ τον φραπέ μέτριο (με γάλα) αντί για σκέτο, είναι αν για κάποιον λόγο δεν προλάβω να φάω πρωινό... δεν μπορώ πλέον να πιώ σκέτο με άδειο στομάχι (για λόγους που καταλαβαίνετε  ;D ) οπότε παίρνω έναν μέτριο για το δρόμο.

  Ο απογευματινός είναι πάντα σκέτος.  :)

 
Μια ερώτηση προς έσας που πίνετε Φραπέ Με Γάλα:

Στη δεύτερη γουλιά δεν ψάχνετε τρέχοντας ένα ..αποχωρητήριο?  ;D ;D

Θυμάμαι στο πρώτο φοιτητικό μου έτος που ακόμα έπινα φραπόγαλο ήταν το καθημερινό μου πρόβλημα... να βρώ "κατάλληλη" τουαλέτα στην περιοχή της Βικτώριας :P

 
Οι αρχαιοι Ελληνες παντως πιναν φραπε

logophp.jpg

 
marmelaki είπε:
για καποιο λογο, τον αχτυπητο νες (ή φραπε) εχω δει να τον πινουν μονο software developers ή γενικα IT people...
  Μπα μην το λες παντα το ειχα στο μυαλο μου σαν τον ευκολο εργενικο καφε οταν ξυπνας και ψαχνεσαι γενικα να βρεις τα κομματια του εαυτου σου,χεχεχεχε.Χιουμοριζω και να φανταστεις οτι και γω σαν τον ανθρωπο με την μοναδικη λαμψη ειμαι πολυ καλος στο να φτιαχνω καφεδες γενικα.

 
Kαφες? Με τιποτα,γενικα οτι εχει εστω και λιγο καφεινη απο τσαι μαυρο μεχρι σοκολατα....γενικα ειμαι λιγο "τσιτα κολαρο" αρκετο αγχος και οτιδηποτε με καφεινη με στελνει και δεν μαζευομαι,ταχυκαρδιες αρρυθμιες και τετοια....το νου σας εσεις που πινεται πολλους καφεδες ...δεν κανει καθολου καλο ουτε στην καρδια ουτε στο νευρικο συστημα ,στομαχι ,νεφρα.....να πω κι αλλα?

 
Διπλό ελληνικό μέτριο με γάλα (ναι ρε, με ΓΑΛΑ, τραβάτε κανά ζόρι; ) το χειμώνα, φραπόγαλο ημίγλυκο το καλοκαίρι.

Βέβαια, η συντρόφισσα/συναγωνίστρια της ζωής μου - που βάζει δύο κουταλιές της σούπας ελληνικό και 7 (μετρημένους) κόκκους ζάχαρης σε μεσαίου μεγέθους κούπα - κάθε φορά που με βλέπει να φτιάχνω καφέ, με κοιτάει με βλέμμα που φωνάζει "κοίτα να δεις τι φλούφλη άντρα διάλεξα..." Πφφ... γυναίκες!

Ευτυχώς που έχω άλλα χαρίσματα... ;D  

 


Εν Αθήναι, 1864, αρχοντικό οικογενείας cos_dr

Σπιτικός φρέντο καπουτσίνο γλυκος με κανελα.

Στη φωτό διαφαινονται καθαρά μηχανήματα παρασκευής καφε της εποχής.

 
Καλοκαίρι τέσσερεις κουταλιές νες καφέ και έξι ζάχαρη σε ένα ποτήρι, με κρύο νερό και λίγο γάλα που φτάνουν τα τρία τέταρτα του ποτηριού, και ανακάτεμα με το κουταλάκι.

Χειμώνα, το ίδιο με ζεστό νερό.

Τώρα αρχίζω να μειώνω τις ποσότητες.

 
Στο σπίτι πάντα γαλλικό εκτός από μερικές φορές, το καλοκαίρι κυρίως, που πίνω φραπέ.

Όταν βγαίνω έξω για καφέ προτιμώ freddo espresso ή διπλό espresso.

Και πάντα σκέτο χωρίς ζάχαρη και γάλα.

 
καποτε δεν επινα καφε

τα τελευταια 5 χρονια πινω μονο εναν την ημερα το μεσημερι προς απογευμα και ποτε το πρωι!

χειμωνα Mood

διπλο espresso lungo μετριο με μαυρη ζαχαρη

καλοκαιρινο Mood

freddo espresso μετριο με ασπρη ζαχαρη

 
Πω... απορώ που τόσοι νοιζάδες δεν πίνουν καφέ...

Τώρα καταλαβαίνω γιατι συνήθως βολοδέρνω μόνος στο νόιζ τις νύχτες...  ;D ;D

Πάντως εδώ που ειμαι παιδιά στη Γερμανία, έχει μια ελληνική καφετέρια πάνω από το σπίτι μου που ο φραπές ειναι ΜΠΟΜΠΑ (άμεση ανάγκη για τουαλέτα με καλή ηχομόνωση και μετά γερή αυπνιά...)

Θυμάμαι το εξής σκηνικό πάντα και γελάω: Πέρυσι τέτοιο καιρό είχα δώσει ραντεβού σ αυτήν τη καφετέρια με τους κουμπάρους μας, ένα ζευγάρι γερμανών. Τοτε το παιδί έδινε τελικές εξετάσεις ιατρικής.

Δώσαμε ραντεβού κατά 10 το βράδυ και έτυχε (απο τις ελάχιστες φορές) να παω λιγο πρώτα εγω. Οπότε όταν με βρήκαν εγώ έπινα ήδη ένα φονικό φραπέ (κοιμόμουν ξημερώματα τότε). Κάθονται τα παιδια, έρχεται η σερβιτόρα και τους ρωτάει τι θα πάρουν. Παίρνει ένα χυμό η κοπέλα και το παιδί λεει "ε, θα πάρω και γω ενα φραππε". Του λέω "Ρε, είσαι σοίγουρος?" -"Ναι", μου κάνει, "έτσι κι αλλιώς τώρα με το διάβασμα κοιμάμαι αργά". Ξαναρωτάω, "Σίγουρος;" ναι μου λεει μη μασας.

Την άλλη μέρα βρήκα την γυναίκα του και ακολουθέι ο εξής διάλογος

- "Ξέρεις τι ωρα κοιμήθηκε ο Γιοχάνες χθες?"

-"Τι ώρα;", της κάνω

-"10 το πρωί....."

χαχχαχαχα :):) επίσης είπε ότι ήταν στο κρεβάτι όταν ξύπνησε εκείνη στις 8 με το μάτι γαρίδα και πρώτη φορά λέει σηκώθηκε και της έφτιαξε πρωϊνό  ;D ;D ;D

 
Διπλό εσπρέσο. Παλιά καφ, τώρα πια ντικάφ, καθότι έχουμε και πίεση...

 
Και η κρισιμη ερωτηση,

για να φτιαξεις αφρογαλα θελεις ενα δυνατο χτυπητήρι και τι γαλα?

Με full λιπαρα (solid) ή chambered με χαμηλα λιπαρα?

Ζάχαρη βάζουμε στο γαλα πριν το χτυπήσουμε?

 
Miltos23 είπε:
Και η κρισιμη ερωτηση,

για να φτιαξεις αφρογαλα θελεις ενα δυνατο χτυπητήρι και τι γαλα?

Με full λιπαρα (solid) ή chambered με χαμηλα λιπαρα?

Ζάχαρη βάζουμε στο γαλα πριν το χτυπήσουμε?
Στο στρατό για ένα τρίμηνο που ήμουνα οδηγός τον ιπταμένων και είχα πρόσβαση στις πίο hi-end εγκαταστάσεις τους έφτιαχνα με νουνου λίγο αραιωμένο... έβγαινε πιο πηχτό με πιο κρεμόδη υφή απο το κανονικό αφρόγαλα αλλά ήταν αρκετά ελαφρύ ώστε να μένει στην κορυφή του καπουτσίνΟΥ.

Νομίζω το καλύτερο είναι το πλήρες.... αν το μηχανάκι είναι πολύ δυνατό όμως και το chambered θα κάνει δουλειά

Ας απαντήσουν όμως και κάποιοι που απο τις φώτο τους βλέπω το έχουν πάει σε άλλο λέβελ..

εγώ τώρα πια φτίαχνω μόνο αν θέλω να περιποιηθώ ο αμόρε που του αρέσει ο καπουτσίνος ;)

 
Με chambered σιγουρα γινεται πιο ελαφρυς... και εχει περισσοτερο sustain...  ;D

 
Miltos23 είπε:
Και η κρισιμη ερωτηση,

για να φτιαξεις αφρογαλα θελεις ενα δυνατο χτυπητήρι και τι γαλα?

Με full λιπαρα (solid) ή chambered με χαμηλα λιπαρα?

Ζάχαρη βάζουμε στο γαλα πριν το χτυπήσουμε?
Οπως ειπε ο gadget μας,

με πληρες γάλα υψηλής παστερίωσης 3,5% λιπαρα

Οχι το φρεσκο ημερων, με αυτο δεν γινεται, δεν "στεκεται"

Το μιξερ ....

Φραπεδιέρα απο 100w και πάνω , καλο ειναι να εχει τα δυο δακτυλιδια αμα ειναι μικρη, το γαλα πρεπει να ειναι κρυο, καλα ψυγμένο, μπορεις να υποβοηθησεις με ενα παγακι,  γεμιζεις το ποτηρι της φραπεδιερας περιπου στο 1/5 μπορεις και 2/5 αμα ειναι δυνατη η φραπεδιερα, αμα ειναι πολυ δυνατη μην υπερβεις τα 3/5 γιατι θα βγει το γαλα εξω, χτυπας για λιγοτερο απο ενα λεπτο ή μεχρι το γαλα να πηξει.

Εναλλακτικα μπορεις να παρεις μια συσκευη αφρογαλου οπως το aeroccino για να φτιαχνεις ζεστο ή κρυο αφρογαλα, στο κρυο δεν τα καταφερνουν τοσο καλα οσο η φραπιερα, στο ζεστο ειναι σουπερ.

 
Φραπέδες πίνω σκέτους στο σπίτι ή μέτριους στις καφετέριες, αν η καφετέρια δεν σερβίρει φραπέ (φτιαγμένο με nescafe) σηκώνομε και φεύγω. Πολύ συχνά μου τυχαίνει τα τελευταία χρόνια να μην έχουν φραπέ, θεωρείται μπανάλ? Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος προτιμά τις καινούριες αυτές αηδίες

Θυμάμαι κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης είχε γίνει εκστρατεία κατά του φραπέ, όσους πίνανε φραπέ τους φωνάζανε φραπεδομάχος και τέτοια, ακόμα και ότι φταίνε για την οικονομική κρίση λέγανε, και πες πες επικράτησε τελικά η σαχλαμάρα σαν  τον φρέντο καπουτσίνο, Ελλάδα 2024

 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top