Νο Mercy se κατωτερα οντα, που πιανοντε και κολανε στο παραμικρο, σαν τριτοκοσμα με τεχνολογια στα χερακια. Σε καλυψα τωρα η θα αλλαξεις περιοχη ?psycho969 είπε:Live,μιλας σαν Μπραχαμιωτης.
э
Νο Mercy se κατωτερα οντα, που πιανοντε και κολανε στο παραμικρο, σαν τριτοκοσμα με τεχνολογια στα χερακια. Σε καλυψα τωρα η θα αλλαξεις περιοχη ?psycho969 είπε:Live,μιλας σαν Μπραχαμιωτης.
Ναι, ακριβώς αυτό σκεφτόμουν και γω. Αυτοί είναι η αιτία, που το παίζω μουσική έχει αναχθει σε αναπαράγω το προιόν κάποιου άλλου. Με λέει προχτές ένας, πάιζει ένας φίλος μου μουσική σήμερα. Λέω, αα ναι? τι όργανο? και με λέει, όχι δεν κατάλαβες..παίζει μουσική!!!!, Λέω, εεε τι παίζει τότε?? και απαντάει DJ!!!!!......ντάξει τι να πει κανείς......Χωρίς να με παρεξηγήσετε και επειδή δεν γνωρίζω την τέχνη του DJing, θα ήθελα κάποιος να εξηγήσει πως "παίζει" ένας DJ μουσική και δεν "βάζει" μουσική. Το "παίζω" σε τι αναφέρεται;
Γεράσιμος
Ναι, αυτόν τον παραδέχομαι, όπως και τον Sid (dj starscream) από SlipknotThanasis ibanez είπε:Αλλο καλο παραδειγμα τετοιου DJ ειναι και ο Lethal των Bizkit
Για σκεψου τι γινεται με εναν τυχαιο κιθαριστα, μπασιστα, ντραμμερ. Παιζει σε μια υπογα και περιμενει να πανε τα γκομενακια να σκισουν τα σουτιεν τους με το που τελειωσει το λαιβ...Προσωπικα δεν τους χωνευω για πολλους λογους με πρωτο πρωτο την αμεση ποζερια που δειχνουν απο το πρωτο βραδυ που θα παιξουν κ νομιζουν πως ειναι καποιοι..
Απο ποτε ο DJ δεν δημιουργει μουσικη? Δεν μιλαμε για DJ που παιζουν στα σκυλαδικα.Ο Dj δεν δημιουργει μουσικη οποτε μουσικος δεν ειναι κ ουτε θα γινει..Το να εισαι μουσικος κ να το χρησιμοποιεις στο djιλικι γινεται..
Νομιζω καταλαβαινεις οτι λες οτι ναναι ετσι? Εχεις μπερδεψει τον τυπο που βαζει κομματια σε γαμους με τους DJ. Αν ηταν ετσι θα παιζαμε το DJ και θα τσιμπουσαμε το 50αρικο καθε βραδυ αντι να σηκωνουμε δισκο η οικοδομη...Αν πεις τον dj μουσικο τοτε ειναι σαν να λες ολους οσους βαζουν ενα cd σε ενα stereo πως ειναι μουσικοι, οποτε οσοι το υποστηριζουν ας το αφησουν καλυτερα..
Δηλαδη εσυ οταν πας να μαγειρεψεις παυεις να εισαι μουσικος?Καπου ακουσα πως ο tiesto γνωριζει απο μουσικη οποτε τον λες μουσικο μιας κ χρησιμοποιει τις γνωσεις του για να γραψει τραγουδια..Οποτε ναι ειναι κ μουσικος.. Αλλα οταν ανεβει στα decks κ κανει το δικο του, εκεινη την στιγμη δεν ειναι, δεν δημιουργει τοτε απο το μηδεν μουσικη... ειναι απλα ενας dj... κ παιζει κ τα τραγουδια του που ειναι προ-ηχογραφημενα στα decks, απλα τα αναπαραγει... δεν τα δημιουργει εκεινη την ωρα..
Δεν εχεις ιδεα...Φανταστειτε απλα μια μπαντα να παιζει με playback κ να κουναει τα χερια κ το εχετε πιασει το νοημα!
Υπαρχουν δισκοι για DJλικια που μεσα εχουν μονο νοτες για να συνθεσεις...Υ.Γ μοναδικη εξαιρεση που θα μπορουσα να σκεφτω ειναι καποιον που θα σκρατσαρει συνεχεια κ δεν θα αφηνει τον δισκο να παιξει κ να ακουστει το παραμικρο απο αυτο που ειναι ηχογραφημενο, κ με το συνεχες σκρατσαρισμα να μπορει να βγαλει καποια μελωδια.. αν υπαρχει κατι τετοιο ενημερωστε!
Ναι, αλλα δεν παιζει απο μονο του το ριφφ! εσυ το δημιουργεις εκεινη την στιγμη με τα δαχτυλα σου! κ σιγουρα θα ακουστει κ πολυ διαφορετικα απο την οριτζιναλ εκτελεση οτι κ να κανεις, πιο αργα. πιο γρηγορα, ισως κ με μικρες χρονικες διαφορες κ σιγουρα διαφορετικο ηχο.Stinky είπε:Aς μου εξηγησει καποιος. Οταν εγω βαραω την δευτερη χορδη της κιθαρας μου ενω ειμαι κουρδισμενος σε μι, δεν εχω λα? Αν την ξαναβαρεσω δεν εχω λα? Αν παρεμβαλω αλλες 10 νοτες και την ξαναβαρεσω δεν εχω λα?
Εσυ αν το κανεις παλι λα δεν εχεις?
Θελω να πω, δεν ειναι το χτυπημα της νοτας μια μορφη sample αφου παντα ακουγεται το ιδιο και μπορω ανα πασα στιγμη να το επαναφερω? Και απο τη στιγμη που δεν ειναι κατι που επινοησα εγω απο το 0.
Ενα ριφ που επαναλαμβανεται μεσα στο κομματι, η ακομα και το ιδιο το ρεφρεν δεν ειναι μια μορφη λουπας?
To ιδιο ακριβως συμβαινει και στο DJing. Δεν ειναι play και παμε.Ναι, αλλα δεν παιζει απο μονο του το ριφφ! εσυ το δημιουργεις εκεινη την στιγμη με τα δαχτυλα σου! κ σιγουρα θα ακουστει κ πολυ διαφορετικα απο την οριτζιναλ εκτελεση οτι κ να κανεις, πιο αργα. πιο γρηγορα, ισως κ με μικρες χρονικες διαφορες κ σιγουρα διαφορετικο ηχο.Ενω ο dj οτι κ να παιξει παντα ιδιο θα ακουστει γιατι απλα παταει το play/αφηνει τον δισκο να γυρισει, σε κατι που εχει ηχογραφηθει παλιοτερα.