Τι drums προτιματε?

sicmaggot

Νέο μέλος
Πόντοι
6
ΑΝ ειχατε 20,000 ευρω τι drumset θα αγοραζαται....με λιγα λογια ποια θεωρειτε τα καλητερα drums (μαρκα,μοντελο)

Αν είχα 20.000 ευρώ θα έπαιρνα ένα σετάκι από τις κορυφαίες σειρές από τις κορυφαίες μάρκες drums και θα έκανα τη δοκιμή για το ποια είναι τα καλύτερα!

Απ'οτι λένε, τα DW, τα Pearl και τα Gabriel πρέπει να είναι τα καλύτερα.

Εγώ με DW δεν παίζω που να με ....ώνατε... Και μόνο στην ιδέα να πάθουν κάτι, τόσο ακριβά τύμπανα, φρίττω. Αν έπαιρνα ποτέ μου DW, θα τα έβαζα όμορφα-όμορφα σε μια γυάλα μέχρι να πάρω τα λεφτά μου διπλά, πουλώντας τα!!

Ένα οποιοδήποτε σετ δεκαετίας 60-70....

Το καλύτερο σετ που έχω κάτσει ποτέ ήταν ένα pearl 40 ετών καλοδιατηρημένο όμως. Μέχρι να παίξω με αυτό δεν πίστευα στους μύθους των παλιών τυμπάνων, τελικά άλλαξα γνώμη. Αρκεί βέβαια να μην είναι κατεστραμένα.

Tέτοια σετ είναι για οποιαδήποτε μουσική αρκεί να είναι jazz :lol:

Την πιο καλοδιατηρημένη Gretsch από τη δεκαετία του 50 που θα μπορούσα να βρω, και τα υπόλοιπα... 15.000 θα τα έδινα σε vintage Κ Zildjians μέχρι να βρω το τέλειο ride. Και μην μου πει κανείς ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο... Το ακούω συνέχεια μέσ' το κεφάλι μου!

ή αυτό (θυμάστε το εσώφυλλο του On Stage;)...

A2-Cozy%20JPEG.jpg

...και τα υπόλοιπα 5.000 στα προαναφερθέντα vintage Ks.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι ΔΕΝ υπάρχουν "τα καλυτερα ντραμς".

ΟΛΕΣ οι κορυφαιες σειρες των μεγαλων κατασκευαστων ειναι εφαμιλες & απο εκει και περα παιζει μονο το θεμα του ΓΟΥΣΤΟΥ.

Καποιοι προτιμουν TAMA STARCLASSIC ,καποιοι DW ,καποιο YAMAHA MAPLE CUSTOM κ.ο.κ.

Προσωπικα επειδη μου αρεσει το punch & η αττακα των die cast hoops προτιμω τυμπανα που προσφερονται με αυτα (δηλ. TAMA STARCLASSIC & GRETSCH) αν επρεπε να διαλεξω μια & μοναδικη μαρκα θα επειρνα με κλειστα τα ματια μια ολοκαινουργια GRETSCH (με ταμπουρο NΟOBLEY & COOLEY φυσικα τα οποια ΕΙΝΑΙ τα καλυτερα ταμπουρα στον πλανητη γη!! :lol: )

(με ταμπουρο NΟOBLEY & COOLEY φυσικα τα οποια ΕΙΝΑΙ τα καλυτερα ταμπουρα στον πλανητη γη!! :lol: )
Εδώ θα διαφωνίσω (ηηηηη πως τολμάς :lol: ) το καλύτερο snare στον πλανήτη γή είναι το Ludwig Supraphonic

Τα noble and cooley είναι από αλλο πλανήτη! :lol: :lol:

"αν επρεπε να διαλεξω μια & μοναδικη μαρκα θα επειρνα με κλειστα τα ματια μια ολοκαινουργια GRETSCH (με ταμπουρο NΟOBLEY & COOLEY φυσικα τα οποια ΕΙΝΑΙ τα καλυτερα ταμπουρα στον πλανητη γη!!)"

Δεν πολυγουστάρω να κάνω επίδειξη, αλλά μετά απ' αυτη τη δήλωση θα έσκαγα!

Gretschkit3.jpg

Gretschkit.jpg

Gretschkit2.jpg

Gretsch Usa Maple 10, 12, 14 16 (δεν υπάρχει στις φωτογραφίες), 20, N&C 5x14. Είναι από την πρώτη φουρνιά των USA Maples, που κυκλοφόρησε με πρεσαριστά στεφάνια, το οποία τώρα έχω αλλάξει με χυτά.

Και, δεν φαίνεται καλά, αλλά πίσω αριστερά στην πρώτη φωτογραφία υπάρχει και ένα Supraphonic. Δεν είναι τόσο καλό όσο το Noble & Cooley αλλά το πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής, και στοιχίζει λιγότερο από τα μισά...

αυτα ειναι ντραμς που εχετε ποσταρει? χεχε αστειευομαι ...οπως ειναι και το παιδι πιο πανω δεν υπαρχουν καλυτερα ειναι τη γουσταρει ο καθενας αλλα για να μην χαλασουμε το ποστ με 20.000 μονο ενα σετ θα περνα...η εταιρεια λεγεται OCDP...οσοι ξερουν καταλαβαν...και μην σας παρασυρουν τα trendy χρωματα...ο ηχος τους σκοτωνει...

http://www.ocdrum.com/drums/image.php?id=41&page=20&n=14&t=307

http://www.ocdrum.com/drums/image.php?id=185&page=15&n=84&t=307

οχι φιλε στο disasterpieces επαιζε με pearl mmx...παλια επαιζε με ocdp...τωρα γιατι αλλαξε ενας θεος ξερει το πιο πιθανο ειναι γιατι απο την πεαρλ τα παιρνει ολα τσαμπα...

Mπραβο Ηaris με διελυσες.Το ιδανικο σετ για μενα.Ενα ονειρο μου που το εκανες εσυ πραγματικοτητα.Προσωρινα βολευομαι και με την renown maple που ειναι πολυ αξιολογη κι αυτη (ως Gretsch βεβαια) κ εχει και χυτα στεφανια απο την μανα της.Επισης το ταμπουρο σου θα το αλλαζα και με ενα Gabriel solid η το Gretsch του Colaiuta

Έχω παίξει με Renown, και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δεν παρατήρησα την παραμικρή διαφορά από το δικό μου σετ, και θεωρώ ότι είμαι ιδιαίτερα "ψείρας". Εκπληκτικός ήχος, ποιότητα κατασκευής, φινίρισμα κ.λπ.

Μην θεωρείς λοιπόν ότι απλά "βολεύεσαι" με τα τύμπανά σου, αφού είναι εξαιρετικό σετ και η μόνη ουσιαστική διαφορά από τα USA Custom και USA Maple είναι στην τιμή. Όπως λεει και ένας γνωστός μου, πολύ συχνά η μόνη διαφορά μεταξύ ενός οργάνου χιλίων Ευρώ από ένα πεντακοσίων, είναι 500 Ευρώ! Τώρα αν θέλεις οπωσδήποτε USA-made σετ (το λέω, γιατί εγώ έχω κάτι τέτοια κολλήματα), αλλάζει...

Όσο για το ταμπούρο, είμαι βέβαιος ότι τα solid του Γαβρήλου είναι πολύ καλά, αφού ο άνθρωπος είναι εξαιρετικός τεχνίτης. Για το Colaiuta Signature της Gretsch δεν ξέρω, αλλά αφού ο Vinnie δέχτηκε να βάλει τ' όνομά του...

Aυτο που μου λες μου το χουν πει και αλλοι δηλ οτι δεν εχει και μεγαλη διαφορα η renown με τις αμερικανικες κ συγκεκριμενα ο Στεφανος ο Δημητριου που εχει αμερικανικη.Απλως ειχα ακουσει μια πριν απο χρονια κ με ειχε εντυπωσιασει η κασσα αλλα ξερεις μετα απο καιρο μπορει να ειναι κ η ιδεα που σου μενει.Τελος παντων συμφωνω απολυτα με το οτι πολλες φορες μια μετρια σε τιμη ντραμς μπορει να ακουγεται πολυ καλα.Εχω ομως και δυο Gabriel οι οποιες ειναι καταπληκτικες γιατι βεβαια τις εφτιαξα οπως τις ηθελα στον Γαβρηλο.Ειμαι ομως και fan της gretsch,that great gretsch sound you know!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back