Tί άλλο να αγοράσεις από ένα σημείο και ύστερα

Έρχεσαι στον ίσιο δρόμο άσωτε!
...δεν είμαι σίγουρος!!!:) ...just one finger!!!!

Το αστείο δε, είναι ότι με το "ζαβλάκωμα" έχω παίξει ελάχιστες φορές- είναι όργανο... ντουλάπας, όχι γιατί δεν παίζει καλά, παίζει υπέροχα, αλλά δεν θέλω να το φθείρω 😄 - και παίζω με τα άλλα κούτσουρα.
Όταν παώ σπίτι του, λέω, φέρτο να το δούμε και η απάντηση είναι:
-Είναι πολλά πράγματα μπροστά, δεν βγαίνει.

Κύριοι - ευπειθώς αναφέρω ότι παραμένω με όσες κιθάρες είχα και σήμερα το πρωί, το thread έχει φαίνεται θεραπευτικές ιδιότητες.

Η Levin LM-26 που κοιτούσα πουλήθηκε στη δημοπρασία πριν καμια ώρα σε τιμη ΧΩΜΑ, ίιιιισα πάνω απο το όριο που θα τραβούσα τα μαλλιά μου που εν τέλει κρατήθηκα. C'est la vie, μένει ο στόχος του επόμενου μήνα. Φοβερές vintage sleepers οι Levin παρεπιπτόντως, ειδικά οι LM-26 & LT-18 - αν βρεις μια που δεν χρειάζεται τα πάνδεινα μετά απο 60 χρόνια (και αυτή που μόλις άφησα φαινόταν να είναι ready to go αλλά ας όψεται) κοντράρουν στα ίσια big name όργανα χωρίς καμία υπερβολή.

@marathon παρε το lapsteel έχει φουλ πλάκα!

Παλιά, βρισκόμουν σε αυτή την κατάσταση. Και ήμουν συνέχεια στα τηλέφωνα με τον @Nestoras. "Έλα, είδες τίποτα; Μήπως από αλλού, βρήκες τίποτα;" Ήθελα (μεταξύ άλλων) ένα vintage JB. Είχε καταντήσει αρρώστια - άσε δε που αγόρασα και έναν σκασμό πετάλια, τα οποία βρίσκονται στη ντουλάπα.
Τελικά, αγόρασα το JB των ονείρων μου (απ' το εξωτερικό) και έγινε το θαύμα: Το ξεπέρασα!
Και νομίζω ότι μόλις ικανοποιηθεί το... ανικανοποίητο, κάπου εκεί σου φεύγει η μούρλα. 😉
Άρα στις κιθάρες υπάρχει THE ONE;

Φτιάχνοντας germanium πετελάκια που πιάνουν ραδιόφωνο,οπου είναι και τα λιγοστά έξοδα σε kitάκια που κάνω τα τελευταία χρόνια,μου έχει μπεί η ιδέα να αγοράσω ραδιοσυχνότητα στα ερτζιανά.
Ολο τον άλλο εξοπλισμό νομίζω τον διαθέτω ήδη.
Είμαι έτοιμος για να εκπέμψω.

Φτιάχνοντας germanium πετελάκια που πιάνουν ραδιόφωνο,οπου είναι και τα λιγοστά έξοδα σε kitάκια που κάνω τα τελευταία χρόνια,μου έχει μπεί η ιδέα να αγοράσω ραδιοσυχνότητα στα ερτζιανά.
Ολο τον άλλο εξοπλισμό νομίζω τον διαθέτω ήδη.
Είμαι έτοιμος για να εκπέμψω.

Θα ήθελα πάντως να είναι δυνατό ακριβώς το αντίθετο. Με συναρπάζει ο μηνιμαλιστικός εξοπλισμός. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει το τέλειο gear. Δεν θα είχα πρόβλημα να είχα μόνο μία κιθάρα, εάν και εφόσον αυτή ικανοποιούσε όλα μου τα κριτήρια. Αλλά δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν την έχω βρει.

Εγώ προέρχομαι και από μια στερημένη εποχή και χώρο,
Επαρχία στα 80's.
Και όργανα δεν υπήρχαν και πανακριβά ηταν (ειδικά αν είσαι και παιδί) και βασικά δεν γούσταρα να εξαρτιέμαι από άλλους.
Να κάνουμε συγκρότημα, ποιός έχει κιθάρα, ποιός τύμπανα (πολύ δύσκολο) κ.ο.κ.
Ενισχυτές δεν είχε κανένας, και νοικιάζαμε για τα live.......
Πρόβες; Ηχογράφιση; Studio με νοίκι....
Ε λογικό ήταν να ξασπάσω πλέον και να τα πάρω ΟΛΑ.
Τα πάντα από μουσικά όργανα, τα πάντα από εξοπλισμό studio.
Και θα συνεχίσω να παίρνω , γιατι το μικρό παιδί μέσα μου με κυριεύει και μου λέει "πάρτα!" . :LOL:
Είναι απωθημένο...

Θα ήθελα πάντως να είναι δυνατό ακριβώς το αντίθετο. Με συναρπάζει ο μηνιμαλιστικός εξοπλισμός. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει το τέλειο gear. Δεν θα είχα πρόβλημα να είχα μόνο μία κιθάρα, εάν και εφόσον αυτή ικανοποιούσε όλα μου τα κριτήρια. Αλλά δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν την έχω βρει.

Αν μεσα στα κριτηρια σου ειναι να παιζεις το πρωι funk και το απογευμα black metal δε γινεται :ROFLMAO:

Ο μινιμαλισμος στον εξοπλισμο απαιτει και συγκεκριμενη ηχητικη στοχευση, σε καποιο βαθμο τουλαχιστον. Και γενικοτερο συμβιβασμο στις τεχνικες απαιτησεις, αν θελεις και "γρηγορο" μπρατσο για τις καφροσολιες, και ψωμομενο για τις μπλουζιες, και σταθερο καβαλαρη για το μπιστιγμα, και κανα τρεμολο για τις τζεφμπεκιες, και αυτα σε ολους τους συνδυασμους και ολα τα χρωματα καληνυχτα :ROFLMAO:

Μονο το να σου αρεσει ηχητικα μια συγκεκριμενη προσεγγιση μπορει να σε σωσει, θα πας στην κιθαρα που σου τη δινει και τελειωσε, αν τη βρισκεις ομως με πολλα ηχοχρωματα τοτε θα μπλεξεις και με τις διαφορετικες κατασκευες και τελειωσες.

αν θελεις και "γρηγορο" μπρατσο για τις καφροσολιες, και ψωμομενο για τις μπλουζιες, και σταθερο καβαλαρη για το μπιστιγμα, και κανα τρεμολο για τις τζεφμπεκιες, και αυτα σε ολους τους συνδυασμους και ολα τα χρωματα καληνυχτα :ROFLMAO:
Παιδιά δεν θέλω να γειώσω την κουβέντα αλλά πάρτε μια στρατοκαστερ με noizless να ξεμπερδεύετε, δεν τα κάνει όλα το ίδιο καλά αλλά τα κάνει αρκετά καλά με τη βοήθεια κατάλληλου υπόλοιπου εξοπλισμού

Θα ήθελα να θέσω έναν σχετικό με το θέμα προβληματισμό μου:

Το ότι θεωρώ ότι απεξαρτήθηκα δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι μου έχει φύγει η εξοπλιστική ανωμαλία. Δηλαδή πλέον κάνω το εξής:

Αν ένα σετ gear (η τάδε κιθάρα, στον τάδε ενισχυτή, με τα τάδε πετάλια) έχει φτάσει στο ηχητικό επίπεδο που με ικανοποιεί απόλυτα, καταχωρείται πλέον στον εγκέφαλό μου ως "ολοκληρωμένο πρότζεκτ" και τότε παύω να το χρησιμοποιώ.

Εν ολίγοις παίζω μόνο με συνδυασμούς gear που θεωρώ ότι έχουν περιθώριο ηχητικής βελτίωσης ενώ τα ολοκληρωμένα δεν τα ακουμπάω (μήπως τα χαλάσω; δεν ξέρω).

Άλλος με τέτοια ασθένεια;
Ημουν ετοιμος να δηλωσω την ιδια ακριβως ανωμαλια/ασθενεια.

Παιδιά δεν θέλω να γειώσω την κουβέντα αλλά πάρτε μια στρατοκαστερ με noizless να ξεμπερδεύετε, δεν τα κάνει όλα το ίδιο καλά αλλά τα κάνει αρκετά καλά με τη βοήθεια κατάλληλου υπόλοιπου εξοπλισμού

Να σου πω, θα προτιμουσα μια κανονικη strat, ετσι και αλλιως ειναι η πλεον ευελικτη κιθαρα. Αν ηθελα και γκαζοφονιαδικους ηχους θα επαιρνα και καποια αλλη, γενικα αυτες οι κιθαρες του στυλ ενδιαμεση- ολα σε ενα- PRS :ROFLMAO: δεν με ενθουσιαζουν, ετσι και αλλιως με μια στρατ και ενα λεσπολοειδες :ROFLMAO: εχεις τους περισσοτερους ηχους που χρειαζεται κανεις ΙΜΗΟ.

Άρα στις κιθάρες υπάρχει THE ONE;
Για μένα σε όλα υπάρχει "THE ONE". Kατά βάθος είμαι Πλατωνικός, ψάχνω ακόρεστα το ιδεατό πρότυπο. Αν το βρω, αν γίνεται να βρεθεί, προχωράω στα υπόλοιπα που παραμένουν μυστήρια προς εξερεύνηση. Κι όπως προείπα, είχα μόνο μία Les Paul για 10 χρόνια. Πριν τη Les Paul είχα μια Telecaster για 9 χρόνια την οποία χάρισα όταν πήρα τη Les Paul :)

Υπάρχουν και οι 7χορδες, 8χορδες κτλ... 😋

Πάντως αν έχεις βρει το "holy grail" σου μετά από πολύ ψάξιμο, δοκιμές η και στην... τύχη, δύσκολα το πουλάς/ανταλλάσσεις. Όμως θέλει χρόνο για να συνειδητοποιησεις ποιο είναι τελικά το holy grail σου, και άλλο τόσο χρόνο/ λεφτα για να το βρεις...

Υπάρχουν και οι 7χορδες, 8χορδες κτλ... 😋
Καλά που μου θύμισες τί ξέχασα...!!!!😃
What Is The Chapman Stick? | The Odyssey Online

Διαβάζοντας απο την αρχή το thread μου βγαίνει μια φυσική απορία. Τι πάει ρε παιδιά να πει holy grail? δεν αλλάζετε γούστα μέσα στο χρόνο?

Εγώ έχω 3 τέλε και αν μπορούσα θα είχα 33. Strat ειχα 3 και τις έδιωξα αλλά είναι πιθανό να ξαναπάρω. Les paul μια αλλά μπορει να ξαναπάρω. Jaguar δεν ειχα ποτέ και θα έπαιρνα αν δε με φρέναρε οτι ειναι short για αυτο και πήγα στη jazzmaster οπου ευχαριστως θα έπαιρνα και άλλη αν έβρισκα μια αμερικάνα σε αμαρτωλό χρωματισμό! :ROFLMAO:

Επίσης θα ήθελα μια KAY value leader αλλα δεν το εχω παρει αποφαση λογω διαδικασιας.

Gretsch δεν εχω βρει μια που να μου αρεσει, αλλά μπορει και να μην εχω γνωρισει ακόμα την κατάλληλη!

Ακόμα και καμια ibanez prestige λοξοκοιτάω καμια φορά που κριμα ειναι για μένα γιατι δε θα την αξιοποιήσω.

Για ακουστικά όργανα μην το πιάσουμε έχω ακριβά γούστα και ποτέ δεν ειναι αρκετά. Ούτε για τα parts projects γιατι θα χαθούμε...

Τι πάει ρε παιδιά να πει holy grail? δεν αλλάζετε γούστα μέσα στο χρόνο?

Παρα πολυ σωστη παρατηρηση.

Ως πιτσιρικας holy grail ηταν κατι κερατουκλικες :ROFLMAO: κιθαρες, με κατι floyd l, κατι μαγνητες πιο hot απο καρδια αντιδραστηρα και τετοια. Τωρα τα ακριβως αντιθετα.

Χωρια και το αλλο: Πως θα γινοτανε να συνδιαστουν ετεροκλητα πλεονεκτηματα, δηλαδη τα smooth legato μιας superstrat, με τον μπαμπατσικο ηχο της les paul στα lead, και καπακι στα καθαρα να εχεις ηχο στρατ, γινεται αυτο; Δεν μπορει να γινει, κακα τα ψεματα, κατι θα χανεις και κατι θα κερδιζεις, ειναι σαν τα μηχανακια, αν παει καλα στο χωμα δε θα παει στην ασφαλτο οαι το αναποδο, και τα ενδιαμεσα δεν κανουν τιποτα καλα, ειχα βαρεθει να βλεπω στο βουνο κολλημενα ψευδοεντουρο, που πας με τα 195 κιλα αδειο ρε μαστορα :ROFLMAO:

Δεν μπορεις να τα εχεις ολα-σε-ενα σε κανεναν τομεα, οχι τουλαχιστον στον απολυτο βαθμο.

και όμως...όταν ήμουν φοιτητής στο Παρίσι (προ αμνημονεύτων χρόνων), ήταν ένα μαγαζί luthier (νομίζω κοντά στο Gare du Nord), που είχε πολλά τέτοια. Πέρναγα 2-3 φορές τη βδομάδα και τα ζαχάρωνα...αλλά πρέπει να κόστιζε την ετήσια διαμονή μου. Τελικά, αγόρασα από το "μοναστηράκι" το sitar! :cool:

dscn1884_1.jpg

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back