Tί άλλο να αγοράσεις από ένα σημείο και ύστερα

Κωνσταντίνος Πέγιος

kpeyos

Moderator
Staff member
Πόντοι
923
τι άλλο να αγοράσεις από ένα σημείο και ύστερα
Αυτή η φράση με έβαλε σε σκέψεις καθώς τον τελευταίο καιρό περνώ μια φάση αγοράς, ίσως γιατί έχω αναπτύξει ένα FOMO κι είμαι όλη την ώρα στις αγγελίες...

Μετά από μακρά αποχή ξανακύλησα λοιπόν και τον τελευταίο καιρό έχω αγοράσει:
1. Ένα Fulltone '69 - επειδή είχα και παλιότερα ένα του '99 και ήταν το αγαπημένο μου Fuzz Face. Να σημειώσω ότι έχω ήδη ένα Analogman Sunface σε NKT275 White Dot έκδοση.
2. Ένα Crazy Tube Circuits Constellation, που είναι multifuzz, επειδή δεν είχα κάποιο καλό Tonebender.
3. Ένα Boss DS-1 MIJ, γιατί μου ακούγεται καλύτερα κι απ το Waza και φοβόμουν ότι σιγά σιγά θα εξαντλούνται τα παλιά και δε θα έχω αυτόν τον κλασσικό ήχο.
4. Ένα σετ SD Seth Lovers γιατί είναι πιο δύσκολο να βρείς μαγνήτες με Gold Covers στα μεταχειρισμένα, ετσι κι αλλιώς είναι μαζί με τους DiMarzio Paf Masters το αγαπημένο μου non-boutique σετ, κι ήταν στη μισή τιμή.
5. Έναν Bugera Trirec κι έναν ENGL Screamer γιατί και οι δύο ήταν σε αστεία τιμή, 250€.
6. Ένα MXR CS Timmy γιατί ποτέ δεν είχα και πάντα ήθελα να το δοκιμάσω.

Ανοίγω λοιπόν το νήμα προς αναζήτηση "ομοιοπαθών" :) .

Πολλά και διάφορα μπορεί να πάρει κανείς. Λεφτά υπάρχουν.

Και εγώ ετοιμαζόμουν για μια αγορά καλού ακουστικού οργάνου αλλά με πρόλαβαν συνθήκες που φρέναραν την επένδυσή μου. Επίσης αναγκάζομαι να επενδύσω σε electro nylon string κιθάρα και τα συναφή της όπως είχα πει και στο αντιστοιχο θέμα. Το οποίο δεν ήταν αυτο που ειχα αρχικά στο μυαλο, αλλά το καράβι έστριψε μόνο του.

Στο μέλλον θα επιστρέψω στην επιθυμία μου για Martin D18 και εν τω μεταξυ επειδή παιζω αρκετά slide και με διάφορα κουρδίσματα πάντα κοιτάω για φθηνές fixed bridge κιθάρες στις αγγελίες, τις οποίες τους αλλάζω τα φώτα στις αλλαγές μαγνητών και τις σετάρω με το action στο ταβάνι.

Περσι ήταν χρονιά πεταλιών, όπου πήρα strymon blue sky II, Gamechanger audio plus sustain pedal και wet switch, ενα cry baby classic, καινούριο volume pedal και βολιδοσκοπούσα και καινουριο delay αλλα συγκρατήθηκα.

είμαι όλη την ώρα στις αγγελίες...
Παλιά, βρισκόμουν σε αυτή την κατάσταση. Και ήμουν συνέχεια στα τηλέφωνα με τον @Nestoras. "Έλα, είδες τίποτα; Μήπως από αλλού, βρήκες τίποτα;" Ήθελα (μεταξύ άλλων) ένα vintage JB. Είχε καταντήσει αρρώστια - άσε δε που αγόρασα και έναν σκασμό πετάλια, τα οποία βρίσκονται στη ντουλάπα.
Τελικά, αγόρασα το JB των ονείρων μου (απ' το εξωτερικό) και έγινε το θαύμα: Το ξεπέρασα!
Και νομίζω ότι μόλις ικανοποιηθεί το... ανικανοποίητο, κάπου εκεί σου φεύγει η μούρλα. 😉

Μεγάλη κουβέντα ξεστόμισες!
Καταρχάς τι σε μπέρδεψε; Μεγάλη κουβέντα δεν ξέρω αν είναι, αλλά σε εμένα έτσι δούλεψε. Αγόραζα τα χίλια, μύρια όσα και έπρεπε τελικά να αγοράσω το "ζαβλάκωμα" μου για να ξεπεράσω το... ζαβλάκωμα μου.
Το αστείο δε, είναι ότι με το "ζαβλάκωμα" έχω παίξει ελάχιστες φορές- είναι όργανο... ντουλάπας, όχι γιατί δεν παίζει καλά, παίζει υπέροχα, αλλά δεν θέλω να το φθείρω 😄 - και παίζω με τα άλλα κούτσουρα.
Για εμένα ήταν ένα state of mind, που όταν ικανοποιήθηκε αυτόματα κατέβασε τον GAS διακόπτη.

Το αστείο δε, είναι ότι με το "ζαβλάκωμα" έχω παίξει ελάχιστες φορές- είναι όργανο... ντουλάπας, όχι γιατί δεν παίζει καλά, παίζει υπέροχα, αλλά δεν θέλω να το φθείρω
Έπαθες @LK!

μόλις ικανοποιηθεί το... ανικανοποίητο, κάπου εκεί σου φεύγει η μούρλα.

Αυτό ισχύει. Φεύγει η μούρλα για την συγκεκριμένη κατηγορία οργάνου/εξοπλισμού.
Σε κάποιες περιπτώσεις, είναι όπως το φαγητό. Μετά θα θες και γλυκό. Αύριο θα θέλεις διαφορετικό μενού.

Προσωπικά, κοιτάζω αγγελίες συνέχεια, μήπως βρω κατι ενδιαφέρον, κάποια ανταλλαγή που να με βολεύει, κάποιο part που να χρειάζομαι για αναβάθμιση οργάνων, κλπ. Με αφορμή τις αγγελίες ανακαλύπτω όργανα που δεν γνώριζα, και έχω ανταλλάξει ένα σωρό εξοπλισμό (πετάλια, κιθάρες, ενισχυτές) με άλλα που μου αρέσουν πολύ.

Δεν εχω κάτι σε λίστα για να αγοράσω. Έχω όσα θέλω, πλην μιας lp standard που θα αποκτήσω αργότερα, και μιας us tele butterscotch blonde (έχω κολλημα με το χρώμα). Έχω καιρό γι' αυτά.

Στο πλαίσιο μιας διαρκούς βελτίωσης του εξοπλισμού μου, έχω τις κεραίες μου ανοικτές σε ευκαρίες που θα μου παρουσιαστούν, όπως η τελεταία στρατ που απέκτησα. Ειδα αγγελία ενός φίλου για μια FGN lp. Του μίλησα και είχε και μια στρατ προς διάθεση. Είχα κάτι ακριβά πετάλια που δεν είχα ανάγκη, τα "ξεφορτώθηκα" και πήρα την κιθάρα.

Η ενδοξη εποχη των συνεχων αγορων εχει παρελθει ανεπιστρεπτι. Οχι μονο δεν εχω αγορασει τιποτα εδω και χρονια (με μια μικρη εξαιρεση τον περασμενο Σεπτεμβριο οπου εκανα ενα μικρο ξεσπασμα αγοραζοντας εναν boss cs2 και ενα big muff pi rams head) αλλα συνεχως σκεφτομαι μηπως πουλησω το 70% οσων εχω, αφου δεν χρειαζομαι ολο τον εξοπλισμο που εχω μαζεψει στα τοσα χρονια ενασχολησης μου με το αθλημα δεδομενου οτι πλεον παιζω ελαχιστα. Και ακομα και εαν επαιζα, στα τοσα χρονια ψαξιματος, εχω καταληξει σε μια παλετα ηχων που με ικανοποιουν σε πολυ μεγαλο βαθμο οποτε και απο εκει εκλειπει η αναγκη περαιτερω αναζητησης και εξοδων.

Γι' αυτο σας λεω παιξτε πιανο, και μουσικα ενεργοι θα ειστε και την τσεπη σας γεματη θα εχετε :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Στο μέλλον θα επιστρέψω στην επιθυμία μου για Martin D18 και εν τω μεταξυ επειδή παιζω αρκετά slide και με διάφορα κουρδίσματα πάντα κοιτάω για φθηνές fixed bridge κιθάρες στις αγγελίες, τις οποίες τους αλλάζω τα φώτα στις αλλαγές μαγνητών και τις σετάρω με το action στο ταβάνι.
Πρώτον, είναι και δικός μου διακαής πόθος μια D18. Μόνο αυτή μου αρέσει σε ακουστικές και μια Gibson 12ταστη Southern Jumbo που είχε βγάλει limited edition κι ακόμη με βρίζω που δεν τη χτύπησα όταν την είχε προσφορά το Andertons.

Δεύτερον επειδή περνάω κι εγώ μια φάση που ασχολούμαι με το slide: για ποιόν λόγο να αλλάξει κάποιος τους φθηνούς μαγνήτες; Οι κεραμικοί mini-P90s των Squier είναι ίσως ότι πιο κοντινό σε ήχο στους Gold foils, που είναι από τους πιο iconic slide μαγνήτες.

μόλις ικανοποιηθεί το... ανικανοποίητο, κάπου εκεί σου φεύγει η μούρλα.
Εγώ για μια δεκαετία ήμουν με μια μόνο κιθάρα κι έπαιζα τον 20πλάσιο χρόνο απ ότι παίζω σήμερα. Αλλά ακριβώς ήταν "ή κιθάρα". Από τότε που μου την έκλεψαν, μια κιθάρα που είχα γυρίσει τις μισές ΗΠΑ για να την βρώ όπως την ήθελα, έχω αγοράσει άλλες 10 για να καλύψω το κενό.

Εγώ για μια δεκαετία ήμουν με μια μόνο κιθάρα κι έπαιζα τον 20πλάσιο χρόνο απ ότι παίζω σήμερα. Αλλά ακριβώς ήταν "ή κιθάρα". Από τότε που μου την έκλεψαν, μια κιθάρα που είχα γυρίσει τις μισές ΗΠΑ για να την βρώ όπως την ήθελα, έχω αγοράσει άλλες 10 για να καλύψω το κενό.
Νομίζω ότι όταν θα βρεις εκ νέου την "one ring" κιθάρα (και στο εύχομαι), δεν θα ξανά κοιτάξεις αγγελία...

Πρώτον, είναι και δικός μου διακαής πόθος μια D18. Μόνο αυτή μου αρέσει σε ακουστικές και μια Gibson 12ταστη Southern Jumbo που είχε βγάλει limited edition κι ακόμη με βρίζω που δεν τη χτύπησα όταν την είχε προσφορά το Andertons.

Δεύτερον επειδή περνάω κι εγώ μια φάση που ασχολούμαι με το slide: για ποιόν λόγο να αλλάξει κάποιος τους φθηνούς μαγνήτες; Οι κεραμικοί mini-P90s των Squier είναι ίσως ότι πιο κοντινό σε ήχο στους Gold foils, που είναι από τους πιο iconic slide μαγνήτες.
Ναι κάτι έχει αυτή η κιθάρα που "περνάει" οι άλλες μαρτιν ειναι ωραιες αλλά μέσα στα σύνολα δεν εχουν τοση παρουσία.

Φθηνοι μαγνήτες υπάρχουν πολλοι και εχουν μεγαλες διαφορες. Αλλά παιζει ρολο και η θέση του μαγνήτη που πρεπει να ειναι κάτω απο σημειο που η χορδη βγαζει αρμονικες. Αν σκεφτεις οτι για μενα ιδεώδης slide ήχος ήταν αυτος (που έχει ολους τους φθηνομαγνήτες του κόσμου πάνω). Αλλα θελω να ξέρω τι βγαινει αν αλλαζω τυπους και θέσεις. Επίσης παλιά ηθελα τον ήχο καθαρό. Τώρα άλλαξα γούστα. Λογικά στα 50-60 ισως πάρω B.C.Rich και Diesel 4x12.
1739959780946.webp

Εγώ αποφάσισα πέρσι προς Δεκέμβριο μεριά ότι το 2025 θα πρέπει να πατήσω λίγο φρένο, και ξεκίνησα τη διαδικασία να ξεφορτωθώ μερικά project-grade όργανα που είχαν μαζευτεί στο σπίτι γιατί έχω γεμίσει τον τόπο.

Ε, τη μια βδομάδα το είπα, την επόμενη έπεσε σύρμα ότι σε μια δημοπρασία που θα γίνει τον Μάρτιο υπάρχει μια κιθάρα που ψάχνω εδω και 6 χρόνια, και που λόγω κατάστασης (είναι ολίγον τι player grade) είναι ίσως μοναδική ευκαιρία να την αποκτήσω. Φρένο είχαμε λοιπόν, έχω 2 μήνες που κοιτάω τον κατάλογο και αγχώνομαι.

Μετά βέβαια έπεισα τον εαυτό μου ότι η συγκεκριμένη οκ, είναι μοναδική ευκαιρία οπότε πρέπει να γίνει μια απόπειρα αλλά κατα τα άλλα φρένο λέμε φρένο. Και το πίστευα για μήνες ε! Ε την Κυριακή είδα ενα auction listing για σήμερα που έχει μια γουστόζικη dread που παίζει να σφαχτεί και είναι αμαρτία απο το Θεο να φύγει για το ποσό που δίνουν estimate, σε καμια ώρα θα σας πώ αν είναι και αυτή on the way 🤣

Y.Γ. Να τι γίνεται αμα γράφεις και προσπαθείς να παρακολουθήσεις ταυτόχρονα, έγραψα την απάντηση και την πόσταρα στο διπλανό thread του gkourmoul1 🤣

Σοβαρά μιλώντας.
Για εμένα οι κιθάρες είναι "αποταμίευση ".
Το "επένδυση " συνδέεται με κέρδος και δεν ισχύει πάντα στις κιθάρες,μολονότι βλέπω ότι πολλες κιθαρες μου, των hb εξαιρουμένων (λογικό είναι νωρίς ακόμα), αύξησαν την αξία τους και πάνω του πληθωρισμού.
Αποταμίευση λοιπόν, αφορολόγητη. Αν φέρει κσι κέρδος, καλοδεχουμενο.
Γι αυτό όταν μου περισσεύουν $$, κατά 99% κιθάρα θα πάρω, γι αυτό θα συνεχίζω να παιρνω.

Θα ήθελα να θέσω έναν σχετικό με το θέμα προβληματισμό μου:

Το ότι θεωρώ ότι απεξαρτήθηκα δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι μου έχει φύγει η εξοπλιστική ανωμαλία. Δηλαδή πλέον κάνω το εξής:

Αν ένα σετ gear (η τάδε κιθάρα, στον τάδε ενισχυτή, με τα τάδε πετάλια) έχει φτάσει στο ηχητικό επίπεδο που με ικανοποιεί απόλυτα, καταχωρείται πλέον στον εγκέφαλό μου ως "ολοκληρωμένο πρότζεκτ" και τότε παύω να το χρησιμοποιώ.

Εν ολίγοις παίζω μόνο με συνδυασμούς gear που θεωρώ ότι έχουν περιθώριο ηχητικής βελτίωσης ενώ τα ολοκληρωμένα δεν τα ακουμπάω (μήπως τα χαλάσω; δεν ξέρω).

Άλλος με τέτοια ασθένεια;

ΠΆΝΤΑ θα υπάρχουν πράγματα που θέλουμε, ακόμα και αν περνάμε φάσεις που δεν αγοράζουμε απολύτως τίποτα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ή άλλες που ξοδεύουμε αρκετά μαζεμένα λεφτά στο hobby μας. Είτε από μια flash-ιά από κάτι που είδαμε / ακούσαμε, είτε επειδή η μια αγορά έφερε την άλλη.

Εγώ έκανα τρία χρόνια διάλλειμμα από τις αγορές, γιατί δεν μου έλειπε τίποτα. Μετά αποφάσισα ότι το Fulltone OCD έπρεπε να επιστρέψει στο board μου, μετά είπα ότι καλό θα ήταν να είχα και μια Strat στη συλλογή, η Strat κάποια στιγμή θα φέρει και ένα νέο silicon fuzz face ή/και ένα Muff (πράγματα που είχα και πούλησα / αντάλλαξα)... Εντωμεταξύ, ανακάλυψα το Tonex, πήρα το μικρό και στοχεύω και στο μεγάλο αλλά ενδιάμεσα είπα να δοκιμάσω και το Boss DS-1 που ποτέ δεν είχα, μόνο και μόνο ελέω Satriani. Κάνοντας την έρευνά μου, διαπίστωσα ότι το καλύτερο DS-1 το έχει βγάλει... η αγαπημένη μου MXR, οπότε έχω ένα '78 Badass Distortion in the mail, που λένε.

Α, ναι, έχω αποφασίσει να αναβαθμίσω και τα tuners στην Strat σε locking και ιιιιίσως αν μου περισσέψουν λεφτά σε κάποια φάση να της βάλω και ένα σετ Lace Sensors, γιατί εκτιμώ την ησυχία και όχι το hum.

Εν ολίγοις παίζω μόνο με συνδυασμούς gear που θεωρώ ότι έχουν περιθώριο ηχητικής βελτίωσης ενώ τα ολοκληρωμένα δεν τα ακουμπάω (μήπως τα χαλάσω; δεν ξέρω).
Όχι ακριβώς το ίδιο αλλά: Φτιάχνω πολύ "εξειδικευμένα" setups τα οποία χρησιμοποιούνται μόνο στις αντίστοιχες περιστάσεις και πάντα έχω ένα project ανοικτό με το οποίο ασχολούμαι μέχρι να φτάσει εκεί που θέλω και να πάω στο επόμενο.

Δε βοηθάει βέβαια το ότι το δικό μου midlife crisis μεταφράστηκε στο να κλείσω όλα τα μουσικά loose ends που είχα μαζέψει τα 30 χρόνια που ασχολήθηκα με ένα σωρό ετερόκλητα projects. Κομμάτια ή και ολόκληρα άλμπουμς που τότε λόγω της δυσκολίας που παρουσίαζαν οι ηχογραφήσεις μείναν μόνο από πρόβες.

Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να εφαρμόσω σύστημα Marie Kondo στον μουσικό εξοπλισμό μόλις τελειώσω (σε κανα δυο χρόνια υπολογίζω) με αυτά.

Εγώ πάλι, θα ήθελα ένα σκασμό πράγματα, που δεν θα αγόραζε ποτέ κανένας σας...Ας πούμε

Ηeadless θα αγόραζα μόνο αυτή
έχω μια hohner που την είχα πάρει για το τρέμολο της, αλλά δεν παίζω ποτέ γιατί δεν με βολεύουν οι 3 μονοί μαγνήτες που είναι πολύ κοντά ο ένας στον άλλο, μάλλον θα βγεί για πούλημα

Επίσης με τρώει ένα τέτοιο
αλλά και το φτωχικό ΗΒ, μάλλον κάνει τη δουλειά

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back