Θορυβος σε squier stratocaster

rivera

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Θορυβος (κατι σαν γειωση,ιδιως εχοντας παραμορφωση) σε 3 θεσεις απο το 5θεσιο επιλογεα για τους μαγνητες σε squier stratocaster (φθηνη κιθαρα)..

http://www.thomann.de/gr/fender_squier_bullet_strat_rw_aw.htm

Επειδη σκοπευω να ανοιξω το καπακι να το προσπαθησω να το φτιαξω... καλο ειναι να σας ρωτησω γιατι καποιοι σιγουρα ξερουν πολυ καλυτερα τι πρεπει να κανω...

Λοιπον στην 1η θεση (γεφυρα) θορυβος, στην 2η θεση (γεφυρα+ μεσαιος) μια χαρα, 3η θεση θορυβος, 4η θεση μια χαρα, 5η θεση (neck πιστευω) θορυβος.

Ξερει καποιος τι συμβαινει 'η εχει να προτεινει τι να κοιταξω πρωτα;

Έτσι πρέπει να είναι....

Οι μονοί βγάζουν θόρυβο μόνοι τους....

Αυτο (στα 50Hz) ακους. Στη θεση 2 και 4 δεν το ακους γιατι οι 2 μαγνητες λειτουργουν σαν humbucker.

να κάνω μια αφελή ερώτηση;

δεδομένου ότι η χαμηλώτερη θεμελιώδης συχνότητα της κιθάρας είναι 82 κύκλοι, δεν μπορεί κανείς να φιλτράρει εύκολα το hum (μετά ή και κατά την ηχογράφηση) που είναι στους 50 ?

οχι γιατι δημιουργει και πολλες αρμονικες.αν πας να τις κοψεις καταληγεις με πολυ "αδειο" ηχο.

στην πραγματικοτητα σχεδον ΠΟΤΕ δεν υπαρχει προβλημα σε ηχογραφησεις,μονο αν εχει καποιος γραψει στο σπιτι του,εχει εξαιρετικα κακα ηλεκτρικα και δεν εχει φροντισει να "γυρισει" το σωμα του σωστα ωστε ο θορυβος αυτος να μειωθει,σε κανονικες ηχογραφησεις ΠΟΤΕ μου δεν μου εχει τυχει να εχω προβλημα και εχω γραψει με απλους μονους ακομα και trash metal. ;)

Εγώ χρησημοποιώ αλουμινοταινία, γιατί ναι μεν κόβει λιγότερο θόρυβο απο τη χαλκοταινία αλλά δεν χαλάει το ήχο τόσο πολύ.

Το σίγουρο είναι οτι όποιο shielding και να κάνεις ο ήχος θα αλλάξει.

Ο μόνος τρόπος να κόψεις χωρίς να ανοίξεις την κιθάρα είναι το Hum Canceller της behringer.

Παιδια τελικα ανοιξα το καπακι για να κανω το τελευταιο "κολπο" που ηξερα για "γειωση", αλλα σε les paul στυλ το ειχα μαθει.... οποτε εχοντας καλωδιο για ηχεια (απλα αυτο μου βρισκοταν) πηρα ενα κομματι και κολησα την μια ακρη στην βιδα που αναβοκατεβαζουμε τον μαγνητη (με λιγο καλαϊ να μην φευγει) με την αλλη βιδα του επομενου (μεσσαιου) μαγνητη, οπως και στην συνεχεια την βιδα του μεσσαιου μαγνητη με την αντιστοιχη του πρωτου (bridge) μαγνητη και αφου ειχα δει ενα καλωδιο μαυρο εφευγε απο το δευτερο αποτεσιομετρο μεσα στην κιθαρα για γειωση, κολησα ενα καλωδιο απο την ιδια βιδα του bridge και το κολησα πανω στο σωμα του δευτερου αποτεσιομετρου. Την δοκιμασα και η κιθαρα εχει το ιδιο ηχο χωρις τον θορυβο πλεον σε ολες τιε θεσεις.Μια χαρα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back