- Πόντοι
- 338
Ξέχασες την γείωση της γέφυρας!
Αν έχεις πολύμετρο βάλτο στο μπίπερ ακούμπα το ένα σε μιά χορδή ή στην γέφυρα και το άλλο στο jack όχι μεσα τελείως λιγο στην άκρη της τρύπας.sparkle_drive είπε:Η στρατ που έχω δεν κάνει τπτ... μούγκα..εχει νοιζλεςς..
αλλά το θέμα ειναι οτι και ένα μπασο που ειναι ψιλοσκαφος με μονους μαγνητες, ξεκινησε να κανει ηχους..οταν δεν παιζω και το volume ειναι ανοιχτο..
Ξέρει κανεις πως μπορω να εντοπισω την γείωση και τι να δοκιμασω πρακτικα..χωρις να χρειαζεται μετρησεις και τετοια..δλδ το μονο που ξερω να κανω, ειναι να χρησιμοποιω κολλητηρι.. 8)
Πάνε για έναν έλεγχο δεν είναι κάτι το δαπανιρό.mpikoz είπε:Εγώ πρόσφατα άλλαξα μαγνήτες στην δικιά μου Tele και έχω το εξής "κουλό". Όταν ακουμπάω χορδές ή τη γέφυρα το hum παραμένει ενώ όταν ακουμπάω κάποιο από τα knobs εξαφανίζεται κανονικά. Να την πάω σε κάποιον που να ξέρει κάτι παραπάνω από το να κρατάει κολλητήρι να δει την γείωση ε;
Δεν έχεις κάποιο πρόβλημα "για να το φτιάξεις". Έτσι κάνουν όλες οι κιθάρες με μονούς μαγνήτες.sparkle_drive είπε:Σε μια τελεκαστερ baja made in mexico.,εδω και κανα μηνα κανει αυτον τον ενοχλητικο θόρυβο οταν ειναι στον ενισχτυτή..αυτό ακουγεται οταν δεν ακουμπαω τις χορδες...στην αρχη νομισα πως είναι feedback απο τον ενισχυτή επειδη είμαι κοντα στο ηχειο...συνδεσα την τελε στο pc κανει παλι τον ιδιο θορυβο όταν δεν κραταω τις χορδες..
αν ξερει καποιος πως να το φτιάξω..![]()
Αν έχεις πολύμετρο βάλτο στο μπίπερ ακούμπα το ένα σε μιά χορδή ή στην γέφυρα και το άλλο στο jack όχι μεσα τελείως λιγο στην άκρη της τρύπας.
Αν σου κάνει μπιπ σημαίνει ότι η γέφυρα με την άκρη της τρύπας του jack που είναι για γείωση έχουν επαφή άρα κάνει γείωση η γέφυρα.
θα κοιτάξω γι αυτο που λες με το πολυμετρο...ευχαριστω μαν![]()
καλα αντε η κιθαρα... το μπασο που δεν ειχε ουτε δυναμη να γραψει στο pc το σημα του..harilatron είπε:Δεν έχεις κάποιο πρόβλημα "για να το φτιάξεις". Έτσι κάνουν όλες οι κιθάρες με μονούς μαγνήτες.
Πάντα έτσι έκανε, απλώς παλιότερα δεν το είχες παρατηρήσει. (Ή τώρα έβαλες κάποιο πετάλι και άρχισε να ακούγεται)
ποιο μαυρο εννοεις..? ειναι 2 λεπτα καλωδια να ακολουθησω το μαυρο της εισοδου.?harilatron είπε:Σε αυτό, το μαύρο είναι η "γείωση". Πηγαίνει στο σασί του ενισχυτή και πηγαίνει και στη γέφυρα της κιθάρας (και επομένως και στις χορδές που ακουμπάνε στη γέφυρα). Εκεί πηγαίνει και το ένα άκρο από κάθε μαγνήτη.
Δεν φαίνεται να έρχεται από την γέφυρα κάποιο καλώδιο! Περίεργο. :sparkle_drive είπε:μια ιδεα το πως ειναι η τελε.. ποια να ειναι η γειωση?
απο την εισοδο φευγουν ενα ασπρο και ενα μαυρο καλωδιο..
Το μαυρο καλωδιο απ τον bridge ειναι κολλημενο στο ποτενσιομετρο του tone..myster_maze είπε:A, o mpikoz άλλαξε μαγνήτες!
Το μαύρο από τον bridge μαγνήτη που το έχεις συνδέσει? Πρέπει να γειώνεται αν δεν γειώνεται τότε δεν γειώνεται και η γέφυρα.
Πολύ σωστός αν θες μπορείς και με το μπιπερ από το πολύμετρο η μια τσιμπίδα στη γέφυρα η άλλη στη γείωση,καλώδιο θα είναι jack θα είναι όπου θες.harilatron είπε:Καλά, αν θέλεις να τη δεις ξεβίδωσέ την, αλλά μπορείς να ελέγξεις αν είναι συνδεδεμένη με τη γη με ένα πολύμετρο.
(Δηλαδή αν είναι συνδεδεμένη κάπως με τα "μαύρα")
Κι εγώ δεν βλέπω κάποιο καλώδιο αλλά δεν έχω ανοίξει ποτέ τέτοια tele.
Μπορεί και με ποιό ασφάλεια να το κάνει ένα καλώδιο χωρίς μόνωση στις άκρες και να ακουμπίσει την μια στο παξιμάδι του jack γιατί το συγκεκριμένο κάνει επαφή με την γείωση,και με την άλλη να ακουμπάει μεταλλικά μέρη που θέλει να τσεκάρει.mastropantelos είπε:Πρακτικος τροπος για να δοκιμασεις αν το προβλημα ειναι απο τη γειωση,χωρις αυτο να σημαινει οτι μπορεις να διαπιστωσεις αν εχεις καλη γειωση.Παρε ενα φις σουκο αρσενικο.Ανοιξε το και αφαιρεσε τους δυο πολους που μπαινουν στις τρυπες της πριζας.Συνδεσε μονο τη γειωση μεσα στο φις,που ειναι στη μεση,με καλωδιο 1.5mm ή 2.5mm.Παντα με προσοχη.Αφου λειπουν οι δυο πολοι ξαναλεω και αφου το καλωδιο το εβαλες στο φις στη μεση,στη γειωση δλδ,τοτε βαλτο στην πριζα και αρχισε να ακουμπας προοδευτικα το αλλο ακρο του καλωδιου σε μερη μεταλλικα του οργανου και του εξοπλισμου σου.Αν σταματισει,τοτε βρηκες το προβλημα αν οχι τοτε ή εχεις προβλημα στη γειωση ή κατι αλλο μεσα στο οργανο.Οσο για το φιλο που ειπε πιο πανω οτι πιθανον ο ηλεκτρολογος να σου πει οτι δεν κανει τπτ για να σου μετρησει τη γειωση,δε θα στο πει γιατι το οργανο κανει απο 600 και πανω και μπορει να φαει και μιση μερα μονο να στη μετρησει χωρις να σημαινει οτι κοστιζει μια περιουσια σε σχεση με την ασφαλεια σου αλλα και την ποιοτητα του ηχου σου.
Έτσι νομίζω κι εγώ.kbasilis είπε:Μπορεί και με ποιό ασφάλεια να το κάνει ένα καλώδιο χωρίς μόνωση στις άκρες και να ακουμπίσει την μια στο παξιμάδι του jack γιατί το συγκεκριμένο κάνει επαφή με την γείωση,και με την άλλη να ακουμπάει μεταλλικά μέρη που θέλει να τσεκάρει.![]()