Θόρυβος από τον υπολογιστή στο audio

Σημαντικό, με ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι, δοκίμασε εάν υπάρχει διαρροή στο σασί του υπολογιστή.

Θα κάνεις δύο δοκιμές. Μία με σβηστό υπολογιστή και μία με αναμμένο υπολογιστή.

Και στις δύο περιπτώσεις να μην είναι συνδεδεμένα άλλα μηχανήματα με τον υπολογιστή.

Τον ίδιο έλεγχο καλό είναι να κάνεις και στα μηχανήματά σου, δίχως να είναι συνδεδεμένα στον υπολογιστή.

Ξεκίνα το σύστημα δίχως να είναι συνδεδεμένα μηχανήματα στην κάρτα. Μόνο υπολογιστής και κάρτα.

Συνδέοντας ένα-ένα τα audio καλώδια και τα υπόλοιπα μηχανήματα στις εισόδους της κάρτας δες ποιό είναι αυτό(ά) που σου δημιουργεί(ούν) τον θόρυβο.

Αφαίρεση γείωσης όχι. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις την κάρτα με το τροφοδοτικό της.

Σημαντικό, με ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι, δοκίμασε εάν υπάρχει διαρροή στο σασί του υπολογιστή.

Θα κάνεις δύο δοκιμές. Μία με σβηστό υπολογιστή και μία με αναμμένο υπολογιστή.

Και στις δύο περιπτώσεις να μην είναι συνδεδεμένα άλλα μηχανήματα με τον υπολογιστή.

Τον ίδιο έλεγχο καλό είναι να κάνεις και στα μηχανήματά σου, δίχως να είναι συνδεδεμένα στον υπολογιστή.

Ξεκίνα το σύστημα δίχως να είναι συνδεδεμένα μηχανήματα στην κάρτα. Μόνο υπολογιστής και κάρτα.

Συνδέοντας ένα-ένα τα audio καλώδια και τα υπόλοιπα μηχανήματα στις εισόδους της κάρτας δες ποιό είναι αυτό(ά) που σου δημιουργεί(ούν) τον θόρυβο.

Αφαίρεση γείωσης όχι. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις την κάρτα με το τροφοδοτικό της.

Με γειωμένο τροφοδοτικό προφανώς και δεν υπάρχει τίποτα στο σασί. Δοκιμασμένο. Αυτά πιθανόν να γίνονται με ελαττωματικές συνδέσεις ή δίπολες πρίζες. Εδώ μιλάμε και καινούργια κατασκευή

Προφανώς και ΔΕΝ θα κάτσω να ελέγξω ένα ένα τα μηχανήματα του ρακ όταν σας έχω ξεκαθαρίσει ότι όπως είναι παίζει άψογα με άλλον υπολογιστή. Όταν ένα πρόβλημα έρχεται από έναν νεοφερμένο εκεί είναι και η αιτία. Αλλωστε αυτά τα είχα ξετινάξει όταν τα έστηνα για το λάπτοπ.

Το τροφοδοτικό της κάρτας δεν το πήρα εξ αρχής (το σκέφτομαι βέβαια για χρήση εκτός υπολογιστή) διότι ο κατασκευαστής δηλώνει οτι καλύπετται από usb 2.0 των 500ΜΑ και προτείνει τη χρήση του μόνο σε standalone mode. Εγώ το έχω σε usb 3.2 gen2 που ξεπερνάει κατά πολύ τα νούμερα αυτά. Το έχω δοκιμάσει και σε 2.0

Και μου φαίνεται εντελώς χαζό να μην μπορεί το 600άρι τροφοδοτικό να δώσει την ισχύ αυτή όταν την έδινε άψογα το τροφοδοτικό του λαπτοπ.

Προφανώς και ΔΕΝ θα κάτσω να ελέγξω ένα ένα τα μηχανήματα του ρακ όταν σας έχω ξεκαθαρίσει ότι όπως είναι παίζει άψογα με άλλον υπολογιστή. Όταν ένα πρόβλημα έρχεται από έναν νεοφερμένο εκεί είναι και η αιτία. Αλλωστε αυτά τα είχα ξετινάξει όταν τα έστηνα για το λάπτοπ.
Όπως θες.

Και μου φαίνεται εντελώς χαζό να μην μπορεί το 600άρι τροφοδοτικό να δώσει την ισχύ αυτή όταν την έδινε άψογα το τροφοδοτικό του λαπτοπ.
Δεν έχει να κάνει με την ισχύ του ρεύματος, τέλος πάντων.

Το τροφοδοτικό της κάρτας δεν το πήρα εξ αρχής
Υπάρχει περίπτωση να είναι αυτή η λύση σου. Αν μπορούσες να συνδέσεις την κάρτα με άλλο τρόπο στον υπολογιστή αλλά με ξεχωριστή τροφοδοσία, κατά πάσα πιθανότητα θα δούλευε.

Δεν έχει να κάνει με την ισχύ του ρεύματος, τέλος πάντων.

προφανώς και δεν έχει. Δεν ξέρω γιατί πρότεινες το δικό της τροφοδοτικό άλλωστε.

Υπάρχει περίπτωση να είναι αυτή η λύση σου. Αν μπορούσες να συνδέσεις την κάρτα με άλλο τρόπο στον υπολογιστή αλλά με ξεχωριστή τροφοδοσία, κατά πάσα πιθανότητα θα δούλευε.

για ποιό λόγο?

αν είναι ground loop αυτό δεν θα πάψει να ισχύει καθώς το usb θα είναι στη θέση του και θα μεταφέρει γείωση.

αν είναι ground loop αυτό δεν θα πάψει να ισχύει καθώς το usb θα είναι στη θέση του και θα μεταφέρει γείωση.
Σελίδα 3, είχα γράψει ότι έχω ακριβώς το ίδιο θέμα και το έψαξα πολύ. Η λύση που βρήκα μετά από καιρό ήταν να μη παίρνει ρεύμα η κάρτα ήχου από την motherboard.

Σελίδα 3, είχα γράψει ότι έχω ακριβώς το ίδιο θέμα και το έψαξα πολύ. Η λύση που βρήκα μετά από καιρό ήταν να μη παίρνει ρεύμα η κάρτα ήχου από την motherboard.

ρεύμα μπορεί να μην παίρνει, αλλά γείωση θα παίρνει

και εξήγησέ μου, από το λαπτοπ δεν έπαιρνε ρεύμα πριν?

ρεύμα μπορεί να μην παίρνει, αλλά γείωση θα παίρνει

και εξήγησέ μου, από το λαπτοπ δεν έπαιρνε ρεύμα πριν?
Είχα γράψει ότι φταίει η motherboard και το πώς μεταδίδει το ρεύμα μέσα από τα usb.
Τα laptop έχουν διαφορετικό τρόπο μετάδωσης ρεύματος γιατί υπάρχει και μια μπαταρία στη μέση.

Είχα γράψει ότι φταίει η motherboard και το πώς μεταδίδει το ρεύμα μέσα από τα usb.
Τα laptop έχουν διαφορετικό τρόπο μετάδωσης ρεύματος γιατί υπάρχει και μια μπαταρία στη μέση.

ναι αλλά όταν είναι μόνιμα πάνω στο τροφοδοτικό είναι επίσης κι η γείωση

προφανώς και δεν έχει. Δεν ξέρω γιατί πρότεινες το δικό της τροφοδοτικό άλλωστε.
Διότι αν κάνεις χρήση του τροφοδοτικού της, κατά κάποιον τρόπο απομονώνεις τις τροφοδοσίες (βλέπε isolation). Εξαρτάται βέβαια και από τον εσωτερικό σχεδιασμό τροφοδοσίας της κάρτας.

Άλλο πράγμα η τάση και άλλο η γείωση.

ναι αλλά όταν είναι μόνιμα πάνω στο τροφοδοτικό είναι επίσης κι η γείωση

Το τροφοδοτικό του laptop είναι εξωτερικό, είναι ένα power brick, λειτουργεί διαφορετικά.
Επίσης το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν παρουσιάζεται σε όλες τις motherboard, αλλά σε κάποιες, και φθηνές και ακριβές. Είχε πει και κάποιος πιο πίσω ότι είναι το shielding που έχει η motherboard.

μην μπερδεύουμε τα πραγματα.

Το shielding παίζει ρόλο σε εκπεμπόμενη παρεμβολή (που κατά τη γνωμη είναι το πρόβλημα) και η μεταφορά μέσω του usb είναι το θέμα του grounding.

όλοι οι υπολογιστές δουλεύουν με 12 volt και με 5. Στην περίπτωση του laptop παίρνουν από 230 και βγάζουν 20 εκτός του υπολογιστή και μέσα το σταθεροποιούν στα 12 και στα 5.

Σε υπολογιστή desktop το τροφοδοτικό κάνει τα 230 12 και 5 και τέλος.

Οι φιλοσοφία είναι μία και στις δυό περιπτώσεις. Η ισχύς αλλάζει μόνο.

Εγω φοβάμαι περισσότερο το γιαλί στο κουτί, αλλά καθυστερεί μια παραγγελία για μακρύ hdmi.

Γενικά 99% είναι ίσως πρόβλημα που λύνεται με γαλβανική απομόνωση, όπως γίνεται δηλαδή και με τα DI.

Επειδή ήδη άνοιξα θέμα στα RME forums και εκεί καταλήγουν σ αυτό. Υπάρχουν isolators που κάνουν τη δουλειά αυτήν αλλά ακριβώτερα από το ifi.

Θα το ψάξω περισσότερο.

Συγγνώμη αν κάποιος το ανέφερε πιο πριν και δεν το πήρε το μάτι μου. 

Έχουμε τσεκάρει μήπως το backplate (I/O shield) είναι τζαναμπέτικο;

https://www.google.com/search?q=i/o+shield&sxsrf=ALeKk00XgX_jaMVrCZsSs4EldHfGXCLtGg:1611076182089&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiI9qe8vqjuAhUQjRQKHTLRBw8Q_AUoAXoECBAQAw&cshid=1611076268924109&biw=1280&bih=891

Αυτό το μίζερο τσιγκάκι που μπαίνει σαν καπάκι στην πλάτη, στα βύσματα που βγάζει η μητρική. Μερικές φορές τυχαίνει κατά την εγκατάσταση κάποια από όλα αυτά τα απαίσια αυτάκια που έχει να στραβώσουν, και να ακουμπούν κάποιο βύσμα σε σημείο που δεν πρέπει. Την είχα πατήσει παλιά σε υπολογιστή μου που έκανε γργργρ όταν κουνούσα το ποντίκι (usb). Έφταιγε αυτό (εκ των υστέρων το κατάλαβα). Το έβγαλα, το έβαλα σωστά, κοίταξα μία και τους αποστάτες που κρατούσαν τη μητρική και τις βίδες (αφού τον έλυσα που τον έλυσα τον υπολογιστή) και έστρωσε. Μακάρι να είναι κάτι τόσο απλό στην περίπτωση σου, μπορεί και να το έχεις τσεκάρει ήδη, απλά το ρίχνω σαν ιδέα κι αυτό.

τι να σου πω, καινούργια ΜΒ είναι....

αν είναι απ τη μάνα της έτσι...

θα το δω

Φιλε dm,δεν θα ξαναφερθώ δημοσίως για την γείωση εφόσον  θεωρείται επικίνδυνο,αν και εννοούσα να κανεις δοκιμή και οχι σε μόνιμη λειτουργία.Ωστοσο τα loop isolator sta lines υποβαθμίζουν καπως την ποιοτητα του ήχου.Εαν δεν βγάλεις ακρη απλά αγόρασε ενα ac to ac 220 το 220  (500+ watt) μετασχηματιστή απομονωσης με lift και ολα καλά .

Φιλε dm,δεν θα ξαναφερθώ δημοσίως για την γείωση εφόσον  θεωρείται επικίνδυνο,αν και εννοούσα να κανεις δοκιμή και οχι σε μόνιμη λειτουργία.Ωστοσο τα loop isolator sta lines υποβαθμίζουν καπως την ποιοτητα του ήχου.Εαν δεν βγάλεις ακρη απλά αγόρασε ενα ac to ac 220 το 220  (500+ watt) μετασχηματιστή απομονωσης με lift και ολα καλά .

δεν σε κατηγόρησα, απλώς συζητάμε. Το έχω κάνει άλλη φορά σε λαπτοπ και ξέρω ότι θα δουλέψει. Αλλά δεν θέλω να το κάνω και να το έχω μόνιμο.

Αυτή τη στιγμή κάνω διάφορες δοκιμές και σιγά σιγά κάπου θα καταλήξω.

Καλή η συμβουλή για το ac/ac. Δεν το είχα σκεφτεί

333.PNG 222.PNG 11.PNG

Δουλευει καλά απλα στοιχίζει λιγο....

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back