Θηκη αρμονιου gator tsa 61 και silica gel

fasma88

Νέο μέλος
Πόντοι
8
Παιδιά καλησπέρα!
Αγόρασα μια θήκη αρμονιου, συγκεκριμένα την gator tsa 61.
Μέσα βρήκα δύο σακουλάκια που γράφουν τα εξης : Silica gel, throw away, do not eat, desiccant.
Ψάχνοντας στο Google είδα ότι είναι απλά αποξηραντικα για να προστατεύουν τη θήκη από την υγρασια.
Θα ήθελα να ρωτήσω λοιπον: Τώρα που θα βάλω μέσα το αρμόνιο (korg pa 700) αυτά τ' αφήνω μέσα στη θήκη η τα πετάω;
Και κάτι ακομα: Τη θήκη (μαζί με το αρμονιο) θα την έχω κατά βάση σε μια μεταλλικη ντουλαπα τριφύλλη (στο ένα φυλλο). Χρειάζεται να βάλω σκοροαπωθητικο στη ντουλαπα (αν και συνήθως για τα ρούχα βαζουν);
Ευχαριστώ πολύ παιδιά!

Απο τη στιγμη που το περιβαλλον που θα τη βαλεις εχει φυσιολογικες συνθηκες, ειναι δηλαδη μεσα σε κατοικησιμο σπιτι, δε χρειαζεται να ασχοληθεις ιδιαιτερα με την υγρασια.

Ουτε για τους σκορους θα ανησυχουσα, αν δεν εχεις ηδη τετοιο προβλημα.

Ευχαριστώ πολύ!
Να ρωτήσω και κάτι άλλο:
Το εσωτερικό ύψος της θήκης είναι 15,2 εκατοστά. Το ύψος του korg pa700 είναι 13,2 εκατοστά.
Η θήκη μέσα έχει δύο μαξιλάρια (ένα μεγάλο κι ένα μικρο) και ένα φελιζολ (δεν ξέρω αν είναι ακριβώς φελιζολ, το εξηγώ στο Υ.Γ κάτω κάτω στο μηνυμα) για να κρατάνε το οργανο σωστά, αν έχει μικρότερο ύψος. Αν βάλω τα δύο μαξιλάρια δεν κλείνει καν η θηκη, οπότε τα ξεχνάμε αυτά. Αν βάλω το φελιζολ τότε αν αφησω τη θηκη κατω σχεδόν κλείνει (μένουν από τη μια πλευρά ελάχιστα χιλιοστά, πιστεύω 2-3 χιλιοστά, ούτε καν 0,5 cm) και φυσικά μολις πατησω τα κουμπια και τις κλειδαριες κλείνει μια χαρά.
Το φελιζολ είναι 2 cm και με κάποια βουναλάκι που κάνει πάει 3 cm. Γενικα είναι αρκετα μαλακό σαν ηχομονωτικο υλικό.
Είμαι μεταξύ δύο επιλογών:
1) Βαζω το οργανο χωρίς το φελιζολ καθόλου. Το οργανο όμως θα είναι κάθετα σε ντουλαπα, οπότε αν κουνηθεί κάτι (σε περίπτωση σεισμού π.χ.) υπάρχουν 2 cm κενά και θα μπάλατζαρει γενικά μέσα στη θήκη η οποία αν δεν βάλω το φελιζολ δεν έχει κάτι μαλακό να το κρατάει.
2) Βαζω το φελιζολ και το κλείνω. Θεωρώ ότι είναι η καλύτερη λύση μέχρι στιγμής μιας και μπορεί να είναι λίγο οριακά με το ύψος του αρμονιου όμως το φελιζολ είμαι μαλακό άρα λογικά αυτό θα πιεστεί και οχι το οργανο. Επίσης τα 13,2 cm ύψος του οργάνου δεν είναι τόσα σε όλο το οργανο (π.χ. στα πλήκτρα του τα cm είναι αρκετά λιγοτερα). Άρα αν γίνει π.χ σεισμος η κουνηθεί η ντουλάπα, το φελιζολ λογικά θα προστατεύσει το οργανο. Υπάρχει λοιπόν περίπτωση το φελιζολ σε βάθος χρόνου να πιέσει την εξωτερική επιφάνεια του οργάνου προς τα μέσα και να του κάνει ζημια; Σε μια δοκιμή πάντως που έκανα για λίγο, δεν έπαθε τίποτα το οργανο ίσα ίσα νομίζω ότι το προστατεύει κιόλας.
Αυτά λοιπόν και συγνώμη αν έγραψα πολλά. Όσοι γνωρίζετε θέλετε και μπορείτε, παρακαλώ να μου απαντήσετε.
Σας ευχαριστώ πολύ.

Υ.Γ. : Δεν ξέρω αν το υλικό που έγραψα στη 2η λύση, είναι ακριβώς φελιζολ. Σαν ηχομονωτικο μοιάζει (ίδια φάση ακριβώς ειναι) δεν ξέρω τι ακριβώς είναι. Πάντως δεν είναι σκληρό και ακαμπτο σαν τα γνωστά φελιζολ, ισα ίσα που πιέζεται εύκολα γενικά.

Αν ειναι το κλασσικο υλικο που βαζουν, αυτο που μοιαζει με σφουγγαρι μπανιου, ειναι πολυ ευκαμπτο και για 2-3 χιλιοστα το βρισκω πολυ δυσκολο να κανει ζημια.

Ακριβώς, σαν σφουγγαρι μπανιου είναι. Λάθος έκφραση το "φελιζολ" από μένα. Είναι σαν σφουγγαρι μπανιου με βουναλάκια και μοιάζει με ηχομονωτικο υλικο. Λογικά είναι το κλασσικό υλικό που λες πιο πάνω.
Χωρίς καθολου αυτό, όταν κατεβάζω τη θηκη (πριν την κλειδωσω), η μία πλευρά κλείνει τελείως και στην άλλη μένουν ανοιχτα 2 mm. Ε, απλά με αυτό μαζί, πάλι η μία πλευρά κλείνει τελείως και στην άλλη μένουν ανοιχτά 4 mm (δεν το μέτρησα ομως κάπου εκεί το υπολογίζω.
Εννοειται ότι κλειδώνει πανεύκολα και θεωρώ ότι είναι πιο ασφαλές με το "σφουγγαράκι" για να μην χτυπάει το αρμόνιο πάνω στο μπροστινο σκληρό μέρος της θήκης σε περίπτωση μεταφοράς η κάποιου κουνηματος της ντουλάπας η σεισμού (όπως είπα πριν η θηκη με το αρμονιο είναι κάθετα μέσα σε ντουλαπα τριφυλλη). Και αυτό γιατί αν βγάλω τα "σφουγγαρακια" μένουν 2 cm κενό μεταξύ αρμονιου και θήκης, άρα είναι πιο εύκολο να γίνουν κραδασμοι.
Κι εγώ θεωρώ ότι είναι εύκαμπτο το υλικό αυτό πολύ και είναι δύσκολο να γίνει ζημιά από καποια πίεση, μιας και το υλικό επί της ουσίας πιέζεται.

Trending...

Νέα θέματα

Back