Εγώ πάλι διαβάζω και ξαναδιαβαζω το αρχικό ποστ' date=' και ψάχνω να δω που την λέει στους ίασης.... Γιατί εγώ βλέπω οτι τη λέει στο μαγαζάτορα, ο οποίος έδινε καταπληκτικές δικαιολογίες για να έχει τσάμπα λαιβ, ενω όπου δεν τον έπαιρνε πλήρωνε όσο όσο.[/quote']
Εγώ δεν είπα ότι την λέει κανείς στους Ίασις. Αν και ο φεντεριάρης δεν αρκέστηκε να πει ότι "κάποιο γκρουπ", είπε συγκεκριμένα το όνομα του γκρουπ. Δηλαδή αν αντί για Ίασις έγραφε "Pink Floyd" τότε θα καταλάβαινες ευκολότερα ποιο είναι το νόημα αυτών που λέω;
Αυτό που γράφει ο φεντεριάρης μπορεί να έχει μία από τις εξής δύο έννοιες:
α) ότι οι Ίασις "δεν μάσησαν" από την πολιτική αυτού του μαγαζάτορα, και γι' αυτό πήραν τα χρήματα.
β) ότι ο μαγαζάτορας έκρινε σκόπιμο να δώσει αυτά τα χρήματα σε μία γκρουπάρα όπως οι Ίασις, αλλά δυστυχώς δεν τα δίνει για άλλους.
Το δικό μου σχόλιο καλύπτει και τις δύο περιπτώσεις, καθώς αν ισχύει η πρώτη, δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει το σχόλιο του φεντεριάρη, ενώ αν ισχύει η δεύτερη υπάρχει ένας υπαινιγμός ότι "εντάξει, δεν αξίζουν οι Ίασις τέτοια ειδική μεταχείριση", υπαινιγμό που θα εκτιμούσα ως κακοήθη.
Και στις δύο περιπτώσεις, δεν μπορεί οι Ίασις να μνημονεύονται σαν (ακούσιοι έστω) συμμέτοχοι σε αυτή νοοτροπία. Εγώ θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να ζητά χρήματα και αν του τα δίνουνε καλά κάνει και τα παίρνει. Τα υπόλοιπα τα έγραψα διότι αυτές οι απόψεις στηρίζουνε ΟΛΕΣ τις παρεξηγήσεις από τις οποίες υποφέρει η ελληνική μουσική, όχι τώρα, αλλά τα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια.
Τι είπα; Όλες; Όχι όλες όπως μου θύμισες φίλε arpegios...
Βεβαίως χαλαρώστε. Αφήστε τη Βανδή και τον Χατζηγιάννη να προσποιούνται τους καλλιτέχνες και να αλωνίζουν τις πίστες. Οι άλλοι' date=' έχουν δεν έχουν είκοσι μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα για να εμφανιστούν ζωντανά, απλήρωτοι ασφαλώς. Και όταν με το καλό κάποιος ρωτήσει τι γίνεται με αυτή την υπόθεση, οι απαντήσεις είναι έτοιμες: φταίει το κοινό, φταίει η κοινωνία, φταίει η μοίρα κλπ. Πάντως εμείς... χαλαροί. ¶λλωστε το παν είναι να γουστάρουμε, έτσι δεν είναι.
Συνεπώς...
Ακόμα και έτσι να μην είναι, το ποστ χαλαρά είναι flamebate.
... ας βαφτίσουμε κάθε προσπάθεια για ειλικρινή διάλογο "flamebate". Ποιος είναι τώρα αυτός ο τύπος που θέλει να μας πει ότι μπορεί να υπάρχει μία άλλη νοοτροπία; Ούτε μουσικός δεν είναι. ¶στον μωρέ.