Αν μου ελεγες για ραχμανινοφ μπορει να το δεχομουν αυτο που λες neeq. Αλλα διαφωνω πάλι μαζι σου
Αλλα σε αγαπώ, ειπα ψεμματα πριν!!!
Γενικα αγαπώ οποιον αγαπά οτι αγαπώ και διαφωνω καλοπροαίρετα παντα.
Παντως παλια εκανα delivery και ξερω και απο πιτσες, και απο σουβλακια να παραδιδω, και εχω μαθει ολοκληρες περιοχές σαν χαρτης απο αυτη τη δουλεια.
Επιμενω παντως οτι το κλασσικο πιανο με τα πληκτρα δεν θα επρεπε να εχουν καμμια σχεση στην αντιληψη κανενός.
Ιδια σχεδόν παλι
βαση, ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ και εχω περασει και απο τα δύο. (Ενταξει δεν ειμαι ουτε ο Σγουρος, ουτε ο Jordan Rudess) αλλα εχω το βιωμα πλεον για να τα ξεχωρίζω. Παλια δεν θα τα ξεχώριζα οταν ημουν μικρος και πρωτοασχολήθηκα μαζι τους.
Μα και τα μαθηματα αρμονίου ή κλασσικου πιανου και η υλή τους το δειχνουν αυτό,
πριν φτασουμε σε δεινο εκτελεστικο επιπεδο επιπεδο,
ο πληκτρας διαμορφώνει τον ηχο του real time, πρεπει να εχει αισθηση του οργανου που προσομοιώνει, φυσικου η τεχνητου, εχει να δουλεψει με ταξιμια portamento, velocity , modulation, control, εχει γυρω του 2-5 πληκτροφόρα
ειναι performer. Αυτον θεωρω εγω πληκτρά, αλλιως ειναι oργανιστας.
Τελος παντων , θελει αναλυση το θεμα τωρα και ξεφευγουμε.
Π.χ. η μανα μου ειναι καθηγητρια, χρονια επαγγελματιας στο πιανο, δεν μπορει να γινει πληκτρου με τιποτα, ειναι πιανιστρια η γυναικα , δεν μπορει να παιξει πληκτρα ουτε κατα 10% οπως μπορω εγω, ουτε καν μπορει να μαθει, δεν το εχει. Μπορει βεβαια να σου παιξει στο τριτον μπετοβεν και τα παιδια του πειραιά καταπληκτικα. Εγω ομως (και ο καθε εγω) αν χρησιμοποιήσω καποια layers και εχω εμφυτο πλεον το velocity και το aftertouch, την αποδοση των effe και των controls να σου βγαλω πιο ευαισθησια και πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα απο αυτην στα ιδια κομματια και ας πατάμε τις ιδιες νότες, .
Χωρια τον προγραμματισμό.
Αυτη ειναι πιανιστρια και εγω πληκτράς.
Ειμαστε διαφορετικα πραγματα, τελείως.
Το παλικάρι θελει να γινει πληκτράς, ετσι δεν ειναι, αυτα πρεπει καποιος να του διδαξει ως δασκαλος περαν απο τη θεωρια της μουσικής, γιατι αυτα θελει να μάθει.
Και τελικα , σας καλω σε μονομαχία. Θα μαζευτουμε οι ενεργοι πληκτραδες του noiz σε ενα δωματιο, θα παίζουμε versus και στο τέλος θα μείνει μόνο ένας και θα πάρει το Βραβείο!