Θελω να φτιαξω slide guitar... τι ξυλο να βαλω?

takis0607

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Γεια χαρα...ειπα να φτιαξω μια SLIDE GUITAR και σκεφτηκα να ζητησω την αποψη σας για το ξυλο που θα βαλω.Σκεφτηκα να βαλω ενα σκληρο ξυλο οπως το κελεμπεκι (maple)(μεχρι να βρω την ελληνικη του ονομασια κοντεψα να ξεχασω τι ηθελα να φτιαξω).Αν εχετε καμια συμβουλη η εμπειρια βοηθηστε με. ???

ωραιος ο robert johnson :D sorρy φιλε δεν ξερω να σου πω απλα ειδα τη φωτο σου και ενθουσιαστικα

Αν λες  lap guitar εγω εβαλα δρυ απο κατι σκαλοπατια που ειχε περισσεψει!

lap1.jpg

lap2.jpg

lap4.jpg

mariopol είπε:
Αν λες  lap guitar εγω εβαλα δρυ απο κατι σκαλοπατια που ειχε περισσεψει!
Ωραιος...... :oΑπο ηχο τι λεει???(σαν ξυλο,και γενικα)Τι scale εχει...μεγαλο φαινεται..

takis0607 είπε:
Ωραιος...... :oΑπο ηχο τι λεει???(σαν ξυλο,και γενικα)

Τι scale εχει...μεγαλο φαινεται..
80 ποντους ειναι ολο και ολο! κατα τα αλλα ειναι απο το λινκ που εβαλe ο bluezilck ;)

ενα tone το ηθελε τελικα. μου φαινεται αρκετα πριμο. βεβαια ειναι και tele-lap ;D

εχω και ενα videaki sto link.

ξυλο απο ξυλουργο η επιπλοποιο φιλε μου! ολοι οι αλλοι χρησιμοποιουν οδοντογλυφιδοξυλα!

mariopol είπε:
ξυλο απο ξυλουργο η επιπλοποιο φιλε μου! ολοι οι αλλοι χρησιμοποιουν οδοντογλυφιδοξυλα!

Εγω εχω βγαλει δικο μου σχεδιο...οταν αρχισω την κατασκευη θα ποσταρω τιποτα....

Οχι προς το παρον ομως γιατι εχω μηνει με τα ρεστα..! :'( :'( :'( :'(

Ξέρω ότι πρόκειται thread για ιδιοκατασκευή και είμαι καραoff topic αλλά μιας και την χάζευα χτες σε ένα βιντεάκι με slide, αυτή η National Resolectric με τον neck P90, είναι καταπληκτική για πολύ μαγκιόρικο slide (με την προϋπόθεση πάντα ότι μπορείς να την κάνεις καλά  ;) )

Αν και πάντα ήθελα (δεν έχω καταφέρει) να ακούσω οποιαδήποτε από τις κυρίες (ειδικά τις 65άρες) που βρίσκονται <A href="http://www.mark-cole.co.uk/teisco/solid-4.htm">εδώ</A>

Ας όψεται ο κύριος Taylor.....

Και η δικη μου η πλαστικη...64αρα ειναι... ;D

43077461e10aa1f88a3dd844535577595aa753c18ad36f05de2e924d.jpg

αυτο που μετραει στις slide κιθαρες ειναι χαλαρα ο ΜΑΓΝΗΤΗΣ,αν βρεις κιθαρα με "ανορθοδοξους" μαγνητες σαν και τη δικη μου ή τις Teisco που λινκαρες (τις προτιμαει και ο Cooder & μαλιστα βαζει τους μαγνητες τους σε "καλες" κιθαρες) εισαι οκ... ;),το...ξυλο ειναι δε τοσο "λιγο" σε ενα lap steel που δεν νομιζω να ενδιαφερει κανεναν...

[quote ,το...ξυλο ειναι δε τοσο "λιγο" σε ενα lap steel που δεν νομιζω να ενδιαφερει κανεναν...

εννοειται οτι δεν μιλαμε για επιλογη ξυλου με βαση τον ηχο! ειναι καθαρα θεμα αντοχης!

(για την απλη version της lap steel τουλαχιστον)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Superfunk είπε:
Και η δικη μου η πλαστικη...64αρα ειναι... ;D
Την φωνάζεις Gary;  ;D

Μου φαίνεται περίεργο που το γράφω αλλά μ' αρέσει βρε σύ.

Και αν σκεφτείς ότι στο διπλανό thread με τις ποζερίλες, άντε κανα δυο να μ' αρέσανε.  ???

Γερνάω;

Χαζεύω;

οποτε η τελικη προταση για το παληκαρι που θελει να φτιαξει μια lap-steel και ρωταει για τα ξυλα,ειναι να βρει ενα καλο χυτηριο! ;D ή σιδερα!

Δε πειραζει.......λεω να βαλω μαρμαρο... ;D ;D

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back