Θέλει στίχους/φωνή - Ελληνικό "mellow" pop rock

anjelinio

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Hello ... ένα ήρεμο σχετικά pop/rock τραγουδάκι, κάτι ανάμεσα σε chris rea & εκείνος κι εκείνος. Χρειάζεται απεγνωσμένα φωνητικά και στίχους παιδιά :)

Έχει πάνω ακουστική, ηλεκτρική, μπάσο τύμπανα.

Pio_Konta_No_Vox128k.mp3

Attachments

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
... επειδή είναι τρελά βαρετό και "πασέ" να κάνεις download 5Mb, στο soundcloud:

Έλα ρε παιδιά, με κάνετε να αισθάνομαι ... ανεπαρκής  ???

200-τόσα views, κι ούτε μια γνώμη ρε αδερφέ  :-\ ... bummer.

anjelinio είπε:
Έλα ρε παιδιά, με κάνετε να αισθάνομαι ... ανεπαρκής  ???

200-τόσα views, κι ούτε μια γνώμη ρε αδερφέ  :-\ ... bummer.
Ουψ, εγώ πάντως ξέχασα να σου γράψω :) Σαν παραγωγή μου φάνηκε επαγγελματικό(τατο) και μ άρεσε πολύ η μελωδία στην κιθάρα, απλή αλλά την θυμάσαι και σου μένει. Τώρα για στίχους δεν μπορώ να σου πω, γράφουν πολλά παιδιά εδώ. Γιατί απαραίτητα ελληνικούς (από περιέργεια)

Πάντως πιστεύω ότι πολλοί δε σου απάντησαν γιατί νόμιζαν ότι ψάχνεις στίχους και όχι γνώμη για την παραγωγή :)

Όμορφα :)

ps : και το σόλο μελετημένο και μετρημένο, και φρασάρες :)

AuditoryDriving είπε:
ps : και το σόλο μελετημένο και μετρημένο, και φρασάρες :)
Φίλε, έψαχνα για γνώμη για την overall σύνθεση και την παραγωγή, αλλά όταν διάβασα κι αυτό .. κοκκίνησα  :-*  

Μου 'φτιαξες τη μέρα, σε ευχαριστώ ΠΑΡΑ πολύ για τα καλά λόγια !

Α και ναί παιδιά, γνώμες και σχόλια είναι παραπάνω απο ευπρόσδεκτα !

Μισός λόγος που το βγάλαμε εδώ το κομμάτι είναι να πάρουμε και καμμιά γνώμη

( π.χ. ... "σταματήστε να ακούτε Πυξ-Λαξ" ή κάτι τέτοιο ;D )

Oh .. και φυσικά ... Ελληνικοί στίχοι, γιατί μόνο στη γλώσσα σου μπορείς να βγάλεις την καρδούλα σου 100% :P

( και το λέω έχοντας ζήσει 7 χρόνια έξω, και θεωρώντας ότι τα Αγγλικά μου είναι σχεδόν ισάξια με τα Ελληνικά μου )

anjelinio είπε:
σταματήστε να ακούτε Πυξ-Λαξ
Η αλήθεια είναι ότι αυτούς φέρνει στο νου το κομμάτι. Ίσως παιδεύοντας το λίγο βγάλει και κάτι διαφορετικό αλλά και πάλι, πόσο καλό είναι καθε τόσο να προσπαθείς να αποφύγεις ότι βγαίνει φυσικά σαν μελωδία φωνής απλά και μόνο επειδή θυμίζει Πυξ-Λαξ; 

atreu73 είπε:
Η αλήθεια είναι ότι αυτούς φέρνει στο νου το κομμάτι. Ίσως παιδεύοντας το λίγο βγάλει και κάτι διαφορετικό αλλά και πάλι, πόσο καλό είναι καθε τόσο να προσπαθείς να αποφύγεις ότι βγαίνει φυσικά σαν μελωδία φωνής απλά και μόνο επειδή θυμίζει Πυξ-Λαξ; 

Εμένα πάντως δε μου θύμισε πυκς λαξ και κυρίως δε μου βγαλε κλάψα αλλά μια αισιοδοξία με λίγη μελαγχολία. ΓΙα δώσε λίγο ίνφο για την ηχογράφηση ρε anjelinio, εξοπλισμό, τρόπο, χρόνο κτλ, αυτά που μας αρέσουν δηλαδή :)

AuditoryDriving είπε:
ΓΙα δώσε λίγο ίνφο για την ηχογράφηση ρε anjelinio, εξοπλισμό, τρόπο, χρόνο κτλ, αυτά που μας αρέσουν δηλαδή :)
... εεε. Οκ, here goes. Είναι ηχογραφήμενο σε ένα .. γκαράζ, πραγματικό, ενός φίλου ο οποίος έκανε και την περισσότερη δουλειά όσον αφορά ηχοληψία και παραγωγή, με εμένα απο δίπλα να λέω τα δικά μου σαν κακομαθημένο :D

Η ακουστική είναι μια φτηνή Fender, γραμμένη με μικρόφωνο ( και προσευχές για ησυχία 3 λεπτών χαχαχα ... ), είναι διπλή, γραμμένη 2 φορές και panned, ακούγεται πάρα πολύ αυτό στην αρχή του κομματιού αν προσέξεις.

Μπάσσο είναι επίσης άνθρωπος, ένα jazz bass direct στην κάρτα ήχου. Μας έβγαλε λίγο την πίστη ειδικά το μπάσσο, για να ξεχωρίσει και να ακουστεί στη μίξη - φτάσαμε στο σημείο να ντουμπλάρουμε το track, και να φάει λίγη παραμόρφωση για να τονιστούν τα μεσαία και να βγεί κάπως μπροστά στη μίξη ! ( Η χαρά του παιδιού :P )

Η ηλεκτρική είναι μια ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ Fender Ghallagher, ότι πιο θεικά απίστευτα γαμάτο όργανο έχει πέσει ποτέ στα χέρια μου, μεταμορφώνεται απο κλάμα σε ουρλιαχτό κι όλα τα ενδιάμεσα. Την έγραψα μεν εγώ ακούγωντάς τη με εφέ απο την κάρτα, αλλά το track γράφτηκε clean, και το πέρασε ο Βαγγέλης μετά απο αληθινό amp για να καταλήξει σε αυτό που ακούς στο track.

Tα τύμπανα είναι τελείως programmed, απο έτοιμα midi parts πειραγμένα λίγο.

Όλη η ηχογράφηση δεν πρέπει να πήρε πάνω απο 2-3 ώρες, και φαντάζομαι ότι στο σύνολο μετά δεν περάσαμε τις 10 ώρες, ίσως υπερβάλλω κιόλας δηλαδή. Βγήκε εύκολα και γρήγορα. Μόνο το solo πρέπει να παίχτηκε ξέρω 'γω, 4 - 5 φορές; Δοκιμάσαμε φράση φράση γιατί δεν είχα κάτι έτοιμο, αλλά τελικά αμα δε κλείσεις μάτια και να "μπείς" να παίξεις δε γίνεται τίποτα με ... μαθηματικά :P

Έχει κι ένα overdub στο τελευταίο run, που αν το προσέξεις είναι παιγμένο στο neck, ενώ όλο το υπόλοιπο είναι στην 4 θέση, out of phase ;D interesting parafernalia !

Γενικά το πιο δύσκολο ήταν να ξεχωρίσουν τα όργανα, όσον αφορά συχνότητες, και να ακουστούν ! Δεν το περίμενα, δεν έχω βέβαια και καμμιά σοβαρή recording εμπειρία και μου 'ρθε "κάπως".

Ε, κι αυτά ... θα ρωτήσω το Βαγγέλη για το software και ίσως περισσότερες λεπτομέρειες αν θές. Είσαι και Bio/AI παιδί, και σαν προγραμματιστής κι εγώ ... ότι μπορώ να βοηθήσω φίλε ;)

Προσωπικώς το άκουσα πολύ ευχάριστα έστω και χωρίς φωνητικά. Μου αρέσει το θέμα της κιθάρας που είναι τόσο απλό αλλά σου μένει. Μπορεί να γίνει ωραιότατο και αρκετά πιασάρικο με τη σωστή μελωδική γραμμή και έναν καλό, όχι μπουρδοφιλοσοφίζοντα στίχο.

Το μόνο που δεν κατάλαβα γιατί κάνατε είναι αυτό:

anjelinio είπε:
Την έγραψα μεν εγώ ακούγωντάς τη με εφέ απο την κάρτα, αλλά το track γράφτηκε clean, και το πέρασε ο Βαγγέλης μετά απο αληθινό amp για να καταλήξει σε αυτό που ακούς στο track.
Προς τι το reamping και όχι εγγραφή κατευθείαν με μικρόφωνο πάνω στον ενισχυτή;

Jazzjoker είπε:
Προς τι το reamping και όχι εγγραφή κατευθείαν με μικρόφωνο πάνω στον ενισχυτή;
... πρακτικότητες. Ήταν 11 το βράδυ :)

Έχεις και χώρο να πειραματιστείς όμως έτσι, όταν το σήμα είναι καθαρό μπορείς να δοκιμάσεις μετά το γεγονός ότι εφέ ή ρύθμιση θες, και να το ακούσεις μαζί με το υπόλοιπο, να συγκρίνεις κτλ. κτλ.

Α και για να αποδίδωμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, ο Βαγγέλης στον οποίο αναφέρομαι είναι ο φίλτατος Vaggelis_Revolted, sound engineer extraordinaire που σε καμμία περίπτωση δεν περιορίζεται στο βαρύ metal που μας έχει συνηθίσει με τους Revolted Masses ε  :)

anjelinio είπε:
Έχεις και χώρο να πειραματιστείς όμως έτσι, όταν το σήμα είναι καθαρό μπορείς να δοκιμάσεις μετά το γεγονός ότι εφέ ή ρύθμιση θες, και να το ακούσεις μαζί με το υπόλοιπο, να συγκρίνεις κτλ. κτλ.
Συμφωνώ. Βέβαια κατ' αυτόν τον "πειραματικό" τρόπο, βγάζεις απ' έξω τον παράγοντα "αλληλεπίδραση του εκτελεστή με τον ήχο του" εκτός κι αν χρησιμοποιήσεις μόνο τα εφέ που άκουγε κατά την ώρα της εγγραφής.

Χωρίς να θέλω σε καμία περίπτωση να μειώσω τη δουλειά του αγαπητού Βαγγέλη (ο οποίος προφανώς ξέρει τι κάνει), θεωρώ ότι ο ήχος της ηλεκτρικής κιθάρας έχει χώρο για βελτίωση. Προσωπικά μου ακούγεται σα να έχει γραφτεί connect στην κάρτα και απλά να έχει χρωματιστεί από κάποιο vst.

Θεωρώ ότι για το είδος του κομματιού (και ειδικά μια και πλέκεις πιο πάνω το εγκώμιο της συγκεκριμένης κιθάρας) μια εγγραφή με μικρόφωνο(α) στην καμπίνα του ενισχυτή θα απέδιδε καλύτερα και το ηχόχρωμα του οργάνου αλλά και τον ήχο που χρειάζεται το κομμάτι.

Τα παραπάνω είναι καθαρά προσωπικές απόψεις που απορρέουν από τη μικρή εμπειρία που έχω σε ηχογραφήσεις κιθάρας, σχετικά κοντά στο είδος όπου ανήκει το κομμάτι.

Ε καλά ντε, ας μην ξεχνάμε το context της υπόθεσης, σωστά;

Ένα ντεμάκι θέλαμε, για προσχέδιο. Υπό συνθήκες "κανονικής" ηχογράφησης είμαι κι εγώ μαζί σου 100%.

Και δε σου κρύβω ότι έχεις απόλυτο δίκιο όσον αφορά τον ήχο και τον παίχτη, ήταν λίγο ξενερωτικό να παίζεις καρφί στην κάρτα ήχου έχοντας συνηθίσει να ακούς την κιθάρα σου από λάμπα - ή ακόμα και τσανζίστορ ! -  στο σπίτι.

Αλλά τι να κάνεις ... "we shall fight in the mountains, we will never surrender" - best u can with what u got :)

Οφείλω βέβαια να αναγνωρίσω ότι ξέρεις για τι πράγμα μιλάς, κι ότι ο ήχος σου είναι απλώς απίστευτος στις ηχογραφήσεις :)

angelinio, εμένα μου βγαλε αυτό. Νομίζω είναι sexy.

Πιο κοντά

Μπήκες μες στο μαγαζί μου

με τακούνια δανεικά

παραμύθι να πουλήσεις

για παλάτια μυθικά

Δεν πληρώνω για όνειρα μωρό μου

δεν πληρώνω φυλαχτά

για αναμνήσεις μακρινές μωρό μου

δεν υπάρχει ζυγαριά

έλα λίγο πιο κοντά

Δείχνεις αναστατωμένη

μου 'ριξες και μια ματιά

"έχω κάτι απ' τον παππού" μου είπες

"έχω κάτι απ' την γιαγιά"

Δεν πληρώνω για όνειρα μωρό μου

δεν πληρώνω φυλαχτά

για αναμνήσεις μακρινές μωρό μου

δεν υπάρχει ζυγαριά

έλα λίγο πιο κοντά

Είναι αργά για παραμύθια

και για πλούτη μυθικά

έλα στην αποθηκούλα

που 'χω το απόθεμα

έλα λίγο πιο κοντά

Και γω θα σ' αγαπήσω

όπως η νύχτα το πρωί (δις)

pio_konta.mp3

Attachments

Ωπά εδώ είμαστε! Ωραίο θέμα!  ;D ;D

Καταρχάς thanx για τα καλά λόγια!  ;)

Η αλήθεια είναι ότι η μίξη απλοποιήθηκε κατά πολύ από το γεγονός ότι οι παίχτες έπαιξαν εξαιρετικά, ενώ ακολούθησαν το flow του κομματιού και "έριχναν" ή δυνάμωναν το παίξιμό τους ανάλογα το σημείο! Αυτό βέβαια μπορεί να φαντάζει αυτονόητο για πολλούς, αλλά κατά τη γνώμη μου είναι κάτι που όλο και περισσότεροι ξεχνάμε στο όνομα του automation.

Στο θέμα της κιθάρας τώρα! Ένα μεγάλο respect στον Jazzjoker, ο οποίος πολύ σωστά παρατήρησε ότι ο ήχος είναι όντως από ampsim!

Καταρχάς να σημειώσω ότι το reamping αν γίνει σωστά δεν έχει καμία διαφορά από το real time recording, τουλάχιστον στα αυτιά μου.

Με άλλα λόγια, το να πάρεις το DI από ένα καλό DI box σε μια καλή προενίσχυση μικροφώνου, και να "ταίσεις" τον ενισχυτή σου αργότερα (λαμβάνοντας ξανά τον ήχο με μικρόφωνο κλπ) αν υλοποιηθεί όπως πρέπει το τελικό αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Τουλάχιστον αν βγάλουμε από την εξίσωση το θέμα ψυχολογίας (που μπορεί να λυθεί με real time monitoring σε κανονικό ενισχυτή)!

Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν, αν και η αρχική ιδέα ήταν ακριβώς αυτή, κάποιες ιδιαίτερες συνθήκες (το κομμάτι αρχικά μιξαρίστηκε σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση και άρα οι πηγές ηχογραφήθηκαν πάνω σε αυτή) δεν μου άφησαν τελικά περιθώριο να κάνω χρήση κανονικού ενισχυτή. Για την ακρίβει είχα κάνει reamping για την αρχική κατεύθυνση (αυτό λογικά θυμάσαι φίλτατε anjelinio) το οποίο δεν κόλλαγε σαν ήχος σε αυτή που τελικά καταλήξαμε. Οπότε λόγω έλλειψης χρόνου και ανάγκης για περισσότερη ευελιξία μπήκε amplitube και αρκετό post EQ.

Λεπτομέρειες όλα αυτά, αλλά μου κάνει τρομερή αίσθηση το πως με τη μία το κατάλαβες και το ανέφερες αγαπητέ  Jazzjoker! Συμφωνώ και επαυξάνω ότι στα κλιπς σου ο ήχος σου είναι πολύ όμορφος, τουλάχιστον όσα άκουσα γράφοντας αυτό το ποστ!

Και άλλες ιδέες πέρα από τον atreu73 που δεν πρόλαβα να ακούσω ακόμα ευπρόσδεκτες, και αν κάτι είναι αξιόλογο, δεσμεύομαι να το ενσωματώσω πάνω στο κομμάτι (έχω ακόμα τα multitracks) και να το ποστάρω εδώ όπως πρέπει!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back