The White Stripes - Icky Thump : Εξοπλισμός;

sol83

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Γνωριζει κανεις τον εξοπλισμο του Jack White στον τελευταιο δισκο των Stripes, και μηπως τι setup χρησιμοποιει;

Δεν ξερω, εχω ακουσει πραγματα και πραγματα, ρετρο και ρετρο γκαρζομπλουζιες και διαφορες, αθλιες πολλες φορες, μιμησεις ηχων του παρελθοντος αλλα ο ηχος, και οχι τοσο οι συνθεσεις θα ελεγα, στο τελευταιο τους δισκο (ή μαλλον τελευταιο ΤΟΥ δισκο :wink: ) ειναι κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ο-ς. Φυσικα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα, αλλα ειμαι πολυ περιεργος παντως να μαθω...

Jack White, White Stripes (first 3 albums)

Silvertone 1485 6x10 and silveface fender twin reverb for albums 1-3

Selmer Zodiac 30 for Elephant

Jack Plays a Valco Airline JB Hutto Jetsons Res-o-glass resoglass guitar

which only the bridge pickup of works. also a kay hollowbody for slide.

also uses a big muff for distortion and an MXR micro amp

and a digitech whammy for craziness (pitch shifting, up for solos, down for 7nat.army)

has been reported to use a Boss CS-3 compression sustainer (maybe! I'm not 100% positive!)

he uses some boss pedal, which appears to be white, could be

a noise supressor or a tuner, or likely, a line selector to go to both amps

1964 JB Hutto Model Montgomery Airline

Late 1950's Kay Hollow body (tuned to an Open A)

1960's "Domino Dawson" actually a "No Name Japanese Acoustic"

(it looks like no domino dawson that I've ever seen)

http://home.mcihispeed.net/~efa/20040729.html (cool interview)

http://www.musicplayer.com/lounge/setups/white.htm (an even cooler interview: elephant recording)

sometimes jack appears in footage only using the twin with no silvertone amp

so he does get crunch from the twin

who knows which amps he has recorded on each track!

www.myrareguitars.com sells replicas of the Jetsons guitar!!!

δεν νομιζω να εχει αλλαξει κατι απ αυτα. κατα βαση θεωρω οτι το "κλειδι" για τον ηχο του ειναι το big muff :wink: στο κομματι που σου αρεσει χρησιμοποιει και το whammy.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σίγουρα χρησιμοποιεί την αγαπημένη του Eastwood. Δεν ξέρω αν χρησιμοποιεί και άλλες κιθάρες. Βασικά στο

του Icky Thump χρησιμοποιεί μια Gretch. Από πετάλια, νομίζω πολύ fuzz (δεν ξέρω ποιό) αλλά καπου διάβαζα πρόσφατα ότι χρησιμοποιεί πολύ το Pog Και το Hog της Electro-Harmonix.

Συμφωνώ απόλυτα mech. Δεν πιστεύω ότι έχει αλλάξει κάτι. Είναι η απλότητα προσωποποιημένη, και η επαλήθευση της γνησιότητας μέσω του feeling και των... δακτύλων. Το fuzz είναι το αμερικάνικο Βig Muff επάνω σε Φέντερ ή φεντεροειδείς ενισχυτές, άντε και το Whammy.

Η Eastwood εννοείται ότι είναι ρέπλικα που φτιάχτηκε τρισήμισι δεκαετίες μετά την original με μονοπηνιακούς μαγνήτες. To απόθεμα του Jack White σε αυθεντικές έχει αυξηθεί λόγω δωρεών από fans που τις είχαν σε προσωπικές συλλογές.

Η Kay Hollow body σε distortion βγάζει επίσης πολλούς από τους "ΑΥΤΟ ΤΙ ΗΤΑΝ" απίστευτους ήχους που ακούγονται, σε rhythm αλλά και σε σόλο. Aπό Gretsch επίσης χρησιμοποιεί μια Triple Jet. Στα πεταχτά πέτυχα κι αυτό που με επιβεβαιώνει για την Gretsch:

http://visionloss.blogspot.com/2007/05/jack-white-gear-and-icky-thump.html

Βρήκα και αυτό το link. Μάλλον βιάστηκα να απαντήσω πριν... Sorry... :(

Edit: Και αυτό, έχει και κάποιες φωτογραφίες.

Δεν ηταν πλαστικη. Plexi glass ηταν, το οποιο μαλιστα το αποκαλουσαν res-o-glass λογω των, υποτειθεται, ακουστικων δυνατοτητων του.

Δεν ηταν πλαστικη. Plexi glass ηταν' date=' το οποιο μαλιστα το αποκαλουσαν res-o-glass λογω των, υποτειθεται, ακουστικων δυνατοτητων του.[/quote']το οποίο plexi glass ειναι πλαστικόστην ουσία :wink:

ακριβως.... :)

μια χαρα ειναι οι πλαστικες κιθαρες,εχω και εγω μια και μαμει.... :)

λογω των, υποτειθεται, ακουστικων δυνατοτητων του.
Ναι φοβερες ακουστικες δυνατοτητες... :lol: σαν πλαστικο πηρουνι με χορδες ακουγεται ακουστικα :lol: ευτυχως ηλεκτρικα σκοτωνει!

και οχι τοσο οι συνθεσεις θα ελεγα, στο τελευταιο τους δισκο (ή μαλλον τελευταιο ΤΟΥ δισκο icon_wink.gif )
εννοειται στον δισκο ΤΟΥ,η τυπισσα ειναι για τα μαυρα μπαζα και μονο πισω τον παει τον ανθρωπο μουσικα (ειπαμε να μην ειμαστε και βιρτουοζοι αλλα η κουλαμαρα εχει και τα ορια της... :twisted: ) ασε που ειναι και σαν νουνι καπελλο εμφανισιακα....

μια χαρα ειναι οι πλαστικες κιθαρες' date='εχω και εγω μια και μαμει.... :)

[/quote']

Ισχυει οτι δεν sustainaρουν λογω πλαστικου?(απεγνωσμενη προσπαθεια να βρω νεα οπλα στην προαιωνια μαχη μου εναντιον του σουστειν)

Βασικά όχι από plexiglass, αλλά fiberglass:http://www.vintageguitar.com/brands/details.asp?ID=242

Απο plexiglass πρέπει να ήταν αυτή:

strat57c.jpg

φτιαγμένη για τις εκθέσεις (και υπέρβαρη..)

πλαστικο ειναι η ζελατινα, πλαστικο ειναι το μπουκαλι του νερου, πλαστικο ειναι το masonite που ηταν φτιαγμενες οι danos, πλαστικα ειναι τα..macdonalds..! Ας μην συγχεουμε τα παραγωγα του πετραιλαιου με το πλαστικο..! :D:D:D

καποιοι λενε οτι γραφει και τα τυμπανα στους δισκους ο jack, δεν ξερω βεβαια ποσο και αν αληθευει αυτο.

anyway, καποιος πρπει να χτυπαει και τα ταμπουρλα, τι να κανουμε τωρα... :lol:

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
εμενα παντως μου αρεσει πολυ το παιξιμο της MEG. Kαι εμφανισιακα ειναι πολυ ομορφη(...superfunk..! :D)

@Mesimeriaris

Φυσικα για αυτο αλλωστε ειναι οι απολυτες slide κιθαρες μια και η ελειψη sustain τις κανει πιο ελεγχομενες και με λιγοτερα back slide overtones.

Το μωρο μου απο 100% fiberglass ποιοτητος :) ειναι κατα γενικη ομολογια διαφορων παιχταραδων του slide που την εχουν χρησιμοποιησει η απολυτη dirty slide κιθαρα... :lol:

9789653395098557d134e9a9c04ca723804738d76961f71a1b33bd6b.jpg

Ειναι της γυναικας μου οποτε it is out of the question (αυτη τη βρηκε να κρεμεται εξω απο ενα ποδηλαταδικο στο Μοναστηρακι και αυτη την εσωσε για 20 ευρω!!οποτε δικαιωματικα της ανηκει!! :lol: )

εμενα παντως μου αρεσει πολυ το παιξιμο της MEG. Kαι εμφανισιακα ειναι πολυ ομορφη(...superfunk..! :D)
Και μένα μου αρέσει το παίξιμό της. Επειδή ακριβώς είναι πάρα πολύ βασικό και εντελώς λιτό' date=' κι ας χάνει λίγο. Και την έχω δει από κοντά στο Reading (στο γνωστό φεστιβάλ) και έχω να σας πω ότι στην κυριολεξία τα έχασα! 8O 8O Βγάζει έναν αφάνταστο αισθησιακό ηλεκτρισμό που δεν θα το περίμενα ποτέ κοιτώντας μόνο τις φωτό.

Από πλεξιγκλάς είναι και η εκπληκτική κιθάρα της Ampeg που είχε φτιάξει ο Dan Armstrong σαράντα χρόνια πριν:

[img']http://www.dkimages.com/discover/previews/780/621199.JPG[/img]

Παιγμένη από Black Flag, REM, Fu Manchu... άπειρους. Υπάρχει και σε reissue με μαγνήτη που βγαίνει και είναι ντουμπλ φας single coil ή humbucker... δεν την έχω δει πουθενά για να της κάνω ένα... προσκύνημα! :(

Τι;
malakoxaroymenos.gif

Που θα βρω κι εγώ 1 τέτοια γυναίκα; 1 εσύ να σου βρίσκει για 20¤ αυτήν, 1 ο Κώστας να του πηγαίνει τα απίστευτα γιαπωνεζοθριλερ....

Εμένα μια ζωή όταν με βλέπουν με τπτ τέτοιο καινούριο αρχίζουν την μουρμούρα!
sigh2.gif

ΣΑΣ ΜΙΣΩ ΚΥΡΙΟΙ....

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back